Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez doliniarz » 09 Cze 2010 10:39

Wczorajszy mecz to była kompromitacja!!! Mecz towarzyski, a polacy mają pełne gacie ze strachu. To po co wychodzili na boisko? Niech się wykażą chociaż ambicją, a nie opowiadaniem bajek jak to im świetnie idzie na treningach, albo że drużyna w budowie.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprez ... omosc.html i jak tu się z nim nie zgodzić?
A co do mistrzostw to wielka szkoda, że nie zagra tylu świetnych zawodników, w szczególności kilku liderów drużyn.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 09 Cze 2010 10:41

Na prawdę was ten wynik zaskoczył? :wink: Przecież to zupełnie inna liga i ta dwa wcześniejsze remisy to nawet sukces tej beznadziejnej drużyny. Może Smuda coś z nich zrobi.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 09 Cze 2010 10:46

Nie zaskoczył, ale myślałem że przegrają góra 4:0 tym bardziej, że hiszpanie nie grali ze wszystkich sił. A u polskich zawodników ani umiejętności ani ambicji.
Jak by zaśpiewał pewien polski artysta: "Polscy piłkarze od kilkuset minut nie strzelili gola, to stan na czerwiec 2010 i zakończona moja rola" chyba obrazują poziom polaków" :D
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 09 Cze 2010 11:52

Zaskoczył czy nie zaskoczył, ale ostatnio tak wysoko przegraliśmy pół wieku temu 1:7 ze Zwiazkiem Radzieckim więc panowie piłkarze oraz trener powinni spalić sie ze wstydu.
Co prawda grają piłkarze a nie trener ale to on ponosi odpowiedzialność za wynik bo to on dobiera sobie ludzi do własnej koncepcji, a póki co to Franz bardziej zajmuje się promowaniem Bronka...
Ty się panie Smuda do k...y nędzy weż do roboty bo za to Ci płacą i to wcale niemało a efektów nie widać, tzn. widać było wczoraj na boisku.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 09 Cze 2010 13:22

RakuNH napisał(a):Na prawdę was ten wynik zaskoczył? :wink: Przecież to zupełnie inna liga i ta dwa wcześniejsze remisy to nawet sukces tej beznadziejnej drużyny. Może Smuda coś z nich zrobi.

Bez urazy, ale z nich to nawet Mourinho nic nie zrobi. Chłopaki czas wziąć się do roboty, a nie wyjeżdzać na wycieczki do barów. Najbardziej mnie denerwuje dalsze promowanie wielkiej gwiazdy światowego formatu, Roberta Lewandowskiego. Czy ktoś mógłby wreszcie otworzyć oczy i zauważyć, że 18 goli w polskiej lidze nie robi z nikogo bohatera, wartego 4 mln euro.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez karlos » 09 Cze 2010 16:10

Jak dla mnie Smuda w tym sparingu zagrał vabank i nie mam mu tego za złe, chociaż mam nadzieję, że wyciągnie z tego meczu właściwe wnioski. Niestety Polakom zupełnie nie wyszła gra 3 obrońców w formacji obronnej i jeśli nie znajdziemy właściwych wykonawców będziemy musieli wrócić do 4 obrońców.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez ssonicsl » 09 Cze 2010 21:01

Wiecie co przegrać z mistrzami Europy 6:0 to jeszcze nie taki znowu wielki wstyd. Ale kiedy reprezentacja do lat 21 przegrywa ze swoimi rówieśnikami z Luksemburga to jest koniec piłki kopanej w tym kraju...

PS: Typujemy Mundial?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez karlos » 10 Cze 2010 00:12

ssonicsl napisał(a):Wiecie co przegrać z mistrzami Europy 6:0 to jeszcze nie taki znowu wielki wstyd. Ale kiedy reprezentacja do lat 21 przegrywa ze swoimi rówieśnikami z Luksemburga to jest koniec piłki kopanej w tym kraju...

Jak najbardziej się zgadzam, ja na miejscu tych młodzieżowców spaliłbym się ze wstydu.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez dan » 10 Cze 2010 10:27

http://ms2010.interia.pl/wiadomosci/new ... 90586,6667 - kontuzja ważnego ogniwa w reprezentacji Szwajcarii, ale na szczęście dla Helwetów chyba lekka.

http://ms2010.interia.pl/wiadomosci/new ... 90474,6667 - zaczynają się naloty kontrolerów dopingowych.

http://ms2010.interia.pl/wiadomosci/new ... 90449,6667 - Nieposkromione Lwy dotarły do RPA.

http://ms2010.interia.pl/wiadomosci/new ... 90445,6667 - Czarne Gwiazdy zmieniły hotel.

http://ms2010.interia.pl/wiadomosci/new ... 90394,6667 - gwiazda mistrzów Europy może nie wystąpić w pierwszym spotkaniu, bo doznał lekkiej kontuzji w meczu z naszymi ORŁAMI.

http://ms2010.interia.pl/wiadomosci/new ... 90216,6667 - typowania bukmacherów.

http://ms2010.interia.pl/wiadomosci/new ... 89811,6667 - Holandia bez Robbena w pierwszym meczu. To i tak sukces, bo wydawało się, że ten znakomity zawodnik może mieć cały mundial z głowy.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez ssonicsl » 10 Cze 2010 17:43

A ja wszystkim typującym polecam także konkurs wygraj mundial na gazecie (wiem wiem niektórych słowo wyborcza odstrasza :lol: ). Z góry zaznaczam , że nie jest to żadna reklama, po prostu można by stworzyć własną ligę biathlonową.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Adrian Woźniak » 10 Cze 2010 22:13

Nie za dużo wymagacie od naszych kopaczy? Hiszpania to obecnie, nie boje się użyć tych słów, najbardziej poukładana drużyna na świecie. Zobaczcie jacy piłkarze tam grają...Iniesta, Xavi, Sergio Ramos, Casillas, Villa, Fabregas. Praktycznie każdy piłkarz z podstawowej jedenastki tej drużyny, mógłby kandydować do miana najlepszego piłkarza na świecie na swojej pozycji. Zobaczcie jaką jedenastką grali 2 lata temu na Euro 2008. Wypadł praktycznie tylko Senna. A u nas? Smuda dopiero co zaczyna prace, zebrał jakąś grupe młodych chłopaków, którzy praktycznie wcale ze sobą nie grali. Co oni moga pokazać w tak krótkim czasie i to w dodatku z fenomenalną Hiszpanią, w której 3/4 podstawowej jedenastki stanowią piłkarze Barcelony i Realu? Nie dziwi mnie, że Lewandowski, który bez problemu radził sobie z obrońcami w polskiej lidze, nie pograł w ogóle przy Puyolu i Pique. Tak samo nie dziwi mnie, ze obrona nie radziła sobie z Iniestą, Villą czy Torresem.

Moim zdaniem mecz z Hiszpanią był olbrzymim błędem. Nie można grać z najlepszymi drużynami na świecie, mając kompletnie nieprzygotowaną drużynę. Było wiadomo, ze jak Mistrzowie Europy się postarają, to mecz może się skończyć różnicą kilku bramek. Ten mecz na pewno podłamał chłopaków, a i w dużej mierze podważył autorytet Smudy. Po co to komu było?..
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 13 Cze 2010 17:05

Jak na razie na MŚ w roli głównej Wuwuzele i Jabulani :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 13 Cze 2010 21:29

I niemiecka "międzynarodówka" :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 13 Cze 2010 21:55

NIemcy i tak słabo ;) Wynik powienien być w okolicach 8-0 :)
Świetny mecz rozegrali wszyscy ale wyróżnieni to Mesut, Bastian, Lukas i Philipp.
Dobrze wypadł także krytykowany Klose.
W piątek już czekam na awans :)
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez RakuNH » 13 Cze 2010 23:49

Mam nadzieje że to był najlepszy mecz Niemców i teraz czekają ich tylko porażki :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 14 Cze 2010 08:45

RakuNH napisał(a):Mam nadzieje że to był najlepszy mecz Niemców i teraz czekają ich tylko porażki :wink:

Zgadzam się w 100% :D .
Mam też nadzieję, że np. Chile namiesza. Choć później jak wyjdzie z grupy to trafia na kogoś z "grupy śmierci". Ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez albatros » 14 Cze 2010 09:09

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 18:10, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 14 Cze 2010 09:33

Ja liczę na Argentynę bo potencjał tej drużyny olbrzymi i jak tylko ten ćpun Maradona za bardzo nie namiesza to powinni zajść wysoko.
Co do Niemców, to już teraz nie grają tej schematycznej piłki jak dawniej i jest to futbol przyjemny dla oka. To już nie te Niemcy z tym padliniarzem Gerdem Milerem. Tak więc nie mam powodu życzyć im wszystkiego najgorszego. Jak chcecie porównać te Niemcy a tamte sprzed lat to patrz na Greków, oni próbują tak grać tylko wykonawcy to nie ta półka. Jak oni zdobyli to ME to do dziś nie mogę zrozumieć.

PS. Te wuwuzele mnie wykończą i pomyśleć, że niektórzy narzekają na te ubogie polskie siostry zwane "małyszówkami".
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Sven » 14 Cze 2010 15:13

Holandia po słabym meczu wygrała z Danią 2-0.
Temat Niemców ... świetny, młody dobrze poukładany skład, który będzie kroczył po mistrza :D
Tylko aby Loew został i kontynuował świetną passę :)
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez karlos » 14 Cze 2010 16:05

Ja uważam, że NIemcy będą grali trochę jak Bayern w tym sezonie, ogólnie mogą przekonywująco wygrywać ze słabszymi ekipami, ale z trudniejszym przeciwnikiem według mnie będzie im brakować lidera, (w ich składzie nie ma Robbena :lol:), więc jestem spokojny, że na tym mundialu wyżej niż do ćwierćfinału Niemcy nie zajdą.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości