Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez RakuNH » 15 Maj 2010 16:52

Szkoda Ruchu :( :( A co do Wisły to zawsze płacze że się sędziuje pod Lecha a dziś na upartego Odra powinna mieć sam na sam (nie było spalonego), karnego (ręka) no i akcje pod koniec meczu zamiast 2 żółtych kartek...

Oby Ruch jeszcze jakimś cudem wygrał albo Legia straciła bramke :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 15 Maj 2010 17:32

Ruch nie wygra bo już 0-3 przegrywa. Legia remisuje więc Ruch ma szanse na puchary. Lech już 2-0 prowadzi!!! A Arka już nie wygrywa.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 15 Maj 2010 18:11

O to chodzi :D :D Wszystko zgodnie z planem :wink: Lech mistrzem, Ruch trzeci i wreszcie będzie się można na jakieś puchary przejechać do Chorzowa :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 15 Maj 2010 18:19

Mi też taki układ odpowiada no i Odra spadła wreszcie. Lewandowski królem strzelców ,ciekawe kto go teraz zastapi w ataku jak odejdzie a raczej tak bedzie ,ciekawe beda puchary Lech w eliminacjach champions a Ruch w Ligi Europejskiej , fajnie jeszcze gdyby Sandecja weszła bo było by blisko na mecz ekstraklasy
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 15 Maj 2010 18:24

Byle by jeszcze Jaga wygrała finał bo Pogoń w LE od 3 rundy to będzie gruby pogrom :D Co do Sandecji to tylko nie to. Niech awansują porządne kluby z dużych miast i może się jakoś podniesie poziom ligi. Górnik i Widzew to zdecydowanie najlepsze wyjście :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 15 Maj 2010 18:29

Raku ,ale ja chce mieć blisko na mecz ekstraklasy bo tak to najbliżej mam do Krakowa a tak bym całkiem niedaleko miał :D , aha i tez bym chciał żeby Franek wrócił jeszcze do pucharów
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez 19Kolejorz95 » 15 Maj 2010 19:20

RakuNH napisał(a):O to chodzi :D :D Wszystko zgodnie z planem :wink: Lech mistrzem, Ruch trzeci i wreszcie będzie się można na jakieś puchary przejechać do Chorzowa :D

Raku myślimy tak samo :lol: :lol:
Miałem szczęście bo byłem u wuja i byłem na meczu Lecha, nie zapomne tego przeżycia do końca życia 8)
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez Sven » 15 Maj 2010 21:05

Dziś w Berlinie Bayern Monachium zrobił drugi krok do Potrójnej Korony :)
W finale Pucharu Niemiec pewnie pokonał Werder, 4-0 po golach Olić'a, Ribery'ego, Robben'a i Schweinsteiger'a.
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez Kacpero221 » 15 Maj 2010 22:08

Jeleń dostanie wreszcie szansę na pokazanie się w piłkarskiej Europie - Auxerre pokonało Sochaux (2:1, zwycięskiego gola strzelili w 90. minucie), zajęło 3. miejsce w tabeli, a tym samym awansowali do eliminacji LM.

W finale Pucharu Anglii Chelsea wygrała z Portsmouth 1:0 :D .
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 » 16 Maj 2010 06:08

Co by tu nie mówić, to głównym rozgrywającym na finiszu okazała się Cracovia. :lol: Najpierw pozbawia tytułu Wisłę, by później uratować od spadku Arkę i spuścić do 1 ligi Piasta.
Najlepsza to moim zdaniem była "walka" o to trzecie miejsce premiujące występami w europejskich pucharach. Zarówno Legia jak i Ruch robiły wszystko aby w tych pucharach nie zagrać. Serie kompromitujących porażek obydwu tych zespołów na finiszu pokazały, że żadna z tych drużyn na te puchary nie zasługuje. Przynajmniej nie w tej chwili. O ile Ruch jeszcze w meczu z Lechem jakiś tam poziom zaprezentował i przegrał dość pechowo to Legia skompromitowała się na całego. Z tą grą i zaangażowaniem bliżej Legii do spadku niż do europejskich pucharów. W Chorzowie powinni pamiętać żeby nie skończyli jak Polonia Warszawa, która w zeszłym sezonie walczyła w pucharach a w tym ledwo uciekła w ostatniej chwili spod gilotyny bo taką grą jaką Ruch pokazywał na finiszu ekstraligi może scenariusz Polonii powtórzyć.
Spadły dwie śląskie drużyny i tylko nadzieja, że może Górnik wywalczy awans bo region w ekstralidze mocno osłabiony.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez doliniarz » 16 Maj 2010 11:26

Co za piękny widok Lech mistrzem!
RakuNH napisał(a):Natomiast Arka jest pewniakiem do spadku bo ma teraz dwa wyjazdy i musi na nich coś ugrać. Jako drugą drużynę jednak typowałbym Polonie Warszawa :wink:

Na szczęście Raku nie wykrakałeś :D Jednak wszystkie kluby z wielkiej triady przetrwają w ekstraklasie :D No i wreszcie spadła Odra. Myślałem, że to nigdy nie nastąpi :lol: Jeszcze szkoda tylko, że Polonia nie spadła.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 16 Maj 2010 11:34

Niestety Arka i Polonia pozostały :( :( Niby dobrze że spadły klubu z tragiczną infrastrukturą i frekwencją ale jednak wolałbym spadek całej triady :lol:

A mistrzostwo Lecha nic nie daje bo tak się nieszczęśliwie złożyło że nie będzie rozstawiony w 3 rundzie eliminacji do LM :roll: Więc powtórka sprzed roku bardzo możliwa. Więcej by miał szanse w LE ugrać a tak może do niej nawet nie trafić.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 16 Maj 2010 11:47

Ja tam chciałem żeby spadły Arka i Polonia Warszawa. Zwycięstwo Lecha to jakiś świeży powiew, ale jak to polskie drużyny - zamiast wzmacniać się przed pucharami to one oczywiście się osłabiają, przecież Robert Lewandowski w przyszłym sezonie będzie grał w Borusi Dortmund.
Figaro ja też mam nadzieję, że Górnik powróci do ekstraklasy.
Cieszę się, że Ruch zagra w europejskich pucharach mimo tego, że nigdy niebieskim nie kibicowałem, ale nie sądzę by ten zespół coś zdziałał w Europie. Zresztą nie wydaje mi się, by którakolwiek z polskich drużyn coś pokazała na arenie międzynarodowej.
Jeleń i Dudka mają szansę zagrać w Lidze Mistrzów - to niewątpliwie duży sukces dla Auxerre.
Bayern ma szansę na potrójną koronę. W finale pucharu Niemiec kibicowałem Werderowi, ale zespół z Bremy nie istniał na bosku w starciu z Monachijczykami.
A puchar dla Chelsea to chyba trochę na otarcie łez po braku sukcesów w Lidze Mistrzów i Premiership (bo jednak nie było mistrzostwa na które z pewnością Londyńczycy liczyli)
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez doliniarz » 16 Maj 2010 12:02

dan napisał(a):A puchar dla Chelsea to chyba trochę na otarcie łez po braku sukcesów w Lidze Mistrzów i Premiership (bo jednak nie było mistrzostwa na które z pewnością Londyńczycy liczyli)

A kto jest mistrzem Anglii? :D
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 16 Maj 2010 12:16

W tym roku może być podobna porażka jak rok temu.

Lech w LM - rozstawiony 2 runda, nierozstawiony 3 runda (może trafić na np. Anderlecht) (prawdopodobnie skończy się na 3 rundzie)
Wisła - rozstawiona w 2 i 3 rundzie więc prawdopodobnie skończy się na 4 rundzie gdzie nie jest rozstawiona.
Jaga/Pogoń - zaczyna od 3 rundy gdzie nie jest rozstawiona więc zapewne tam zakończy
Ruch - rozstawiony w 1 rundzie i balansuje na rozstawieniu w 2 rundzie czyli koniec to 2/3 runda.

Reasumując jak ktoś chce sobie oglądać puchary w wykonaniu polskich drużyn to musi to robić w sierpniu :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Adrian Woźniak » 16 Maj 2010 13:18

Troche więcej optymizmu :wink: Moze w tym roku będzie ciut lepiej :wink:

Dziś ostatnia odsłona ligi hiszpańskiej. CAły czas licze na cud w Valladolid, ale czy to jest możliwe....
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez dan » 16 Maj 2010 15:15

Doliniarz ale się zagalopowałem :oops: . Co ja w ogóle wypisuję? Ten jeden punkcik - można więc powiedzieć, że Manchester w tym sezonie wszystko przegrał.
Adrianie nie liczyłbym na cud w Valladolid, ale zobaczymy. A tymczasem w serie A Inter wygrał ze Sieną 1-0 i tak jak Bayern będzie walczył o potrójną koronę. Roma też zwyciężyła, ale nic to Rzymianom nie dało, niestety.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 16 Maj 2010 16:27

A ja chce tego cudu choć chyba jest on nierealny ,ale byłoby fajnie gdyby Real zdobył mistrzostwo ,a Barca została z niczym ,ale tak jakoś w tych najwiekszych ligach w tym sezonie takie cuda sie nie zdarzaja ,i w ostatnich kolejkach liderzy nie zawodzą ,a co do polskich zespołow w Europie to tak jakoś Ruchu albo Jagi nie widze w fazie grupowej ligi europejskiej
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 16 Maj 2010 21:54

Po niestety moim Manchesterze bez niczego w tym sezonie pozostał Real.
Jeszcze w dodatku remis z Malagą...
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez figaro56 » 17 Maj 2010 06:29

To prawda, tym bardziej zważywszy ile Real wydał pieniędzy przed tym sezonem. Chyba najwięcej ze wszystkich.
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości