Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Duche » 08 Maj 2010 18:43

Austria - Polska, na Mistrzostwach Europy :wink:
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 08 Maj 2010 18:46

To chyba inny mecz oglądaliśmy :D

:wink:

W międzyczasie Cracovia ku mojemu zaskoczenia jest zagrożona spadkiem i gdyby nie porażka Odry palił by się jej grunt pod nogami a tak Wodzisławianie muszą urwać punkty Wiśle czym by zaszkodzili dwóm krakowskim klubom także dla mnie korzystnie :D

na ten moment spadek wygląda tak: Arka i Odra ale myślę że jeszcze może się w to wmieszać Cracovia, Piast i Śląsk. Raczej nikt więcej.

Co do mistrza to mecz Legi wyglądał jakby się Wiśle podłożyła albo po prostu miała w dupie ten cały mecz... Cóż z tego że Lech jedzie równo z Polonią Bytom jak dalej będzie punkt straty. W derbach których nie oglądam na brak sympatii do obu drużyn będe teraz kibicował Cracovi. Pasy muszą rozjechać Wisłe :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 08 Maj 2010 19:04

Duche ale dla mnie ten karny to parodia Webb to Angol a na wyspach takie pojednki to norma a ten sobie gwizdnał i sprawił ze jesli przyjedzie na euro do nas to bedzie potrzebował co najmniej 2 autokary ochroniarzy ,a moze poprostu dostał cynk od piłkarzy z 73 roku by pomscic to słynne wembley z 73 roku.
A dzis zaimponował mi Brożek wszyscy go krytykuja ,ma słaby sezon ,ale jednak pokazał ze jest groznym napastnikiem który w kazdej chwili moze eksplodowac i tak sie stało w tym meczu i Wisła upokorzyła Legie :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 08 Maj 2010 19:06

Liga angielska a ME to jednak inne rozgrywki o innych skali walki na boisku. Podobnie hokeiści w NHL mogą się napierdzielać na tafli, a na IO już nie, a przynajmniej nie powinni. Webb zastosował się do europejskich standardów i zagwizdał karnego - w moim mniemaniu słusznego.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 08 Maj 2010 19:09

W Moim już nie takie starcia sa codziennoscia meczów piłkarskich ,ale to już dawno za nami i juz nic nam tamtych 3 punktów nie zwróci
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 08 Maj 2010 19:22

zdzichu napisał(a):A dzis zaimponował mi Brożek wszyscy go krytykuja ,ma słaby sezon ,ale jednak pokazał ze jest groznym napastnikiem który w kazdej chwili moze eksplodowac i tak sie stało w tym meczu i Wisła upokorzyła Legie :D

legia się sama pogrążyła. Wisła nic nie grała. Mogła wygrać 10-0 ale tylko dzięki Legi. Skuteczność dalej słaba a teraz grają wbrew pozorom DWA NAJGORSZE mecze :wink: Bo najlepiej się gra z drużynami które o nic nie walczą a i Odra i Cracovia będą walczyć o utrzymanie.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 08 Maj 2010 19:30

Wiem mecz był słaby ,ale ja nie lubie Legii i cieszy mnie to że Wisła im dokopała i to w Warszawie , teraz Wisła ma ciezkie mecze ,ale i Lech jedzie do Chorzowa i tam spacerku raczej nie bedzie
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 09 Maj 2010 16:58

Chelsea dzieli jeszcze 45min drugiej połowy do Korony niestety ... Pewnie prowadzą po pierwszej połowie z Wigan 2-0. Wigan jeszcze musi sobie radzić w 10.
United także 2-0 wygrywa do przerwy, po golach Fletchera i Giggsa. Jednak sprawa tytułu już niestety jest przesądzona...
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez 19Kolejorz95 » 09 Maj 2010 17:51

Sven napisał(a):Chelsea dzieli jeszcze 45min drugiej połowy do Korony niestety ... Pewnie prowadzą po pierwszej połowie z Wigan 2-0. Wigan jeszcze musi sobie radzić w 10.
United także 2-0 wygrywa do przerwy, po golach Fletchera i Giggsa. Jednak sprawa tytułu już niestety jest przesądzona...

85 minuta, a Chelsea prowadzi 7:0 :D
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez Sven » 09 Maj 2010 17:55

I stało się :( Chelsea nowym mistrzem Anglii...
Dziękuję Manchester'owi za walkę i tak jesteście Najlepsi :wink:
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 09 Maj 2010 18:01

Chelsea znów mistrzem Anglii wspaniale :D Manchester też dziś wygrał swój mecz ,ale jednak dwie porażki z Chelsea zrobiły swoje :D Londynczycy rozgromili dziś Wigan 8-0 i po czterech latach zasłużenie wrócili na tron w Premiership ,fajnie ze odbili sobie niepowodzenie w lidze mistrzów, mistrzostwem kraju ,teraz jest jeszcze do wygrania puchar ,a wiec pierwszy sezon Ancelottiego udany mam nadzieje że drugi bedzie jeszcze lepszy i skonczy sie zwyciestwem w lidze mistrzów .A królem strzelców został Didier Drogba z 29 golami ,to był chyba jego najlepszy sezon w karierze a napewno w barwach Chelsea i po raz drugi został najlepszym snajperem w Premiership :D Chelsea najlepsza :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 09 Maj 2010 18:07

Właśnie, jeszcze Rooney przegrał najlepszego strzelca... Jednak ma tytuł Najlepszego Piłkarza w Anglii, który pozostaje na Old Trafford od 4 lat.
Zaledwie 1pkt zadecydował, gdyby nie ta porażka u siebie... Mimo wszystko, brak Ronaldo i Teveza był widoczny.
Teraz czekam na jakiś transfer ze strony Sir Alexa, blisko MU wydaje się Silva i Benzema.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez albatros » 10 Maj 2010 20:25

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 15:41, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez Adrian Woźniak » 10 Maj 2010 21:27

Powiedzmy sobie jednak szczerze, że kibice na świecie i nawet w samej Hiszpanii wolą oglądać w akcji Messiego czy Cristiano Ronaldo, niż piłkarzy Xerez czy Realu Valladolid. Fakt faktem system podziału pieniędzy nie jest sprawiedliwy, może się to kiedyś zmieni :wink:

A jeżeli chodzi o ligę hiszpańską, to poznaliśmy już praktycznie mistrza. Cud musiałby się zdarzyć na Camp Nou, żeby Barca przegrała, bądź zremisowała z trzecim od końca Realem Valladolid...Mimo wszystko ja wciąż wierze w taką możliwość, nie takie historie się w końcu zdarzały :wink:
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 10 Maj 2010 22:10

Niestety, ale poziom ligi hiszpańskiej jest słaby, Barcelona i Real mają taką przewagę pod każdym względem nad resztą, że szkoda gadać. Niby fajnie, bo mnie jako kibica Barcelony cieszy to, że mój klub wygrywa z każdym, ale z drugiej strony ciekawiej by było, gdyby była taka walka jak np. w Niemczech, Anglii czy Francji.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 11 Maj 2010 12:23

A tam liga Hiszpańska.

Dziś prawdziwe derby Krakowa. Cracovia vs. Wisła na stadionie Hutnika :D Oby Cracovia wygrała jak w poprzedniej rundzie i mistrz dla Lecha nawet jak zremisuje w Chorzowie :twisted:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 11 Maj 2010 14:45

http://sport.interia.pl/raport/ms-2010- ... ac,1476587 - no i wracam do mistrzostw świata, coś o zawodniku uznawanym przez niektórych (co wynika z tego forum) za jednego z najlepszych w historii.

http://sport.interia.pl/raport/ms-2010- ... 76518,6667 - o Portugalii

http://sport.interia.pl/raport/ms-2010- ... 76723,6667 - o Hondurasie, niestety Costly na imprezie raczej nie zagra

http://sport.interia.pl/raport/ms-2010- ... 76485,6667 - Nigeria z Kalu Uche

http://sport.interia.pl/raport/ms-2010- ... 76485,6667 - czy Fabregas i Torres znajdą się w wąskiej kadrze Hiszpanii?

http://sport.interia.pl/raport/ms-2010- ... 76217,6667 - o Nowej Zelandii

http://sport.interia.pl/raport/ms-2010- ... 76182,6667 - o Japonii
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez 19Kolejorz95 » 11 Maj 2010 15:23

RakuNH napisał(a):A tam liga Hiszpańska.

Dziś prawdziwe derby Krakowa. Cracovia vs. Wisła na stadionie Hutnika :D Oby Cracovia wygrała jak w poprzedniej rundzie i mistrz dla Lecha nawet jak zremisuje w Chorzowie :twisted:

Raku myślę o tym samym :D :D Niestety nie będę ani w Krakowie ani w Chorzowie :( Pozostanie mi fascynować się wynikami w internecie :(

Kolejorz !!!
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez zdzichu » 11 Maj 2010 15:55

Rzeczywiście dziś jest kolejka która moze zadecydować o wszystkim ,ciekawe jak to sie skonczy w chorzowie bo Lech i Ruch nie mogą przegrać w tym meczu, niebiescy ostatnio rozegrali dw słabsze mecze natomiast kolejorz już od dłuższego czasu jest na fali ,w tej rundzie Ruch już troche podleczył sie z kompleksu porażek z zespołami na papierze silniejszymi od siebie ,wiec kto wie jak to bedzie ,a może jedni i drudzy beda bali sie przegrac i skonczy sie 0-0 ,choc akurat lech pewnie zaatakuje
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez zdzichu » 11 Maj 2010 20:04

Oj chyba nie bedzie miał Jop łatwego życia w Krakowie po tym samobuju jeśli Wisła nie zdobedzie tytułu ,ale dramaturgia meczów w Krakowie i Chorzowie Wisła straciła zwyciestwo w ostatnich sekundach a Lech je sobie zapewnił ,Raku i Kolejorz pewnie są zachwyceni takim obrotem sprawy
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości