Muzyka

O wszystkim.

Re: Muzyka

Postprzez damian940915 » 01 Kwi 2010 20:34

Jeśli ktoś chociaż trochę słucha trance'u, to napiszę, że właśnie rozpoczęły się obchody 450 odcinka audycji Armina Van Buurena - A State Of Trance. Zakończenie 10 kwietnia w hali stulecia we Wrocławiu. Wczesniej Tornto, Nowy Jork, Bratysława. Jesli ktoś lubi taką muzykę pewnie zna tę audycje. Jesli nie, a che poznać to napiszcie do mnie na priva to podam więcej szczegółów.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Fevon » 02 Kwi 2010 16:40

Właśnie jadę do Wrocka na ASOTa :) W sumie śmiesznie bo byłem na różnych imprezach w Polsce a w hali ludowej nigdy :P
Fevon
Junior młodszy

Miejscowość: Sosnowiec

Postprzez Duche » 08 Kwi 2010 20:53

Interesuje się tutaj ktoś hip-hopem? Ostatnio swoją nową płytę wydał Peja - Czarny Wrzesień, gdzie praktycznie każdy kawałek poświęcony jest jego pojedynkowi z Tede. Kilka kawałów z tej płyty jest naprawdę świetnych, by nie powiedzieć kozackich. Szczególnie "Peja vs Hip-Hop" miażdży.

Szacunek Rychu :)

Peja vs Hip-Hop - Polecam ;)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 08 Kwi 2010 20:54

Duche żartujesz czy nie? :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 08 Kwi 2010 20:56

Czemu miałbym żartować? Nie jestem jakimś wielkim fanem hip-hopu, ale tych najbardziej znanych raperów słucham, a zdecydowanie najbardziej lubię Peję. Dla mnie świetny artysta, świetny w tym co robi.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez damian940915 » 08 Kwi 2010 20:58

Fevon napisał(a):Właśnie jadę do Wrocka na ASOTa :) W sumie śmiesznie bo byłem na różnych imprezach w Polsce a w hali ludowej nigdy :P

Mi wiek nie pozwala, ale transmisja video w sobote przynajmniej do 2, do końca występu Armina będzie włączona.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 08 Kwi 2010 21:03

Hmmm... to mi wyjaśnij po co Peja odświeża temat i wypuszcza jakieś żałosne dissy na Tedego. Temat się już dawno wyczerpał a on dalej wali swoje żałosne teksty "Tede to ^%#*& Tede Ty &^)*&% " itp. Duche powiedz mi gdzie tu widzisz artyzm? :D A to ujęcie w jednym klipie na tle złotych płyt mnie całkiem załamuje... taki oszołom i taka sprzedaż. Zwykły prostak a nie artysta. Jego ego go już dawno temu przerosło. Te kawałki i "Anty Liroy" nagrany z NAS z 99 chyba doskonale oddają jego twórzczośc.

A w ogóle te całe wojny raperów to tylko trzepanie kaski. Niby on robi dla sztuki? To niech przekaże pieniądze ubogim? Przecież takie płytki schodzą najlepiej.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 08 Kwi 2010 21:07

Raku czemu Duche ma żartować. Peja jest świetny choć jego dwie poprzednie solówki jak dla mnie nie były zbytnio udane. Wolę go ze slums attack. Trzeba przyznać, że techniki to mu może pozazdrościć większość raperów w Polsce.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 08 Kwi 2010 21:09

Dodam jeszcze że w sumie taki jest poziom polskiego hip-hopu i Peja reprezentuje intelektualne dno i tyle.

I tak na zakończenie. Jakbym nie rozumiał słów albo rozumiał niektóre to może bit by mi się podobał ale nic więcej.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 08 Kwi 2010 21:11

O, widzę, że także interesujesz się tymi sprawami, to fajnie :)

Po co Peja dalej kontynuuje ten temat? Z tego co pamiętam to Tede ostatni nagrał dissa, kolejną Erratę i był spokój. Rychu wydał nowy krążek, w którym chciał to wszystko wydaje się mi zakończyć i zakończył w świetny sposób. Fakt, nie wszystkie kawałki są fajne, szczególnie debilny jest ten na tle platynowych płyt, ale poza tym kilka świetnych, szczególnie Kontrargumenty lub Farenhej 9.12, no i wspomniane Peja vs Hip-Hop.

Gdzie ja widzę artyzm? No na pewno nie w "Dlaczego Tede k**** jest?", ale w paru innych kawałkach. Peja ma świetny głos, kapitalne tekst, nikt nie potrafi budować takich kapitalnych tekstów jak właśnie Peja. Dla mnie to jest artysta w tym co robi.

Te kilka platynowych płyt i chyba kiedyś Fryderyk nie wzięły się z niczego. Peja to świetny raper i dobrze, że jest doceniany za to co robi.

Dissy, to typowe trzepanie kasy, ale teraz każdy na wszystkim chce trzepać kasę. Niemniej jednak niektóre dissy są świetne np. Kiedy powiem na osiedlu - świetnie wtedy Płomień pojechał Tedego.

Raku, dlaczego uważasz, że Peja reprezentuje intelektualne dno? Za Zieloną Górę?
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez doliniarz » 08 Kwi 2010 21:12

A co do dissów na tedego, to Tede sam zaczął wojnę i bodaj to on pierwszy nagrał dissa
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 08 Kwi 2010 21:14

Tede chyba na facebooku skrytykował akcję Ryśka w Zielonej Górze, a Rychu nagrał pierwszy dissa "Wszystko na mój koszt", tak na marginesie kapitalnego dissa. Ileż to ja razy go słuchałem. Już go na pamięć nawet znam :P
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 08 Kwi 2010 21:25

Można powiedzieć że temat odświeżył Tede. No ale wszyscy wiemy że "Tede **** jest" więc w jakim celu nasz artysta się jeszcze w to bawi? Tak przecież nie można a znasz zapewne z dzieciństwa "głupszy mądrzejszemu ustąpi" i w tym przypadku chyba jednak mądrzejszego nie będzie :lol: W 2020 roku usłyszymy "Dlaczego Tede *** jest dlaczego Tede *** jest" :lol:

Farenhej jest co najwyżej fajny technicznie. Jak się odmóżdżę i go przesłucham 10 razy to wtedy jest fajny bo nie myślę o tekście :lol: Ale sam przekaz jest po raz kolejny żałosny. Jeśli tede jest kim jest (też go nie lubię) to niech Rysiek sobie da siana... No ale nawija dobrze. Ja nie widzę artyzmu w żadnych jego kawałkach. Może jak zaczynał to jeszcze prezentował jakiś poziom. Za małolata można powiedzieć byłem jego fanem a szczyt ekstazy to "Co Cie boli" ale dosyć dawno mi przeszło :wink: Intelektualne dno to oczywiście Zielona góra ale cała oprawa tego wydarzenia. Wywiady w telewizji itp. Nic sobą nie prezentował. A większość kawałków też nie grzeszy wysokim poziomem intelektualnym.

Ogólnie polski hip hop jest bardzo bardzo nisko i nie jestem niczyim fanem. Podobają mi się pojedyncze kawałki jak np:

NAS
http://www.youtube.com/watch?v=zNoMVaQ2X7I

HG
http://www.youtube.com/watch?v=EK6mjB5-Cpg

W HH mnie śmieszą teksty że młodzi palą, piją a ciekawe co robią Ci HH choćby z Firmy :lol: (coś takiego w reprezentuje JP nawijają). Firma to już jest największa żałość. Wyparli się cracovii żeby kaska z gadżetów JP była większa i bali się przypału na koncercie w Tarnowie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 08 Kwi 2010 21:37

Tak na marginesie to muszę jednak napisać, że trochę Peja przesadza w tym utworze krytykując Pelsona i Eldo, bo całą trójkę lubię słuchać. Raku, Polski HH jest na niskim poziomie? Może nie na tak wysokim jak kiedyś, ale jest całkiem niezły. Większość zespołów moim zdaniem trzymających poziom wymieniłem kiedyś w poście u góry. A co do Zielonej Góry to ten smarkacz co pokazywał palec powinien wiedzieć jak się zachować. Byłem na kilku koncertach Peji i zawsze było fajnie Rychu też był spoko. Zrobiła się afera, a jakoś nikt nie pamięta jak bodaj Jędker z WWO sam wymierzył sprawiedliwość pseudofanowi co go obrażał. To też są ludzie i puszczają im nerwy jak się ich prowokuje.
PS. Anty liroy powstał bodaj w 95 a ni 99.
Raku, a co do NAS to katowałem ich płyty bardzo długo i większość utworów znałem na pamięć. :D I znowu szykują płytę, ale dla mnie oni to już nie to co kiedyś.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 08 Kwi 2010 21:52

Fakt w 95 :wink: To już 15 lat temu i po przesłuchaniu postęp techniczny jest ogromny w każdym razie jak miałem 12 lat to kawałek był elo ziom. teraz już nie :wink: Nie interesuje się na tyle HH żeby jakoś wielce oceniać poszczególnych raperów ale niestety dla mnie żaden Polski raper nie może być dla nikogo choćby maleńkim przykładem. Jeśli takie ekipy jak "Firma" potrafią się wybić na sam szczyt to brak mi słów... Możesz mi powiedzieć że Ty ich nie słuchasz ale niestety większość fanów HH tak... Znam sie o tyle co mi się obije o uszy więc nie znam wszystkich akcji pomiędzy raperami. Jeśli ktoś sam wymierzył komuś sprawiedliwość to jest o wiele lepiej niż jak użył do tego jakiś swoich popleczników. Słyszałem np o kogoś że ktoś się włamał na stronkę Firmy i im hakował "I co zadzwonicie teraz na psy" :lol: Ciekaw jestem co by zrobili jakby im te furki z teledysku "Mam wy****" ktoś pożyczył dla siebie :D

A i jeszcze jedno. Naśmiewanie się Pei z Liroya jest trochę żałosne i jeszcze żałośniejsze są teksty. Jakby nie było Liroyowi należy się pewien szacunek bo jest swojego rodzaju prekursorem HH w Polsce. Nie chcę znowu wchodzi w to co gdzie kiedy więc załóżmy że jednym z prekursorów i tego mi nikt nie zaneguje :wink:

Jeszcze pare nutek z NH:

Sito,Detox
http://w234.wrzuta.pl/audio/a5byJmuQD6S ... _klub_sila

Kwato
http://w834.wrzuta.pl/audio/2kilhIkL6bY ... _huta_2010

BoczekCAS
http://swlkrk.wrzuta.pl/audio/4Cz1f1JiD ... nik_krakow

:wink:

Oceń mi Duche poziom tych dzieł bo ciekawi mnie w jakim sensie je możesz porównać np pod względem artystycznym :wink: Od rapera zależy głównie przekaz no i dar do nawijania. W HH jednak ogromną rolę w obrócę odgrywają róże programy także dużo ciężej tu porównywać jakieś kawałki.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 08 Kwi 2010 22:04

Peja to chłopak z bloków, z biedy, jego rodzice zmarli jak był młody, więc trudno się dziwić, aby był jakimś spokojnym człowiekiem. Ma wybuchowy charakter, ale jest przez to także wyrazisty. W Zielonej Górze został sprowokowany i nerwy mu puściły, zresztą nie ma się mu co dziwić, mało kto z nas będąc na jego miejscu nie wybuchłby. Inna sprawa, że mógł się powstrzymać od nawoływania do tego, aby mu dojeb***, ale też nie ma co z tego robić wielkiej tragedii. Inni robili podobnie. Tede sam kiedyś chyba dojeb** na koncercie jakiemuś gościowi, który go prowokował i kazał mu przez mikrofon go przepraszać. Różnie ludzie reagują, niektórzy czasem wybuchają ale jeśli się ich prowokuje, to jest to reakcja naturalna.

Wg mnie Peja właśnie kiedyś miał gorze kawałki niż obecnie, choć nie wszystkie. Głucha Noc do teraz jest dla mnie świetna. Podobnie Jest jedna rzecz dla której warto żyć, także fajny kawałek. Najlepszy wydaje mi się Szacunek Ludzi Ulicy, oraz Peja vs Hip-Hop.

Co do trzech utworów, które wrzuciłeś. Fajne, nie powiem, ale jakoś trudno je porównać z ostatnimi wytworami Ryśka. Dlaczego? No bo wrzucone przez ciebie kawałki, są to typowo kibicowskie kawałki o Hutniku, więc trudno je porównywać do dissowych kawałków Pei, które jak to dissy muszą być ostre, muszą się tam znaleźć wyzwiska etc.

Peja kiedyś także zrobił fajny kawałek kibicowski, o Lechu Poznań - http://www.youtube.com/watch?v=zg1E4iycFnI

Dar do nawijania, to Peja ma ogromny, przynajmniej w moim odczuciu.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 08 Kwi 2010 22:12

Powiem tak. Bit i zdolności Pei do rapowania są dla mnie OK. Ogólnie ma na prawdę "fajne nuty" ale przekaz w 99% mi się nie podoba i jest dla mnie śmieszny. Nie mniej rozumiem komuś komu się podoba bo sam oglądam śmieszne, tanie i puste amerykańskie horrory bo lubię i już :D Moje ulubione w sensie muzycznym to "Co Cię boli" i "Szacunek ludzi ulicy"

No to teraz inny Ci wrzucę chyba najlepszy kawałek z mojej dzielnicy który moim zdaniem jest chyba najlepszy. Słuchałeś kiedyś 3Y? :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=gQrZerTZ6nQ

Ten już na 100% powinieneś słyszeć ale mi nie odpowiada na sympatie klubowe autorów i nie mogę być obiektywny :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=7ZRQtR2a ... re=related

A i jeszcze jedno. Dla mnie hicior nr 1 :lol: rosyjskie klimaty 8)
http://www.youtube.com/watch?v=99HHT4e_ ... re=related
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 08 Kwi 2010 22:50

Jakoś nie przemawiają do mnie te kawałki o Hutniku. Są spoko, ale nic poza tym.

Piha znasz? http://www.youtube.com/watch?v=U0GMWO1b1NU - Świetny kawałek, Semper Fidelis.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 08 Kwi 2010 22:57

Nie słyszałem wcześniej ale faktycznie niezły. Myślałem że jakiś Jagieloni wrzuciłeś :wink:

Pamiętam jeszcze ten kawałek (zresztą jest tam Twoja miejscowość) więc pewnie znasz :D

http://www.youtube.com/watch?v=1gSLdHuCP50

Byłby może dobry jakby nie to jakieś wycie czegoś. Podkład fajny ale ten wyjec mnie denerwuje :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 08 Kwi 2010 23:02

Znam, znam Burdel, fajny jest kawałek, który podałeś. Jednak ja ogólnie jakoś nie przepadam za kibicowskimi utworami. Wolę sobie czegoś życiowego bardziej posłuchać lub jakiś dissów :P

Ruch ma też fajny kawałek, Niebieska Wendetta, może słyszałeś.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości