Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Duche » 11 Mar 2010 13:39

Anglicy mają przede wszystkim świetnego trenera, który gdzie by nie pracował tam zawsze coś wygra i tak samo może być w RPA. Dla mnie Anglicy to obok Brazylii i Hiszpanii główny faworyci do złotego medalu.

No a tak poza tym, to cholernie cieszy mnie porażka Realu. Świetnie podsumowuje ją pewien demotywator:

Image

100% racji dla autora :)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez doliniarz » 11 Mar 2010 13:53

Piękny widok gdy Real odpada :lol: Jeszcze jak by odpadł Manchester i Inter i by było cudownie :D
A co do Anglików to od dawna mają świetny zespół, ale brakuje im dobrego bramkarza. No i przeważnie ostatnio odpadali po karnych. Ale widaćjednak, że Capello poukładał w miarę ten zespół.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez cloner » 11 Mar 2010 16:48

Inter nie odpadnie bo to najlepszy klub. Wreszcie mają świetnego trenera, który poustawiał te klocki, tak jak trzeba. Będzie puchar 8)
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Postprzez zdzichu » 11 Mar 2010 16:56

Ja tam jestem za Chelsea i mam nadzieje że zagrają na swoim normalnym poziomie i wtedy powinni wygrać wystarczy 1 0 i już będzie awans a co do Realu to tyle kasy wyrzuconej w błoto na miejscu tego Pereza bym się zastrzelił trzeba tam jakiegoś trenera z twardą renką który by tam poukładał wszystko mam na myśłi Hiddinga Ancelottiego bądż Mourinho
Ostatnio edytowany przez zdzichu, 11 Mar 2010 18:20, edytowano w sumie 1 raz
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 11 Mar 2010 17:06

Myślę, że dobrym trenerem byłby także Blanc. Jednak i tak trenera z twardą ręka jak Ferguson żaden klub nie ma i długo nie będzie mieć :) Sir Alex ma zawsze pomysł na zespół co widać. Nigdy nie schodzą poniżej pewnego poziomu. Tak było z Wielkimi "7" w ManUtd. Po odejściu Cantony, już trochę wcześniej David wykazywła ogromny talent. Jak się skończyło każdy wie. Podobnie było z Cristiano po odejściu Becks'a. Teraz na gwiazdę wyrósł Rooney jednak wciąż czekam na piłkarza godnego założyć koszulkę z numerem "7". Bo takim kimś z pewnością nie jest Micheal Owen.
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez Duche » 11 Mar 2010 21:33

Cloner, chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś. Inter może i ma świetnego trenera oraz bardzo dobry skład, ale ich szanse na wygrane LM są małe. Ledwo awansowali z grupy, gdzie mieli kupę szczęścia. Inter to jakoś nie jest drużyna na wygrane LM. Nie wiem czemu, ale jakoś tak jest. Nie zdziwię się jeśli Chelsea ich wyeliminuje, nawet mimo wynikowej przewagi Mediolańczyków. Nerrazurri od paru lat dominują w coraz słabszej Serie A, ale to akurat nie jest żaden wyznacznik to wygrania czegoś w Europie. Dla mnie to taka drużyna bez ikry.

Poza tym, odkąd w Interze nie ma już Zlatana to jakoś przestały mnie bardzo interesować wyniki Interu. Całe szczęście, że teraz Ibrakadabra jest w Barcelonie :)
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez dan » 12 Mar 2010 12:34

Duche ma rację. Inter od kilku lat dominuje w SerieA, ale w LM to już tak różowo nie wygląda. I nawet wtedy gdy na krajowym podwórku ogrywał rossonierich, to właśnie drugi klub z Mediolanu potrafił wygrać LM. Tym razem jednak Milan się skompromitował. A Real nadal nazywany królewskim 6 raz z rzędu nie awansował do ćwierćfinału. Wygląda na to, że LM może wygrać tylko drużyna z Anglii lub Barcelona, chyba że Bayern mnie zaskoczy.
A co do Anglii i mundialu moim zdaniem Oni będą jednymi z faworytów, ale w ostatnich latach często zawodzili. Odblokowała się Hiszpania to może zrobi to i Anglia i spróbuje powtórzyć sukces z 1966 roku, gdy triumfowała na swoich boiskach albo przynajmniej postara się powalczyć o półfinał jak w 1990 roku we Włoszech. Zobaczymy. Ja jednak zawsze na mistrzostwach świata liczę na niespodzianki, a taką byłby na przykład medal dla kraju z Afryki, chociaż na Pucharze Narodów Afryki finaliści mistrzostw świata nic wielkiego nie pokazali.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Sven » 14 Mar 2010 22:24

Choć nie lubię ligi polskiej taka wiadomość jak zwolnienie trenera Urbana nie jest obojętna. Teraz czekać aż poleci trener Skorża.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 15 Mar 2010 11:33

Jeśli chodzi o Janka Urban to już czas nastał. Fajny gość, uczył się w Hiszpanii trenować, chciał tu choć trochę tej wiedzy przekazać, ale jak się trafia na piłkarskich analfabetów to cóż można. Polacy jeszcze długo nie nauczą się grać piłką, niestety. A skoro wyników nie było, to najlepszym rozwiązaniem jest zwolnienie trenera. Trzeba było to zrobić aby uratować sezon. W Legii zresztą i tak dojdzie po sezonie do rewolucji kadrowej i sztabowej (po Urbanie, Kibu i Trzeciaku możliwe, że spadną też głowy Szula i Machowskiego).

W Wiśle podobnie. Skorża czuje że to już koniec i tylko czeka na telefon. Za słabą grę piłkarzy on poleci pierwszy. Dziś poleciał także Fornalak z Piasta.

Co do dyskusji na temat Anglii: Beckham zerwał ścięgna Achillesa i na MŚ nie pojedzie. Szanse Anglii przy rzutach karnych znacząco wzrastają :lol:

No i stało się. Poleciał również Skorża.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Sven » 15 Mar 2010 16:14

Do Wisły powinien powrócić Kasperczak :D Plus kilku klasowych jak na polską ligę piłkarzy pokroju Żurwaskiego. Szkoda, że Petrescu nie zagościł na dłużej jednak przecież nie można "przeciążać" treningów piłkarzy. :lol:
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 15 Mar 2010 16:26

A ja mam nadzieje ze mistrzem polski bedzie Lech choć kibicuje Wisle ale Lechici maja szanse coś zrobic w el do ligi mistrzów bo ten klub regularnie sie wzmacnia piłkarzami którzy maja doswiadczenia w pucharach takimi jak Kriwiec czy Gancarczyk i graja efektownie dla oka a Wisła i Skorzą to już chyba koniec tej histori ja w wiśle chętnie widziałbym też Kasperczaka to trener za twarda renka ma twarde zasady i mysle że znów Cupiał by zainwestował w wisłe pod wpływm Kasperczaka i sprowadził kilku niezłych zawodników ktorzy byli by wzmocnieniem a nie uzupełnieniem składu
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 15 Mar 2010 16:32

Nie wystarczy trener, muszą być też piłkarze. Gdy Kasperczak został trenerem Górnika w Zabrzu wszyscy myśleli, że teraz czas na walkę o puchary. Nawet prezes oznajmił, że minimum 5 miejsce musi być, a tutaj nagle drużyna z dość dużym budżetem, dobrym sponsorem, wydawałoby się, że z niezłą kadrą no i Kasperczakiem spada do I Ligi po raz pierwszy od wielu lat. Trener nie pomógł.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Adrian Woźniak » 15 Mar 2010 22:31

Zdzichu mała prośba - wrzucaj swoje wypowiedzi przed wysłaniem np. do worda, żeby nie trafiały się takie twory jak choćby "renka" :wink:

Moim zdaniem mistrzem zostanie Lech. Ma mocną drużynę i w tym momencie lepiej zgraną niż Wisła czy Legia. Dużo jednak zależeć będzie od bezpośrednich spotkań tych zespołów.

A w lidze hiszpanskiej bez zmian, Real wyprzedza Barcelonę lepszym stosunkiem bramek. Już nie mogę się doczekać bezpośredniej potyczki obu zespołów, która odbędzie się w połowie kwietnia :wink:
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 16 Mar 2010 03:21

El Clasico :D W Realu na stan dzisiejszy to Ronaldo gra na poziomie wielkiej kompilacji gwiazd plus Rafael van der Vaart o ile jest w pierwszym składzie. Natomiast dziwi mnie trochę dlaczego Benzema nie gra. Duet z Higuain'em byłby dobry według mnie :wink:
W Anglii wciąż liderem jest Manchester United (Oby do końca ligi nim pozostał) :D Kolejny świetny mecz w lidze rozegrał chyba aktualnie najlepszy piłkarz globu, Rooney.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez 19Kolejorz95 » 16 Mar 2010 09:55

Sven napisał(a):Do Wisły powinien powrócić Kasperczak :D Plus kilku klasowych jak na polską ligę piłkarzy pokroju Żurwaskiego. Szkoda, że Petrescu nie zagościł na dłużej jednak przecież nie można "przeciążać" treningów piłkarzy. :lol:

No i powrócił Kasperczak do Wisły Kraków !!!
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... ly,1452141

Ciekawe czy Kasperczak da rade poukładać Wisłę tak, żeby mogła walczyć o mistrzostwo polski . Dla mnie faworytem numer jeden jest oczywiście Lech:) Sądze, że Wisła jeżeli dalej będzie ją trenować Kasperczak powalczy o mistrza na przyszły rok, ale nie sądze aby w tym roku "Biała Gwiazda" zdobyła mistrzostwo:)
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez Sven » 16 Mar 2010 15:42

Hehe, cóż za przeczucie miałem :D Kasperczakowi pewnie trochę czasu zajmie skonstruowanie kolektywu jednak Wiśle nie odbierałbym szans i w tym roku.
Mam nadzieję, że przebudzą się i jednak pokażą klasę jak na naszą ligę walcząc z Lechem i Legią.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez 19Kolejorz95 » 16 Mar 2010 16:00

Oczywiście nie można przekreślać szans dla Wisły . "Heni" to bardzo dobry trener i może w zaskakująco szybkim tempie odbudować Wisłę:)
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez Adrian Woźniak » 16 Mar 2010 16:34

Sven napisał(a): Natomiast dziwi mnie trochę dlaczego Benzema nie gra. Duet z Higuain'em byłby dobry według mnie :wink:

Benzema ma problemy z pachwiną i prawdopodobnie wróci dopiero w przyszłym tygodniu. Zresztą Francuz bardzo rozczarowuje, podobnie jak Kaka, który na chwile obecną na pewno nie jest wart takich pieniędzy, jakie na niego wydano...W wiekszości spotkań jest jednym z najsłabszych ogniw w drużynie Realu.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 16 Mar 2010 19:11

http://nh2010.pl/

Startujemy w Krakwowie z "Nowym Hutnikiem". Zobaczymy jak się potoczą nasze losy bo ciężko rozwinąć skrzydła przy Wiśle i Cracovii no ale trzeba dać rade :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 16 Mar 2010 22:21

0:1 i chyba po chelsea. Byle nie :|
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości