Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez karlos » 24 Sty 2010 09:20

Według mnie Kubot ma większy potencjał niż te całe siostry Radwańskie i za rok może będzie wyżej w rankingu niż Agnieszka.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez dan » 24 Sty 2010 14:33

Karlos moim zdaniem Łukasz raczej nie ma na to szans by w przyszłym roku być w rankingu wyżej niż Agnieszka, ale może się mylę?
Maria Kirilenko już w ćwierćfinale, Jej rywalka Safina skreczowała. Nie udało się awansować Wickmayer. Obawiam się, że Henin ma duże szanse wejść do finału, a ja jakoś Jej nigdy nie darzyłem wielką sympatią, podobnie jak sióstr Williams.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Masha » 24 Sty 2010 14:39

Oj nie chwalmy dnia przed zachodem. Łukasz dopiero gra drugi dobry turniej w życiu. Aga za to miała przewlekłą kontuzję i jeszcze nie wróciła do pełni formy. Do tego trzeba dodać, że trudniej się wybić w ATP niż WTA, więc awans Kubota do pierwszej "30" byłby juz sporym sukcesem.

Będzie finał Serena vs Henin. Liczę, że Petrova pokona Belgijkę...a Azarenka hahaha Serenę...
Jeżeli Caroline W. uda się awansować do SF będzie nowym numerem 2 na świecie... :lol: :lol: :lol: WTA spada na dno. Przecież Dunka gra koszmarny tenis.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Janko10 » 24 Sty 2010 15:22

karlos napisał(a):Według mnie Kubot ma większy potencjał niż te całe siostry Radwańskie i za rok może będzie wyżej w rankingu niż Agnieszka.

Bez przesady. Do "10" ATP dzieli Go jeszcze przepaść.
No chyba, że Agnieszka spadnie. Odpukać. :wink:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 24 Sty 2010 15:25

Jak przegra z Djokovicem to awansuje na ok 60 miejsce (nie chce mi się liczyć ile inni zdobęda punktów ale on 280) a jak wygra to może do 50 wejść także awans błyskawiczny.

A jakby wygrał turniej to były na pewno w 20 :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 27 Sty 2010 14:27

Po tym jak w ćwierćfinale przegrała Maria Kirilenko moje oczy zwróciły się ku Chince Na Li by Jej kibicować. I dzisiaj w nocy doszło do dużej i radosnej dla mnie niespodzianki. Na Li wyeliminowała Venus Williams. Nie będzie więc siostrzanego pojedynku w półfinale, choć jeszcze bardziej nie lubię Sereny.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kiri » 27 Sty 2010 15:04

Zaczynam się bać tych Chinek.
Dwie w półfinale to bardzo dobre osiągnięcia. Ciekaw jestem, jakby wyglądał chiński finał :D
Kiri
Junior młodszy

Postprzez Masha » 27 Sty 2010 18:54

Azarenka prowadziła z Siriną 6-4, 4-0...oj Vika, głupia Ty oj głupia.
Ale pocieszam sie faktem, że Clijsters miała 5-0 i 30-0 na RG i dała się dogonić Amerykance, podobnie Sharapova.

Muszę przyznać, że ten turniej dużo zmienił. Chyba zaczynam coraz bardziej lubić Victorię. Jak tak dalej pójdzie niedługo stanie się moim numerem 1 w tenisie. Zresztą jak nie lubić tenisistki, która przy użyciu challenge'a leci razem z piłką :lol: Jest to przesympatyczna młoda dziewczyna i strzela fajne miny :wink:

Duchowi się spodoba, on lubi piłkarki wśród tenisistek:
Image

Ja też liczę na chińskie niespodzianki.
C'mon China!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 27 Sty 2010 22:46

Akurat widziałem mecz Azarenki z Verą i zaimponowały mi jej umiejętności piłkarskie :mrgreen: Miny Viki rzeczywiście ładne strzela, a poza tym świetny ma ten strój. Urocza jest.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Duche » 28 Sty 2010 19:48

Znalazłem jeszcze parę fotek piłkarskiej Viki :P

Image

Image

Image

+

Image

:mrgreen:
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Masha » 30 Sty 2010 13:31

Serena Williams def. Justine Henin 6-4, 3-6, 6-2

Image

Już dawno nie widziałam 3-setowego finału :shock: . Nudny był jak nie wiem co, ale jakoś przetrwałam. Kibicowałam Amerykance z jednego względu, była taka zabandażowana, że aż mi jej było szkoda :wink: Obie mi są obojętne, więc finał nie wzbudził we mnie żadnych emocji. Był słabym widowiskiem. Kilka efektownych zagrań i wiele niewymuszonych błędów.

Można powiedzieć, że wszystkie grają a i tak na końcu wygrywa młodsza Williams :wink: (w deblu też wygrała z siostrą Venus)
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 01 Lut 2010 16:21

Roger Federer def. Andy Murray 6-3, 6-4, 7-6
Image
16 tytuł Rogera. Szwajcar jest dla mnie najwybitniejszym przedstawicielem tenisa. Geniusz :wink:
.........................

Image
A to fotka Williams z pucharem (nawet ładnie wyszła :wink: ). Ciekawe czemu organizatorzy nie przyczepili wstążeczek... :?:
No tak to nie był najpiękniejszy finał w historii tenisa... A i poziomem do pojedynku Sharapovej z Ivanović z 2008 było mu daleko 8)

Image
Image
Każda okazja do wklejenia fotek Mashy dobra :wink:

Łukasz Kubot awansował na 62 miejsce w rankingu. Agnieszka okupuje miejsce 9. Rafael Nadal zanotował spadek na 4 miejsce, Dunka Woźniacka awansowała do top3, a Chinka Na Li jako pierwsza przedstawicielka Państwa Środka znalazła się w Top10.
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez dan » 05 Lut 2010 17:25

Już jutro Polki w Pucharze Federacji zaczynają walkę z Belgią. Nie przyjadą Clijsters i Henin, będzie za to nowa ulubienica Mashy Wickmayer.
Polskę reprezentować będą Agnieszka Radwańska, Marta Domachowska, Klaudia Jans i Alicja Rosolska.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Laleczka Chucky » 05 Lut 2010 17:28

Wszystkie mecze w TVP Sport, to tak dla przypomnienia.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez Masha » 06 Lut 2010 00:52

Oj tam zaraz ulubienica. Fajną miała kieckę na AO :wink: Co nie zmienia faktu, że trochę ją lubię. Wszyscy oczerniają ją o branie dopingu, a nic jej nie udowodniono. Podobnie jak Duche stanę w tym wypadku po stronie uciśnionej. Życzę jej awansu do Top10, ale nie kosztem Agi i przede wszystkim Victorii.

Jednak w pojedynku z Polkami...sorry Yanina...ma być 5-0 dla nas, no dobrze 3-2 :wink:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Olimpijczyk » 06 Lut 2010 01:20

KUBOT w FINALE w turnieju w chile
w parze z Marachem w polfinale pokonali pare czeska Skocha i Friedla 5:7 6:2 10:8
Gratulacje zycze wygranej w finale
Olimpijczyk
Młodzik młodszy

Postprzez dan » 06 Lut 2010 22:53

Po pierwszym dniu 1-1, oba pojedynki dosyć wyrównane. Marta dzielnie walczyła, ale poległa, a Agnieszka miała problemy, jednak w efekcie jest remis.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 07 Lut 2010 11:46

Santiago:
Ł.Kubot/O.Marach - P.Starace/H.Zeballos 6:4, 6:0
Czwarty triumf deblowy Łukasza, 70. deblowy Polski w historii.

Polska - Belgia 1:3
M.Domachowska - Y.Wickmayer 6:4, 1:6, 3:6
A.Radwańska - K.Flipkens 6:1, 7:6
A.Radwańska - Y.Wickmayer 6:1, 6:7, 5:7 - Aga miała 3 matchpointy w tie-breaku II seta :(
M.Domachowska - K.Flipkens 3:6, 6:7
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 09 Lut 2010 01:19

Kubot 56 w rankingu! Coraz wyżej :wink: Fajnie byłoby gdyby awansował do pierwszej "30". To zapewnia rozstawienie w szlemach.

Kolejna piłkarka, one chyba nic innego nie robią tylko piłkę kopią na treningach :wink:
Image
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 09 Lut 2010 15:00

Szkoda, że Anna nie gra już w tenisa tak dobrze jak kiedyś.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość