Kombinacja Norweska

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kombinacja Norweska

Postprzez RakuNH » 20 Gru 2009 16:13

I wygrałeś ale nie wiem skąd była ta Twoja pewność ( i lekka szydera) skoro Pochwale brakło 2 sekundy do punktów.

Szkoda że tak dobrze wyszeł mu skok na średniej skoczni bo tu niestety więcej do powiedzenia mają biegacze.

Dziś najlepszy występ od lat. 33 Pochwała i 46 Słowiok.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 20 Gru 2009 16:22

Moja pewność brała się z tąd, że nie widziałem wyników, i nie wiedziałem, że pochwała był 6, ale tak czy siak To punkty będą . Kiedy? W zawodach przed Vancoover, gdzie większość już będzie odpoczywać...
18 Grudnia 2009r
3 rano stworzono temat o mnie
6 rano Dostałem ostrzeżenie ze robienie syfu
8 rano Usunięcie 10 mocih postów
10 Rano Usunięcie 8 moich postów
16 po południu Wywiadówka szkolna
20 wieczorem ZAMKNIĘTO TEMAT O MNIE.
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 20 Gru 2009 16:24

Przy takim skoku będzie miejsce w 20 na dużej skoczni.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 12:39

O Oberhofie 55 zawodników na liście startowej w tym najlepsi aktualnie Polacy - Pochwała i Słowiok. Skocznia K120 także dobry skok gwarantuje miejsce w 30. Może się wreszcie uda. Na dużej skoczni stac Pochwałe nawet na 120 bo różnice są nieporównywalnie większe niż na małej skoczni.

Na starcie brak Norwegów, Japończyków i Lodwicka + słabszych zawodników z Austrii i Włoch ale oni tez jakieś punkty mieli! Jest to niebywała szansa dla Pochwały. Praktycznie z marszu jest 10 miejsc wyżej więc jeśli trener mówił że 30 OK a 20 to za wysokie progi to właśnie jutro i po jutrze będzie NIEBYWAŁA szansa na pierwszą 20 :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 02 Sty 2010 00:11

Myślę, że w Jego przypadku jedno miejsce w 20-tce wystarczy aby w drodze wyjątku pojechał na IO. Fajnie byłoby zobaczyć tam Polaka w kombinacji... Trzymajmy kciuki jutro przed TV! :)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 02 Sty 2010 09:55

Niestety jak patrze na wyniki treningu serii próbnej to mi się słabo robi :wink: Nie zmienia to faktu że dalej ma szanse bo tylko 32 zawodników z tam zgromadzonych zdobywało punkty. taka szansa się nie powtórzy nigdy(albo jeszcze może za tydzień ale myślę że Norwegowie pojadą) - słaba obsada i K120 (preferująca skoczków a nie biegaczy) Jednak z takimi skokami to Pochwała może do domu jechać... Choć pamiętam zawody gdzie jednego dnia był 50 a drugiego 15(po skokach) :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 02 Sty 2010 12:56

Na dzisiaj mamy temat dobrego miejsca Pochwały z głowy. :(
Może jutro będzie lepiej...
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 02 Sty 2010 13:15

Nie skoczył źle zważywszy że tragicznie skakał na treningach.

Jeśli mam być szczery to ja bym go nie skreślał. Dziś moim zdaniem spokojnie będzie w 40. Naprawdę nie ma go kto wyprzedzać. Jest niebywała szansa na 30 i jak jutro tego nie wykorzysta to niech sobie da spokój bo mnie zaczyna denerwować. Jako były skoczek powinien jakiś poziom prezentować.

Myślę że za kilka lat w kombinacji będzie OK. Słowiok i Cieślar powinni wchodzić do 30 w 2013 :P
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 02 Sty 2010 14:08

Niestety ale ani jutro, ani za tydzień, miesiąc, rok... itp. nie będzie lepiej skoro nie mamy i właściwie poza Łuszczkiem nigdy nie mieliśmy pożądnego biegacza(z całym szacunkiem ale Krężelok póki nie przestawił się na sprinty to biegacz był z niego mizerny) a nim nastała era Małysza to skoczkiem który się jako tako liczył był w nie tak odległej przeszłości jedynie P. Fijas.
To skąd u licha ma się wziąć zawodnik który by łączył te dwie dyscypliny na w miarę przyzwoitym poziomie? :roll:
Nie ma szans...
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 02 Sty 2010 14:14

Przecież Słowiok jak na 17 latka biega bardzo dobrze. Biegi to nie skoki i tu młodość jednak nie pozwala na dobre wyniki na trasie biegowej(jedyny młodzian w czołówce to Pittin) Jeśli będzie czynił postępy to myślę że za 2/3 lata stać go będzie na 30. Podobnie Cieślar który jednak już jest słabszy biegowo ale za to lepszy na skoczni. Ja w nich obu wierzę.

Pochwała już raczej szybciej biegał nie będzie (obiektywnie mówiąc nieźle biega) ale na tej skoczni to mógłby sie zacząć prezentować jak były skoczek. Dobrze że się chociaż nie kompromituje w konkursie tak jak w treningach.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 02 Sty 2010 17:26

Wyniki Polaków takie jak można było przewidywać. Pochwała zajął miejsce 39 wiec spadł tylko 6 pozycji ale tak jak pisałem nie miał go kto wyprzedzać. Osiągnął 41 czas biegu i do punktów brakło mu ok 17 punktów czyli powinien po skokach być koło 10 żeby zapunktować (dziś to było ok 127 metrów). Możemy założyć że determinacja pozwoliła by mu szybciej biec więc liczymy że jutro po skokach będzie 15 i wtedy moim zdaniem będą punkty :wink:

Raczej mało prawdopodobny wariant ale żebyśmy mieli jakieś nadzieję na punkty Pochwała po skokach musi być w 20.

Dziś mnie zaskoczył Manninem. Już myślałem że odpada a jednak wygrał. Niemcy dosyć słabo - Frenzel i Edelman a Gotwald zaczyna wyrastać na najlepszego biegacza choć trzeba zauważyć że dziś Koksliena nie było.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 03 Sty 2010 11:09

Na dziś mam dosyć kombinacji :lol: Cieślar i tak bez szansa na punkty oddaje dobry skok i prowadzi(121,5) ale zostaje zdyskwalifikowany za zbyt długie narty a mój ulubieniec Pochwała skacze 104 metry. Czy jest tam ktokolwiek kto odpowiada za wyposażenie? :shock: Dramat ale i tak brawa dla Cieślara - skakać potrafi 130 seria próbna i 121,5 konkurs a w biegach jak urwie ze 2 minuty to będzie regularnie punktował :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 03 Sty 2010 13:17

a wczoraj zdyskwalifokowali ciślara, czy mu przez noc te narty urosły?
Nie podejrzewam że nasza federacja w kombinacjii (jakkolwiek by się nie nazywała- PZKN?) przeznaczyła więcej niż 1 parę nart
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 03 Sty 2010 13:19

Wczoraj startował Słowiok. To jest jeden z niewielu dobrych pomysłów PZN żeby dawać szanse juniorom na starty.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 03 Sty 2010 13:29

Jedna rzecz i tak mnie dziwi
W każdym konkursie startuje 2, to po co pojechało 3?
Jak zawody są w miejscu Y To niech jedzie np. Pochwala i Cieślar, a jak zawody przeniosą się do wszystkim znanej miejscowości X To niech tam jedzie Słowok z Pochwałą.
Zawsze ten trzeci może startować w jakimś "norweskim" "fiscupie"
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 03 Sty 2010 13:32

Do Ramsau pojechało 4. W 1 konkursie dwóch, w drugim dwóch a w trzecim najlepsi z 1 i 2 dnia :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 03 Sty 2010 13:38

RakuNH napisał(a):Do Ramsau pojechało 4. W 1 konkursie dwóch, w drugim dwóch a w trzecim najlepsi z 1 i 2 dnia :wink:

Kiedy zobaczyłem twój post i go sprawdziłem BO NIE UWIERZYŁEM wydałem z siebie bezgłośną 2 czlonową frazę, której pierwszy wyraz to podmiot, a drugi to 8 literowy stosunek, którzy np. mądrzy kibice niektórych zespołów(np.Hutnika :p) wyrazają to policji.
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez Janko10 » 03 Sty 2010 21:16

To były piękne wizje RakuNH...
A wyszła dupa. Szkoda... :lol:
Jak zobaczyłem na necie wyniki Pochwały po skokach (zaspałem :wink: ) to ta sama fraza co Swistakowi przyszła mi do głowy... Nic to, "jutro" będzie lepiej. :)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 03 Sty 2010 21:23

No niestety Pochwała zawiódł na całej linii i ten wczorajszy skok to i tak był wyczyn....

27-28 lutego będą zawody Pucharu Kontynentalny i chyba jedynie tam będziemy mogli liczyć na jakiś lepszy wynik :wink:

Tak apropo kombinacji to moim zdaniem zrezygowowanie z dwóch skoków i dłuższego biegu spowodowało że kombinacja zrobiła się nudniejsza.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 03 Sty 2010 21:40

RakuNH napisał(a):
Tak apropo kombinacji to moim zdaniem zrezygowowanie z dwóch skoków i dłuższego biegu spowodowało że kombinacja zrobiła się nudniejsza.

Są mniejsze wydatki a kasa podobna
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości