Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez Snill Jenta » 15 Wrz 2015 17:40

A fakt, w tym polskim linku też nie wyjaśnili. Więc AP (Partia Pracy na nasze) jest socjaldemokratyczna (ci wygrali), Høyre (druga w kolejności) to prawicowa, konserwatywna (ale z liberalnymi akcentami), a KRF to chadecja.
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez Przechodzimur » 15 Wrz 2015 19:22

Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 16 Wrz 2015 15:00

Kebab;]. Nie lubię i nie jadam.

Kat cofnij sie na stronę 23 na sam koniec ---> viewtopic.php?f=3&t=1044&start=440

A tak przy okazji trafiłem na wpis Mareqny, którego wcześniej nie widziałem i stwierdzam, także po przeczytaniu jego wielu innych politycznych deklaracji, że jest moim politycznym bratem bliźniakiem ;)

mareqna napisał(a):I ja jako ultraprawicowiec to potwierdzam.Mam nadzieję,że i u nas wszystko wróci na swoje poczesne miejsce i silny wódz na czele silnej partii zaprowadzi porządek i Bóg będzie Bogiem,honor będzie honorem,Ojczyzna będzie Ojczyzną a rodzina będzie rodziną ,większość będzie większością a mniejszość mniejszością.

Amen.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez san » 16 Wrz 2015 18:49

san
Mistrz Świata

Postprzez Snill Jenta » 17 Wrz 2015 19:30

There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez figaro56 » 17 Wrz 2015 22:10

Co ty mi tu San chcesz tym artykułem udowodnić, że w Polsce nie ma nierobów bijących swoje baby. Czy to, że z katolickiej, rodzimej, przaśnej piąchy smakuje jednak trochę lepiej. Zawsze dziwiłem się Polkom wychodzącym za Arabów a już w szczególności tym wyjeżdżającym z mężem aby mieszkać u jego rodziny. To zawsze kończy się dramatem i musi taką delikwentkę jakiś tam Rutkowski za uszy z szamba wyciągać. Tu oczywiście jest inna sprawa. Biedna dziewczyna trafiła na sadystę i jak przeważnie bywa w takich sprawach ofiara milczy i jeszce broni zwyrodnialca. To trudne sprawy przemocy domowej i często prawo jest bezradne, że akurat w tym wypadku był to muzułmanin to podniesiono problem w prasie. Zaręczam, ze gdyby był to rodzimy wałkoń i sadysta to pies z kulawą nogą się by tym nie zainteresował.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez maksim » 18 Wrz 2015 05:28

http://www.glosgminny.pl/mozemy-sprzata ... -rodakow/#

Od roku słychać o tych apelach i nic :|
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez kat. » 18 Wrz 2015 14:42

figaro56 napisał(a):To zawsze kończy się dramatem

Znasz wszystkie przypadki? Czy kierują Tobą rasizm i stereotypy? ;)

Mówiąc o przedmiotowym traktowaniu kobiet przez Arabów pamiętajcie, że dla niemal każdej Arabki to kobiety europejskie pozwalają się traktować jak rzeczy (i tak są traktowane), a islamska kultura zapewnia przed takim smutnym, choć "wyzwolonym" losem ochronę. Kontakty Arabów z Europejkami kończą się zazwyczaj źle właśnie dlatego, że muslimów pożądają te najbardziej "wyzwolone" i szukające przygód, często zblazowane "zwykłymi" związkami, a takich kobiet szanujący się Arab (i nie tylko on) nie darzy estymą. Zabawianie się z 72 dziewicami jest, przyznajmy, bardziej nęcącą perspektywą niż żona - kurewka, już i tak zbrukana przez niewiernych. Znam dziewczyny, które trafiły w arabskie sidła, ale nie znam żadnej, która jako małolata, po lekturze 1000 i jednej nocy, postanowiła przejść na islam i zachować czystość dla tego jedynego, jak każe (nie tylko islamska) tradycja. ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez san » 18 Wrz 2015 21:26

Figaro ma poczucie humoru- awantura rodzinna. Facet przejechał kilka granic żeby zabić żonę- zachował się jak typowy polski katolik z przaśną pięchą.
san
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 18 Wrz 2015 23:24

No to Kat mi wszystko wyjaśnił. Za Arabów wychodzą w ogromnej większości wyzwolone, zblazowane, pewnie jeszcze co gorsza lewicujące nimfomanki i w pełni zasługują na to co ich spotyka. Tak się składa, że znam osobiście kilka z nich a jedna jest mi bliska. Trudno mi powiedzieć aby spełniały wszystkie wyżej wymienione cechy Polki żony Araba ale może traf chciał że nie spotkałem tej typowej.

San- obsesja na punkcie kobiety i chorobliwa zazdrość były motywem zbrodni odkąd istnieje rodzaj ludzki. Nie znam tej konkretnej sprawy. Nie wiem czy zdecydowały tu względy religijne czy po prostu facet był świrem opętanym jakąś obsesją na punkcie tej nieszczęsnej kobiety. Czy może wszystko po trochu było przyczyną tego co zrobił.
Na koniec powiem ci, że nie są to sprawy na temat których chciałbym żartować.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 19 Wrz 2015 08:53

Niedawno pisałeś, że dla Polaków Arabowie to wciąż ciekawostka przyrodnicza, a tu okazuje się, że już sporo w życie Grudziądza "wnieśli" i każdy mieszkaniec miał z nimi pośrednią styczność. ;) Za chwilę (no, parę lat) napiszesz, że przed Twoim oknem wznosi się piękny meczet ;)

Poza tym to Ty napisałeś, że jeśli taki Arab znajdzie się u siebie, kończy się to ZAWSZE dramatem, więc może zacznij ratować grudziądzkim wcieleniom Hurys życie, bo prędzej czy później ich towarzysz zaprosi je do siebie na wakacje i niekoniecznie będzie to rozdarta kulturowo Turcja.

figaro56 napisał(a):i w pełni zasługują na to co ich spotyka.

Szczerze? Życie na ogół nie jest sprawiedliwe, ale jeśli w jakiejś sferze człowiek zazwyczaj dostaje to, na co zasłużył, to właśnie tej uczuciowo-matrymonialnej.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 19 Wrz 2015 11:36

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:04, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Snill Jenta » 19 Wrz 2015 11:44

kat. napisał(a):Szczerze? Życie na ogół nie jest sprawiedliwe, ale jeśli w jakiejś sferze człowiek zazwyczaj dostaje to, na co zasłużył, to właśnie tej uczuciowo-matrymonialnej.

Nikt nie zasługuje na to, by spotykało go coś złego ot tak.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez figaro56 » 19 Wrz 2015 11:56

Muszę cię zmartwić kolego Kat. Tylko dwie z tych osób są z Grudziądza. Wyobraź sobie, że znam osoby mieszkające poza Grudziądzem. To tak nawiasem.
Jedną z tych osób poznałem już po powrocie do Polski. Drugą zaś znałem przed wyjazdem do Syrii i znam nadal po jej powrocie. To bliska przyjaciółka naszej rodziny. Znałem także jej męża Syryjczyka i cóż mogę o nim powiedzieć. Miły i uprzejmy gość. Dobrze mówił po polsku. Pracował w jakimś przedstawicielstwie handlowym. Niezbyt gorliwy religijnie. Nie odmawiał szklaneczki wina i wydawał się być dobrym i oddanym mężem i ojcem. Teraz pytanie. Czy tu odgrywał jakąś rolę? Czy tam zmienił się pod wpływem presji rodziy i otoczenia i próbował z żony zrobić psa łańcuchowego? (U nas coraz więcej ludzi jest przeciwna trzymaniu psów na łańcuchu). Jego żona na pewno nie miała nic z wyuzdanej seksualnie lewaczki. Ot po prostu zwykła dziewczyna marząca o szczęśliwej rodzinie. Zakochana i wierząca w miłość mimo ostrzeżeń Figara.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 19 Wrz 2015 12:13

bye
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 19 Wrz 2015 12:16

Ot tak nie. Kontrasty, także te kulturowe, mogą owocować piękną miłością. Sam nie jestem zwolennikiem związków możliwie zestandaryzowanych, pisałem o czymś zupełnie innym.

Frida - ale zwracasz się do mnie czy do jakichś anonimów z innych portali? Jeśli do mnie, to wskaż mi, gdzie użyłem określeń "bydło", "dzicz", "brudas", "karaluch", jeśli do jakichś anonimów, to może napisz bezpośrednio do nich, bo sama teraz sprowadzasz rozmowę do absurdu i przeciwników przymusowego sprowadzania imigrantów do Polski pod tę ścianę starasz się zapędzić. Może na tym poziomie łatwiej Ci rozmawiać, ale to rzeczywiście bez sensu.

Z osobami polskiego pochodzenia na kresach jest skomplikowana sprawa. Trywializujesz ją, ale rzeczywiście dla wielu osób są to Ruscy i basta. Nie dla tych, którzy angażują się w pomoc rodakom na Wschodzie i ich "chcą", ale takich zwykłych. Pisałem już tu chyba, że tożsamość narodowa studentów ze Wschodu rodzi się dopiero w Polsce i niestety rzadko kieruje się ku naszemu krajowi. Nikt w nich nie rzuca kamieniami, ale po prostu jako 'Ruskich' definiuje.

Figaro - wyuzdaniem seksualnym dla Araba może być i założenie spódniczki do kolan, i odsłonięcie ramienia. Jeszcze raz - nie uważam, że każda kobieta wiążąca się z Arabem to kurwa (wg naszych współczesnych, wyluzowanych wzorców), jestem tylko pewien, że wiążąc się na wstępie nie spełnia kulturowego wzorca kobiety cnotliwej, jaki islam propaguje, co z czasem może rodzić konflikty. Może znajdując się u siebie, taki muzułmanin sobie o tych wzorcach przypomina, po europejskim upojeniu kobiecymi wdziękami? Nie wiem. Ja - w przeciwieństwie do Ciebie - znam dziewczynę, która pomieszkiwała z mężem w Libanie i włos jej tam z głowy nie spadł.

Swoją drogą nurtuje mnie, gdzie oni znajdują te kobiety i dzieci, które non stop oglądamy w mainstreamowym przekazie, gdy mowa u uchodźcach. Na nieupozowanych zdjęciach, zrobionych amatorsko, nawet sokole oko takowych nie dostrzeże.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... 2171_o.jpg
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez friducha » 19 Wrz 2015 12:28

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 19 Wrz 2015 12:45

Nie wiem, czy jesteś za kwotami czy za "dobrowolnym" przyjęciem 5, 10, 20, 100 tys. uchodźców, ale zauważam, że mnie - przeciwnika sprowadzania imigrantów liczonych w tysiącach - zapędzasz pod przeciwną ścianę. Wybacz, ale nie będę adwokatem jakichś frustratów z onetu czy innego "ambitnego" forum dyskusyjnego, więc nie wiem, po co akurat tutaj się do tych "poglądów" ustosunkowujesz i to zwracając się akurat do mnie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 19 Wrz 2015 13:18

Kolego Kat z tobą jest taki problem , że broniąc osób uzywających takich epitetów sam niejako podpisujesz się pod ich słowami. Wypisz, wymaluj sytuacja z idiotami wysyłającymi kibiców przeciwnej drużyny do Aschwitz. Dobre i to, że masz dosyć wrażliwości, czy też dobrego wychowania, czy też po prostu rozumu aby samemu podobych określeń unikać. Jak pisałem dobre choć i to. Czgóż więcej może dwójka lewaków Friducha i Figaro oczekiwać na prawicowym forum. :D :D
Osobiście nie znam takiej osoby której się powiodło z Arabem mieszkającym u siebie, chociaż słyszałem o takowych, miedzy innymi od tej przyjaciółki. Tym bardziej rozgoryczonej, że jej się nie udało.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 19 Wrz 2015 13:34

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:05, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości