Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Kacpero221 » 06 Sie 2010 11:21

Rozlosowano mecze IV rundy eliminacji do Ligi Mistrzów:
Red Bull Salzburg - Hapoel Tel Awiw
Rosenborg Trondheim - FC Kopenhaga
FC Basel - Sheriff Tyraspol
Sparta Praga - MSK Żylina
Partizan Belgrad - Anderlecht Bruksela

Young Boys - Tottenham Hotspur
Braga FC - FC Sevilla
Werder Brema - Sampdoria Genua
Zenit St. Petersburg - Auxerre
Dynamo Kijów - Ajax Amsterdam

oraz Rundy Play-off w Lidze Europa:
Lech Poznań - Dnipro Dniepropietrowsk
Qarabag Agdam - Borussia Dortmund
Austria Wiedeń - Aris Saloniki
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez dan » 06 Sie 2010 15:06

Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez markos7207 » 12 Sie 2010 09:39

Po ciszy w temacie widać że wszyscy są pod wrażeniem występu naszych "Orłów" we wczorajszym meczu preciwko Nieposkromionym Lwom z Kamerunu.
Oglądałem drugą połowę spotkania i na tej podstawie mogę stwierdzić że oprócz paru pierwszych minut Polska drużyna(o ile ten zlepek można tak nazwać) biegała a Kameruńczycy grali. Nieporadność naszych grajków była porażająca, zupełnie jakbym oglądał mecze klubowych jedenastek w pucharach...
Pewnie gdyby nie to że lubię reprezentację Kamerunu, to po paru minutach wyłączyłbym telewizor a tak to przynajmniej mogłem podziwiać ich składne akcje.
Jak na razie wygląda to tak że Franz zmitrężył te 10 miesięcy, bo jesteśmy coraz dalej a nie bliżej na drodze budowy drużyny na Euro 2012.
Na pocieszenie zostaje fakt ze Wikingowie ograli nową drużynę Trójkolorowych 2:1.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 14 Sie 2010 23:20

Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez markos7207 » 14 Sie 2010 23:50

Janek nigdy nie "owijał w bawełnę" :wink: .
Mnie martwi co knuje Blatter :? FIFA przygotowuje zaskakujące zmiany. Zdaje się że "nagłą śmierć" w dogrywce juz przerabialiśmy i to z marnym skutkiem. Kibice raczej oczekiwali zmian w zupełnie innym kierunku.

Tomasz Frankowski znów pokazał swój "pazur" zdobywająć w meczu z Bełchatowem dwa gole a były to bramki numer 134 i 135 w ekstraklasie(obecnie).
Klub 100
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 15 Sie 2010 12:00

Nie wiem ale zwalanie całej winy na Smudę za poziom jaki prezentujemy to wielkie uproszczenie. Reprezentacja jest odzwierciedleniem poziomu naszej ligi i skąd ten Smuda ma brać zawodników. Pieprzenie w bambus o młodych talentach przez niektórych działaczy widać po wynikach młodzieżówki.
"Spocony Janek" nie pierwszy raz gardłuje i jak kiedyś dali mu stanowisko w PZPN to na jakiś czas umilkł. Typowy wiecowy krzykacz. Kiedyś bodajże w ŁKS-sie próbował sił jako selekcjoner z marnym skutkiem.
Kiedyś dyskutowałem z Markosem o tych zawodnikach naturalizowanych i wiecie co? Przykro mi się robi jak patrzę na naszych włodarzy piłki kopanej jak żebrzą u tych zawodników z polskimi korzeniami o występowanie w naszej reprezentacji. Już stokroć wolałbym aby Polskę reprezentował dajmy na to Arboleda niż ten cały Kościelny.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 15 Sie 2010 12:21

Tylko że takie kaperowanie zawodników to droga na skróty i może to dać jakiś efekt na krótką metę, ale co póżniej ? Przecież zmiany w kadrze są naturalną koleją rzeczy i trudno sobie wyobrazić by Smuda ciągle jeżdził po świecie w poszukiwaniu chętnych do gry z orzełkiem na piersi mających kiedyś jakąs babke czy dziadka z Polski.
No ale to nie selekcjoner ma zadbać aby można było wybierać z młodych, utalentowanych piłkarzy wychowanych w naszym kraju, to działka PZPN ale u nich dalej sytuacja jak na Titanicu :? .
A "Franz" wiedział czego się podejmuje i takie tłumaczenia w stylu "a skąd ja mam brać piłkarzy jak lepszych w Polsce niema, skoro 3 na 4 obrońców w lidze to obcokrajowcy", itp do mnie nie trafiają bo identycznie gadał Leo. Po prostu trzeba zagryżć zęby i próbować różnych zawodników aż do skutku, w końcu ktoś na przyzwoitym poziomie się znajdzie. No i zacząć konsekwentnie zgrywać ich ze sobą to może za dwa lata coś na kształt drużyny powstanie. Choć ja nadzieję na to mam z kazdym dniem coraz mniejszą.

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 15 Sie 2010 21:58

Jasne, że ostatnim który załamie ręce powinien być selekcjoner Smuda. Jak go to zadanie przerasta niech da sobie spokój. Biorąc tę robotę chyba wiedział z czym przyjdzie mu się zmierzyć. Został trenerem kadry dzięki dziennikarzom i kibicom którzy uwierzyli, że właśnie on potrafi sklecić zespół który uniknie kompromitacji na Euro 2012.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 20 Sie 2010 15:31

Sebastian Boenisch zagra w reprezentacji Polski. Obrońca Werderu Brema otrzymał tymczasowy paszport, dokument poświadczający polskie obywatelstwo. Selekcjoner Franciszek Smuda powołał go na najbliższe mecze towarzyskie z Ukrainą i Australią.

Nieoczekiwanie Lech pokonał Dnipro 1-0 w Dniepropietrowsku w IV rundzie eliminacji do Ligi Europejskiej. Po wcześniejszych meczach mistrzów Polski spodziewałem się raczej wysokiej porażki na Ukrainie, a tutaj taka niespodzianka. Jednak żeby awansować do rozgrywek grupowych trzeba jeszcze nie przegrać w Poznaniu.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 20 Sie 2010 18:37

No i sie zaczyna robienie z reprezentacji Polski miedzynarodówki ,stajemy sie tacy jak Niemcy niestety ,fakt Smuda nie ma zbyt z czego wybierać,ale to nie jest powód żeby naturalizować obcokrajowców,zaniedługo moga dojsc Perguis i Koscielny i wtedy naprawde bedziemy miedzynarodówka ,co ciekawe to ci piłkarze których nasz zwiazek naturalizował to po przyznaniu Polskiego obywatelstwa notuja spadek formy ,wyjatkiem był tylko Olisadebe który okazał sie prawdziwa gwiazda kadry i błyszczał w niej stosunkowo długo Roger miał udane finały Euro 2008 ,a potem był tylko dnem,Obraniak po debiucie w naszej kadrze tez obniżył loty ,był jeszcze jeden naturalizowany pikarz Sebastian Tyrała ,ale o nim to lepiej nie wspominac bo zagrał tylko jeden mecz i słuch o jego grze w kadrze zaginał ,może i Boenisch okaze sie wzmocnieniem ,ale ja uwazam że reprezentacja powinna sie składac tylko z rodowitych Polaków
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 20 Sie 2010 21:42

I gdzie Ci pesymiści? Lech wreszcie zagrał dobry mecz i wygrał. Ze Spartą było podobnie ale nie potrafili strzelić i obronić. Teraz wszystko się udało i oby u siebie zagrali dobrze. Szkoda okazji Kikuta bo miał piękne sam na sam po dobrym przyjęciu.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 21 Sie 2010 20:55

Ja się jednak wstrzymam z gratulacjami do rewanżu.
Kolego Zdzichu mógłbyś rozwinąć to stwierdzenie iż w polskiej reprezentacji powinni grać tylko rodowici Polacy? Jakie kryteria powinien spełniać rodowity Polak?
Bardzo mnie to zaciekawiło. Ma to być coś na wzór przyjęcia do SS gdzie kandydaci musieli się wykazać czystością narodową cztery pokolenia wstecz? :roll:
Co z dziećmi mieszanych małżeństw posiadające gęsto i często dwa obywatelstwa obojga rodziców. Czy ktoś uzyskujący obywatelstwo poprzez małżeństwo z Polakiem czy Polką ma prawo do gry w naszej reprezentacji? Co ma o tym decydować? Miejsce urodzenia czy fakt posiadania obywatelstwa polskiego przez rodziców? Pytań wiele.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 21 Sie 2010 21:41

Przestan mi tu wyjezdzac z Ss Figaro ,jeszcze raz wytłumacze dokładnie żebys wreszczie zrozumiał oco mi chodzi , Boenisch zagrał chyba 13 meczów w Niemieckiej młodzieżowce i co taki z niego patryjotyczny, Polak gdyby czół sie Polakiem to by w Niemieckiej młodzieżowce nie zagrał ,a teraz co jak myśłisz gdzie ma wieksze szanse na gre u nas czy u Niemców, odpowiedz jest prosta ,niewierze że nagle obudził sie w nim patriotyczny duch gry dla naszej kadry ,niemiał bym nic przeciwko jego grze w kadrze gdyby grał w niej od poczatku, a nie grał w Niemieckiej młodzieżówce ,gdyby zagrał dla naszych młodych orłów ,a nie dla Niemców ,wkurza mnie takie cos najpierw gra w młodzieżowce innego kraju,potem czuje ze ma szanse na gre w naszej kadrze i sie na to decyduje ,niech od poczatku swojej kariery wie czego chce , inna sprawa jest z obraniakiem bo on zagrał chyba raz w młodzieżówce francji i potem odrazu chciał grac dla Polski po zmianie przepisów. Co do dzieci mieszanych małżenstw to jesli od młodziedzienczego wieku ,czuli by chec grania dla Polski to nie mam nic przeciwko ,ale jesli taki gosciu zagrał by z 10 meczów w młodzieżowce innego kraju i nagle zapragnał gry dla Polski to tego bym nie zaakceptował już, dla przykłądu niech sie urodzi jakis gosciu np w Hiszpanii ,ale ma Polskie korzenie i od poczatku swojej kariery deklaruje chec gry dla Polski to wtedy nie mam nic przeciwko ,niech sobie gra w naszej kadrze ,ale jesli rozegra w tej Hiszpanskiej młodzieżowce kilka meczów ,a potem nagle zapragnie gry dla Polski to tego już nie akceptuje.Ciekaw jestem czy gdyby Smuda miał mega bogactwo to by korzystał z tych obcokrajowców ,chyba zdajesz sobie sprawe Figaro że raczej nie ,bo niestety ci piłkarze to sa bardziej takie transfery ,taki Laurent Koscielny nie zbyt pali sie do gry w naszej kadrze ,ale Smuda go nakłąnia bo chce miec klasowego obronce.
Mam nadzieje że teraz troche zrozumiałes moje stanowisko w tej kwestii
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 21 Sie 2010 22:54

Moje zasady o wiele prostsze. Gra każdy kto posiada polskie obywatelstwo i wyraża chęć gry dla Polski. Tylko jeden warunek. Żadnej ingerencji PZPN w celu uzyskania obywatelstwa. Żadnych nacisków na prezydenta w celu przyśpieszenia procedur. Żadnego łażenia i błagania jak w przypadku Kościelnego trenera kadry czy kogoś z PZPN. To żałosne jak klęczą przed jakimś tam gówniarzem aby tylko zechciał grać dla Polski a to powinien być zaszczyt i tu się chyba każdy ze mną zgodzi. Wolę Murzyna który ma żonę Polkę czy dajmy na to dzieci które są Polakami niż biegać za jakimś smarkaczem dla którego kraj jego pochodzenia jest równie egzotyczny jak dla mnie Afryka. Związek takiego Murzyna będzie o wiele większy z naszym krajem niż takiego potomka emigranta w którymś tam pokoleniu i w jego przypadku możemy liczyć przynajmniej na lojalność w stosunku do kraju który dał mu szansę sportowego rozwoju.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 22 Sie 2010 09:24

Zgadzam sie tylko ,mi chodzi o to źe taki piłkarz z podwójnym obywatelstwem powinien od poczatku kariery podjac decyzje dla której reprezentacji gra tak jak to zrobili Klose czy Podolski ,nigdy nie zaakceptuje takiej sytuacji że jakis gosciu bedzie grał w młodzieżowce innego kraju potem, nie bedzie mógl sie przebic do seniorskiej kadry i nagle, przypomni sobie o swojej drugiej ojczyżnie ,to jest frustrujace
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 26 Sie 2010 19:06

Dziś rozlosowano grupy Ligi Mistrzów. Oto podział na nie:

Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, Twente Enschede
Grupa B: Olympique Lyon, Benfika Lizbona, Schalke 04 Gelsenkirchen, Hapoel Tel-Awiw
Gupa C: Manchester United, Valencia CF, Glasgow Rangers, Bursaspor
Grupa D: FC Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań
Grupa E: Bayern Monachium, AS Roma, FC Basel, CFR Cluj
Grupa F: Chelsea Londyn, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MSK Żilina
Grupa G: AC Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre
Grupa H: Arsenal Londyn, Szachtar Donieck, Sporting Braga, Partizan Belgrad

A wieczorem Lech walczy o Ligę Europejską.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 26 Sie 2010 21:26

I elegancko. Lech w fazie grupowej. Trochę budżetowo odskoczą rywalom.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 27 Sie 2010 12:51

RakuNH napisał(a):I elegancko. Lech w fazie grupowej. Trochę budżetowo odskoczą rywalom.

Teraz będzie elegancko, trafili do grupy z Juventusem, Manchesterem City i Red Bull Salzburg. Ależ pogromy będą... Jak zdobędą choć jednego gola (dotychczas w europejskich pucharach zdobyli dwa :roll: ) uznam to za wielki sukces.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez RakuNH » 27 Sie 2010 13:17

Trafili do najlepszej możliwej grupy. Zarobią ogromną kasiorę i jak przegrają to nie będzie wstydu. Będą grali bez presji a szansa wyjścia z jakiejkolwiek grupy była niewielka z racji że wchodzą tylko dwie :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 27 Sie 2010 14:11

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/lig ... za,1524048 - składy wszystkich grup Ligi Europejskiej.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości