Kolarstwo

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kolarstwo

Postprzez RakuNH » 27 Maj 2012 09:46

Też mi szkoda Cavendisha, ale sam sobie winien. Chyba wiedział jaka jest punktacja i od początku trzeba było kasować ucieczki i zbierać punkty na płaskim.

Polacy końcówkę touru przespali. Z Huzarskiego uszło powietrze (jakby to było zatrucie, to nie trzymało by go tydzień), Niemiec jechał w kratkę i jak już odpadł to chyba czekał na Cavendisha, Sylwek trzeci tydzień kompletnie bez formy, a reszta nie istniała.

De Gent ładnie wczoraj pocisnął i należą mu się brawa. Jak liderzy śpią to trzeba atakować i omal by się z nim nie przeliczyli. Nieve i Cunego nie wytrzymali a De Gent osłabł dopiero 1-2 kilometry przed metą.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 27 Maj 2012 20:19

Klęska Włochów. Kanadyjczyk zwycięzcą Giro. Koniec świata. Teraz czas na Polaka. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 28 Maj 2012 09:42

Oj tam Kanadyjczyk, Norweg co się urodził w Kanadzie ;) . Włosi rzeczywiście kiepściutko, po raz pierwszy od 1995 roku zabrakło miejsca dla nich na pudle w generalce Giro.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 04 Cze 2012 20:53

Łeee, Bóg Piorunów nie pojedzie w tegorocznym Tour de France :( . To pierwszy raz od kiedy zadebiutował Hushovd w Wielkiej Pętli w 2001 roku, zabraknie go na starcie. W tym czasie wygrał 10 etapów, tyle samo dni jechał w koszulce lidera i wygrał 2-krotnie punktację sprinterów.
Jednak dopadła Norwega jakaś wirusowa infekcja która zmusiła go zresztą do wycofania się z Giro, na pocieszenie zostaje fakt że o ile nic się nie zmieni, zobaczymy Thora w Tour de Pologne który chce potraktować jako dobre przygotowanie do igrzysk.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez komando77 » 04 Cze 2012 21:22

I znowu będzie pompowanie balonika: MISZCZ ŚWIATA W KOLARSKIEJ LIDZE MISZCZÓW!
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez RakuNH » 04 Cze 2012 21:42

Na Tour de Balon będzie prawdziwe ściganie, a nie to co w tym małomiasteczkowym Tour de France. Największa śmietanka z całego świata wystartuje w kolarskiej lidze mistrzów w Polsce! Takie wielkie gwiazdy jak Marcel Kittel znów będą szaleć na polskich trasach :D Po raz kolejny zawodnicy będą zaskoczeni krętością trasy na ostatnim kilometrze, bo przejadą ją tylko 10 razy!

Swoją droga zawsze mnie zastanawiało skąd u Jarońskiego i Probosza jest takie zakochanie w Tour de Pologne. Ciągłe bronienie Langa, który jest wspaniałomyślny i kochany. Dla mnie Tour de Pologone dodatkowo realizowany przez TVP to jest bliżej komedii aniżeli prawdziwego sportu, a sam Lang wali takie gafy w każdym wywiadzie, że się rok temu poważnie zastanawiałem czy czegoś z rana nie wciąga.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 05 Cze 2012 07:08

Przesadzacie panowie. Jeszcze nazwiska zwycięzców TdP bronią wyścigu. Sięgnie on dna kiedy wygra Marek Rutkiewicz, polski Armstrong, żelazny narzeczony Anny Szafraniec. Oczywiście muszą być mety wszystkich etapów na zjeździe. Ostatnio dowiedziałem się, że niezbędnym warunkiem zwycięstwa Rutkiewicza jest deszcz i mgła i w ogóle pogoda pod psem wtedy na zjeździe pokaże wszystkim co potrafi. No i czwarty garnitur zawodowego kolarstwa za rywali bo trzeci w zeszłym roku okazał się za silny.
Ma nasz wyścig niewątpliwe jeden plus. Szczęsny na motorku. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 05 Cze 2012 09:19

Rutkiewicz przynajmniej jeździ na siebie ;)

A co do zjazdów, to mimo wszystko trzeba się nie bać ryzyka i mieć talent ;) Pod góry się każdy naszprycuje i wyjdzie, a w dół to mu najlepszy środek nie pomoże :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 06 Cze 2012 14:03

Oczywiście muszą być mety wszystkich etapów na zjeździe. Ostatnio dowiedziałem się, że niezbędnym warunkiem zwycięstwa Rutkiewicza jest deszcz i mgła i w ogóle pogoda pod psem wtedy na zjeździe pokaże wszystkim co potrafi. No i czwarty garnitur zawodowego kolarstwa za rywali bo trzeci w zeszłym roku okazał się za silny.

:lol: dokładnie. Coś jak Radwańska z wielkim szlemem, ale to i tak inna półka.
Jeśli któryś z naszych ma powalczyć o wygraną to obstawiałbym Huzara, który ma świetny sezon. Obsada co roku jest całkiem fajna, akurat na to nie ma co narzekać, w tym roku się też sporo gwiazd pojawi. Ale Lang ten wyścig traktuje zbyt biznesowo, stąd mało ciekawa trasa, balony i rundy.
Szczęsny jako dede-reporter tylko drogę blokuje. A pomyśleć, że we Włoszech mają na motorze Savoldellego, inny poziom.
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez Kacpero221 » 06 Cze 2012 15:41

RakuNH napisał(a):Swoją droga zawsze mnie zastanawiało skąd u Jarońskiego i Probosza jest takie zakochanie w Tour de Pologne. Ciągłe bronienie Langa, który jest wspaniałomyślny i kochany.

I jak to on walczył o ten najgorszy termin w kalendarzu ProTour (teraz to chyba World Tour, tak?) A za walkę przyjazd tak wielkich gwiazd jak 15. zawodnik MŚ juniorów 10 lat temu, to chyba powinien dostać medal :roll:

Największym problemem TdP jest brak jakichkolwiek zmian. Rozumiem, że wprowadzenie tych (nie)Szczęsnych 54 kółek dookoła siedzib Koła Gospodyń Wiejskich w każdym mieście Polski było szczytem innowacyjności, ale to, że ostatnie 3 etapy są takie same od kilkunastu lat to duża przesada.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez RakuNH » 06 Cze 2012 17:16

Nie rozumiem trochę tej szydery z Rutkiewicza ;) On przynajmniej atakuje :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 06 Cze 2012 19:11

A ja nie rozumiem trochę jak można rozmieniać na drobne swój talent i ścigać się o puchar komendanta straży pożarnej w Pcimiu kiedy były widoki na światową karierę.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 06 Cze 2012 19:26

Mnie też to zastanawia, ale skąd wiesz czy wina leży tylko po jego stronie? Już od dawna miał "już podpisane kontrakty" i nagle na koniec się rypało.

Paweł Cieślik po dobrym Tour de Pologne też został w Polsce i razem z Rutkiewiczem się "bawią" na polskim podwórku. Obaj zdecydowanie powinni być w "kolarskiej lidze mistrzów" ( :D ) jak Marczyński, Morajko czy chociażby swego czasu Sapa.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 07 Cze 2012 08:55

Nie oszukujmy się za Rutkiewiczem ciągnie się syf z Cofidisu. Takich zawodników w Pro Turze nie chcą. Wprawdzie są drużyny,które ich grupują (np Christina Watches), ale jaką wartość ma na zachodzie nie młody już Rutkiewicz? Żadną. Bo co on w życiu ugrał? Nic albo bardzo niewiele.

Ale co ja się będę przejmował jednym kolarzem. TEN SEZON JEST POLSKI. Gdzie nie spojrzę tam Polak, ech gdybyśmy tylko mieli choćby pół-sprintera... Czekam.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez maksim » 08 Cze 2012 00:34

Cofidis Cofidisem, bo temat wraca jak bumerang. I takiej klasy kolarze po banicji dostawali angaż nawet i w ProTourze. A chyba nikt normalny nie liczy, że Rutek będzie liderem na TdF. Liczą się wyniki. Nonamem nie jest. Te miejsca w 10 w Polsce to przecież dobre wyniki. W jakiejś ekipie kontynentalnej mógłby zakotwiczyć( nie jakieś Rock Racing :D czy CW, ale do takiego NettAppu by się nadał moim zdaniem). Byleby wyjść z tego zaścianka. Ale to już od X lat tak uważam i to takie gadanie, które nic nie zmieni. Według mnie mu się podoba ta pozycja kolarskiego celebryty naszych szos i nie zamieniłby tego na wożenie bidonów gdzieś we Włoszech.

Dziś na Dauphine Wiggo zdemolował rywali na czasówce, przedsmak tego co zrobi w Lipcu.
Ile razy w tym sezonie patrzę na wyraz jego twarzy, sposób jazdy, zachowanie po etapie(siada na trenażer i ostro kręci dalej) to 1 słowo się ciśnie na usta -> determinacja. I im bliżej startu 'touru, tym bardziej jestem pewien, że osiągnie swój cel.
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez karlos » 10 Cze 2012 11:30

Team Sky pokazuje na Daphine, że ma niesamowicie mocny skład i ciężko w tej sytuacji będzie komuś nawiązać walkę z Wigginsem na Tour de France. Szkoda z tej perspektywy, że nie jedzie Contador, bo jedynie on mógłby być wymagającym rywalem dla Brytyjczyka.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez markos7207 » 10 Cze 2012 14:41

Nie udało się zdobyć medalu Mai Włoszczowskiej podczas ME w MTB rozgrywanych w Moskwie. Polka była dopiero siódma, lepsza od niej o jedną pozycję, okazała się inna nasza reprezentantka Aleksandra Dawidowicz.
Tytuł sprzed roku obroniła multimedalistka ME, MŚ i IO norweska weteranka Gunn-Rita Dahle Flesjå o ponad minutę wyprzedzając Szwajcarkę Esther Süss i Niemkę Sabine Spitz. Ogólnie MILF-y rządzą bo Dahle Flesjå ma 39 lat, Süss 38 a Spitz 40 :P .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez ssonicsl » 14 Cze 2012 12:04

Andy Schleck nie pojedzie TdF. O jaka szkoda :lol: Na pewno by wygrał z bratem uwieszonym przy szyi. I te czasówki... Niech się zmierzy we Vuelcie z Contadorem.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez matti » 26 Cze 2012 14:23

Znamy już częściowy skład kadry na IO w Londynie. Największe wzburzenie wywołała nominacja dla K.Pawłowskiej. Protestuje głównie Sylwia Kapusta.

Poniekąd ma ona rację, gdyż to dzięki jej punktom zdobytym choćby w ubiegłorocznym Giro d'Italia mamy to jedno minimum. Tyle, że trasa IO nie jest bardzo trudna. Kobiety tylko dwa razy pokonają rundę z 4km podjazdem. Potem będzie już płasko do mety. Pawłowska jako mistrzyni świata w scratchu może być mocna na finiszu. Kapusta szybka raczej nie jest.
PZKol mógł to uznać za pierwszy powód powołania Pawłowskiej na IO. Drugi to oczywiście wyniki MP, a trzeci- wydaje mi się, że Pawłowska jedzie na szosę, żeby nie było krzyku, że nie znajdzie się w ogóle w kadrze kolarskiej. Według mnie jest ona lepsza od Wojtyry w Omnium, ale to Gosia pojedzie na Igrzyska w tej konkurencji.
http://www.olimpijskienewsy.pl/- serdecznie zapraszam!
matti
Kadra B

Postprzez Janko10 » 26 Cze 2012 22:49

Co by nie zrobić, źle. Ale to jednak Kapusta flaki wypruwała aby to miejsce wywalczyć. :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości