Kolarstwo

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Kolarstwo

Postprzez kat. » 11 Maj 2012 09:04

To już nie będziesz się nabijać z mojej przymusowej abstynencji ;) Ja sobie tak myślę, że jak da się żyć bez bronków, to chyba i bez fajek też. Choć ogólnie to jak w tym starym dowcipie - "spróbowałem żyć bez fajek, bez alko i bez seksu. to był najgorszy kwadrans w moim życiu". No ale trzymaj się, chłopie, jak pani doktor sprawę na ostrzu noża stawia.

A żeby nie oftopować - też uważam, że zbieracze bidonów są w ekosystemie pożyteczni. 8-)

Aleksandra - jak się zgubisz w Kraku (w sumie to dość trudne, ale od biedy da się), to miej w zanadrzu pytanie "jak dojść do..." w kilku językach, bo w niektórych rejonach Polaka ciężko uświadczyć.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez figaro56 » 11 Maj 2012 16:43

No niby dobrze i Gołaś w czołówce wyścigu i tylko te wkurzające uciekające szanse na trwalszy ślad w historii Giro. Najpierw szansa na koszulkę najlepszego górala. Dobra wiem, że na tym etapie to góral "mostów i wiaduktów" ale dla takiego zawodnika jak Gołaś rzecz cenna. Później szansa na wygranie etapu i później jeszcze na różową lidera Giro. A tak wszędzie drugi i nikt o tym nie będzie pamiętał. Dobra rzecz, że wreszcie nasi się pokazują. Trzech w pierwszej 15 wyścigu Giro tego najstarsi górale nie pamiętają. Ciekaw jestem pozycji po pierwszym górskim etapie. Choćby jutro.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Janko10 » 11 Maj 2012 22:12

Trzymaj się Figaro z tymi papierochami. Łatwo nie będzie ale warto. Wiem coś o tym, bo zdarzyło mi się po 3 latach zapalić jednego i po tygodniu wróciłem do paczki dziennie. Na szczęście teraz biję rekord abstynencji ale czasem bym sobie takiego dymka... Ech...
Najstarsi górale nie pamiętają, bo chyba nigdy takiej sytuacji nie było... Nie pamiętam w ogóle podium etapowego czy drugiego miejsca w generalce ale mogę się mylić... Jest rewelacyjnie co by nie powiedzieć i co by się nie wydarzyło w następnych etapach.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 11 Maj 2012 22:22

Szkoda tylko, że przeciętny widz może obejrzeć średnio jeden etap na trzy :D Jak byłem chwilę na chacie o 15, to w ogóle nie wierzyłem że ta ucieczka dojedzie, ale cieszyłem się, że Polak ucieka, bo dobre i to - rok temu mieliśmy podczas TDF ucieczkę Paterskiego i jakie emocje były ;) Jutro niech Gołaś zdobędzie koszulkę i trzyma ją niczym Voeckler w TDF.

Sporym minusem polskiego kolarstwa jest tylko Rutkiewicz. Jeden z moich ulubionych kolarzy (zawsze walczący), a ciągle siedzi w tych polskich pseudo wyścigach. Spokojnie mógłby się ścigać w pro tourze, a czas ucieka.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 12 Maj 2012 05:57

Słyszałem, że Rutkiewicz już odpuszcza, żeby dobrze się zaprezentować w TdP. :lol: Taki polski Armstrong. :D No i romans z Szafraniec trochę sławy przyniósł. To na razie tyle po stronie sukcesów. No ale wszystko przed nim. Jeszcze Włoszczowska wolna.. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez komando77 » 12 Maj 2012 10:45

RakuNH napisał(a):Sporym minusem polskiego kolarstwa jest tylko Rutkiewicz. Jeden z moich ulubionych kolarzy (zawsze walczący), a ciągle siedzi w tych polskich pseudo wyścigach. Spokojnie mógłby się ścigać w pro tourze, a czas ucieka.

To mogło się zmienić w tym sezonie. Rutkiewicz już miał prawie podpisany kontrakt z NetApp, ale w ostatniej chwili negocjacje przerwano.
Może niektórzy tego nie pamiętają, ale Rutek na początku XXI wieku jeździł w "pierwszoligowym" Cofidisie, lecz miał wpadkę dopingową, co mogło mu przeszkodzić w jeździe w zagranicznej drużynie.
Dzisiaj na Giro pierwsze górki, czas na Szmyda i Huzara ;)
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez RakuNH » 12 Maj 2012 11:59

Kolarstwo i doping nie powinno na nikim robić aż takiego wrażenia (choć wiadomo, że nie jest to dla niego reklama), ale bez jaj żeby przez tyle lat prezentując się całkiem nieźle w TDP nie znalazł jakiejś drużyny, która mogłaby chociaż dostać dziką kartę, a Marczyński od kopa jest w Pro Tourze. Rutkiewicz, to co roku już ma podpisany kontrakt i dziwnym trafem się okazuje, że zostaje w Polsce :roll: Teraz to CCC się niemal rozpadało i byłem pewien, że gdzieś wreszcie z Polski odejdzie (byle nie do innego polskiego teamu :D ), ale gdzie tam :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 12 Maj 2012 12:25

Rutkiewicz dostał podczas afery Cofidisu, niejako "przy okazji". Przeciw niemu i Majewskiemu świadczyło to że opiekował się nimi Madejak, główny "mózg" afery zdaniem Francuzów. Bo trudno do dowodów obciążających zaliczyć kreatynę znalezioną przy nim podczas rewizji.
Fakt, dostał chyba parę miesięcy paki w "zawiasach" ale zdyskwalifikowany nigdy jako kolarz nie był. Żabojady aby wyjść z tej sprawy z twarzą musieli mu coś wlepić, choć na światło dzienne wyszły najrozmaitsze przekręty i fałszerstwa policjantów prowadzących śledztwo. M.in. sfałszowany test DNA gdzie włosy do testu pochodziły od osób trzecich, podpis pod zeznaniami Cedrica Vasseura także został sfałszowany, Majewskiemu podczas przesłuchań grozili bronią, itp. Jak sie okazało że w sieci wpadły tylko płotki i osoby poboczne to się próbowali wycofać, co innego gdyby chodziło o Armstronga ;) .
I przez to Rutkiewicz stracił parę ładnych lat i możliwości, a niektórym wciąż może kojarzyć się z tamtą aferą. Oczywiście nie twierdzę że był niczego nieświadomym dzieckiem we mgle, które nie ma pojęcia co dzieje się w ekipie.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 12 Maj 2012 17:06

Ostatnie kilometry to pytanie gdzie jest Gołaś? Jedni go widzieli jak odpadał, inni w czołówce. Niezły cyrk z tym Gołasiem. :lol: Niestety, ale nie mamy lidera Giro Italia.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 12 Maj 2012 17:14

Gołaś to mistyczny bohater, który chyba odpadł przed Mallorim :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 12 Maj 2012 17:45

Trzeba zobaczyć stratę jaką miał jeden i drugi i być może mieliśmy malowanego lidera. Wszyscy się podniecali a tu nie było kim. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Przechodzimur » 12 Maj 2012 20:44

Drodzy Panowie, to troszkę nie tak, jak piszecie. Oczywiście nie sprostuje i nie powiem, ze Gołaś jest liderem Giro :twisted: . Jednak trzeba zauważyć, ze to Wasze(Nasze) rozbudzone nadzieje sprawiły, że teraz w takim tonie się wypowiadacie. Chłopak walczył, dal nam nadzieje, jechał wczoraj aktywnie. Ja w przeciwieństwie do Was, wole takie, nawet iluzoryczne nadzieje na dobre miejsca naszych kolaży, niż obecność jednego polskiego zawodnika w wielkich turach, czego świadkami byliśmy przez kilka lat. Malkontenci :evil:
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 12 Maj 2012 21:22

A co ja takiego napisałem? :shock: Za wczorajszy etap należą się brawa, ale za dzisiejszy już się nie należą i gdzie tu masz malkontenctwo? Rubiano, który wczoraj długo jechał sam dziś zajął 59 miejsce i powiedzmy, że do pierwszych poważnych ataków zamykał peleton, a później stracił 1:11. Szczęściu czasem trzeba pomóc co przez ostatni Tour de France robił Voeckler. To nie ja nadmuchałem ten balon. Minimalista :evil:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Przechodzimur » 12 Maj 2012 21:33

.Rozumiem, co teraz napisałeś( wcześniej to nie było takie oczywiste), powinniśmy dopingować Naszych kolarzy do wyników jeszcze lepszych. Masz racje. Lecz ironia w Twoim poprzednim poście wynikała jedynie z Twoich rozbudzonych zbytnio oczekiwań, a mniej z realnej oceny. Jeśli Nasi maja wygrywać Giro, albo Tour, to może zespól Jarzębina powinien jakaś piosenkę im przed startem śpiewać? :lol: :lol:
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 12 Maj 2012 21:43

Ja nie jestem ekspertem od kolarstwa, a doraźnie się interesuje. Wyścigi są zbyt długie i jest ich zbyt dużo więc mam cztery stałe pozycję (TDP+wielkie toury) i jakieś inne od czasu do czasu. Za eksperta mogę uchodzić jedynie w kwestii skoków czy kombinacji, więc słuchałem mądrzejszych od siebie w innych sportach. Ci grzmieli o wielkiej szansie Gołasia, a Polak mogąc wyjechać się do końca na dzisiejszym etapie, zajął miejsce pod koniec setki. Szmyd i Niemiec dziś pojechali bardzo dobrze (niestety taka ich robota), Huzar nieźle ale liczyłem na trochę lepszy wynik, Bodnar i Marczyński mają inne priorytety, a Kwiatkowski i Gołaś mnie w obecnej sytuacji zawiedli.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 12 Maj 2012 21:49

Przecież nikt nie odmawia ambitnej jazdy Gołasiowi ale emocje powinny skończyć się na 13 km przed metą kiedy nasz zawodnik nie wytrzymał tempa. Wybacz ale podniecanie się walką której nie było jest trochę śmieszne. Rozumiem potrzebę sukcesu polskich kolarzy ale chyba nie poprzez wymyślanie sytuacji i zaklinanie rzeczywistości.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Przechodzimur » 12 Maj 2012 22:01

Figaro, to pretensje do Tomasza Jarońskiego i Adama Probosza. Sam tez wolicjonalne kilka razy zamiast 151 widziałem 154 :lol: . Im za to płaca i muszę przyznać, ze transmisja i emocje były naładowane optymizmem, skoro nam Polakom tego brakuje, to ja jestem za :D . Bawiłem się bardzo dobrze dopingując i chyba właśnie o to chodzi :) . A sarkazm i marudzenie? :lol: :lol: to nawyk.
Przechodzimur
Młodzieżowiec

Postprzez Cades » 14 Maj 2012 18:35

Pewnie nie wiele osób widziało ale wczoraj o 23.30 zaczęła się transmisja z wyścigu dookoła Kalifornii.Z tego co widziałem wyścig ma dobrą obsadę są tam m.i.n Tom Boonen,Peter Sagan,Vincenzo Nibali i Chris Horner.Pierwszy etap po pogonii peletonu , po złapanej gumie ok 7-8 km przed metą, zwyciężył Sagan wyprzedzając na finiszu m.i.n Heinricha Hausslera.
Awatar użytkownika
Cades
Junior młodszy

Postprzez RakuNH » 15 Maj 2012 16:03

Huzarski nieźle dziś pocisnął - 2 miejsce :o Szmyd cały czas przyjeżdża w czubie i mamy dwóch Polaków kręcących się koło 15 w generalce :o
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Cades » 15 Maj 2012 16:14

Nom niezły finisz a już myślałem że połknie Rodriqueza.Ale 2 msc to zawsze sukces ,duży sukces.Tak czekałem kiedy się pokaże i wkońcu wyszedł z tłumu i pięknie zafiniszował.A jak tam uważacie Rodriquez wygra tegoroczne Giro czy może Basso,Scarponi,Kreuziger,Cunego?
Ja osobiście stawiam na Rodriqueza a jeśli już ktoś ma pokrzyżować mu krzyki to będzie to ewentualnie Pozzovivo lub Scarponi.
Awatar użytkownika
Cades
Junior młodszy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości