Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Sven » 14 Kwi 2010 14:52

zdzichu napisał(a):kupili Benzeme mnie jakoś ten Karim nigdy nie przekonywał do siebie

W Lyonie jednak brylował ;) Miał być gwiazdą a stał się "kolegą Dudka" :lol:
W ciemno można stawiać, że kolejną "gwiazdą" będzie Suarez :D Raczej Karim odejdzie choć ma wielki potencjał :wink:
zdzichu napisał(a):potrzebny jest tam gościu z mega twardą ręką ja bym tam chętnie zobaczył Mourinho on by pewnie wstrząsnął tym zespołem porządnie

Tutaj zgadzam się chyba potrzebny im jest trener z prawdziwego zdarzenia jak Mourinho właśnie czy "wzrastający" Blanc. Jednak o takim boss'ie i suszarce Fergi'ego mogą tylko pomarzyć :D
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez Duche » 14 Kwi 2010 20:00

Canal+ leci sobie ładnie w kulki z widzami. Nadal transmitują mecze bez komentarza. Właśnie zaczynają się derby północnego Londynu, a komentarza nie ma, bo żałoba jest. Ludzie, co ma piernik do wiatraka? Ogromny minus z mojej strony dla C+ :x
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez ssonicsl » 14 Kwi 2010 20:04

Moja rada: pomyśl sobie, że mecz transmituje TVP a nie Canal + a komentować miał np Jasina. Lepiej bez fonii? :D

Kto mistrzem Hiszpania? Zwisa mi to, byleby nie Real Madryt. Nie lubię tego klubu w zasadzie od zawsze, a już w ogóle od czasu słynnej sprzedaży miastu terenów treningowych za gigantyczną kwotę.

Problem mam we Włoszech. Juventus pikuje w dół i za chwilę wypadnie z pucharów. Humor jedynie poprawiają mi Roma, która zepchnęła z czuba Inter i Calciopoli 2 (ciao Inter).
Ostatnio edytowany przez ssonicsl 14 Kwi 2010 20:10, edytowano w sumie 2 razy
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Duche » 14 Kwi 2010 20:07

No lepiej, ale trudno mi sobie to wyobrazić jak mam przed oczyma logo C+ :D
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Adrian Woźniak » 14 Kwi 2010 20:42

zdzichu napisał(a):Co do Robbena i Sneijdera to po przyjsciu Kaki i Ronaldo raczej w Madrycie nie widzieli dla nich miejsca w składzie a pozatem musieli zarobić troche kasy na utrzymanie tych swoich super gwiazd które kupili stad przyszła wysprzedaż wielu piłkarzy np mnie osobiscie zdziwiło to że sprzedali Huntelara a kupili Benzeme mnie jakoś ten Karim nigdy nie przekonywał do siebie .

Jakoś Granero miejsce w podstawowej jedenastce ma bardzo często, a od Sneijdera jest o wiele słabszy.

Huntelaar....DUŻO słabsza wersja Van Nistelrooya. Zero szybkości, zwrotności, brak kreatywności, o przebojowości nie wspominając. Do tego niezbyt dobra technika i przegląd pola. Z wyglądu i gry przypomina mi bardzo Rasiaka.

zdzichu napisał(a):Rzeczywiście nie mogę zrozumieć specyfiki tego klubu, królowie wydawania kasy na marne swego czasu wydali na takiego Pepe 30 mln euro co najmniej o 2 razy za durzo za niego zapłacili .

Od razu widać, że nie oglądasz meczów ligi hiszpańskiej, bo to co napisałes kompletnie mija się z prawdą. Pepe ostatnie dwa sezony miał rewelacyjne. Moim zdaniem to jest najlepszy, obok Pique, stoper La Liga. Powiem więcej, moim zdaniem Pepe znajduje się w pierwszej "10" najlepszych stoperów świata. Dla przypomnienia tylko wspomne...Dmytro Czyhrynski. Ukrainiec, za którego Barcelona zapłaciła około 30 mln euro. Jak dotychczas zagrał w ...10 meczach, na mniej więcej 50 rozegranych przez Barcelone w tym sezonie.

zdzichu napisał(a):Jednak moim zdaniem najwiekszym problemem tego klubu jest brak prawdziwego trenera z charyzmą który wmówił by tym wielkim gwiazda ze jeśli beda słabi to będa sadzani notorycznie na ławke ,potrzebny jest tam gościu z mega twardą ręką ja bym tam chętnie zobaczył Mourinho on by pewnie wstrząsnął tym zespołem porządnie i wtedy pewnie Real nie skonczył by swojej przygody z ligą mistrzów na 1/8 finału.

Nie. Problemem nie jest trener, bo szkoleniowców Real miał bardzo dobrych w ostatnim czasie. Problemem jest to, że nie daje im się czasu na realizację własnych projektów, tylko zwalnia po 2-3 nieudanych meczach. Drużyny nie da się zbudować w pół roku. Dopóki Perez tego nie zrozumie, nadal będzie to wyglądało tak jak wygląda.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez zdzichu » 14 Kwi 2010 21:30

Co do Huntelara to kompletnie sie nie zgadzam ,przypomnij sobie ze wejscie do Realu miał bardzo dobre potem było nieco gorzej ale napewno nie był słabszy od Benzemy.Śmieszy mnie twoje poównanie go do Rasiaka widocznie bardzo cenisz Rasiaka ,przecież Huntelar strzelił 110 goli w Eredivisie w 148 meczach w reprezentacji statystycznie trafia w co drugim meczu , a w pewnym momencie jego średnia goli wynosiła 0,7 wiec porównujac go do Rasiaka zrobiłes Grzegorzowi wielki komplement :D .Co do Pepe to nie napisałem że jest on słaby ,ale był okres w którym Real mogł go kupić za dużo mniejszą kase a jednak królewscy woleli wydać 30 milionów euro na piłkarza ktoy na początku kompletnie zawodził teraz faktycznie jest lepiej ale i tak mogli mieć go za dużo mniejsze pieniądze.Co do tego o Granero to Van der Vartaa tez chcieli oddać ,jednak został i teraz Holender grywa w Realu i czasem ratuje krolewskim skóre ,podobnie było by z Sneijderem gdyby został to pewnie grałby w podstawowym składzie ,ale trzeba było zrobić miejsce dla Kaki wiec odszedł .Co do trenera to gdyby w Madrycie byli zadowoleni z Pellegriniego to nie było by poważnych spekulacji że zastąpi go Mourinho trener z haryzmą odgrywa jednak znaczenie w ubiegłym sezonie w Chelsea, Scolariego który troche położył Chelsea zastąpił twardy Holender Hidding i Londynczycy zaczeli grać wtedy o niebo lepiej byli o krok od wyeliminowania wielkiej Barcy , tak wieć ja będe sie upierał ze do Realu potrzebny jest taki ktos kontrowersyjny jak Mourinho.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 14 Kwi 2010 22:32

zdzichu napisał(a):otrzebny jest taki ktos kontrowersyjny jak Mourinho.

Teraz juz trochę mniej kontrowersyjny niż niegdyś ;) Natomiast sam powiedział, że chętnie by powrócił do Anglii i to w miejsce Fergusona ;) (Jednak Szkotowi jakoś nie spieszy się na emeryturkę na szczęście).
Mam nadzieję, że teraz Real nie podbierze mi znów jakieś Diabelskiej gwiazdy (czytać: Rooney) :wink: Wayne jak narazie deklaruje miłość do United ale...
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 15 Kwi 2010 09:31

no nie wiem czy Real potrzebuje trenera, który jest słynniejszy od samych piłkarzy. Taki Del Bosque by się przydał. Człowiek który ma pojęcie o trenowaniu, ale się zbytnio nie wtrąca w szatni "Galacticos".
A Barcelona nie zwalnia. Tym razem 3:0...
ssonicsl
Kadra A

Postprzez doliniarz » 15 Kwi 2010 11:16

jak zwykle Real zrobił świetny interes :D
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html
No i proszę, Perez znowu swoje. Ale uwaga: obok 4 zawodników ofensywnych, których mają na liście znalazł się, także aż 1 obrońca. Perez rączki precz od Fabregasa :evil:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html
Niedługo Real będzie grał bramkarzem i 10 zawodnikami ofensywnymi, a co może z tego dobrego wyniknąć?
zdzichu napisał(a):Jednak moim zdaniem najwiekszym problemem tego klubu jest brak prawdziwego trenera z charyzmą który wmówił by tym wielkim gwiazda ze jeśli beda słabi to będa sadzani notorycznie na ławke

Już to kiedyś bodaj miało być przerabiane i wyszło raczej na to, że nie po to wydawali tyle milionów na zawodnika, aby go sadzać na ławce.
zdzichu napisał(a):Co do Robbena i Sneijdera to po przyjsciu Kaki i Ronaldo raczej w Madrycie nie widzieli dla nich miejsca w składzie a pozatem musieli zarobić troche kasy na utrzymanie tych swoich super gwiazd które kupili stad przyszła wysprzedaż wielu piłkarzy

Czy naprawdę, uważasz, że Kaka jest lepszy od Sneijdera? Kaka od 2-3 lat nie błyszczy i obecnie Sneijderowi do pięt nie dorasta
Nic mnie tak nie cieszy jak niepowodzenia Realu :D
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 15 Kwi 2010 14:21

Doliniarz nie uważam że Kaka jest lepszy od Sneijdera tylko medialne dla wiekszości kibiców wieksza gwiazda jest Kaka ,kosztował 60 mln euro i wiadomo było że napewno dostanie miejsce w pierwszym składzie a Sneijder bedzie rezerwowym .A teraz Holender pokazuje działaczom Realu jaki zrobili kolosalny błąd ,a podejrzewam ze teraz Kaka ,woli nie pokazywać sie Perezowi na oczy
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Adrian Woźniak » 15 Kwi 2010 15:21

zdzichu napisał(a):Co do Huntelara to kompletnie sie nie zgadzam ,przypomnij sobie ze wejscie do Realu miał bardzo dobre potem było nieco gorzej ale napewno nie był słabszy od Benzemy.Śmieszy mnie twoje poównanie go do Rasiaka widocznie bardzo cenisz Rasiaka ,przecież Huntelar strzelił 110 goli w Eredivisie w 148 meczach w reprezentacji statystycznie trafia w co drugim meczu , a w pewnym momencie jego średnia goli wynosiła 0,7 wiec porównujac go do Rasiaka zrobiłes Grzegorzowi wielki komplement :D

Ja nie twierdze, że Huntelaar gra na poziomie Rasiaka, tylko że prezentuje podobny styl gry :wink: To nie jest napastnik, który może minąć 2-3 rywali i wypracować sobie samemu sytuację strzelecką, a moim zdaniem potrafi to Benzema :wink:

Huntelaar w Realu zagrał tak naprawdę jeden dobry mecz, a pozostałe były albo przeciętne, albo kiepskie. A tak na marginesie nigdy nie byłem zwolennikiem ani Francuza, ani Holendra. Zdecydowanie lepszym rozwiazaniem byłoby sprowadzenie Villi, który świetnie sobie radzi zarówno w lidze hiszpańskiej, jak i w innych rozgrywkach.

zdzichu napisał(a):Co do Pepe to nie napisałem że jest on słaby ,ale był okres w którym Real mogł go kupić za dużo mniejszą kase a jednak królewscy woleli wydać 30 milionów euro na piłkarza ktoy na początku kompletnie zawodził teraz faktycznie jest lepiej ale i tak mogli mieć go za dużo mniejsze pieniądze.

Owszem, zgodze się, Real mógł go mieć za mniejsze pieniądze, ale z perspektywy czasu patrząc, Pepe jest wart tych 30 mln euro i nie były to pieniądze wyrzucone w błoto :wink: No cóż Perez jest znany z tego, że szasta forsą, kilka milionów w tą czy w tamtą widać nie robi mu różnicy.

zdzichu napisał(a):Co do trenera to gdyby w Madrycie byli zadowoleni z Pellegriniego to nie było by poważnych spekulacji że zastąpi go Mourinho

W Madrycie oczekiwano tytułów, a prawdopodobnie Real kolejny rok nie zdobedzie żadnego trofeum. Zresztą wystarczy wspomnieć sytuacje sprzed kilku lat, kiedy to Capello zdobyl mistrzostwo Hiszpanii i po sezonie został zwolniony. Takie coś to rzeczywiście chyba tylko w Realu jest możliwe...
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez zdzichu » 15 Kwi 2010 15:38

Co do Villi to całkowicie sie zgadzam to świetny napastnik ,ja lubie Chelsea a podobno Roman mówił że dałby kase na Ville wieć chciałbym aby David trafił do Chelsea ,ale niestety to bardzo mało realne a pozatem nie mam pewności czy nie zatracił by swoich walorów w premiership ,ale rzeczywiście do Realu by sie nadał grałby lekko z polotem technicznie i myśle że z Higuainem mógł by stworzyć duet nie do zatrzymania , a co do Pepe to rzeczywiście ta inwestycja sie im zwraca ,ale Real podobno szykuje się na Vidica ,wieć gdyby udało im sie go kupić to duet Pepe ,Vidić byłby postrachem napastników w Primera Division ,i przedewszystkim w Champions League
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez cloner » 16 Kwi 2010 00:21

Adrian Woźniak napisał(a):Ja nie twierdze, że Huntelaar gra na poziomie Rasiaka, tylko że prezentuje podobny styl gry :wink: To nie jest napastnik, który może minąć 2-3 rywali i wypracować sobie samemu sytuację strzelecką, a moim zdaniem potrafi to Benzema .

Mnie się wydaje, że Rasiak, w przeciwieństwie do wielu "polskich gwiazdeczek" właśnie to potrafi:

http://www.youtube.com/watch?v=ukP3IOwJuWU :wink:
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Postprzez Sven » 16 Kwi 2010 14:33

cloner napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=ukP3IOwJuWU

Nawet nie wiedziałem, że Grzegorz takie coś potrafi zrobić ;)
cloner napisał(a):"polskich gwiazdeczek"

Dobrze to napisałeś ;) W porównaniu Polskie"gwiazdy" a Europejskie to jesteśmy wciąż lata świetlne :lol:
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez 19Kolejorz95 » 16 Kwi 2010 18:09

http://sport.interia.pl/raport/Barcelon ... tu,1465901

To już całkowita przesada ze strony Realu Madryt :x :x ...Co oni myślą, że jak nakupują sobie gwiazdeczek to będą potęgą...OMG !!!

Real interesuję się sprowadzeniem za 102 mln euro Rooney'a do Realu...Mam nadzieję, że to tylko spekulacje...Choć ciekawe co Sven na to powie
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez zdzichu » 16 Kwi 2010 18:15

Perez myśli sobie że za pieniądze kupi sobie niezwycięzalność ,ale mi wydaje sie że Rooney nie wpakuje sie do tego kanału jakim jest Real ,jesli by na to przystał to mocno by mnie to zadziwiło ,Wayne deklaruje miłośc do MU i wydaje sie że nic z tego nie będzie ,choć wiadomo że pieniadze działają jak magnez ,jednak nie na każdego
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 16 Kwi 2010 21:03

19Kolejorz95 napisał(a):Real interesuję się sprowadzeniem za 102 mln euro Rooney'a do Realu...Mam nadzieję, że to tylko spekulacje...Choć ciekawe co Sven na to powie

Już mam wykupiony bilet do Madrytu, tylko nie wiem czy za baseball też trzeba zapłacić bilet :D Znajdę tego Perez'a :D

Oczywiście w odróżnieniu do Crisa (choć go wciąż lubię) myślę, że deklaracje Rooney'a są bardziej wiarygodne. Sam potwarza, ze zamierza grać w United do kiedy będzie tam potrzebny a jak widać Sir Alex wciąż go potrzebuje ;) Nigdy też , nie wyrażał zdania, że jego wymarzonym klubem jest Madrycki Real.

Tak więc
19Kolejorz95 napisał(a):Mam nadzieję, że to tylko spekulacje...
i Rooney pozostanie w Piekle ;)
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez ssonicsl » 16 Kwi 2010 22:01

Wy tu tylko Real i Real i Real.

Juventus znowu przegrywa z bandą Morattiego. Na szczęście Calciopoli 2 wywinduje Inter do Serie B. Czekam.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez zdzichu » 17 Kwi 2010 14:45

W derbach Manchesteru nie samowite szczęscie United i bramka w 93 minucia Paula Scholesa ktora uratowała szanse Mu na mistrzostwo :( A już miałem nadzieje że Chelsea stanie dziś przed szansą powiekszenia przewagi ,a tym czasem bedą ją próbować utrzymać ,choć w meczu z Totenhamem i to jeszcze na wyjezdzie nie bedzie łatwo ,jednak mam nadzieje że Londynczycy sobie poradzą
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez doliniarz » 17 Kwi 2010 15:02

Jeb**y MU znowu fuksem ograł city. Fuksiarze i tyle. Jeszcze tylko tego brakuje, żeby te ćwoki zostały mistrzami, to już będzie upadek angielskiej piłki. MU to dno i tyle w temacie.
Chelsea nie daj się :!:
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości