Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Ile medali zdobędziemy na Igrzyskach Olimpijskich w Londynie?

Żadnego
0
Brak głosów
Żadnego
0
Brak głosów
1-3
1
2%
1-3
1
2%
4-7
3
5%
4-7
3
5%
8-10
9
15%
8-10
9
15%
11-12
8
13%
11-12
8
13%
13-15
5
8%
13-15
5
8%
16-20
1
2%
16-20
1
2%
Powyżej 20
3
5%
Powyżej 20
3
5%

Razem głosów : 60

Re: Igrzyska Olimpijskie Londyn 2012

Postprzez zdzichu » 04 Sie 2012 00:30

Fajny dzień ,2 złota ,brąz .Jeśli chodzi o medale ,to dalej obstaje przy swojej prognozie 8-10 .Jutro Bogacka ,niby jak sama mówi , to jej koronna konkurencja ,zobaczymy co z tego wyjdzie ;) A Parfjanowicz ,to w wywiadach czasami zachowuje się jak pajac ,pamiętam jak raz w Planicy coś głupiego powiedział Rutkowskiemu ,tyle że nie pamiętam co :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RychuGKM » 04 Sie 2012 06:07

To nie było w Planicy tylko w Vancouver. "musicie teraz błagać Małysza , żeby nie kończył kariery , bo bez niego w konkursach drużynowych nie macie szans"czy coś w tym stylu
Co do szans medalowych , to jest ich jeszcze całkiem sporo:
Szanse medalowe w 2 części igrzysk:
sobota:
strzelectwo - Sylwia Bogacka
lekkoatletyka - G. Sudol , R. Augustyn , D. Tomala
podnoszenie ciężarów - Tomasz Zieliński , Arsen Kasabijev
poniedziałek:
lekkoatletyka - Anna Rogowska
podnoszenie ciężarów - Marcin Dołęga
zapasy - Damian Janikowski , Łukasz Banak
wtorek:
kolarstwo torowe - Małgorzata Wojtyra
Lekkoatletyka - P. Małachowski , P. Czajkowski , R. Urbanek
żeglarstwo - Przmysław Miarczyński , Zofia Noceti-Klepacka
środa:
kajakarstwo - k4 500 m
zapasy - Iwona Matkowska , Monika Michalik
czwartek:
kajakarstwo - Aneta Konieczna , Beata Mikołajczyk/Karolina Naja
lekkoatletyka - Adam Kszczot , Marcin Lewandowski
siatkówka - Grzegorz Fijałek i Mariusz Prudel
piątek:
lekkoatletyka - Ł, Michalski , P. Wojciechowski , A. Włodarczyk , J. Fiodorow
sobota:
kajakarstwo - Piotr Siemionowski , Marta Walczykiewicz
niedziela:
siatkówka - Reprezentacja Polski w piłce siatkowej mężczyzn
Naliczyłem 19 szans. Jeżeli da to 10 medali , będzie można mówić o sukcesie. Częśc zawodników umieściłem dlatego , że startują obok poważnych kandydatów do medali(np. rzut dyskiem) , a częśc dlatego , że mamy w danej konkurencji 2-3 dobrych zawodników , z których każdy może pokusić się o medal. Dla nas igrzyska dopiero się rozpoczynają
RychuGKM
Kadra B

Postprzez Nedops » 04 Sie 2012 06:53

Miały być 4 medale po piątku i są ;] Czerniaka zastąpiła Bogacka, miał być medal w wioślarstwie i jest, miał być medal Majewskiego (przyznam, że typowałem zwycięstwo Hoffy) i jest, miało być złoto Zielińskiego i jest (chociaż byłem pewien, że trzeba będzie więcej dźwignąć, w maju Polak z nadwagą miał 395). Świetny wieczór, oby jeszcze taki się nam trafił na tych igrzyskach, tak naprawdę to wczoraj mieliśmy pierwsze szanse medalowe, sporo jeszcze tego zostało (chociaż Rychu trochę przesadził z listą :P)
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez Kacpero221 » 04 Sie 2012 09:02

ssonicsl napisał(a):Straszny zawód ALE

Jak to jest możliwe, że do finału awansowało 11 zawodników z grupy A i 1 z B. Jakie były warunki na stadionie? Przecież te marne 74 metry to wynik żałosny, a wielu bardzo dobrych zawodników rzucających w tym roku powyżej 75 metrów nie było w stanie dorzucić do 72 metra. Strasznie dziwne rzeczy...

Duży zawód, ale nic 3 medale w LA wciąż realne.

Ale najważniejsze, że polska złota młodzież i najlepsi dziennikarze na świecie znów mają okazje sobie poużywać.

Tuż przed startem grupy B nad stadionem przeszła ulewa, a więc koło musiało być śliskie i to może być jakimś usprawiedliwieniem dla występu Fajdka.

Co do Parfjanowicza: Nie wiem co gorsze w wykonaniu dziennikarzy TVP - rozmowa Parfjanowicza z Michalską i spoglądanie na leżącą Fularczyk, czy wywiad Borczucha z płaczącą po półfinale Otylią :?
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez dan » 04 Sie 2012 14:22

Ależ możemy stracić kolejną szansę medalową. Zofia Klepacka w swoim 8 wyścigu na ostatniej prostej była na 3 miejscu. W efekcie dotarła na 5, a tymczasem w mediach słychać, że zajęła 22 lokatę i w efekcie spadła na miejsce 5 w klasyfikacji generalnej. Nigdzie nie ma wytłumaczenia jak to się stało, że spadła o tyle pozycji nagle. Pojawia się tylko informacja, że zajęła 22 miejsce co by oznaczało, że tak słabo popłynęła. Możemy tylko przypuszczać, że dostała po prostu karę za coś. Może za dotknięcie boi?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 04 Sie 2012 15:49

Przecież koło na grupę B było suche, a grupa A miała "wilgotne" koło o ile dobrze pamiętam.

Co do reszty to wielkie emocje i mój pewniak Zieliński mnie nie zawiódł. :D Typowałem 4-7 medali i jedno złoto Zielińskiego. Zapewne będzie więcej (złotych już jest więcej), ale medale Majewskiego i Zielińskiego bardzo cieszą. Emocje przy ciężarach były wielkie. Po spaleniu 206 kg chyba mało kto wierzył w złoto, a jednak się udało. Zobaczymy co na to Dołęga. Przydał by mu się jakikolwiek krążek z IO. Niech to będzie nawet brąz.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez damian940915 » 04 Sie 2012 18:04

Piękny dzień wczoraj. O ile te medale były w miarę spodziewane, o tyle każde złoto Polaka jest dużym sukcesem, a murowanego kandydata u nas po prostu nie ma. Emocje w ciężarach ogromne. Krzyk po nieudanym podrzucie Aukhadowa myślę, że pobudził pół ulicy ;) Majewski pokazał, że potrafi wraz z trenerem przygotować się na wielkie imprezy. Ja sam dzisiaj przyznał, wyciął kolejny numer Amerykanom, mimo, że był gorszy.

Słabiutko dzisiaj lekkoatleci. Marciniszyn przegrał z kim się tylko da. Nie pierwszy raz już zresztą. Na 3000m z przeszkodami dziewczyny również kolejny raz nawet nie są w stanie walczyć o awans. Szkoda Kucia, bo na większości zawodów 10,24 dałoby awans. Wiadomo jednak, że dla niego to tylko przetarcie przed sztafetą. Monika Pyrek powinna już niestety skończyć karierę. Tak doświadczona zawodniczka nie powinna odpadać w eliminacjach. Widać że wiek i być może brak motywacji robi swoje.
Brawa dla naszych pań strzelających w 3 postawach. Chociaż medalu nie ma, to jednak występ godny pochwały.
Zawiedli na razie sprinterzy torowi. Drużynowo nie byli w stanie zakwalifikować się do 8, a dzisiaj Damian Zieliński, sprinter niezwykle doświadczony trochę frajersko daje się objechać Japończykowi.

A co do TVP, to dzisiaj przeszli samych siebie, puszczając mecz USA - Litwa w koszykówce na dwóch głównych antenach równocześnie, podczas gdy trwają finały w badmintonie, tenisie stołowym, strzelectwie, mecze w innych dyscyplinach drużynowych. Jestem skazany na TVP i zastanawiam się, kto tam to wszystko ogarnia jeśli chodzi o ustawianie godzin transmisji, reklam i ogólnei strony technicznej. Wczoraj, gdy Polacy walczą wieczorem o kilka medali transmisje tylko w TVP 2, dzisiaj po południu, gdzie prawie nic się nie dzieje uruchamiają obydwie anteny główne. Nie ogarniam. Poza tym kibic nie wie, co leci w TVP Sport, co w głównym, bo informacji o tym praktycznie brak. Co do komentatorów, to poza duetem Fibak - Jońca i Jóźwikiem chyba nie mam się do kogo przyczepić. Ale i Jóźwik jest do wytrzymania komentując lekkoatletykę w duecie z Rudzińskim. Swoją drogą to marzy mi się komentowanie finałów przez duet Szaranowicz - Rudziński. Nawet Szczęsny sobie radzi. Jedynie studio i reporterzy, to jakaś totalna porażka. Najpierw nakręcanie balonika, a potem wytłumaczenia, dlaczego ten co miał zdobyć medal, jednak go nie zdobył. Całe szczęście, że nie ma już Odety, to od razu jakoś to wygląda. Na całe szczęście brak jest ekspertów poza sportowych. Dzięki temu nie ma zbyt długich rozmów o "dupie marynie". Na wielki plus obecność w TVP Wyrzykowskiego i Laskwoskiego. Natomiast szczególnie przypadł mi do gustu wczorajszy komentarz ujeżdżania, gdzie Jarosław Idzi razem z jakimś facetem prawdopodobnie ze związku jeździeckiego niemal mnie zaczarowali tą dyscypliną, mimo, że nigdy za nią nie przepadałem. Ogromna wiedza o dyscyplinie, o koniach, płynny komentarz. Nie wiem jak to wygląda w Eurosprorcie, ale tutaj naprawdę na ogromny plus.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Nedops » 04 Sie 2012 18:17

Wilgotne koło to nie zawsze minus ;)
Konkurencja w jeździectwie to ujeżdzenie, nie ujeżdżanie :P
Dziś słabiutki dzień jak na razie, fatalnie poszło w żeglarstwie, nie wiem czy Miarczyński i Klepacka zdążą odrobić straty. Młody Zieliński podniósł tyle co brat, będzie jeszcze podnosił naprawdę duże ciężary. Pyrek pewnie skończy karierę, w tvp dość gorzko wypowiedziała się na temat minimów i wskaźników wymaganych (by np. zostać w klubie "Londyn2012"), w 100% się z Moniką zgadzam, ale to już dyskusja na inny temat i chyba nie w trakcie igrzysk.
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 04 Sie 2012 19:51

Stany wygrały z Rosją 2 sety, czyli tyle ile było im potrzebne, żeby wygrać grupę, bo trudno się spodziewać, żeby nie pyknęły najsłabszej Tunezji za 3. Teraz w sumie Serbowie będą ustalać kolejność miejsc, bo żeby zostać w turnieju muszą wygrać za 2 z Rosją / Brazylią. Szczęście Niemców, że grają swój mecz z Brazylią po spotkaniu Rosji z Serbią i teoretycznie nie powinno być umacniania przyjaźni tych narodów. Przy założeniu, że Ruscy jednak wolą zagrać z trzecią drużyną grupy A, czyli na 90 % Włochami.

Tradycyjnie nie wiem, czy przy tej samej ilości punktów liczy się bilans setów czy bezpośredni mecz? Bo jeśli to drugie, Bułgaria po potknięciu się makaronów z Australią (strata 2 pierwszych setów i punktu), może już dziś zapewnić sobie 1. miejsce w grupie, ale niech mnie ktoś poprawi, jakby co.

Edit: z tego, co słyszę, liczy się jednak bilans setów, a Bułgaria dostała i tak za 3. ;) Czyli wszystko się wywraca.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez san » 04 Sie 2012 23:14

Niezbyt dobrze to wygląda, może nie być nawet tych dziesięciu medali. Co ta Klepacka zrobiła? Jutro chyba tylko Ziółkowski ma szanse na medal. Kto wie, poziom słaby, jak prezesa nie będą bolały plecy może coś wyhaczy.
Żałośnie wyglądają nasi kolarze torowi. Od trzech lat mają nowoczesny tor za prawie 100 mln zł i zero. Trudno się dziwić skoro nasza genialna władza wymyśliła, że związek utrzymanie obiektu opłaca z pieniędzy na szkolenie.
san
Mistrz Świata

Postprzez sakura » 05 Sie 2012 00:04

san napisał(a):Niezbyt dobrze to wygląda, może nie być nawet tych dziesięciu medali.

Poza siatkarzami to teraz już nikogo nie jestem pewna. I wychodzi pięć, zgodnie z przewidywaniami "ministry" Muchy :?
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez zdzichu » 05 Sie 2012 00:27

Ja liczę na Dołęge ,tym bardziej że podobno wycofali się dwaj kandydaci do medalu w Jego kategorii.Oraz na kajakarza Piotra Siemionowskiego. Żeglarze z kłopotami ,więc tutaj medale nie są pewne.I są jeszcze siatkarze oczywiście ;) Pasowałoby zdobyć więcej medali niż 5 ,bo wtedy pani Minister ,uwierzy że zna się na sporcie ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez damian940915 » 05 Sie 2012 00:38

kat. napisał(a):Tradycyjnie nie wiem, czy przy tej samej ilości punktów liczy się bilans setów czy bezpośredni mecz? Bo jeśli to drugie, Bułgaria po potknięciu się makaronów z Australią (strata 2 pierwszych setów i punktu), może już dziś zapewnić sobie 1. miejsce w grupie, ale niech mnie ktoś poprawi, jakby co.

Edit: z tego, co słyszę, liczy się jednak bilans setów, a Bułgaria dostała i tak za 3. ;) Czyli wszystko się wywraca.

Tak i ja słyszałem. W małych punktach mamy raczej bezpieczną przewagę nad Bułgarią, dlatego zwycięstwo 3:0 z Australią daje, przynajmniej tak z tego wynika, pierwsze miejsce w grupie bez oglądania się na innych. Może jednak na wszelki wypadek kibicujmy Włochom w meczu z Bułgarami :D

Nie wiem jak nazwać to dodatkowe okrążenie, które zrobiła Zosia Klepacka. Boję się, że to będzie kosztowało medal, jakikolwiek medal, bo na złoty szans już prawie nie ma. Miarczyński stratę ma niezbyt dużą. 3 wyścigi do końca, w tym podwójnie liczony medalowy. Nie wygląda to aż tak najgorzej.

Ja myślę, że poza tym, co wymienił zdzichu, to jeszcze są szanse w lekkoatletyce, zapasach, gdzie często udawało się robić niespodziankę, siatkarze plażowi nie są bez szans w meczu z Brazylijczykami. Jestem optymista i wierzę, że gorzej jak w Pekinie nie będzie.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 05 Sie 2012 01:29

3:0 z Australią daje nam pewne 1 miejsce w grupie. Dziękujemy Argentyno. ;)
W 1/4 Niemcy na 90%, jeszcze przed chwilą, ale teraz możliwe, że Serbia (Rosja odda punkt Serbii, bo już o nic nie walczy a Brazylia wygra za 3 z Niemcami).
Po Wielkim Piątku (trza było uczcić, to dopiero co mogę pisać bez drżenia rąk ;) ), nie było z czego zrobić dzisiaj coś wielkiego. Dzień dziwny... Co ta Zośka odpierdo...a to się w głowie nie mieści. Szkoda mi jej, bo fajna, ale jak można coś takiego... To jakby na rondzie w lewo pojechać! :shock:
Dołęga: po wycofaniu Rosjan - jak nie spali to medal pewny, a złoto bardzo prawdopodobne. :)
Pani Ministra... Szkoda gadać...
Figaro, coś pisałeś, że ja czarnowidzący? A gdzież??? Ja optymist!!! ;) Ja tylko pisał, że jak w piątek (WIELKI) nie będzie 2 medali to dupa. Wierzył ja w 3 i były 3!!! :D I to fajniejsze, niż ja przypuszczał. :lol:
O Fajdku nie chcę rozmawiać. :oops: Szymon nam został. 8-)
"Taniec z gwiazdami" nie ma wyników na tych IO. :( Bardziej wiek/przemijanie temu winny jednak. :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez kat. » 05 Sie 2012 09:19

Tylko że jak Ruskie oddadzą punkt braciom Serbom 8-) , to Brazylia może bez szkody dla siebie zrobić to samo wieczorem z Niemcami, a wczorajszy mecz pokazał, że po dziesiątej czasu londyńskiego, to oni przysypiają już mocno. Mimo wszystko Niemcy mają wszystko w łapach i to oni powinni wyjść z 4. (zresztą zasłużenie, patrząc na bezpośredni mecz Niemcy - Serbia)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez leosiek » 05 Sie 2012 10:46

Czy Klepacka ma jakieś jeszcze teoretyczne szanse na medal :?:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez san » 05 Sie 2012 12:13

Ciekawa historia z Rosją. Do tej pory mają 3 złote medale- zdobyli je w judo mężczyzn. Sam Putin (były dżudoka) przyjechał do Londynu żeby im pogratulować. Ostatnio stwierdził, że Rosjanie mają w genach zwycięstwo :D Tymczasem te medale zdobyli: Ormianin i dwaj górale kaukazcy z maleńkiego ludu Awarów (sąsiedzi Czeczenów). Ile medali Rosja zdobyła dzięki tym wojownikom.
san
Mistrz Świata

Postprzez Nedops » 05 Sie 2012 12:29

Klepacka ma szanse na medal, najgorszy wynik się odrzuca. Ale musi dzisiaj dobrze wystąpić. Na koniec jeszcze będzie wyścig medalowy (tylko czołowa "10", ale punkty liczone podwójnie, medalowy nie może się odliczać).
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 05 Sie 2012 12:39

Nie tylko pogratulować, oklaskiwał na żywo przynajmniej jeden finał, nawet komentator się zastanawiał, czy to zmobilizuje zawodnika czy raczej sparaliżuje ;) Wie ktoś, czy mój imiennik ;) Bronek coś trenował za młodu? Może też by się przejechał. :D Choć chyba nie ta siła "mobilizacyjna" co Władek. 8-)

Tu Putin cieszący się po ipponie Chajbułajewa:

http://www.cbsnews.com/8301-33747_162-5 ... mpic-judo/

U siatkarek Kitajki walczą teraz z Koreankami i pachnie pięciosetówką, która chyba zadowoli obie ekipy, bo uciekną tym samym piątej póki co Brazylii. Czwarta póki co Turcja gra z niepokonanymi i pewnymi pierwszego miejsca Amerykankami, jeśli Turaski wygrają (a możliwe, że nawet, gdy zdobędą punkt, ale tego nie jestem pewien, bo nie do końca wciąż obczajam reguły ustalania miejsc), a Azjatki ugodowo rozstrzygną sprawę 2. miejsca (chyba) w 5. secie (jest 1-1), to Kanarzyce będą na aucie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RychuGKM » 05 Sie 2012 17:17

Po 10 wyścigach w żeglarstwie Miarczyński żeby wyprzedzić niemca i stanąć na podium musi wyprzedzić niemca o 3 pozycje (1-4 , 2-5 i tak dalej
Jeżeli chodzi o klepacką to tutaj sytuacja jest jasna . Polka wprawdzie jest piąta , ale z zaledwie 3 punktami straty do 2 zawodniczki. To oznacza , że jeżeli wygra to ma medal bez oglądania się na pozostałe zawodniczki , a jeżeli żadna z jej głównych rywalek nie będzie tuż za nią , to ma srebrny medal
RychuGKM
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 61 gości