Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez markos7207 » 04 Kwi 2011 15:27

Powolutku, pomalutku Wisełka odpływa rywalom którzy zresztą sami się topią ;) . Raku już pewnie mrozi szampana :mrgreen: .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bartek10982 » 04 Kwi 2011 16:36

No, czołówka oprócz Wisły i Górnika straciła punkty. Jagiellonia nie zdobyła ani jednego punkty w meczu z Wisłą. Lechia zremisowała bezbramkowo z GKS-em. Legia z Ruchem przegrała 2:3. Lech ze Śląskiem zremisowali. Przewaga Wiślaków nad Jagiellonią to już 8 punktów, nad Lechią i Legią 9 punktów, a nad Lechem to już 11 punktów. Wisła kroczy po mistrzostwo :) Na dole tabeli Cracovia straciła punkty po świetnej passie na wiosnę, Arka zremisowała, a Polonia Bytom przegrała z Zagłębiem Lubin 2:0.

A na zapleczu Ekstraklasy przewaga dwójki Podbeskidzia i ŁKS-u nad trzecim Piastem wzrosła do 8 punktów i tutaj jest już chyba przesądzone kto zagra w przyszłym sezonie w Ekstraklasie. Mistrz wiosny - Warta po raz kolejny wygrywa swój mecz, tym razem gromiąc KSZO Ostrowiec 6:1. Za tydzień w niedziele o 19:00 szlagier Podbeskidzie - ŁKS.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez Bartek10982 » 05 Kwi 2011 19:54

Dzisiaj rozegrano pierwszy mecz półfinałowy Pucharu Polski. Lech Poznań zmierzył się z tegoroczną rewelacją Podbeskidziem Bielsko-Biała. Już od samego początku przeważała drużyna z 1 ligi i to im należał się gol w pierwszej połowie. Bardzo słabo mecz zaliczył Vojo Ubiparip, który został zmieniony w drugiej części spotkania za Bartosz Ślusarskiego. W drugiej części spotkania lepsza była drużyna z Poznania i w 58 minucie gola na 1:0 strzelił Bartosz Ślusarski. Niespodziewanie, gdy już wszyscy myśleli, że Lech wygra w 90 minucie bramkę na wyrównanie strzelił Adam Cieśliński. Ten remis należał się obu drużynom, bo w pierwszej połowie lepsza była drużyna Podbeskidzia, a w drugiej Lecha. Rewanż odbędzie się za tydzień we wtorek o godzinie 20:30. Transmisja w TVP Sport.

Powtórki meczu:
05 kwietnia - 23:20 (TVP Sport)
06 kwietnia - 11:20 (TVP Sport)
06 kwietnia - 21:50 (TVN Turbo)
08 kwietnia - 8:05 (TVP Sport)
08 kwietnia - 15:50 (TVP Sport)
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez Bartek10982 » 06 Kwi 2011 14:21

Inter Mediolan - FC Schalke 04 Gelsenkirchen 2:5. Sam wynik mówi wszystko, nie trzeba nic tłumaczyć. Mecz po prostu był znakomity, nie żałowałem, że go obejrzałem. W pierwszej połowie wydawało się, że w meczu królowała dwójka Milito - Eto'o, bo naprawdę byli bardzo aktywni, co sugeruje liczba off-side'ów w pierwszej połowie. W drugiej części meczu. Ten gol w 54 minucie na Raula na 2:3 zdecydowanie podłamał drużynę Interu. Później już inicjatywę w meczu przejęła drużyna z Niemiec. W drugim spotkaniu wtorkowym Real Madryt wygrał u siebie z Tottenhamem Hotspur 4:0. Mogę powiedzieć spokojnie, że w półfinale mamy już dwie drużyny Schalke i Real.

Wyniki ćwierćfinałów Ligi Mistrzów:
Inter Mediolan - FC Schalke 04 Gelsenkirchen 2:5
Real Madryt - Tottenham Hotspur 4:0
Chelsea Londyn - Manchester United (06.04.11/20:45 - Nsport)
FC Barcelona - Szachtar Donieck (06.04.11/20:45 - Kanał 59 platformy N, Polsat)

Dziś także drugi mecz półfinałowy Pucharu Polski pomiędzy Lechią Gdańsk, a Legią Warszawa. Transmisja na żywo z tego meczu od 18:15 w TVN Turbo. Rewanż za dwa tygodnie o tej samej porze.

Powtórki meczu Lechia-Legia:
07 kwietnia - 17:55 (TVP Sport)
07 kwietnia - 23:20 (TVP Sport)
08 kwietnia - 13:50 (TVP Sport)
09 kwietnia - 08:05 (TVP Sport)
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez Bartek10982 » 07 Kwi 2011 06:30

Legia Warszawa 1:0 wygrała pierwszy mecz półfinałowy z Lechią Gdańsk. W pierwszej połowie wiało nudą i nic się nie działo na boisku. Druga połowa też nie była świetna, dopiero w 70 minucie jakoś gra się rozkręciła. W 88 minucie jedyną bramkę strzelił Michał Kucharczyk. Rewanż odbędzie się na Łazienkowskiej w Warszawa już za 2 tygodnie w środę.

A w Lidze Mistrzów bardzo, bardzo ciekawie. FC Barcelona wygrała z Szachtarem Donieck 5:1, a Chelsea uległo na własnym stadionie Manchesterowi 0:1. Zdecydowałem się oglądać mecz Barcy z Szachtarem i podjąłem świetną decyzje, bo od 1 do 90 minuty działo się wiele. W drugiej minucie bramkę strzelił już Andres Iniesta. W 34 minucie na 2:0 podwyższył Dani Alves. Po zmianie stron najpierw w 54 minucie gola na 3:0 strzelił Gerard Pique. W 59 minucie Yaroslav Rakitskiy strzelił jedyną bramkę dla gości. Atomowym strzałem w samo okienko minutę później odpowiedział Seydou Keita i było już 4:1. Wynik meczu na 5:1 ustalił Xavi w 86 minucie. W drugim ćwierćfinale można było obejrzeć tylko jedną bramkę co mnie nie zdziwiło, bo zwykle w tej edycji jak Manchester wygrywa to przewagą jednej bramki, wyjątkiem był mecz z Bursasporem, gdy wygrali 3:0. No i prawie półfinały są już znane. To są moje typy na półfinał:
Real Madryt - FC Barcelona
FC Schalke 04 - Manchester United

Rewanże już za tydzień we wtorek i środę. Finał Ligi Mistrzów odbędzie się 28 maja na Wembley, a wcześniej półfinały 26&27, a także rewanże 3&4 maja.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 07 Kwi 2011 17:07

Bartku mecz Chelsea Manchester ,też był niezłym widowiskiem,nie oglądałem meczu Barcelony z Szachtarem,wiec nie jestem wstanie porównać poziomu obu meczów,ale wybrałem bitwe o Anglie i wcale nie żałuje,a to że padnie mało bramek,to w zasadzie było pewne ,bo w meczach Chelsea z Manchesterem z ostatnich lat nigdy nie pada wiele bramek,szkoda ,że wczoraj ta jedyną zdobyli akurat piłkarze Manchesteru,a nie Londynczycy.,jest jeszcze rewanż,ale Chelsea będzie miala wielkie problemy z awansem.Pozostali półfinaliści są już praktycznie znani,już nie mogę doczekać się Gran Derbi ,w półfinale.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Bartek10982 » 08 Kwi 2011 06:59

Nie powiedziałem, że mecz Chelsea i Manchesteru był nudny :P Powiedziałem tylko, że padła jedna bramka, a ja zdecydowałem się oglądać Barce z Szachtarem, bo uwielbiam oglądać jak gra Barcelona nie ważne z kim gra.

A w ćwierćfinałach Ligi Europejskiej też już prawie wszystko znane. Villareal i FC Porto już raczej awans sobie zapewniły, bo obie drużyny wygrały 5:1. Też już jest chyba wszystko rozstrzygnięte w dwumeczu Benfica - PSV, bo pierwszy mecz wygrała drużyna z Portugalii 4:1. Ciekawie może być w meczu Dynamo Kijów - SC Braga, bo w Kijowie padł remis 1:1.

A drużyny z Portugalii rewelacja! Już pewnie mają dwie drużyny w półfinale, a kto wie może Braga jeszcze dojdzie jako 3 półfinalista.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 08 Kwi 2011 12:47

Zawiodło mnie Dynamo bardzo, na Spartak liczyłem mniej, ale nie spodziewałem się aż takiego pogromu. Ogólnie miałem nadzieję, że po wykruszeniu się Angoli i Włochów jakaś wschodnia ekipa doczłapie do finału, i dalej liczę na kijowian, choć realnie rzecz biorąc puchar pojedzie na płw Iberyjski.

Mecz Barca - Szachtar był może ładny dla oka, ale piłkarsko obie drużyny zaprezentowały się zwłaszcza w obronie słabo /Ukraińcy to w ogóle katastrofa/. Goście próbowali szarpać i mieli kilka szans (gdy FCB ewidentnie odpuszczała i/lub zaczynała grać nonszalancko), ale odnosiłem wrażenie, że nawet gdyby strzelili jakimś cudem 3-4 bramki, to i tak Barca odpowiedziałaby momentalnie (rozklepanie obrony Szachtara nie było wielkim wyzwaniem), dowożąc bezpieczną 3-4 bramkową przewagę.

Wczorajszy mecz Benfica - PSV to już w ogóle festiwal błędów. Wydaje mi się, że tegoroczna Liga Europy stoi na słabym poziomie, nie mówię nawet o klasie drużyn, bo te przecież są zaprawione w potyczkach LM, ale brakuje jakiejś większej "spinki". No i ta słabiutka Braga o krok od półfinału... :roll: Naprawdę, bardzo przeciętna drużyna przy dużym zaangażowaniu może zawojować LE, a nawet sięgnąć po puchar.

Jeszcze jedna rzecz. Zadziwia duża liczba pogromów w tej fazie rozgrywek, zarówno LM, jak i LE. nie pamiętam, kiedy ostatnio cwierćfinały były tak jednostronne.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Bartek10982 » 08 Kwi 2011 13:28

No tak, Szachtar ewidentnie spał w obronie, ale Barca też w tych pierwszych 30 minutach. Non stop Luiz Adriano dochodził do sytuacji bramkowej, tylko skuteczności mu brakowało.

A co do Gran Derbi to będziemy mieli 16 kwietnia spotkanie ligowe, 20 kwietnia finał pucharu Hiszpanii no i półfinały Ligi Mistrzów 26 kwietnia i 4 maja. A więc mecze Realu i Barcelony praktycznie codziennie :D
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 11 Kwi 2011 16:32

Nie wiem czy zwróciliście uwagę jak bardzo jest spłaszczona polska ekstraklasa w tym sezonie. Na tym etapie rozgrywek pomiędzy 3 drużyną a 14 jest tylko 9 punktów różnicy. To rekord od czasu wprowadzenia punktacji 3-1-0. Miejsce 3 które teraz zajmuje Legia Warszawa to miejsce gwarantujące udział w europejskich pucharach a 14 Polonii Bytom to pierwsze bezpieczne a dalej już tylko spadkowicze.
Facet który wyszperał tę ciekawostkę pisze na swoim blogu, że ekstraklasa jest płaska jak liść który wypłacił "Staruch" Rzeźniczakowi. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 12 Kwi 2011 11:05

Najgorsze, że jest to równanie w dół - przeciętna, ale ciułająca systematycznie punkty Wisła raczej nie będzie mieć problemów z majstrem, chyba że jakieś tsu-nami nastąpi . Osobiście największą sympatią darzę Jagę i miałem niewielką, ale jednak nadzieję, że przełamie tę poznańsko-krakowską hegemonię w naszej lidze, tym bardziej że w pucharach ostatnio wbrew obawom wstydu nie narobili. Jednak po odejściu Grosickiego coś się zacięło w białostockiej drużynie. Zresztą, przyznam, że coraz rzadziej oglądam tę naszą kopaninę.

Co do S. - jak to jeden z kiboli trafnie acz z przekąsem zauwazył: on już jest celebrytą, a nie "zapiewajłą" ( :lol: ) czy tam hersztem bandy i tylko czekać, jak go w Tańcu z Gwiazdami zobaczymy. Ewentualnie na KSW go, niech supportuje Pudziana - a nuż jakiś skórokop rzuci wyzwanie? Może Ebi? Nie przecykał Arboledy, to co mu tam S. ;)
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 12 Kwi 2011 16:20

Chyba nie posądzasz mnie Kat o taką naiwność iż wierzę, że to równanie w górę. A tak z innej beczki to mam już dość tych infantylnych wypowiedzi trenera naszej kadry. Wiem, ze trener nie od gadania ale ktoś kto reprezentuje Polskę powinien jakiś tam poziom trzymać. To co uchodzi trenerowi klubowemu nie zawsze przystoi trenerowi narodowej kadry. No chyba że ci nie miękkim ch...m robieni już tak mają i nic się nie da z tym zrobić. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Bartek10982 » 14 Kwi 2011 13:44

No i znamy już wszystkich półfinalistów Ligi Mistrzów. W 1 półfinale zmierzy się FC Schalke 04 z Manchesterem United, a w drugim półfinale zobaczymy Real Madryt i FC Barcelonę. Mecze jak zwykle o godzinie 20:45.

Lista półfinałów:
26.04.11 - FC Schalke 04 - Manchester United
27.04.11 - Real Madryt - FC Barcelona

Rewanże:
03.05.11 - FC Barcelona - Real Madryt
04.05.11 - Manchester United - FC Schalke 04

Jako ciekawostkę podam terminarz meczy pomiędzy Realem, a Barceloną, bo będzie ich sporo:
16.04.11 (22:00) - Real Madryt - FC Barcelona (LIGA) - Canal+Sport (powtórka Polsat: Sport)
20.04.11 (21:30) - FC Barcelona - Real Madryt (PUCHAR KRÓLA HISZPANII) - TVP Sport, TVP1
26.04.11 (20:45) - Real Madryt - FC Barcelona (LIGA MISTRZÓW) - Nsport, Polsat (powtórka: TV4 i Polsat: Sport)
03.04.11 (20:45) - FC Barcelona - Real Madryt (LIGA MISTRZÓW) - Nsport (powtórka: TV4 i Polsat: Sport)
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 14 Kwi 2011 15:59

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/euro-2 ... omosc.html

Ma to dotyczyć meczów podwyższonego ryzyka.

:D

że niby np. Niemcy z Polakami się "pochlapią" jak to ostatnio było :roll:
Piwo będzie sprzedawane w wydzielonych strefach. Ustawodawca chce zawrzeć jego reglamentowanie. Dlatego nie jest wykluczone, że na dłoniach kupujących pojawi się... pieczątka, która będzie dowodem na to, że podczas danego meczu osoba już kupiła piwo.

:shock:

może lepiej wynająć osobę z dobrym węchem i kazać delikwentowi chuchać? jakoś bardziej to ludzkie mimo wszystko :roll:

zdziwi mnie w ogóle coś jeszcze?

Wcześniej MSWiA rozważało zezwolenie sprzedaży również podczas meczów ligowych, ale niedawne burdy kibiców zniechęciły ministerstwo do tego pomysłu.

Ciekawe. Tylko dziwne, że wszystkie stowarzyszenia kibiców, czyli tzw. kibole są od zawsze przeciwko sprzedawaniu alko na meczach. No chyba że chcieli 'załatwić' tę sprawę po swojemu

Ogólnie jedno się ciśnie na usta: F**k modern football!

p.s. Cieszy wczorajszy awans Schalke. W Niemczech, może poza Bayernem, komercja jeszcze nie zniszczyła klimatu na trybunach.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 14 Kwi 2011 16:21

Niech już ten zakaz zostanie bo te pieczątki to idiotyzm do kwadratu. Może czipy zakładać takie jak ma mój pies. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 14 Kwi 2011 16:39

Zapewne jakiś carlsberg albo inny heineken strzeliłby focha, więc szukają "złotego środka". Jak nie wiadomo o co chodzi...

Osobiście będę oglądać Euro w barze albo w domu, więc łudzę się, że nikt mi pieczątki nie przywali. :D Stadion moim zdaniem nie jest miejscem do picia alko, zwłaszcza w polskiej stadionowo-alkoholowej specyfice. Inna sprawa, że aby upić się tymi popłuczynami, co będą serwowane jako piwo, to człowiek by cały opieczętowany wrócił do domu ;)

na marginesie. nie dla ludzi wrażliwych na wulgaryzmy.

żużlowi, "piknikowi" kibice + alko (i chyba nie tylko) =

http://www.youtube.com/watch?v=ogE5zCwPD_A
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 14 Kwi 2011 17:18

Ja zawsze byłem przeciwnikiem takich zakazów bo to jest wyraz bezradności wobec chuliganów gdzie zakładnikiem staje się normalny kibic. Kiedyś widziałem idiotę jak latał z rurą 3/4 cala i używał tego jako broni w walce z policją. Następnym krokiem powinien być zakaz sprzedaży rur 3/4 cala a tych co potrzebują tych rur bo akurat dom stawiają opieczętować. Z wiekiem piwo piję sporadycznie ale strach pomyśleć jak mnie oznaczą jak sobie setkę gorzałki zażyczę. Pewnie odrąbią mi mały palec u nogi.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez kat. » 14 Kwi 2011 17:40

Tylko widzisz, Figaro. Alkohol na stadionach to bardziej problem tzw. sektorów rodzinnych / dla tzw. "spokojnych" kibiców. W takim młynie pić się nie da, a hoolsy i tak są w cyklach treningowych (albo jadą na sterydach), więc nie piją 8-)

Odwracając problem: chuliganom nie potrzeba podkładki, żeby stać się agresywnymi. Co zmieniłby alko na stadionach? Ano bardziej dawałaby o sobie znać "napinająca się" patologia jak w linku wyżej. Wystawianie gołych dup, darcie mordy, takie tam swojskie "piknikowe' klimaty.

Ale to nie ten temat.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 14 Kwi 2011 19:35

To chyba jeszcze łatwiej zrobić porządek z pijanym piknikiem. Za używanie wulgarnych wyrazów i jakieś obleśne gesty won ze stadionu i kara. Kto się ujmie za takim piknikowatym pijaczkiem. Co najwyżej jakiś dwóch kolesi od kielicha.

Czytałem już o pomysłach ograniczenia sprzedaży alko w całych miastach w których rozgrywane będą mecze Euro2012. Coraz lepiej. Już całe miasta będą zakładnikami w tym wypadku nieważne czy to jakiś hoolsów czy narąbanych pikników. Proponuję zakazem objąć cały kraj. :roll: Ja tam aparaturę jeszcze ze stanu wojennego mam schowaną a zakazu sprzedaży cukru i drożdży chyba nie wprowadzą. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 17 Kwi 2011 10:12

Obejrzałem wczoraj ten hit Lech-Legia ale nie o poziomie sportowym chciałem napisać kilka słów. Poznań zdaje się jest areną ME w przyszłym roku. Czy widzieliście tę murawę. Jeżeli oni takie coś zrobią na Euro2012 to kompromitacja zapewniona. Co to było za kartoflisko? Murawa odłażąca płatami, do tego nierówna. Toż ona po każdym meczu jest praktycznie do wymiany. :roll:
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości