Już jutro French Open....
Po tenisie męskim jest Serena Williams a potem tenis kobiecy,który rządzi się swoimi prawami czyli każda może wygrać z każdą.Mecz do meczu nie podobny w zależności od dyspozycji dnia,a przebieg meczu od 0-6 w pierwszym do 6-0 w drugim i jakimś dramacie w dogrywce nie należą do rzadkości.Kto by odgadł kobiety?
Bardzo polubiłem Agnieszkę Smoleńską od czasu wręczenia czerwonej kartki jedynej słusznej telewizji i jej autorytetom umoralniającym czyli TVN-owi no ale i oni maja swoje kłopoty bo się kłócą przy korycie który pierwszy-ważniejszy.

Sam już nie wiem kto ważniejszy brat Toli,kierowniczka tramwaju czy Jaźwiec.
Jeśli chodzi o tenis męski to od 5 lat czołowa czwórka jest zabetonowana a pretendenci do wygrywania wielkich turniejów maja pecha ze trafili na tak wspaniałych tenisistów.Jak powiedział sam Pete Sampras jest wielce prawdopodobne,ze Federer,Nadal i Djokovic to najlepsi tenisiści w historii tenisa no i jest jeszcze Andy Murray którego zabraknie na kortach Roland Garrosa z powodu kontuzji pleców.Wszystko stało się już nudne a zapowiadane talenty z kortów tenisowych jak Del Potro,Cilic,Raonic,Dimitrov,Gulbis czy Tomić niestety z różnych przyczyn nie zrobiły spodziewanych postępów no może oprócz Tomasa Berdycha.Juan Martin schorowany też opuści Paryż i z powodu ciągłych kłopotów zdrowotnych jego kariera stoi pod znakiem zapytania.Nasz Jerzy Janowicz trafił na bardzo złe losowanie i może odpaść w pierwszej rundzie z Ramosem a ewentualnie potem na drodze też silny Robin Haase no i dalej już gwiazdy Wawrinka,Gasquet świetnie czujący się na kortach ziemnych a ćwierćfinał z faworytem imprezy Rafaelem Nadalem.Jesli nie bedzie niespodzianki o co trudno to półfinał Rafa-Djoko będzie przedwczesnym finałem.Federer jednak słabszy na kortach ziemnych i ma szczęście ze nie dostał rowerka w finale Masters w Rzymie.Jerzy może z każdym przegrać ale i każdy powinien się obawiać naszego tenisisty. Myśle,ze 8-10 miejsce w rankingu ATP jest jak najbardziej realne do osiągnięcie i to jeszcze w tym sezonie.Na trawie i na kortach twardych Janowicz będzie jeszcze groźniejszy i na chwilę obecną jest to najciekawszy tenisista młodego pokolenia.