Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez Kacpero221 » 21 Mar 2010 12:10

Teraz tłumaczą Rutkowskiego, tym, że jest taki młody, niedoświadczony, słaby psychicznie... Skoro jest taki słaby psychicznie, to co on robi w drużynie na MŚ?
Rutkowski powinien bać się wkur*****go Małysza...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez doliniarz » 21 Mar 2010 12:11

Ależ ten ''niby lotnik'' pofrunął sobie na bulę. Była szansa na medal, ale niestety zawsze ktoś spartoli skok. Przeważnie brylował w tym Mateja i wiadać,. że ''namaścił'' Rutkowskiego na swojego następcę. Szkoda, że Małysz nie skoczył tak dobrze wczoraj, ale cóż. Małysz i Stoch świetnie, Hula przyzwoicie, Rutkowski -szkoda gadać.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 21 Mar 2010 12:12

Rutkowski skoczył źle ale wystarczyło powiedzieć w wywiadzie...

"zepsułem drugi skok, przykro mi że odebrałem chłopakom szanse na medal, jestem załamany i chyba za bardzo chciałem" - coś w ten deseń. No ale nie wymagajmy takich rzeczy o Rutkowskiego :D

Wyszło że zdecydowanie powinien skakać mocny psychicznie Śliż. Rutkowski ma większy talent... no ale po co mu ten talent :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 21 Mar 2010 12:16

A pierwszą reklamą po drużynowce na TVP Sport była "Matematyka przydaje się w życiu". Dla Rutkowskiego szczególnie się przyda, żeby obliczyć ile może "dać sobie luzu".
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez ssonicsl » 21 Mar 2010 12:36

Nie przesadzałbym z tym medalem. Finom Muotka też zawalił. 163 metry to też króciutko. Co by zrobił Śliż nie wiemy i się nie dowiemy. Zresztą 4 miejsce to i tak wyżej niż się większość z nas spodziewała.

A co do wywiadów Rutkowskiego to fakt. Mógłby chociaż się w pierś uderzyć i powiedzieć, że zawalił skok. Jakieś dziwne, wieczne zadowolenie u tego zawodnika. Irytujące czasami ...

PS: Muotka miał równie złe warunki co Łukasz. Chyba nawet więcej punktów za wiatr dostał.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez RakuNH » 21 Mar 2010 12:37

Młotek miał większy wiatr w plecy. Jeśli do tego dodamy zejście z belki to miał gorzej :wink: Moim zdaniem tu spisku żadnego nie ma. Rutkowskiego sytuacja była lepsza.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 21 Mar 2010 12:39

Nie chcę tu grać jakiegoś znawcę skoków ale jak spojrzałem na wiatr i na Rutkowskiego to wiedziałem, że daleko to on nie poleci ale myślałem tak o przekroczeniu 170 metrów a nie o tym co on odwalił. Taka szansa na medal i tak ją koncertowo sknocić. Wiedziałem, że "Rozrywkowy Harry" nie skoczy drugiego skoku takiego jak pierwszego i Adam sporo może odrobić ale nie tyle. Jak tu nie przeklinać.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Menson » 21 Mar 2010 12:40

Z tym, że Rutkowski miał taki wiatr od razu po wyjściu z progu, więc miał gorzej. Co nie znaczy, że mógł lepiej skoczyć. I tak on jest dla mnie głównym frajerem.
Menson
Kadra B

Postprzez RakuNH » 21 Mar 2010 12:43

Menson napisał(a):Z tym, że Rutkowski miał taki wiatr od razu po wyjściu z progu, więc miał gorzej. Co nie znaczy, że mógł lepiej skoczyć. I tak on jest dla mnie głównym frajerem.

Ciężko to ocenić. Rutkowski tak wychodzi tego progu że nie wiadomo skąd ma ten wiatr... On przełamuje wszystkie prawa fizyki :D Mógłby skoczyć i 100 m ale w wywiadzie utwierdził mnie w przekonaniu że ambicja to słowo mu obce. Bachleda to samo więc jednym który mógł coś zmienić to zawsze walczący Śliż. Dałbym sobie wszystko odciąć żeby dołożył Młotkowi z 10 metrów.

RakuNH napisał(a):Wiele będzie zależało od dyspozycji dnia. Jeśli Małysz skoczy na poziomie pierwszej trójki, Stoch pierwszej 15, Rutkowski pierwszej 25 a Hula nie zawali to jestem pewien że będzie medal. No ale jestem też prawie pewien że nie skoczą "swojego" :wink:

Niestety musiałem mieć rację. A już miałem po skoku Stocha przyznać się do błędu i gratulować medalu :(
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 21 Mar 2010 12:50

Ja po drugim skoku Stocha byłem już prawie pewny, że Hula albo Rutkowski spadną na bulę i któryś z nich zepsuje wysiłek Kamila:oops:. Dobrze, że wiecznie zadowolony ze swoich skoków Rutkowski nie powiedział, że mógł Stoch i Małysz pobić rekord skoczni to byłby medal :D. Rutkowski nie ma nic sobie do zarzucenia :!:
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez 19Kolejorz95 » 21 Mar 2010 13:10

Jestem załamany :(...Liczyłem na 3 miejsce i po drugim skoku Kamila byłem pewny, że ten medal zdobędziemy, no ale Rutkowski bierze przykład z trenerów Kruczek - Mateja i spada pięknie na bula na lotach...Myślałem, że potrafi skakać na tych mamutach, ale niestety wszystko zespsuł i taka prawda :oops: :oops:
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez Janko10 » 21 Mar 2010 14:43

Ale marudzicie... :wink:
No boli kurde... Ale żeby od razu Kruczka na bruk a Rutkowskieg do kamieniołomu to bez przesady...
Rutkowski zwykle gada głupoty, co nie znaczy, że zaśnie dzisiaj spokojnie.
Takie wpadki zdarzały się znacznie lepszym. Nie róbmy tragedii.
Pozytywy:
1. Bardzo dobre dla tej drużyny 4 miejsce.
2. Zdecydowanie wygraliśmy z Niemcami, Czechami i Słoweńcami.
3. Radosny Stoch - bezcenne. :wink:
4. Bez Małysza byłoby co najmniej 6 miejsce, czyli nieźle (zakładam, że ten 4 nie skoczyłby 30 metrów gorzej od Rutkowskiego).

Koniec sezonu. Dla mnie 6.0 dla Adama i 4.0 dla reszty. Generalnie pozytyw. :)
Jak ktoś oczekiwał cudów to mnie zaraz potępi. :wink:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez harding » 21 Mar 2010 14:48

Zgadzam się, że Ł. Kruczek z R. Mateją nie zrujnowali polskich skoków, jednak marzeniem kibiców jest równanie DO GóRY. Być może obecni trenerzy nie potrafią więcej wykrzesać z polskich zawodników, więc należałoby rozejrzeć się za kimś innym, zwłaszcza że postęp w wyszkoleniu kolegów Adama jest mało zauważalny.

Podkreślam, że absolutnie nie żądam wyrugowania Kruczka z polskich skoków. Niech zajmie się szkoleniem juniorów czy kadry B itp. Poza tym oceniam CAŁOKSZTAŁT dokonań - dzisiejsza kompromitacja jego imiennika była kroplą, która przepełniła czarę. Gdyby Rutkowski skoczył tylko 164 m., co na mamucie jest kiepskim wynikiem, polska ekipa zdobyłaby medal i wówczas sam byłbym za zostawienem obecnego składu trenerskiego. Gdyby ode mnie zależało, Kruczek po zmarnowaniu dziś swej ostatniej szansy przestałby prowadzić kadrę A.

Jak sądziecie, czy należy dać duetowi kruczek-Mateja kolejny rok? Prosze o odpowiedź nie tylko RakuNH, którego zdanie w tej kwestii jest znane.
Ostatnio edytowany przez harding 21 Mar 2010 15:05, edytowano w sumie 4 razy
harding
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 21 Mar 2010 14:53

Janko10 napisał(a):Jak ktoś oczekiwał cudów to mnie zaraz potępi. :wink:

Masz we wszystkim rację. Jak dla mnie praca Kruczka jest OK i jego przeciwnicy cały czas chyba żyją konkursem gdzie było 4 Polaków w 15... Lepistoe też sobie radzi i raczej nie powinno się nic zmieniać.

Czasem trochę martwią decyzję Kruczka. Przecież on wiedział jak to jest z Rutkowskim... Nie jego wina że "ma pełne gacie" przed skokiem. To było po prostu do przewidzenia. Jednak mimo wszystko strasznie to boli zważywszy że nie skoczył słabo jak na IO tylko KATASTROFALNIE i było to jego KOMPROMITACJA!

Były dwa opcje składu: Stoch, Małys, Hula, Śliż albo druga opcja z Rutkiem zamiast Śliża. Pierwszy skład określił bym mianem rzemieśliników :lol: Po prostu nie wierzę żeby ktoś z nich zawalił.Jednak przed konkursem dawał bym temu składowi miejsce 4/5 bez szansy na 3 (myliłbym się). Druki skład to skład ryzykowny z możliwością walki nawet o srebro (skoki Rutkowskiego w Klm dawały nadzieję i czasem mu się zdarzyło odlecieć) no ale ten wariant był bardzo ryzykowny, jednak moim zdaniem Kruczek wybrał dobry skład.

Już sobie wyobrażam nagonkę na Śliża i Kruczka jakby ten skoczył dwa razy 175... Mówi się trudno jednak zachowanie Rutkowskiego dalej mnie przeraża.

I na zakończenie na LGP mamy 5 zawodników w PŚ i 7 w PK? Czy kiedykolwiek było tak dobrze? Limity w 70% oddają sytuacje w skokach.

Zdecydowanie Kruczek powinien dostać co najmniej rok czasu ale CELEJ POWINIEN BYĆ NATYCHMIAST ZWOLNIONY! Wyniki juniorów na MŚJ były słabiutkie i chyba tylko ich duzy talent ratował sytuację... Z odpowiednim szczytem formy Polacy na MŚJ zrobili by z rywali sieczkę :wink: Nie raz słabszym składem osiągaliśmy dużo lepsze wyniki.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 21 Mar 2010 15:21

harding napisał(a):...Gdyby Rutkowski skoczył tylko 164 m., co na mamucie jest kiepskim wynikiem, polska ekipa zdobyłaby medal i wówczas sam byłbym za zostawienem obecnego składu trenerskiego...

Jeśli od jednego skoku uzależniasz wywalenie trenera to mogę Ciebie tylko pozdrowić. :wink:
harding napisał(a):...Jak sądziecie, czy należy dać duetowi kruczek-Mateja kolejny rok? Prosze o odpowiedź nie tylko RakuNH, którego zdanie w tej kwestii jest znane.

Janko mówi TAK. :)
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez albatros » 21 Mar 2010 15:28

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 14:50, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 21 Mar 2010 15:36

albatros napisał(a):I jeszcze jedno nazywanie kogoś frajerem, bo źle skoczył, świadczy o bardzo niskiej kulturze osobistej. Weź pokaz jak sam skaczesz, bądź wytrenuj kogoś, a nie zachowuj się jak cham.

Ja tak nikogo nie nazwałem ale jak ktoś robi z kibiców frajerów to myślę że określenie to nie jest takie bezpodstawne. Jak dla mnie to każde zachowanie i wywiady w jego wykonaniu działają coraz bardziej na jego niekorzyść. Chłopak ma problemy z mówieniem czy po prostu boi się kamery? Tego nie wiem ale czasem to nawet nie jest śmieszne a tragiczne. Oddał dwa dobre skoki, poradzą sobie bez Małysza itp itd. Ja wiem że on jest załamany i wiem że ma do Adama ogromny szacunek ale po jego wypowiedziach można się po prostu załamać :roll:

Druga strona medalu to decyzja Kruczka. Zawodnik skacze jak potrafi i Kruczek na pewno drżał przy jego skokach.

Ostatni argument kompletnie chybiony. Było to już milion razy wałkowane.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 21 Mar 2010 15:42

Raku 100% racji widać, że ma parcie na szkło :lol: Te jego flegmatyczne wypowiedzi... Czasami ciężko tego słuchać o ile coś da radę usłyszeć z jego ust. Jednak Małysz pewnie i tak bardziej żałuje swojego indywidualnego medalu niż z ekipą, która nigdy nie może mu pomóc (prócz paru wyjątków jak ostatnio Stoch)
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez karlos » 21 Mar 2010 15:43

Mnie zastanawia następująca kwestia, czy jeżeli mocno wieje wiatr w plecy, to trener nie powinien dać o tym znać jakoś zawodnikowi, aby z tego powodu skierował wybicie bardziej do góry, bo dzisiaj Rutkowski nie wyszedł za wysoko i potem jak za progiem go jeszcze przydusiło, to rezultat był jaki był. Wybieranie przy takich warunkach niskiego toru lotu, to jest w tych warunkach jak igranie z ogniem, chociaż z drugiej strony, taki styl ma Rutkowski i na ogół ten niższy tor lotu na mamutach jest korzystniejszy, ale nie przy metrowym wietrze w plecy na buli.
Co do Kruczka, to jeżeliby znaleźli bardzo dobrego następcę, to jestem za zmianą.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Menson » 21 Mar 2010 15:52

albatros napisał(a):I jeszcze jedno nazywanie kogoś frajerem, bo źle skoczył, świadczy o bardzo niskiej kulturze osobistej. Weź pokaz jak sam skaczesz, bądź wytrenuj kogoś, a nie zachowuj się jak cham.

Nazywanie mnie chamem świadczy o twojej kulturze osobistej.

Skok był ewidentnie zepsuty/sfrajerzony, i nie ma ta innych słów. Jeśli ktoś psuje taką szansę, to nie będę go za to chwalić. :lol:
Menson
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości