to proponuję pojechać do USA, wejść do czarnej dzielnicy i krzyknąć Hi Nigga... to będzie znaczyło mniej więcej tyle co Cześć Murzynie. Jak wyjdziesz cały to daj znać na forum czy bardzo się wkrwili czy tylko trochę

W angielskim jest określenie 'black' na osobę czarnoskóra i takiego można stosować bez narażania się na obicie mordy. Nigger to dokładnie odpowiednikb naszego murzyna cokolwiek by na ten temat wiersz o murzynku Bambo nie mówił. Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale u mnie takie określenia jak 'ruski miesiąc', 'robić coś po rusku' 'rusek', oznaczają że coś jest duże, prymitywne, wielkie, mało rozgarnięte i prymitywne.. no ale może tak tylko wśród tych których dziadkowie mieszkali kiedyś z Rusinami na jednym terenie. Oglądałem też sztafetę na НТВ i byłem pozytywnie zaskoczony poziomem komentarza. Jóźwik przy Rosjanach to jakiś zakompleksiony szowinista oddychający powietrzem które wytwarzają Norweżki swoimi porażkami. bez nich więdnie. Docenili bieg jaśkowiec, zrobili wywiad z Wieretelnym a o Kalli powiedzieli że koleżanki powinny ją nieść na plecach z soczi do sztokholmu za to co zrobiła. Generalnie duży szacunek dla wszystkich bez jakiegoś jóźwikowego zacięcia i nakręcania wojny rosja- norwegia .
A co do samego biegu to po obejrzeniu jeszcze raz to widac było ze Norweżki odstawały na podbiegach po prostu a na zjazdach Johaug jakoś potrafiła jechać równo z czołówką. jeszcze rozumiem złe posmarowanie w klasyku, ale nie rozumiem jak można tłumaczyć słabe smarowanie w dowolnym skoro tam zrobić błąd to duża sztuka. Bjoergen każdy podbieg od kilku dni robi w taki sposób jakby za chwilę miała umrzeć. Tego nie można tłumaczyć tylko nartami. tym bardziej że dla Jaśkowiec narty smarowali nasi polscy serwismeni a nie ci od nart kowalczyk. Ona pobiegła w tempie Jacobsen więc trudno zakąłdac ze nasi serwismeni są lepsi od norweskich. Norweżki szczyt formy miały w Toblach po prostu a swoją drogą wychodzi też TDS . Kowalczyk wyciągneła wnioski chyba z zeszłego sezonu i w tym odpuściła więc efekty jakieś są. Sezon Norweżek do złudzenia przypomina poprzedni sezon Justyny gdzie ona też wystrzeliła przed MS a na mistrzostwa były jakie były