Biegi narciarskie

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biegi narciarskie

Postprzez zygy » 15 Lut 2014 19:13

Oby tylko te słabe wyniki na igrzyskach nie zniechęciły władz w Norwegii do wspierania kandydatury Oslo 2022. Na pewno na tamtejszych sportowców posypią się teraz gromy. Co prawda gorzej, niż w Turynie już nie będzie, ale wizja Polski przed Norwegią w klasyfikacji medalowej, staje się coraz bardziej realna, a to byłby już obciach, podobnie jak z Holandią.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez shunrey » 15 Lut 2014 21:59

Ehh znowu jakiś dziennikarzyna, tym razem szwedzki robi szum wokół siebie. Wg niego Kowalczyk pokazała mu tu środkowy palec i go olała... I po takich idiotach wielcy sportowcy psują sobie wizerunek... Kobieta zmęczona po biegu życia ma prawo się podeprzeć chyba :O Mam nadzieję, że to miał być tylko nieśmieszny żart z jego strony.
Image
shunrey
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 15 Lut 2014 22:56

Dla mnie Rusek nie jest obraźliwym mianem podobnie jak murzyn na określenie czarnoskórej osoby.
Kacap to jest obraźliwe dla Ruska. 8-)
Markos krowy się nie spłoszyły jak zawodziłeś po biegu sztafetowym. :lol: Wyrazy współczucia niedość, że bez medalu to jeszcze Szwecja złota. To musiał być dla ciebie ciężki cios.
Ostatnio edytowany przez figaro56, 15 Lut 2014 23:04, edytowano w sumie 1 raz
figaro56
Żywa legenda

Postprzez weiner » 15 Lut 2014 23:00

Zamieszania ciąg dalszy, na skipolu piszą, że Dario odpuszcza sztafetę a wystąpi w sprincie drużynowym :P
http://www.skipol.pl/biegi_narciarskie_ ... rozstawnym

A dziennikarz widać chce zaistnieć :P
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez molibden » 16 Lut 2014 07:16

to proponuję pojechać do USA, wejść do czarnej dzielnicy i krzyknąć Hi Nigga... to będzie znaczyło mniej więcej tyle co Cześć Murzynie. Jak wyjdziesz cały to daj znać na forum czy bardzo się wkrwili czy tylko trochę :mrgreen: W angielskim jest określenie 'black' na osobę czarnoskóra i takiego można stosować bez narażania się na obicie mordy. Nigger to dokładnie odpowiednikb naszego murzyna cokolwiek by na ten temat wiersz o murzynku Bambo nie mówił. Nie wiem gdzie wy mieszkacie ale u mnie takie określenia jak 'ruski miesiąc', 'robić coś po rusku' 'rusek', oznaczają że coś jest duże, prymitywne, wielkie, mało rozgarnięte i prymitywne.. no ale może tak tylko wśród tych których dziadkowie mieszkali kiedyś z Rusinami na jednym terenie. Oglądałem też sztafetę na НТВ i byłem pozytywnie zaskoczony poziomem komentarza. Jóźwik przy Rosjanach to jakiś zakompleksiony szowinista oddychający powietrzem które wytwarzają Norweżki swoimi porażkami. bez nich więdnie. Docenili bieg jaśkowiec, zrobili wywiad z Wieretelnym a o Kalli powiedzieli że koleżanki powinny ją nieść na plecach z soczi do sztokholmu za to co zrobiła. Generalnie duży szacunek dla wszystkich bez jakiegoś jóźwikowego zacięcia i nakręcania wojny rosja- norwegia .
A co do samego biegu to po obejrzeniu jeszcze raz to widac było ze Norweżki odstawały na podbiegach po prostu a na zjazdach Johaug jakoś potrafiła jechać równo z czołówką. jeszcze rozumiem złe posmarowanie w klasyku, ale nie rozumiem jak można tłumaczyć słabe smarowanie w dowolnym skoro tam zrobić błąd to duża sztuka. Bjoergen każdy podbieg od kilku dni robi w taki sposób jakby za chwilę miała umrzeć. Tego nie można tłumaczyć tylko nartami. tym bardziej że dla Jaśkowiec narty smarowali nasi polscy serwismeni a nie ci od nart kowalczyk. Ona pobiegła w tempie Jacobsen więc trudno zakąłdac ze nasi serwismeni są lepsi od norweskich. Norweżki szczyt formy miały w Toblach po prostu a swoją drogą wychodzi też TDS . Kowalczyk wyciągneła wnioski chyba z zeszłego sezonu i w tym odpuściła więc efekty jakieś są. Sezon Norweżek do złudzenia przypomina poprzedni sezon Justyny gdzie ona też wystrzeliła przed MS a na mistrzostwa były jakie były
molibden
Junior

Postprzez Odyn » 16 Lut 2014 10:07

Z całym szacunkiem,ale cała historia z smarowaniem jest trochę idiotyczna,ja na pewno w nią nie uwierzę.Można popełnić błąd raz,a Norwegowi robią podobno w tym błędy cały czas.Najlepsza ekipa smarowaczy nie zrobi nigdy takiej ilości błędów na takiej imprezie,wynikało by z tego,że przeciętne małe ekipy radzą sobie lepiej niż oni, bullshit.Zresztą wystarczy spojrzeć na Norweżki już na początku wyglądają jakby przebiegły 15km,takie są zmęczone.Ja tylko mogę powiedzieć,że 30km życzę Kalli,zasłużyła sobie
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez weiner » 16 Lut 2014 10:17

Coś może być na rzeczy, Marit ma chyba jakiś problem z formą albo motywacją :) Tereska ma motywację ogromną i brąz w klasyku zdobyła :P Liczę też na dobry występ Ingivild i Maikken w sztafecie bo chyba innej konfiguracji być nie może :) Ciekawy jestem kogo wystawią Finki, Niskanen wczoraj jak w transie w tej sztafecie goniłą i to dowolnym :D
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez molibden » 16 Lut 2014 10:20

Zapomniałem jeszcze dodac że właśnie Rosjanie w swoim komentarzu tez powiedzieli coś takiego "Nie wiem co bardziej niesamowitego w tej olimpiadzie na biegowych trasach. To co zrobiła kalla w sztafecie, złoto Kowalczyk ze złamaną stopą czy to ze Bjoergen wygrała złoty medal będąc zupełnie bez formy". Więc to nie tylko w Polsce pojawiają się głosy że po prostu Norwegowie zrobili jakieś błędy w przygotowaniach. Norwegowie przypuszczają tez że ich ekipa przekombinowała przed Olimpiadą i postawiła na niesprawdzone dokładnie smary ktorych nikt w Soczi oprócz znich nie posiada. Te smary sprawdzono w temperaturach takich jakie były na początku Olimpiady czyli lekko dodatnich i kazdy widział jak jechały narty Jacobsen w sprintach która na zjazdach połykała dosłownie dystans, ale nie sprawdzono ich w warunkach letnich jakie panują teraz. Niestety nie wyobrażam sobie jenak jak można całej sztafecie źle posmarować narty. dla mnie to się kupy nie trzyma tym bardziej że mieli już lekcję podczas dychy klasykiem. Najlepszą odpowiedź dadzą dziś panowie choć uważam ze akurat Szwedzi sa dziś poza ich zasięgiem. A co do 30km to Kowalczyk juz osiągnęła to co miała osiągnąć więc kazdy kolejny medal to będzie tylko bonus. Norwegowie porażkę w tym biegu potraktuja chyba jako katastrofę. Szwedzi wygraną jako zwieńczenie bardzo udanej dla nich w tej dyscyplinie imprezy. Też obstawiałbym Kalle i Johaug jako faworytki ale Johaug w formie z soboty nie ma żadnych szans nie tylko z Kallą ale i Kowalczyk ją połknie bo ta widac z każdym dniem zyskuje na formie a jak historia pokazuje to ostatnie biegi ma właśnie najlepsze.
molibden
Junior

Postprzez weiner » 16 Lut 2014 10:30

Niby Justyna wygląda na mocną ale 30km to nie przelewki :) Jeśli Teresa narzuci mocne tempo to potem Justynie może być ciężko, choć Tereska z tego sezonu to nie ta sama Tereska co z zeszłego roku z Val di Fiemme :) U Panów chyba tak ciekawie już nie będzie jak wczoraj. Szwedzi bronią tytułu z Vancouver i chyba są faworytami :) Jak Northug nie zawali swojej zmiany to srebro też jest w miarę pewne, ciekawy jestem co Rosjanie pokazą :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez shunrey » 16 Lut 2014 10:37

O Justynę jestem dziwnie spokojny jeśli chodzi o 30. jedyne co może Jej przeszkodzić to stopa, bo te blokady podobno zbyt dlugo nie trwają, w kontekście tego dystansu, ponadto pogoda ma być podobno taka sam jak teraz, czyli będzie to dłuuuugi i wooolny bieg (czyli dla Kalli i Kowalczyk raj, dla Bjoergen źle, dla Johaug to chyba nie ma znaczenia). Najbardziej teraz na 4 miejsce zagrożona jest Marit, ale jeśli poprawi się w tydzień, to może byc ciekawie. Tak apropo- Bjoergen bardzo chce wystartować w sztafecie sprinterskiej i prosi Egila o kredyt zaufania, ciekaw czy Kristiansen się zgodzi :)
shunrey
Młodzieżowiec

Postprzez mareqna » 16 Lut 2014 10:50

Śniło mi się,że Maurice Manificat walczy na finiszu w pierwszej trójce,nie wiem tylko czy dziś ma to nastąpić czy na 50 łyżwą.Tylko to był sen w stanie wskazującym na spożycie alkoholu, no ale jak mogło być inaczej po szalonej sobocie? :) Zobaczymy co z tego wyniknie i co warty jest pijacki sen? ;)
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez molibden » 16 Lut 2014 11:20

obawiam się że właśnie widać kolejną smarową wpadkę Norwegów którą pokazuje Roenning ;)
molibden
Junior

Postprzez Odyn » 16 Lut 2014 11:26

molibden napisał(a):obawiam się że właśnie widać kolejną smarową wpadkę Norwegów którą pokazuje Roenning ;)

Która to już z kolei? :D :D :D :D :D :D
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 16 Lut 2014 11:37

Sporzcie na Norwega,wygląda jak ledwo żywy.Smarowanie?
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 16 Lut 2014 12:05

O Sundbym można tylko powiedzieć,ha ha ha
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez molibden » 16 Lut 2014 12:11

Cologna to ogląda i zaciera ręce :lol: nawet Olson nieźle wyjechany. To wszystko będzie procentować w maratonie choć to jeszcze tyle czasu. legkow w końcu pokazał cokolwiek na tej imprezie ale na Hellnera to bedzie za mało.
molibden
Junior

Postprzez weiner » 16 Lut 2014 12:44

mareqna napisał(a):Śniło mi się,że Maurice Manificat walczy na finiszu w pierwszej trójce,nie wiem tylko czy dziś ma to nastąpić czy na 50 łyżwą.Tylko to był sen w stanie wskazującym na spożycie alkoholu, no ale jak mogło być inaczej po szalonej sobocie? :) Zobaczymy co z tego wyniknie i co warty jest pijacki sen? ;)

I brąz FRA, jak oni to zrobili :P?
Legkov rzucił się w szaleńczą pogoń, ależ zasuwał pod tą górę :P Putin chyba w miarę zadowolony :P
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 16 Lut 2014 12:50

Zaczynam się martwić poważnie o Markosa. Moja rada to urżnij się dzisiaj Markosie. :lol: Chciałbym poczytać norweską prasę po tym występie. Chyba dojdzie do trzęsienia ziemi w norweskich biegach.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Heidi » 16 Lut 2014 12:54

Tak jest Figaro. Juz wybuchl ''smøreskandale'' - skandal ze smarami. Stwierdzili, ze biega sie jak na kleju. Zapewne to nie jest jedyny powod slabej dyspozycji Norwegow. Po igrzyskach powinni usiasc i na chlodno wszystko ze spokojem przeanalizowac. ;) Gratulacje dla Francji naprawde swietny wystep i zasluzony brazowy medal. :) Szkoda mi Finow, ktorym wszystko zawalil Lehtonen. A Polacy jaki mieli w koncu metal? :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez Heidi, 16 Lut 2014 12:57, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez SKI 1 » 16 Lut 2014 12:57

Odyn napisał(a):Sporzcie na Norwega,wygląda jak ledwo żywy.Smarowanie?

Nie po raz pierwszy ,to mozna zauwazyc w calej ekipie norweskiej poza poczatkiem igrzysk,dobry poczatek biegu i umierają na trasie -smarowanie to sobie mozna miedzy bajki włozyc -rozumiem ze trafiły sie wpadki w tym wzgledzie -ale nie w kilkunastu startach( biorac pod uwage rowniez kadre biathlonową),co zreszta potwierdzały chocby Marit czy Theresa.Tak naprawde reszta kadry tez znacznie ponizej swoich mozliwosci .Oczywiscie poza Ole ,wiec i to daje do myslenia... :|
Ostatnio edytowany przez SKI 1, 16 Lut 2014 13:04, edytowano w sumie 1 raz
SKI 1
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości