Biathlon

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biathlon

Postprzez sakura » 08 Lut 2014 16:55

Brawo Ole! Pokazał kto rządzi i oby tak dalej. Po tym pudle przestraszyłam się, że na złoto nie wystarczy. A jednak król dał młodziakom lekcję :)
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez Szary » 08 Lut 2014 16:56

Niesamowite, nie pamiętam kiedy ostatnio przeżywałem takie emocje oglądając biathlon. 12 lat nieznacznych porażek na ostatniej rundzie/prostej przyszło mi czekać na indywidualne złoto Ole na IO. Ale emocje i radość ta sama co u 10-letniego chłopca podczas Igrzysk w Salt Lake City. Takim samym przebiegiem jak wtedy też bym nie pogardził :D
Szary
Młodzik młodszy

Postprzez muszti » 08 Lut 2014 16:56

Jesli znajdzie ktos link do ceremonii medalowej to niech wrzuci ;) Musze to obejrzeć koniecznie :D

Nasi w normie. Emil słabiutko biegowo :shock: a Martin przegrał wolnym strzelaniem. Brawa dla Soukupa umie chłopak wybrac moment :) Ciasno niesamowicie ale najważniejsze ze OEB na swoim miejscu. :lol:
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez Laleczka Chucky » 08 Lut 2014 17:08

Mam nadzieję, że jutro duet Wyrzykowski/Sobczyński będzie w czasie relacji podawać wyniki naszych dziewczyn. Bo dzisiaj nie było takiej konieczności, wiadomo że chłopcy i tak na końcu.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez friducha » 08 Lut 2014 17:10

Mówcie co chcecie, ale to jedne z bardziej emocjonujących zawodów na IO od dobrych kilku edycji tej imprezy. Cuuudowne miejsce Ole, świetny wynik Soukupa wspaniały bieg! Szkoda mi tylko trochę Martę, ale medal dla OEB mi to kompensuje z nawiązką.
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez karlos » 08 Lut 2014 17:10

Dla jednych dzień piękny, dla innych smutny: Francuzów, Rosjan i ich kibiców. Ole już złotych medali się nazdobywał :mrgreen: , srebro wystarczyłoby mu, a dla mnie idealnym byłoby podium 1.Szipulin 2.Ole 3. Landertinger, ale niestety Anton w ostatnim strzale spudłował, a na ostatnim okrążeniu trochę zabrakło sił, chociaż tego Soukupa mógł wyprzedzić :( .
Ostatnio edytowany przez karlos, 08 Lut 2014 17:12, edytowano w sumie 1 raz
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez maksim » 08 Lut 2014 17:11

Nno tak. Kompa dzisiaj odpalili chyba na końcu relacji, by sprawdzić, czy któryś nasz As się zakwalifikował do 60
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez McGyver2 » 08 Lut 2014 17:56

Do kolegi Muszti:

Ceremonia medalowa za sprint będzie jutro. Wszystkie ceremonie zaczynają się o 20, czyli o 17 naszego czasu. Transmisje na stronie sport.tvp.pl.
McGyver2
Młodzik młodszy

Postprzez dege3 » 08 Lut 2014 18:01

Bardzo się ciesze z kolejnego złotego medalu Ole , widać że wiek nie gra znaczenia ;) Bieg pościgowy będzie bardzo ciekawy , bo Norweg miał niewiele ponad sekunde przewagi ;)
dege3
Junior młodszy

Postprzez Adrian Woźniak » 08 Lut 2014 18:55

Ależ rewelacyjny wyścig i jeszcze lepsze zakończenie!!! ;) Po kilku latach posuchy, w końcu spektakularny sukces ;) Ole pobiegł jak za swoich najlepszych lat, trzeci czas i zaledwie 0,7 sekundy straty do Szipulina, czyli w zasadzie tyle co nic ;) Pomyśleć, że ma 40 lat... :shock:
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez weiner » 08 Lut 2014 18:58

Ole był niesamowity, mam jednak nadzieję że Martę pokaże na co go stać w biegu pościgowym :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez muszti » 08 Lut 2014 19:02

McGyver2 napisał(a):Do kolegi Muszti:

Ceremonia medalowa za sprint będzie jutro. Wszystkie ceremonie zaczynają się o 20, czyli o 17 naszego czasu. Transmisje na stronie sport.tvp.pl.

Dzieki za info. Myślałem ze ceremonia bedzie jeszcze dzisiaj ale za pozno skonczyli zeby sie załapać :)
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 08 Lut 2014 19:06

Na szczęście rywale nie wykorzystali jednej pomyłki na strzelnicy, ale było na styk. Do tego sezonu przygotowywał się Ole jak nigdy od lat, bardzo dużo czasu spędzając na wysokości, kosztem nawet paru biegów w PŚ. Ale teraz w Soczi ma zapłatę a kibice Ole maja wielka radochę :) . No i goni Bjørna i ucieka przed Marit ;)

Image
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 08 Lut 2014 19:06

Czułem się dziś jakbym oglądał zawody rangi ME / Uniwersjady, a nie PŚ. Chodzi o realizację / grafiki. I jeszcze te pałętające się w czołówce Rumuny i inne Soukupy :D

Anton dał dziś ciała tym ostatnim strzałem, w biegu świetny, ale chyba za mocno pocisnął pierwszą pętlę, bo na finiszu zbrakło sił.

Małyszce coś się stało na trasie, że taka daleka lokata?

Milanko rozczarował. Syndrom gwiazdy czy co? 8-)

Komentarz na TVP. Dobrze, że jest ten Sobczyński, ale i tak panowie średnio ogarniają, co się dzieje. Żarty też niezbyt im się sklejają, ale może to i lepiej. Chyba trzeba uciekać na ARD / ZDF.
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Sebastian Krystek » 08 Lut 2014 19:08

kat. napisał(a):Komentarz na TVP. Dobrze, że jest ten Sobczyński, ale i tak panowie średnio ogarniają, co się dzieje. Żarty też niezbyt im się sklejają, ale może to i lepiej. Chyba trzeba uciekać na ARD / ZDF.

Jest jeszcze Jaroński/Mirosławski & Krystek na http://nazywo.biathlon.pl ;)
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez markos7207 » 08 Lut 2014 19:10

Oglądałem właśnie na tvp i za bardzo nie wiedziałem o czym panowie mówią, pan W. zwłaszcza ;) . Realizacja to masakra jakby powiedziała Dodzia, wyników po wizytach na strzelnicy ani śladu, oczywiście panowie zajęci owocami nie raczyli pomóc, ale chyba pan S. miał kompa

https://twitter.com/erna_solberg/status ... 2174462976
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 08 Lut 2014 19:22

kat. napisał(a):Komentarz na TVP. Dobrze, że jest ten Sobczyński, ale i tak panowie średnio ogarniają, co się dzieje. Żarty też niezbyt im się sklejają, ale może to i lepiej. Chyba trzeba uciekać na ARD / ZDF.

Właśnie się zastanawiałem czy Sobczyński nie lubi Wyrzykowskiego, nie rozumie jego żartów czy tez jest tak sztywny jakby zjadł dębowego kija. Trudno odpowiedzieć, ale każdy jego komentarz odnoszący się do wypowiedzi poprzednika był jakiś dziwny. Nie klei się to za bardzo i na pewno tez psuje emocje.

Jeśli chodzi o start, to fajnie, że Ole i Soukup zdobyli medale, a Ole nawet wygrał. Wydawało się, że jak pokonał minimalnie Landertingera, to że da mu to medal, ale nie wyglądało to od razu na złoto, a tu proszę. Dobrze też Moravec, choć przy 10/10 liczyłem u niego na więcej.

A co tu powiedzieć o występnie naszych? Conel Puchaniu z Rumunii zanotował życiowy sukces i był "30" natomiast wszyscy nasi mają podczas pościgu wolne. Wysłanie kogokolwiek więcej niż Szczurka i Pływaczyka się nie broni i nie miało prawa się bronić. Tak, nie wszyscy muszą wygrywać, ale Polska to taki kraj, który nie powinien wysyłać sportowców walczyć o ostatnie miejsce. Jest różnica między wysyłaniem każdego, a zbyt ostrymi minimami, które wykluczają kogoś kto spokojnie mógłby zająć przyzwoite miejsce. Strata naszych zawodników do czwartego od końca Hiszpana to więcej niż karna runda, więc tu nie ma o czym rozmawiać.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez kat. » 08 Lut 2014 19:27

Cóż, pan W. przy panu J. całkowicie oduczył się ogarniania wydarzeń. Pan S. niby miał kompa, ale choć OEB z pudłem wybiegł na trasę przed Moravcem, to i tak obstawiał twardo Czecha. A niestety przy tej realizacji komentator ogarniający przed panelem wszystko, co się dzieje, potrzebny jest na gwałt :D

RakuNH napisał(a):Właśnie się zastanawiałem czy Sobczyński nie lubi Wyrzykowskiego, nie rozumie jego żartów czy tez jest tak sztywny jakby zjadł dębowego kija. Trudno odpowiedzieć, ale każdy jego komentarz odnoszący się do wypowiedzi poprzednika był jakiś dziwny. Nie klei się to za bardzo i na pewno tez psuje emocje.

Szczerze mówiąc ja też nie wiedziałbym, jak zareagować na niektóre żarty W. ;) I moim zdaniem dobrze, że się zbytnio nie rozluźnia. Niech patrzy uważniej w ten panel :D
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez RakuNH » 08 Lut 2014 19:29

No to może nie reagować właśnie zapodając informacje z panelu, którego nie używa ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez weiner » 08 Lut 2014 19:30

Realizacja niezbyt ciekawa no i duet niedobrany. Sobczyński zgrywał strasznego ważniaka a Wyrzykowskiego często ponosi ale to taki typ - albo się go uwielbia albo się go niecierpi :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość