Biathlon

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biathlon

Postprzez weiner » 17 Lut 2014 21:37

figaro56 napisał(a):No powiedz sam czy ona nie wygląda jak przodownica pracy w kołchozie na tych socrealistycznych plakatach. (Umalowana burakiem)

Nie jest to Czeska piosenkarka ale biega i strzela jak szalona a szalone dziewczyny się ceni :D
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez mareqna » 17 Lut 2014 21:51

Tragedia Moniki Hojnisz polegała na tym,że słabo strzelające na ogół zawodniczki jak Evi Sachenbacher-Stehle,Teja Gregorin i Tiril Eckhoff nie spudłowały na ostatnim strzelaniu.Wielka szkoda bo szczęście było naprawdę blisko,hm.....może w końcu sztafeta?
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez weiner » 17 Lut 2014 21:57

To by było coś gdyby Polki pobiegły na medal :) Będzie o to szalenie trudno ale te Igrzyska pokazują, że wszystko się może zdarzyć :P A co zrobiła dzisiaj Kuzmina ....
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 17 Lut 2014 22:03

weiner napisał(a):Nie jest to Czeska piosenkarka ale biega i strzela jak szalona a szalone dziewczyny się ceni

Jak szalona to strzelała, gdy zapałałem do niej sympatią. Ale co do reszty zgoda - ja właśnie takie krejzole sobie upatruję na trasach. I nawet teraz mi troszkę smutno, że ta Daszka obecnie taka do bólu, betonowo precyzyjna ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez leosiek » 17 Lut 2014 22:08

Wszystko tu jeśli chodzi o sztafetę naszych pań zależy przede wszystkim od Magdy Gwizdoń, a w szczególności jej strzelania, bo chyba tylko ona może pokusić się o karniaka, a przy tak łatwej strzelnicy z karną rundą to już będzie pozamiatane. Pałka słabo biega, ale na pierwszej zmianie szybko biegających raczej nie ma, a prócz jednej wpadki raczej nie ma w zwyczaju zawalać. Ziemniakowska rok temu w Soczi zaliczyła kapitalny występ w sztafecie(gdzie Polki mimo karnej rundy były 4, jeśli dobrze pamiętam?) i mam nadzieję, że go powtórzy.
Właściwie ciężko wskazać jakieś faworytki w tym biegu sztafetowym; Rosjanki i Niemki to jakaś czarna rozpacz, Francuzki nie lepiej, Ukrainki dobrze strzelają, ale tutaj właściwie nic im to nie daje, może być dużo niespodzianek i historyczne klęski.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez weiner » 17 Lut 2014 22:23

Jak szalona to strzelała, gdy zapałałem do niej sympatią. Ale co do reszty zgoda - ja właśnie takie krejzole sobie upatruję na trasach. I nawet teraz mi troszkę smutno, że ta Daszka obecnie taka do bólu, betonowo precyzyjna ;)

a widzisz kacie ja to inaczej rozumuję :P dla mnie jest szalenie precyzyjna i to właśnie świadczy o jej nienormalności bo zwykle kobiety są strasznie zmienne :P
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 17 Lut 2014 22:24

Brawa dla Hojnisz za dzisiejszy bieg, choć na pewno martwi że jakby jej wirtualnie odjąć rundę to i tak by to mogło nie być podium, choć wiadomo, że inaczej się walczy, ale strata do trójki duża. Liczyłem, że na tej ostatniej rundzie będzie trochę lepiej, ale występ bardzo dobry. Pałka i Nowakowska przyzwoicie. Na pewno Pałka dziś trochę lepiej biegowo, ale na panelu były złe wyniki biegowe, a pdfa nie widzę, więc trudno to jakoś przeanalizować :roll: Daria tutaj niszczy rywalki i szkoda, że śpiewacza nie trafiła 5/5, bo może by były jakieś emocje i złoto dla Czech. W Novym Meście poza mieszańcem trochę zawiedli, a tutaj już trzy medale, a jeszcze trzy sztafety z czego chyba w mieszańcy mają realne szanse.

Kompletnie na to nie zwracałem uwagi, ale z Gwizdoń biegającą tak jak w zeszłym sezonie bylibyśmy na pewno biegowymi faworytami sztafety kobiet :shock: :shock: To niesamowite jak te wszystkie drużyny się posypały. Nawet Ukraińki strasznie spuchły biegowo, choć wydają się faworytkami. Daria w takiej formie też może Białorusi sporo załatwić, może nawet złoto, ale my mamy na prawdę szanse medalowe. Nasze Panie na pewno nie są faworytkami, ale wszystkie drużyny są tak posypane, że chyba żadne podium mnie nie zdziwi - no może brak Ukrainek w trójce mógłby lekko zaskoczyć...

Będzie się działo. A w mieszańcu będzie pełna walka, bo akurat dwójki na poziomie to ma kilka reprezentacji. Super się biegi rozstawne zapowiadają :mrgreen:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez weiner » 17 Lut 2014 22:29

leosiek napisał(a):Wszystko tu jeśli chodzi o sztafetę naszych pań zależy przede wszystkim od Magdy Gwizdoń, a w szczególności jej strzelania, bo chyba tylko ona może pokusić się o karniaka, a przy tak łatwej strzelnicy z karną rundą to już będzie pozamiatane. Pałka słabo biega, ale na pierwszej zmianie szybko biegających raczej nie ma, a prócz jednej wpadki raczej nie ma w zwyczaju zawalać. Ziemniakowska rok temu w Soczi zaliczyła kapitalny występ w sztafecie(gdzie Polki mimo karnej rundy były 4, jeśli dobrze pamiętam?) i mam nadzieję, że go powtórzy.
Właściwie ciężko wskazać jakieś faworytki w tym biegu sztafetowym; Rosjanki i Niemki to jakaś czarna rozpacz, Francuzki nie lepiej, Ukrainki dobrze strzelają, ale tutaj właściwie nic im to nie daje, może być dużo niespodzianek i historyczne klęski.

Dzhyma co zrobiła, po drugim albo nawet trzecim strzelaniu była w czołówce, nawet na 8 miejscu bodajże a zakończyła na 23 :P Ciekawe będą te sztafety bo nie ma 100% faworytek do medali :)
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez esbek » 17 Lut 2014 22:38

SKI 1 napisał(a):Nie przesadzaj z tym "człapaniem" Moniki -pobiegla naprawde fajnie ,o wiele lepiej niz w startach przed IO -wogole jest swietna dziewczyna-cały sezon poza kilkoma biegami ma swietny biegowo, podobnie jak Weronika .Zreszta trudno po dzisiejszym starcie wyciagac jeszcze wnioski ,bo szlag trafił panel IBU i dalej nie ma raportow z tej masowki ,o ile nie beda takie jak po biegu zaraz. :(

"człapanie" Moniki to przytyk do jednego z forumowiczów, który napisał kiedyś, że nie ma co wysyłać na zawody "człapiącej" Moniki. Niedługo po tym zdobyła medal Mistrzostw Świata. :D
A tym który tak narzekają na zbyt wolny bieg jakichś zawodników proponuję, żeby sami założyli narty i pobiegli szybciej.
esbek
Kadra B

Postprzez SKI 1 » 17 Lut 2014 22:40

esbek napisał(a):
SKI 1 napisał(a):Nie przesadzaj z tym "człapaniem" Moniki -pobiegla naprawde fajnie ,o wiele lepiej niz w startach przed IO -wogole jest swietna dziewczyna-cały sezon poza kilkoma biegami ma swietny biegowo, podobnie jak Weronika .Zreszta trudno po dzisiejszym starcie wyciagac jeszcze wnioski ,bo szlag trafił panel IBU i dalej nie ma raportow z tej masowki ,o ile nie beda takie jak po biegu zaraz. :(

"człapanie" Moniki to przytyk do jednego z forumowiczów, który napisał kiedyś, że nie ma co wysyłać na zawody "człapiącej" Moniki. Niedługo po tym zdobyła medal Mistrzostw Świata. :D
A tym który tak narzekają na zbyt wolny bieg jakichś zawodników proponuję, żeby sami założyli narty i pobiegli szybciej.

Rozumiesz ,nie moglem wiedziec :D ;)
SKI 1
Junior

Postprzez weiner » 17 Lut 2014 22:41

No tu masz 100% rację, człowiek nie maszyna, ja biegam choć bez nart i często gdy człowiek chce lepiej i szybciej to jest odwrotny skutek :P A wtedy wszystko można zaprzepaścić więc trzeba się cieszyć bo 6 miejsce to bardzo dobre miejsce :P
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez kat. » 17 Lut 2014 22:46

Weiner - ja własnie lubię takie kobieco nieprzewidywalne biathlonistki. Taką była w jakimś stopniu Nojnerka, choć jej akurat nie lubiłem (za duże grono ją kochało, a przekorna ze mnie istota), a esencją tej biathlonowej "kobiecości" stała się DD ze swoimi przygodami w Oberhofie. :D
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez SKI 1 » 17 Lut 2014 22:49

RakuNH napisał(a): Na pewno Pałka dziś trochę lepiej biegowo, ale na panelu były złe wyniki biegowe, a pdfa nie widzę, więc trudno to jakoś przeanalizować :roll:

Tego pdf-a to sie chyba nie doczekamy ,no bo przeciez nie skopiuja chyba tych analiz z panelu.Sam jestem ciekaw ,ale zaraz północ i dalej nie ma :(
SKI 1
Junior

Postprzez RakuNH » 17 Lut 2014 22:54

esbek napisał(a):A tym który tak narzekają na zbyt wolny bieg jakichś zawodników proponuję, żeby sami założyli narty i pobiegli szybciej.

Takie argumenty na poważnym forum... Hojnisz się dziś dobrze zaprezentował, ale rozmawiajmy poważnie, a nie na poziomie "jak czegoś nie zrobisz lepiej, to zamilcz" - w takim wypadku to forum trzeba by zamknąć :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez weiner » 17 Lut 2014 22:57

Weiner - ja własnie lubię takie kobieco nieprzewidywalne biathlonistki. Taką była w jakimś stopniu Nojnerka, choć jej akurat nie lubiłem (za duże grono ją kochało, a przekorna ze mnie istota), a esencją tej biathlonowej "kobiecości" stała się DD ze swoimi przygodami w Oberhofie. :D

No akurat to jest nie do pobicia :D
Awatar użytkownika
weiner
Młodzieżowiec

Postprzez leosiek » 17 Lut 2014 22:59

RakuNH napisał(a): Hojnisz się dziś dobrze zaprezentował

Dżender dopadło polski biathlon - apokalipsa :mrgreen:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 17 Lut 2014 23:08

Teraz nikt nie zarzuci mi braku tolerancji - nawet Friducha :D Oczywiście zaprezentowała ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez esbek » 17 Lut 2014 23:18

RakuNH napisał(a):
esbek napisał(a):A tym który tak narzekają na zbyt wolny bieg jakichś zawodników proponuję, żeby sami założyli narty i pobiegli szybciej.

Takie argumenty na poważnym forum... Hojnisz się dziś dobrze zaprezentował, ale rozmawiajmy poważnie, a nie na poziomie "jak czegoś nie zrobisz lepiej, to zamilcz" - w takim wypadku to forum trzeba by zamknąć :roll:

Ma być krytyka i dyskusja co zrobić aby było lepiej, a nie krytykanctwo na poziomie Onetu. No chyba, że dotyczy to kopaczy piłki zarabiających krocie a nie przykładających się do wykonywanego zawodu. ;)
Mnie cieszy każdy chociażby drobny sukces zawodnika i postęp jaki robi. Szkoda, że Magda i Krysia nie są w formie jaką prezentowały w zeszłym roku. Ale na Olimpiadzie Polki tak źle nie wypadły. I jeszcze została sztafeta, gdzie tym razem trudno o murowanego faworyta (a raczej faworytkę). Najrówniej wyglądają Ukrainki, ale kandydatek do medali jest wiele. Przy odrobinie szczęścia (jak się "Zbyszek" sprawi) to i nasze dziewczyny mogą stanąć na pudle. (mielibyśmy wtedy dwa razy więcej medali niż teraz :D )
esbek
Kadra B

Postprzez kat. » 17 Lut 2014 23:27

Esbek - ale my tu jesteśmy kibolami, a nie sportowcami.

A ten argument był tu swego czasu popularny, gdy ktoś śmiał skrytykować naszych panów - "weście narty i sami spróbujcie" - dlatego Raku zareagował, jak zareagował. ;) I słusznie.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez SKI 1 » 17 Lut 2014 23:37

Monika naprawde biega swietnie niemal cały sezon. Jestem pod wrazeniem -młoda,smuklutka-trudno by juz wymagac poziomu Tory czy Daszy,czesto nie wytrzymuje jeszcze koncowek-chociaz i tak juz zdarzaly sie jej w sezonie biegi na poziomie Norwezki.Natomiast prawda jest taka ze we wszystkich startach tylko Weronika miala jakiekolwiek szanse na medal przy bezbłednym strzelaniu -co zreszta nie było tajemnicą.Trudno było oczekiwac ze cała czolowka bedzie pudlowac,bo tylko taki był warunek medalu Moniki juz nie mowiac o Krysi.Natomiast liczyłem na cud i bezbłedne strzelanie Weroniki w ktoryms ze startow i byłby medal,dzis rowniez.Bardzo ,bardzo szkoda -miejmy nadzieje ze dziewczynom wyjdzie sztafeta. ;)

ps.RakuNH jak myslisz co jest grane z tymi pdf-ami -beda wogóle :) ?
SKI 1
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość