Biegi narciarskie

Dział poświęcony XXII Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Soczi.

Re: Biegi narciarskie

Postprzez Laleczka Chucky » 09 Lut 2014 14:44

Na szczęście nie jest źle, ale chyba sezon po igrzyskach zostanie zakończony.
Ostatnio edytowany przez Laleczka Chucky 09 Lut 2014 14:47, edytowano w sumie 3 razy
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez karlos » 09 Lut 2014 14:45

No i protest nieuznany, standard jak Norwedzy łamią regulamin to zawsze kończy się na ostrzeżeniu ...
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez muszti » 09 Lut 2014 14:54

Sundby rzeczywiscie zajezdzał droge no ale protest nieuznany wiec nie ma co gdybać... Dario mi zainponował. Nie wierzyłem że wróci po kontuzji i to w takim stylu. Markus niczym Kalla - srebrny a Northug dostał baty.

Co do Justyny to jest mi jej szkoda. 8 pełnych lat w gazie i pechowo tuz przed igrzyskami numery. Nie mnie oceniac czy jest w dobrej formie czy nie i na ile przeszkadza jej kontuzja stopy bo tego nie wiem. Zasłuzyła sobie na medal i szkoda by było żeby konczyła kariere po kompletnie nieudanym Soczi. Nawet jesli słabsze wyniki sa efektem gorszej formy to po tylu sukcesach nie powinno traktowac sie jej wystepow jako dramat. Przyzwyczaiła nas do medali to prawda ale 6 miejsce w kazdej innej dyscyplinie traktowanoby w Polsce jako wielki sukces a tutaj jako mega porażke.
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez cris » 09 Lut 2014 14:56

cris
Junior młodszy

Postprzez molibden » 09 Lut 2014 14:58

Rosjanie bedą jeszcze apelować do ińszych instancji olimpijskich.
Oglądam właśnie wywiad z Kowalczyk ... Moze jest zawiedziona, sfrustrowana ale to co ona wygaduje to nie nadaje się do komentowania raczej. Może rzeczywiscie niech skoncentruje się na bieganiu a nie na udzielaniu wywiadów i zamknie usta krytykom złotem na 10km :lol: Zupełnie niepotrzebny wywiad w trakcie imprezy. A co Chruscicki powiedział?
molibden
Junior

Postprzez Masha » 09 Lut 2014 15:01

Takie sytuacje sprawiają, że uwielbiam Justynę coraz bardziej. Jaką ona ma wolę walki ;)
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez ssonicsl » 09 Lut 2014 15:06

Jasne norweski spisek... Pytanie. W którym miejscu zczepili się nartami? Czy miało to wpływ na finisz Rosjanina? Czy zmieniło to rezultat?
Kontakt miał miejsce w zasadzie na kresce. Bez niego Rosjanin i tak by nie wygrał, był za daleko od Norwega. Ja też bym protest odrzucił.

Justyna Kowalczyk. WOW na złość wszystkim jednak sobie zrobiła prześwietlenie stopy. Super profesjonalne zachowanie. Gratulacje. A tak się zarzekała że jej rentgen niepotrzebny. Kontuzja jest i to wiedzieli wszyscy, ale po to są aparaty medyczne aby uraz odpowiednio zdiagnozować i rozpocząć jak najszybsze leczenie. Ale cóż, są przecież ludzie którzy wolą nie wiedzieć że są chorzy i nie są sportowcami, więc czemu u sportowców miało by to wyglądać inaczej?

Mimo wszystko ja zdania nie zmieniam. Kowalczyk skończy z medalem.

Transmisja. Na ZDF załapałem się na 12 km, więc...

ARD/ZDF - więcej niż reklamy. Tak się powinni w Polsce reklamować.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez maksim » 09 Lut 2014 15:08

Tyle czasu był spokój z emocjonalnymi wywiadami :D Jeszcze Parjanowicz taki speszony, smutnawy ;]
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez shunrey » 09 Lut 2014 15:10

molibden napisał(a):Rosjanie bedą jeszcze apelować do ińszych instancji olimpijskich.
Oglądam właśnie wywiad z Kowalczyk ... Moze jest zawiedziona, sfrustrowana ale to co ona wygaduje to nie nadaje się do komentowania raczej. Może rzeczywiście niech skoncentruje się na bieganiu a nie na udzielaniu wywiadów i zamknie usta krytykom złotem na 10km :lol: Zupełnie niepotrzebny wywiad w trakcie imprezy. A co Chruscicki powiedział?

Ja odebrałem ten wywiad inaczej, pokazała charakter. A Bodzio powiedział i to całkiem sporo, np. upadek nie miał żadnego znaczenia, kontuzja też najwidoczniej, tylko słaba forma i nieprzygotowanie Justyny do imprezy, bowiem strata minuty do Bjoergen to przepaść na igrzyskach. Powiedział też, że głupotą było startowanie w Toblach (co Polka wyjaśniła w wywiadzie), zatem mądrości starszego pana, trudniącego się komentowaniem. Justyna nie powinna tego czytać, ani oglądać, bo potem wychodzą z tego takie emocjonalne wypowiedzi :)
Ostatnio edytowany przez shunrey, 09 Lut 2014 15:12, edytowano w sumie 1 raz
shunrey
Młodzieżowiec

Postprzez Odyn » 09 Lut 2014 15:12

Justyn biegła podczas tego wyścigu z blokadą,znaczy,że stan jest raczej poważny i ból jest uciążliwy.Prześwietleni stopy robił już w Rosji doktor Szymanik,prędzej Justyna uparcie nie chciała
Odyn
Młodzieżowiec

Postprzez karlos » 09 Lut 2014 15:23

Może i to zajechanie drogi nie miało wpływu na wynik, ale ciężko to rozstrzygnąć. Bo na ostatnich metrach jest taka adrenalina, że dlaczego wyklucza się opcję, że Wylegżanin nie zachamował, aby nie wjechać w Sundbego, a dzieliła ich 0,1 sekundy. A dlatego jestem po stronie Maxa, bo na wcześniejszym podbiegu Martin jak tylko mógł zajeżdzał mu drogę, może to było zgodne z regulaminem, ale nie z duchem sportu, w gruncie rzeczy ma ten medal tylko dzięki ciągłemu zajeżdzaniu drogi na ostatnim kilometrze, a na mecie to jeszcze spuentował. Rosjana dawno zdyskwalifikowaliby już.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez molibden » 09 Lut 2014 15:25

Tyle że widzę tu pewną niespójnośc. Justyna twierdzi że jak jest na blokadzie to nic jej nie przeszkadza. Z drugiej strony twierdzi ze szans na medal i tak nie miała. Więc o co chodzi? jest w formie czy nie jest? No raczej nie jest a powody z jakiej przyczyny tak jest to zna tylko ona - brak treningów takich jakie chciała czy coś jeszcze. Jej sprawa a wyniki są wynikami. Ciekaw jestem jak sie czuje bodzio - najwierniejszy z wiernych kibic który narażał się na cięgi jawnie oskarżając niemal bjoergen o astmatyczny doping. Co dziś dostał za zapłatę? Jak pamiętam to chyba tez jakiś program z kowalczyk robił dla Eurosportu kiedyś... :lol: OD dziś zna się na biegach jak Kowalczyk na astronomii. Pierwszy trener też chyba czuje się doceniony za swój trud szkoleniowy. Cóż trenerze.. Takie życie.
molibden
Junior

Postprzez Guarded » 09 Lut 2014 16:29

Sama już nie rozumiem. Najpierw Justyna mówi, że i tak nie miałaby szans na medal, a teraz, że tylko ten upadek pozbawił ją szans.
Awatar użytkownika
Guarded
Kadra B

Postprzez shunrey » 09 Lut 2014 17:12

Powtarza się sytuacja z Vancouver - Kowalczyk nie wytrzymuje presji i czasem puszczają jej nerwy. Teraz jest Jej 2 razy ciężej, bo wiele osób otwarcie zaczęło Ją krytykować, w tym ci eksperci. W tedy było Justyna vs Norwegia, teraz Justyna vs ludzie ją krytykujący. Przesadza, to pewne, niepotrzebnie pojechała bo Chruścickim, mimo, że ten zaraz po tej wypowiedzi oznajmił, że szanuje to co ona mówi i już w dyskusję się nie wdaje. Jednak mi tez nie spodobała się wypowiedź owego Pana i rozumiem ją w pełni, mimo, iż upubliczniać tego nie powinna :) Kowalczyk wszystko się posypało i tylko spokój oraz silne przekonanie o własnej sile da jej szansę uratować te IO (a takie przekonanie najwidoczniej ma). Guarded ja myślę, że jeszcze wczoraj Polka była pewna, że o medal by nie walczyła, powiedziała tak na zimno. Myślę, że dziś obejrzała sobie bieg i zauważyła, że to tempo wcale nie było ogromne i na tym podbiegu mogłaby spokojnie zrobić to co Kalla, a to równa się pewny brąz. Naszą reprezentantkę my, eksperci z Bodziem na czele, jej pierwszy trener czy inni będziemy oceniać po 30-tce, za 2 tygodnie, mając w głowie to, że Polka startowała z kontuzją. Tyle na ten temat ;)
Teraz pora na sprinty - Sylwia nie startowała w łączonym, zatem wszystkie siły na wtorkowy występ. Jaki on będzie, kto wie.. Złoto będzie dla Marit, srebro dla Randall, chyba, że Amerykanka łatwo się nie podda i nie da się zamknąć, jak w Toblach.. 3 miejsce to sprawa otwarta - Hermann, jakaś Słowenka lub W KOŃCU Rosjanka. Szkoda tej łatwej trasy, mogła być z tym mega podbiegiem, ciekawiej by było.
shunrey
Młodzieżowiec

Postprzez molibden » 09 Lut 2014 17:20

Może nie tyle co nie wytrzymuje presji tylko generalnie ona na wszystkie sprawy sportowe i pozasportowe reaguje bardzo emocjonalnie. Ona po prostu jest osobą mocno egocentryczną i konfliktową a to się przekłada na nerwowe poczynania na trasie. Kompletnie niepotrzebnie sie indyczy bo nikt jej złego słowa nie powiedział. Przeciez każdy widział że na klasyku w skowronkach nie byla i trochę to wygladało jak orka na ugorze więc o co chodzi?
Zaraz pewnie ktoś jeszcze doda że ukrywa jak to się stało bo pewnie sama przez nieostrożnosć spuściła coś na nogę (choć mi to wygląda na upadek i udderzenie w kamień/ drzewo). No ale jak się jakiś życzliwy znajdzie to wyobrażam sobie jej reakcję w mediach :lol:
Ostatnio edytowany przez molibden, 09 Lut 2014 19:56, edytowano w sumie 1 raz
molibden
Junior

Postprzez shunrey » 09 Lut 2014 17:32

Kowalczyk ma charakter jak moja ciotka, czyli trudny. Jest uparta, zadziorna i otwarta do bólu. Jak jej się coś nie podoba mówi. Ale dziwisz się, przecież Northug jest identyczny, a nawet gorszy i dzięki tym charakterom Ci dwaj mają takie a nie inne osiągi. Marit jest cicha i spokojna - zupełne przeciwieństwo. Albo inaczej - dla mediów jest cicha i spokojna :)
shunrey
Młodzieżowiec

Postprzez molibden » 09 Lut 2014 17:36

Ciesz sie ż enie masz mojej ciotki. Wyglada jak Villas, zchowuje się jak Villas, dziwaczeje jak Villas... na szczęście jeszcze nie śpiewa i nie robi schroniska z chałupy :lol: A Northug to chyba nie bierze korepetycji u piarowców jakjego koleżanki z reprezentacji bo Norweżki jak najbardziej. już dziś coś palnął o Rosjanach odnosnie ich protestu.
molibden
Junior

Postprzez shunrey » 09 Lut 2014 17:57

To fajna ciocia, pozazdrościć :) Northug jest bardzo kontrowersyjny, w Norwegi nawet się czasem wstydzą za Niego, co nie dziwi xd Jeszcze facet nieświadomie rozpęta 3 Wojnę Światową ze Szwedami i Rosjanami ;p Ale za inne, śmieszne wygłupy i za osiągi ma wielu fanów i to się nie zmieni.
Maciuszek właśnie się skarży na Rosję, że nie ma gdzie z rodziną, która przyjechała na kawę wyjść, bo takiego miejsca nie ma. Dziwne, jest bilard, jakieś parki, sklepy, a nie ma kawiarni. Dziewczyna lubi narzekać, co już wiadomo od dawna, a póki co 29 miejsce nie jest zbyt imponujące. Boję się o te polską sztafetę, bo nawet Kowalczyk jest teraz niepewna, a Kubińska wypada gorzej niż w Vancouver.
shunrey
Młodzieżowiec

Postprzez molibden » 09 Lut 2014 18:00

a Kubińska wypada gorzej niż w Vancouver.

Ja to jeszcze się dziwie że ona jeszcze nie wypadła.. z kadry. Moim zdaniem za popisy w Kanadzie powinna mieć bana na takie występy jak Olimpiada.
molibden
Junior

Postprzez Janko10 » 09 Lut 2014 19:52

Cyrku Justysi ciąg dalszy... Wszyscy naokoło źli... A ja się nie prześwietlę albo się prześwietlę albo... No wiadomo, że wiem lepiej... Dziecinada. Obrażona księżniczka... :|
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

PoprzedniaNastępna

Wróć do Soczi 2014

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość