A w Rosyjskiej sztafecie zamiast Szipulina ma wystąpić Czudow. Czerezow powiedział, że Max jest niesamowicie rozzłoszczony swoją postawą w Kanadzie i w sztafecie będzie się chciał zrehabilitować i pokazać, że Czudow się jeszcze nie skończył

markos7207 napisał(a):temat tego materiału
Maro napisał(a):Masha, a pamiętasz jak przed Igrzyskami niemal dramatyzowałaś, że Lena nie wystąpi w Vancouver?Dużo z nas wtedy Cię pocieszało, bo byliśmy zupełnie innego zdania niż Ty ;p Teraz Niemka sowicie wynagrodziła CI Twoje zwątpienie i cierpienie. Gratulacje dla Neuner - najlepsza biathlonista jaką miałem przyjemność oglądać. Czapki z głów.
Neuner nie lubi rozgłosu
Dwukrotna złota medalistka igrzysk w Vancouver Niemka Magdalena Neuner nie lubi zgiełku i zamieszania wokół swojej osoby. Jednak będzie musiała się do tego szybko przyzwyczaić, bo nie każdy ma taką kolekcję trofeów.23-letnia zawodniczka została drugą w historii kobietą, która wygrała dwie indywidualne konkurencje biathlonowe na jednych igrzyskach. W niedzielę była pierwsza w biegu ze startu wspólnego, a wcześniej triumfowała w biegu na dochodzenie. Tym samym wyrównała osiągnięcie Kanadyjki Myriam Bedard z 1994 roku w Lillhammer.
Przyzwyczajona do zwycięstw, sześciokrotna mistrzyni świata, nie jest zbytnio zadowolona z tych "sztormów" popularności.
- To raczej stresujące, a my nie mamy czasu cieszyć się naszymi sukcesami. Ciągną nas z miejsce na miejsce i nie jest to takie przyjemne. Zdarzały mi się nawet chwile lekkiej depresji, ponieważ to już trochę za dużo, jak dla mnie - powiedziała Neuner, także srebrna medalistka biathlonowego biegu sprinterskiego.
Zastanawiając się nad tą popularnością, zapytała dziennikarzy: - A może byłoby lepiej zdobyć tylko jeden złoty medal?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości