Biathlon

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biathlon

Postprzez NeunerFAN » 21 Lut 2010 18:10

ja jestem optymistą ale na medal u pań nie licze, co najwyzej w sztafecie, jedyna szansa indywidualnie to bezbledna Nowakowska z dobrze posmarowanymi nartami;p no a Tomek mam nadzieje ze bedzie dobrze
Neuner ;p 2 pudla biore w ciemno xD przy 3 tez ma realne szanse na medal

p.s. moze mi ktos powiedziec dlaczego Svendsen nie startuje z nr 1? przeciez jako jedyny ma zloto i srebro? to co liczy sie tylko to ze ma zloto i chronologia? a co 2 medal sie nie liczy?
Neuner - the Best Woman In Biathlon
NeunerFAN
Młodzik młodszy

Miejscowość: Lębork

Postprzez RakuNH » 21 Lut 2010 18:16

NeunerFAN napisał(a):ja jestem optymistą ale na medal u pań nie licze, co najwyzej w sztafecie, jedyna szansa indywidualnie to bezbledna Nowakowska z dobrze posmarowanymi nartami;

Ja uważam że z jednym pudłem będzie miała medal :wink: Dotychczas tego typu prognozy mi się sprawdzały także może i tym razem. Weronika myślę że ramie w ramię w biegu nie będzie odstawać a wątpie żeby wszystkie faworytki miały 0.

Mimo wszystko bardziej licze na Cyl która jest bardziej obyta z biegami masowymi (wliczam w to pościgowe).
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Kubar » 21 Lut 2010 18:21

Ja uważam że dzisiaj medale zdobędzie u kobiet Neuner przed Kuzminą i Nowakowską 8) a u panów Sikora przed Bjoerndalenem i Ederem :D Byłoby super zdobyć dziś dwa medale :)
Kubar
Junior młodszy

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Masha » 21 Lut 2010 18:26

RakuNH napisał(a):Mimo wszystko bardziej licze na Cyl która jest bardziej obyta z biegami masowymi (wliczam w to pościgowe).

Też myślę, że to Aga będzie najwyżej z dziewczyn. Jednak mam nadzieję, że "Zbysiu" Weroniki nie zawiedzie :wink: Z jednym pudłem Polka może być bardzo wysoko, wyżej niż bezbłędna Cyl. No i jeszcze mamy Krysię (ach ten kłopot bogactwa :wink: ), która przy bezbłędnym strzelaniu może zająć miejsce w "10".
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez damian940915 » 21 Lut 2010 18:29

Biorąc pod uwagę medal dziewczyn tęz bardziej pod uwagę występ Agnieszki.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 18:30

Weronika najlepiej biega z naszych pań, gdyby strzelała tak jak w biegu na 15 km to może walczyć o miejsca 5-8.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 21 Lut 2010 18:32

Widzę że nagle jakiś hurraoptymizm :D A jeszcze kilka dni temu to ja przekonywałem że jest szansa na medal w sztafecie :wink:

Przypomnijmy sobie jakie wymagania stawialiśmy dziewczynom przed Igrzyskami. A tu 3 weszły do masowego co jest mega sukcesem i jeśli będzie po 1 w danej dziesiątce to będzie bardzo, bardzo dobrze :wink:

Nie róbmy tu poziomu żelusia z TVP. Weronika jak dobrze strzeli to ma medal ale każdy wie jak ona strzela w tym sezonie. Agnieszka biega dobrze i strzela dobrze i liczę że o 10/15 powalczy.

jak nie będzie żadnej w 10 to nie będzie żadnego rozczarowania. O rozczarowaniu można mówić w przypadku Gwizdoń która już chyba najlepsze lata ma za sobą. :wink:
Ostatnio edytowany przez RakuNH, 21 Lut 2010 18:34, edytowano w sumie 1 raz
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 18:33

Ja tam Polkom szans w sztafecie na medal nie daję, bo jest naprawdę sporo kandydatek do tego podium. Może być bardzo wysokie miejsce, co do tego nie mam wątpliwości, ale medal?, nie.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez Kam » 21 Lut 2010 18:39

Ktoś tu wcześniej miewał prorocze sny, a więc ja mogę pochwalić się swoim :P Otóż parę dni śniło mi się że Tomek prowadził przed Bjørndalenem i Sumannem. Sytuacja była dramatyczna i wszystko miało się rozstrzygnąć na strzelnicy, ale niestety nie pamiętam co tam się stało, tudzież sen się skończył...
A tak na serio, to mam nadzieję, że Sikora naprawdę wywalczy ten medal. Obojętnie jaki, ale wiadomo, że złoto byłoby cudowne :)
Awatar użytkownika
Kam
Junior młodszy

Postprzez maksim » 21 Lut 2010 18:52

Eh i znowu rok po roku liczymy na ten ostatni występ. Dzisiaj się w końcu uda. Tomek po medal!!!
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 19:13

Emocje rosną do startu coraz bliżej, to chyba najważniejszy występ Tomka w karierze, bo być może ostatni na igrzyskach.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez wiatr » 21 Lut 2010 19:30

Pamiętam jak przed czteramy przed masówką miałem takie przeczucie że właśnie w tym biegu Tomek osiągnie apogeum. I tak się stało. Dziś też mam takie przeczucie: Tomek na pewno stanie na podium.
wiatr
Młodzik

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 19:57

Zaraz start. O Matko, jaki jestem podjarany :)

edycja: dwa pudła na dzień dobry :(
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 21 Lut 2010 20:07

Mateusz napisał(a):Zaraz start. O Matko, jaki jestem podjarany :)

to chyba podjaranie się skończyło :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 20:08

No tak, ale jestem załamany.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez NeunerFAN » 21 Lut 2010 20:16

jezeli pudla tu muszą byc na poczatku bo wtedy mozna gonic a tak sie oszczedają zeby dobrze strzelac i wolniej biegna i jezeli spudlują na koncu to nie ma gdzie juz odrabiac xD
NeunerFAN
Młodzik młodszy

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 20:17

Ale pudła na początku mogą dobić psychicznie, bo od razu spada się na ostatnie miejsca, a to nie jest najlepsze.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 21 Lut 2010 20:19

No niestety kolejne pudło i medalu nie będzie... :(

Niestety okazało się że formy strzeleckiej nie ma, i trochę nie na miejscu było mówienie że pierwszy numer go zestresował. Dziś wszyscy mają równe warunki i niestety już jest po medalu.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Laleczka Chucky » 21 Lut 2010 20:20

Trudno się mówi. Sikora sam kiedyś przyznał, że kiedyś biegał gorzej, ale strzelał lepiej, a teraz jest odwrotnie.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez NeunerFAN » 21 Lut 2010 20:34

omg przeciez to nie Jay biegnie tylko Martin ^^
swoja drugą on miał 3 pudla tyle co Tomek xD
Ostatnio edytowany przez NeunerFAN, 21 Lut 2010 20:35, edytowano w sumie 1 raz
NeunerFAN
Młodzik młodszy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości