Biathlon

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biathlon

Postprzez Kacpero221 » 18 Lut 2010 20:57

Miejsca medalistek z poprzednich biegów: 10. Neuner, 12. Brunet, 39. Kuzmina, 51. Dorin. Masha chyba będzie zawiedziona:?
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 » 18 Lut 2010 20:59

Moje słabe serce tego nie wytrzyma. Było tak blisko medalu. Kapitalny występ Polek i niech wam głupie pomysły nie przychodzą do głowy z wystawianiem Bobak w sztafecie. Jeżeli myślimy o tym o czym myślimy to musimy wystawić Magdę i trzymać kciuki a nuż się uda. Na czas biegu nie patrzcie bo po prostu odpuściła po tych pudłach. Brawo i jeszcze raz brawo dziewczyny. Niech teraz natchną jakąś pozytywną energią Tomka.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Pietrol » 18 Lut 2010 21:04

Norwegia sie rozkręca . Oby Ole dzisiaj wreszczie pokazał klase :D :D ,. Brawo
Awatar użytkownika
Pietrol
Junior młodszy

Miejscowość: Starachowice

Postprzez Laleczka Chucky » 18 Lut 2010 21:05

Brawo Polki, wspaniały występ, jestem pod wrażeniem.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 18 Lut 2010 21:08

Pietrol napisał(a):Norwegia sie rozkręca . Oby Ole dzisiaj wreszczie pokazał klase :D :D ,. Brawo

Norweskie dziewczyny :wink: . Ratują na razie honor Wikingów. Super, idż złoto do złota ! :D
Ole, Emil a może Tarjei :wink: , no i oczywiście nie obrażę się jeśli Tomek pogodzi Norwegów :lol: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 18 Lut 2010 21:08

Zacznę od tego: gratulacje markos...świetny bieg :lol: No i brawa dla Tory :wink:
Najbardziej mnie jednak cieszą miejsca Polek: Wery i Agi. No i brązik dla Domrachevej. Piękne są te igrzyska.

Kacpero221 napisał(a):Miejsca medalistek z poprzednich biegów: 10. Neuner, 12. Brunet, 39. Kuzmina, 51. Dorin. Masha chyba będzie zawiedziona:?

No co Ty :lol: Przecież zakładałam 10 miejsce i jest super. Najlepsze jest to, że czuję nosem kryształową kulę :wink: Muszę ochłonąć, bo robię się zbyt zachłanna :lol: Lena będzie faworytką biegu masowego (razem z Wikingijką, jak to się odmienia na rodzaj żeński nie mam pojęcia :lol: ), bo biega KAPITALNIE.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 21:10

figaro56 napisał(a): niech wam głupie pomysły nie przychodzą do głowy z wystawianiem Bobak w sztafecie. Jeżeli myślimy o tym o czym myślimy to musimy wystawić Magdę i trzymać kciuki a nuż się uda. Na czas biegu nie patrzcie bo po prostu odpuściła po tych pudłach.

Dokładnie tak było patrząc na dobry czas pierwszych dwóch rund :wink: Wystawienie Bobak to masochizm.

Jedno co wiemy na pewno to to że Tomek dziś pobiegnie dobrze. O ile dobrze się czuje to warunki do szybkiego biegu ma idealne: dobra trasa i po wynikach Polek sądzę że dobrze posmarowane narty!

Oby tylko to strzelanie było dobre :wink: Panie narobiły apetytu i oby Tomek nie rozczarował i wejście do masówki to plan minimum.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 18 Lut 2010 21:11

Dzięki Masha :D , chyba dobrze wiesz jak się teraz czuję(choć to nie ja biegłem) :wink: Fantastycznie :P choć już myślałem że ostatni strzał Tory będzie mi się śnił po nocach :lol:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Kacpero221 » 18 Lut 2010 21:17

Masha napisał(a):Zacznę od tego: gratulacje markos...świetny bieg :lol: No i brawa dla Tory :wink:
Najbardziej mnie jednak cieszą miejsca Polek: Wery i Agi. No i brązik dla Domrachevej. Piękne są te igrzyska.

Kacpero221 napisał(a):Miejsca medalistek z poprzednich biegów: 10. Neuner, 12. Brunet, 39. Kuzmina, 51. Dorin. Masha chyba będzie zawiedziona:?

No co Ty :lol: Przecież zakładałam 10 miejsce i jest super. Najlepsze jest to, że czuję nosem kryształową kulę :wink: Muszę ochłonąć, bo robię się zbyt zachłanna :lol: Lena będzie faworytką biegu masowego (razem z Wikingijką, jak to się odmienia na rodzaj żeński nie mam pojęcia :lol: ), bo biega KAPITALNIE.

Wiking - według słownika PWN-u w ogóle nie istnieje forma żeńska tego słowa. Ale z okazji Igrzysk przyjmijmy, że takowa istnieje :)

Strzelanie Weroniki z tego sezonu (karne rundy/minuty) indywidualnie: 5, 4, 4, 5, 4, 4, 3 i 4.
Na Igrzyskach: 3, 2, 1 - według prawa serii w masówce powinno być bezbłędnie :)

Teraz trochę zacytuję z poprzednich tematów:
(...) Nowakowska raczej ze sztafety oucik (...) [Maksim - temat:Pokljuka 2009]
(...) Jest za to Wera "sokole oko" Nowakowska. Ale jutro będzie dobrze i nie będzie pudłować! (...) [Masha - temat: Hochfilzen 2009]

Szczerze, przed Igrzyskami raczej nikt nie brał pod uwagę Nowakowskiej, jako potencjalnej zawodniczce w pierwszej "10".
Ostatnio edytowany przez Kacpero221 18 Lut 2010 21:32, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Janko10 » 18 Lut 2010 21:24

Ten medal w sztafecie to oczywiście pewny nie jest. :wink:
Ale tak sobie pomyślałem, że mając "3" w masówce, szansę na medal mamy chyba nie mniejszą niż w sztafecie. :o
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez maksim » 18 Lut 2010 21:26

Brawo fantastycznie Polki. Wera świetne strzelanie w najbardziej odpowiednim momencie w sezonie. Przed biegiem widziałem Cyl i Pałkę koło 20 miejsca, a wyszło jeszcze lepiej.Szkoda tylko, że Niemry się wkradły przed Polki o minimalne różnice. No i 3 Polki w MS na igrzyskach, mniam :) Ale wcześniej sztafety. Jeśli Polki utrzymają super dyspozycję strzelecką(powiedzmy 2-3 dobierania) to może być świetny wynik.
A Jonsson idzie chyba w ślady Ahonena, Poiree...
Dzisiaj biegi wygrywają numer 2 i numer 1 :):):)
Jeszcze raz brawo wszystkie Polki!
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez markos7207 » 18 Lut 2010 21:34

Skojarzyłem że srebrna medalistka już gościła na naszym forum za sprawą Mateusza. O tutaj :wink:. Teraz już będzie znana z zupełnie sportowych dokonań :D .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Sebastian Krystek » 18 Lut 2010 21:35

Nieoficjalna ista startowa biegu ze startu wspólnego:

Kod: Zaznacz wszystko
Pierwsza 15 PŚ:
1. Helena Jonsson
2. Magdalena Neuner
3. Andrea Henkel
4. Kati Wilhelm
5. Anna Carin Olofsson-Zidek
6. Simone Hauswald
7. Olga Miedwiedcewa
8. Swietłana Slepcowa
9. Marie Laure Brunet
10. Teja Gregorin
11. Daria Domraczewa
12. Olga Zajcewa
13. Tora Berger
14. Sandrine Bailly
15. Walia Semerenko

Medalistki IO:
16. Anastazja Kuzmina            
17. Marie Dorin            
18. Jelena Chrustaliewa            

Najlepsza na IO:
19. Ann Kristin Flatland   92 pkt.
20. Ludmiła Kalinczik 84
21. Oksana Chwostienko 83
22. Anna Bułygina 81
23. Ewa Tofalwi 79
24. Krystyna Pałka 63
25. Weronika Nowakowska 58
26. Agnieszka Cyl 52
27. Olena Pidruszna 52
28. Anna Maria Nilsson 42
29. Nadieżda Skardino 41
30. Andreja Mali 40

Rezerwowe:
31. Sylvie Becaert 35
32. Diana Rasimowiciute 34
33. Xianying Liu    32
34. Magda Rezlerowa 31

Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez Laleczka Chucky » 18 Lut 2010 21:35

Teraz może się rozbierać, gdzie chce :mrgreen:
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez anonimejko » 18 Lut 2010 21:39

kurde Wera, bede Ci to wypominał przez całe nasze małżeństwo!!! a moglibyśmy już za ten medal, za pieniądze które byś zdobyła, Jakoś się ustawić na starcie...
No nic, huczne wesele z tego 5 miejsca się zrobi :)
I pomyśleć, że tylko jakieś 1-2cm dzieliło od medalu, jak nie 1-2 mm :(
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Miejscowość: Zagorzyce-Poznań

Postprzez NeunerFAN » 18 Lut 2010 22:05

no wlasnie ciekawe jak oni dostrzegli te 1-2 mm, preciez tego nie widac, chociaz i tak w stojce strelanie jest dużo wyrazniejsze, bo leząc to czasem wydaje mi sie ze pudla a trafiony...

p.s. ciesze sie ze piszacy tekst na portalach roznych w ogole zauwazyli ze Nowakowska miala szansa na medal, bo ze na zloty to juz nie wspomnieli, mowie o szansie bo ta napewno byla... dobra juz dzis nie roztrzasam tego, jak tomek nie wezmie tego co nasze xD to nie wiem co zrobię ;/

p.s. warto zauwazyc ze Olofsson wywalczyla mała kryształową kule xD
Neuner - the Best Woman In Biathlon
NeunerFAN
Młodzik młodszy

Miejscowość: Lębork

Postprzez basten » 18 Lut 2010 22:20

nasze wspaniale ale co do sztafety , to tam tak dobre strzelanie juz nie bedzie tak wazne, wiec moze byc roznie
ale teraz nie wazne co bedzie trzeba sie cieszyc tym dzisiejszym sukcesem
basten
Młodzik

Postprzez markos7207 » 18 Lut 2010 22:23

Wywiad z Weroniką po biegu. Fajne nazwy karabinów :wink: .

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 22:27

No i ona ładnie porozmawiała z Kalembą :wink: Gość jest w porządku i nie potrzebnie Justyna go zjechała :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez NeunerFAN » 18 Lut 2010 22:29

basten napisał(a):nasze wspaniale ale co do sztafety , to tam tak dobre strzelanie juz nie bedzie tak wazne, wiec moze byc roznie
ale teraz nie wazne co bedzie trzeba sie cieszyc tym dzisiejszym sukcesem

ja tez kiedys tak mowilem, ale tak naprawde liczy się najbardziej xD choc w sumie nie wiem czemu, Neuner zdazało się wyprzedac zawodniczki z czolowki, mimo 2 pudel wiecej, a jak zalicza np. 0+0 1+3 to wtedy traci naprawde duzo
Neuner - the Best Woman In Biathlon
NeunerFAN
Młodzik młodszy

Miejscowość: Lębork

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość