Biathlon

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biathlon

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 10:51

ulewy nie będzie ale ma grzać ostro słońce więc trasa się będzie rozpływać i pierwsi zawodnicy będą mieli zdecydowanie najlepiej także jak Tomek czysto strzeli to w biegu na pewno będzie dobrze :wink:

Tylko Fourcad może mieć większe problemy bo ma dalszy ale myślę że pierwsza 20 powinna mieć w miarę równe warunki a tam jest wiekszośc faworytow.
Ostatnio edytowany przez RakuNH, 18 Lut 2010 14:18, edytowano w sumie 1 raz
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez basten » 18 Lut 2010 11:17

Duche, tak chciałbym zeby sikora wygrał dzieki pogodzie
jak widac jest to dozwolone wiec jesli ma mu pomoc to czemu nie, jedni wygrywaja dzieki ulewie inni dzieki "astmie" inni zdobywaja medal bo mieli przewage po biegu sprinterskim, w short-tracku zdobywa sie medale bo jedzie sie w sroku lub na koncu a czolówka sie wywraca
basten
Młodzik

Postprzez anonimejko » 18 Lut 2010 13:49

Ja dziś obstawiam podium tak:
1. Bjoerdalen
2. Jakiś austryjak
3. Sikora albo Ukrainiec ( Sedniew)
Myśle ze pierwszy to troche tez glupi, zaczynac, nie wiedziec jakie tempo narzucic, chociaz doswiadczeni biathlonisci wiedza jak rozlozyc sily,
Mysle ze jak Sikora zajmie miejsce w pierwszej 10 to powinno mu to wystarczyc do masówki
Do boju!
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Miejscowość: Zagorzyce-Poznań

Postprzez maksim » 18 Lut 2010 14:15

RakuNH napisał(a):ulewy nie będzie ale ma grzać ostro słońce więc trasa się będzie rozpływać i pierwsi zawodnicy będą mieli zdecydowanie najlepiej także jak Tomek czysto strzeli to w biegu na pewno będzie dobrze :wink:

Tylko Fourcad może mieć większe problemy bo ma dalszy dalszyale myślę że pierwsza 20 powinna mieć w miarę równe warunki a tam jest wiekszośc faworytow.

to się zdarza raz na 15 lat i 3 dni :) :twisted: Dawaj Tomek dzisiaj nawet pogoda będzie z tobą!
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez markos7207 » 18 Lut 2010 16:38

Małysz i Kowalczyk mają już medale teraz bardzo bym chciał aby i Tomek jakiś zdobył i nie ważne jakiego koloru.
Moim faworytem do zwycięstwa dzisiaj jest Svendsen, może zmaże plamę jaką dał w pościgowym :wink:
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 18 Lut 2010 16:52

markos7207 napisał(a):Moim faworytem do zwycięstwa dzisiaj jest Svendsen, może zmaże plamę jaką dał w pościgowym

W pościgowym pobiegł na swoim poziomie, a to że miał fuksa w sprincie to już inna bajka :lol: . Jak dla mnie po prostu to nie jest ten Svendsen, który dominował w Pucharze Świata, obym się nie mylił, zobaczymy. Trzymam kciuki za podium: Sikora, Krugłow, Ustyugov.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 16:58

Sikora musi być w okolicach 30 żeby się zakwalifikować do masowego no ale zawsze lepiej medal :wink:

Liczę że poza poza pałką wystąpią w nim też Nowakowska i Cyl no ale będzie bardzo ciężko. Teoretycznie każda z Polek ma szanse na medal w indywidualnym przy 20/20 :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez NeunerFAN » 18 Lut 2010 18:19

przy 20/20 to nie patrzac na nic innego, uzyskany wynik zapewni ten udział xD <kataklizmu nie zakładam>
Neuner - the Best Woman In Biathlon
NeunerFAN
Młodzik młodszy

Miejscowość: Lębork

Postprzez Pietrol » 18 Lut 2010 18:27

Ja tam dzisiaj wierze w triumf Norwegów ( nareszczie ) czy to Bjoerndalena czy Svendsena . Moim czarnym koniem dzisiaj jest Boe o ile sie oczywiście nie spali . Na podium pewnie jakaś niespodzianka typu Sednev , Hurajt , Fak albo Deryzemlya
Awatar użytkownika
Pietrol
Junior młodszy

Miejscowość: Starachowice

Postprzez Masha » 18 Lut 2010 18:59

U pań nie ma zbytnich emocji. Inne rozwiązanie niż zwycięstwo Helki Jonsson będzie bardzo dużą sensacją. Porównywalną do medalu w tej konkurencji Neuner (choć kto ją tam wie :lol: ). Myślę, że Kuzmina może pokusić się o kolejny krążek. Nasze panie przy odrobinie szczęścia mogą być bardzo wysoko.

Weiter Lena! Naprzód Polki!
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Maro » 18 Lut 2010 19:07

Masha widzę, że bardzo Ci się spodobało określenie "Helka" :P zobaczymy...ja tam czekam na nr 1. i 12. wśród panów ;)
"Rodzice pracowali praktycznie przez całą dobę. Dla mnie też sport był jedyną drogą do wyrwania się z tego życia i awansu społecznego." - OEB
Awatar użytkownika
Maro
Młodzieżowiec

Miejscowość: Wrocław

Postprzez Masha » 18 Lut 2010 19:16

Maro napisał(a):Masha widzę, że bardzo Ci się spodobało określenie "Helka" :P

To prawda, bardzo fajne :wink: Pasuje mi do niej idealnie, tym bardziej, że kiedyś nie pogratulowała Olofsson zwycięstwa :wink: Zresztą są siebie warte. Ale tak często bywa gdy dwie świetne biathlonistki rywalizują o pozycję numer jeden w kadrze :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Janko10 » 18 Lut 2010 19:27

A ja wierzę w Nojnerkę nawet w indywidualnym, mam jakieś takie przeczucie. :wink:
OEB w końcu powinien pokazać coś na tych IO.
O naszych nie piszę aby nie zapeszać. :wink:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez anonimejko » 18 Lut 2010 20:25

Prosze Cie, Nowakowska, wezme slub z Toba, prosze traf!!! :)
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 18 Lut 2010 20:27

Ciekawe czy Weronika wytrzyma nerwowo :roll: . Oby , trzymam mocno kciuki choć i tak jest już pięknie z mojego punktu widzenia :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez harding » 18 Lut 2010 20:28

ależ komentatorzy Eurosportu podbijali bębenek...
Ostatnio edytowany przez harding 18 Lut 2010 20:57, edytowano w sumie 2 razy
harding
Młodzieżowiec

Postprzez anonimejko » 18 Lut 2010 20:30

nieeeee Nowakowska...NIEEEEEE :(
Ktory nie strzelila krazek bo z nerwow nie moglem oglądnac...?
:( gratulacje Weronika :)
kurde!!! glupie niemki, nie fair, byloby 4 i 6...bleee
Ostatnio edytowany przez anonimejko, 18 Lut 2010 20:37, edytowano w sumie 1 raz
Idę pobiegać
Awatar użytkownika
anonimejko
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 20:31

BRAWO WERONIKA! :D

Panowie i panie opanujmy się. I tak jest dobrze bo długo mierzyła 5 strzał i mogły być 2 pudła. BRAWO WERONIKA! Wytrzymała presje. Gdyby miała 2 pudła była by 15!

A tu mi ostatnio wielu z was tłumaczyło że Polki muszą znać swoje miejsce w szeregu i że w sztafecie max 5-6 :lol: Nawet Gwizdoń nie tak tragicznie strzelała a wiadomo że ona w swojej szczytowej formie nie lubiała indywidualnego. :wink:

BRAWO POLKI! BRAWO!
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sebastian Krystek » 18 Lut 2010 20:35

Trzy Polki w biegu ze startu wspólnego. Tego jeszcze nie było ;)
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez RakuNH » 18 Lut 2010 20:36

RakuNH napisał(a):Liczę że poza poza pałką wystąpią w nim też Nowakowska i Cyl no ale będzie bardzo ciężko. Teoretycznie każda z Polek ma szanse na medal w indywidualnym przy 20/20 :wink:

Coś ta rekonwalescencja mi służy do mądrych przemyśleń :lol:

Brawo i jeszcze raz brawo!
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości