Biathlon

Dział poświęcony XXI Zimowym Igrzyskom Olimpijskim w Vancouver.

Re: Biathlon

Postprzez Duche » 14 Lut 2010 15:06

Ależ ja byłem po wczorajszym biegu zdenerwowany. Rosjanki mimo bezbłędnego strzelania bez medalu, a to jak każda po kolei słabła na ostatniej rundzie było niesamowite. Jak dla mnie ewidentnie Rosjanie wczoraj nie trafili ze smarami, bo trudno przypuszczać, by Zajcewa czy Byłygina przy bezbłędnym strzelaniu na dobrze posmarowanych nartach przegrały biegowo z reprezentantkom Kazachstanu. Kurde, tak się cieszyłem widząc Rosjanki na strzelnicy, ich świetne strzelanie, a jak dobiegały do mety to myślałem, że nie wytrzymam. Jak do mety dobiegła Ania to chciałem wyrzucić telewizor przez okno. Krok od medalu :/

No ale nie tylko Rosjanki miały źle przygotowane narty. Szwedzi także nie trafili ze smarami, Niemcy również średnio. Zdecydowanie najszybsze narty miały Francuzki no i Kuzmina.

Oczywiście brawa dla Kuzminy, w końcu to Rosjanka, więc jej sukces mnie cieszy, a dodatkowo sympatyczna z niej dziewczyna. Srebro dla Leny także mnie uradowało, no i miły brąz dla uroczej Dorin. Lubię dziewczynę, ładna blondyneczka i w sumie fajnie, że ma medal, tylko czemu kosztem Bułyginy? :(

Dzisiaj liczę, że Anton pójdzie w ślady siostry i zdobędzie medal, najlepiej złoty.

Moje podium na dziś.

1. Ustjugow
2. Szipulin
3. Sikora

Jak szaleć to szaleć :D
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez harding » 14 Lut 2010 16:18

"Zycze im miejsca w 8 bo to spokoj dla...." znów wszystko co nasze reprezentantki mogą osiągnąć to punktowane miejsce, które pozwoli im na dalsze otrzymywanie stypendiów :(
harding
Młodzieżowiec

Postprzez Laleczka Chucky » 14 Lut 2010 16:51

Jak dzisiaj Sikora będzie w pierwszej 5. czy 10. to może w pościgowym powalczyć o medal, będą cztery strzelania. Mam przeczucie, że dzisiaj wygra O.E.B lub Svendsen.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez karlos » 14 Lut 2010 17:06

A ja mam przeczucie, że dzisiaj więksi i ciężsi zawodnicy w biegu spiszą się w tym błocie śniegowym gorzej niż zwykle :lol: , czyli to wskazuje na Bjoerndalena, Ustyugowa, braci Fourcade oraz Greisa.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez kocur1983 » 14 Lut 2010 17:49

To jest sport wiec wydarzyc sie moze wszystko, ale patrzac na realne szanse to zdobycie nawet brazowego medalu wydaje sie byc po za zasiegiem. Nasze panie nawet jak dobrze strzela to niestety po za Werka biegaja srednio i takie Niemki czy Francuski nawet z karnymi rundami wyprzedzaja nasze. A miejsce punktowane na olimpiadzie to jakby nie bylo sukces.
kocur1983
Junior młodszy

Postprzez hasan » 14 Lut 2010 19:26

Duche napisał(a):Ależ ja byłem po wczorajszym biegu zdenerwowany. Rosjanki mimo bezbłędnego strzelania bez medalu, a to jak każda po kolei słabła na ostatniej rundzie było niesamowite. Jak dla mnie ewidentnie Rosjanie wczoraj nie trafili ze smarami, bo trudno przypuszczać, by Zajcewa czy Byłygina przy bezbłędnym strzelaniu na dobrze posmarowanych nartach przegrały biegowo z reprezentantkom Kazachstanu. Kurde, tak się cieszyłem widząc Rosjanki na strzelnicy, ich świetne strzelanie, a jak dobiegały do mety to myślałem, że nie wytrzymam. Jak do mety dobiegła Ania to chciałem wyrzucić telewizor przez okno. Krok od medalu :/

No ale nie tylko Rosjanki miały źle przygotowane narty. Szwedzi także nie trafili ze smarami, Niemcy również średnio. Zdecydowanie najszybsze narty miały Francuzki no i Kuzmina.

Oczywiście brawa dla Kuzminy, w końcu to Rosjanka, więc jej sukces mnie cieszy, a dodatkowo sympatyczna z niej dziewczyna. Srebro dla Leny także mnie uradowało, no i miły brąz dla uroczej Dorin. Lubię dziewczynę, ładna blondyneczka i w sumie fajnie, że ma medal, tylko czemu kosztem Bułyginy? :(

Dzisiaj liczę, że Anton pójdzie w ślady siostry i zdobędzie medal, najlepiej złoty.

Moje podium na dziś.

1. Ustjugow
2. Szipulin
3. Sikora

Jak szaleć to szaleć :D

Jak Boulygina strzelila w pozycji leżącej 5/5 to byłem nawet pewny, że bedzie miec medal bo w stojce jest zdecydowanie lepsza a tu minimalnie 4 miejsce eh ... mimo że zaliczyla najlepszy wynik indywidualny w karierze to szkoda, ze nie ma podium ale jest jeszcze pościg ;p

u panów juz nie licze na sensacje ;p

1. OEB
2. Ustyugov
3. Landertinger
Tomek kolo 10 miejsca
Awatar użytkownika
hasan
Młodzik

Miejscowość: bOchnIA/kRk

Postprzez październik » 14 Lut 2010 20:23

Wieje. Więc będą niespodzianki. W roli fuksa widziałbym Rolanda Lessinga i Tomasza Sikorę. Może Jaroslav Soukup, który ostatnio ładnie się pokazał... Nie mówię, że to kandydaci do podium (może poza Sikorą), ale... medal dla Estonii w biathlonie? Jak dla mnie bomba!

A co do szans polskiej sztafety, to sądzę, że takie wyliczenia nie mają sensu. Trzeba by wziąć tutaj surowy czas w biegu (bez karnych rund), a i to by niewiele dało, bo przecież w sztafetach inaczej się strzela. Więcej czasu spędza się na strzelnicy (dobieranie), a mniej na karnych rundach. Ja wierzę w medal dla Polek. To byloby piękne i wiem, że może być realne, zwłaszcza po tym, co widzieliśmy wczoraj. Te igrzyska będą nieprzewidywalne i tutaj upatruję szansy dla Polek, dla Tomasza Sikory, dla którejś z naszych zawodniczek w biegu indywidualnym...
październik
Młodzik młodszy

Miejscowość: Łódź

Postprzez RakuNH » 14 Lut 2010 20:34

To się sensacje zaczynają :lol:

Działa wam live?
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 14 Lut 2010 20:35

Do diabła ! :evil: Gdzie ten Ole się tak spieszył ? :roll: Powtórka z Turynu... :?
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 14 Lut 2010 20:55

Nie no super.... Ulewa między 20 a 40 numerem :evil: Gorszego numeru Tomek nie mógł mieć :x

No i już wiemy że Tomek będzie miał duże problemy z wystąpieniem w biegu indywidualnym :shock: :( :( :( :( :(
Ostatnio edytowany przez RakuNH 14 Lut 2010 21:01, edytowano w sumie 2 razy
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez październik » 14 Lut 2010 20:55

Powtórka z Pyoengchang i z Whistler sprzed roku. Fak na trzecim, Jay na pierwszym. Ajajaj, jakie piękne sensacje! :)
październik
Młodzik młodszy

Postprzez thomas1991 » 14 Lut 2010 21:02

RakuNH napisał(a):No i już wiemy że chyba Tomek nie wystąpi w biegu masowym :shock: :( :( :( :( :(

Spokojnie, medaliści z biegu indywidualnego mają zapewniony start w masówce :D Trzeba być dobrej myśli. Dopóki warunki były odpowiednie, to Tomek pokazywał niezłą formę. Dzisiaj niestety jeszcze większy wpływ czynników zewnętrznych niż we wczorajszym sprincie pań... Czemu taki bieg musi się zdarzyć akurat na igrzyskach? :roll:
thomas1991
Młodzik młodszy

Postprzez RakuNH » 14 Lut 2010 21:04

No może przesadziłem ale dawno się tak nie zdenerwowałem.... :? :?

Tomek stracił minute na ostatniej rundzie ale Bjoerdalen który miał najlepszy czas na drugiej rundzie stracił na trzeciej 40 sekund!!!!!!!!
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez październik » 14 Lut 2010 21:05

Za to Łukasz Szczurek raczej się nie pokaże we wtorek. Dwa pudła, ale bieg nie gwarantujący miejsca w 60-tce.
październik
Młodzik młodszy

Postprzez boku_IBU » 14 Lut 2010 21:10

Spokojnie, Tomek pokazał bardzo dobrą formę wbrew pozorom !

Zaraz po 1. strzelaniu przyspieszył i był już drugi i...przyszła ulewa/śnieżyca (czy co to było) no i zaczął mnóstwo tracić, w tym momencie na "2" wszyscy pudłowali, Sikora też, cóż warunki odebrały nam być może medal.

Ale jednak jestem zadowolony ze startu Tomka, do czasu ulewy medal był prawie pełny :D Czekamy na kolejne biegi.
Awatar użytkownika
boku_IBU
Junior młodszy

Miejscowość: Katowice

Postprzez Laleczka Chucky » 14 Lut 2010 21:11

Może, gdyby nie ta fatalna pogoda Sikora byłby w 5 czy nawet na podium.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 14 Lut 2010 21:13

Zgadza się... Tomek nie pobiegł źle ale miał chyba najgorsze warunki w całej stawce tzn zawodnicy w okolicach 30-35 mieli ulewę przez najdłuższy czas swojego biegu.

Polecam zerknąć na czasu biegowe trzeciej rundy 10,6,2,9,4,... , 58,56,49 a daleko daleko 32,17,29,36.

Szkoda komenotwać :(
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Fan » 14 Lut 2010 21:20

Jeszcze ten sprint przeboleje, ale zobaczcie jakie gigantyczne różnice czasowe są pomiędzy zawodnikami. Ulewa ustawiła nie jeden, a dwa wyścigi :( Nawet bezbłędne strzelanie Sikory nie gwarantuje miejsca w pierwszej piątce w pościgówce....
Fan
Junior

Postprzez RakuNH » 14 Lut 2010 21:21

Z różnicami to nie przesadzaj. Tomek jest 29 i traci minutę do 7 to chyba nie przepaść :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Fan » 14 Lut 2010 21:22

A prawie 2 minuty do podium czyli 5 karnych rund..
Fan
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Vancouver 2010

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość