Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez mareqna » 23 Sty 2013 11:13

Serena z siostrą powinny występować w zawodach męskich.Tenis kobiecy dla kobiet typy Maria Kirilenko,Daniela Hantuchowa i wymienione w wcześniejszych postach. :)
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez leosiek » 23 Sty 2013 11:45

Sensacja jak sensacja, ja myślałem, że ona odpadnie z Azarenką :lol: Jako zwyciężczyni jej w ogóle nie widziałem, ale Wimbledon czeka więc nie ma czym się Serena martwić.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez Nedops » 23 Sty 2013 14:32

markos7207 napisał(a):W końcu i Agnieszce wyjdzie cały turniej a nie tylko ćwierćfinał i ćwierćfinał w GS. Jedynie z Sereną na razie nie miałaby chyba większych szans, resztę jest wstanie regularnie ogrywać tylko musi zacząć podejmować większe ryzyko i zdecydowanie atakować, o czym wspomniał leosiek. Tylko tego elementu jej brakuje by stać się tenisistką kompletną. Bycie elastyczną ścianą na kilka zawodniczek z czołówki nie wystarcza.

Nie wiem skąd to powszechne przekonanie, że Isia na pewno w swojej karierze wygra szlema. Dotychczas raz udało się jej przejść ćwierćfinał...
Agnieszka nie jest już niestety, jak na warunki WTA, młoda. Młodsze zawodniczki atakują, Serena kariery szybko nie skończy, mam nieodparte wrażenie, że największe szanse na sukces już za Polką. Nasza dużo w swojej grze nie zmieni, powinna z pewnością wzmocnić drugi serwis, tak jak to swego czasu zrobiła z pierwszym.
Swoją drogą, styl gry Agnieszki stał się mniej atrakcyjny niż kiedyś - mniej jest błyskotliwych zagrań, jej dropszoty to chyba najbardziej przereklamowane zagranie we współczesnym tenisie. Jej progres w ubiegłym roku wynikał ze wzmocnienia pierwszego podania i świetnej gry w obronie (na AO niektóre akcje w obronie były naprawdę fenomenalne). Ładne dla oka to takie granie nie jest, ale skoro daje wyniki, to pewnie warto się tego trzymać (zobaczymy gdzie wylądowały, wspomniane wyżej Ivanović czy Hantuchova, po zmianach w swoim stylu gry). Bo to 4. miejsce w rankingu jest świetnym wynikiem, i powinniśmy się cieszyć, że mamy tak wysoko notowaną zawodniczkę, a nie marudzić, że znowu nie wygrała Szlema :)
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 23 Sty 2013 19:38

To po co marudzisz :P .
Nie wiem jakie jest powszechne przekonanie, ja mam swoje, subiektywne przekonanie i przede wszystkim wiarę w to, że Aga kiedyś wygra wielkoszlemowy turniej, i coś mi mówi że to będzie Wimbledon :)
Z jej porażki z Chinką nie robię tragedii, co najwyżej czuję niedosyt bo mecz był absolutnie do wygrania.
Ostatnio edytowany przez markos7207, 23 Sty 2013 19:39, edytowano w sumie 1 raz
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kibicka » 23 Sty 2013 19:39

Pożyjemy, zobaczymy :D
Kto szuka nieskończoności, niech zamknie oczy

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Janko10 » 23 Sty 2013 22:03

Pewnie, że tragedii nie ma ale biorąc pod uwagę, że Serena odpadła to spokojnie to AO można było wygrać no ale jak się nie chce pierwszego seta z Chinką wygrać...
Kumpel dziś podsumował "narodziła się nowa Krowa". :o
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez markos7207 » 24 Sty 2013 10:26

Jak widać nie tak łatwo poradzić sobie ze żwawą Chinką ;) , zmiatająca dotąd z kortu swoje rywalki Szarapowa nie miała nic do powiedzenia z Li.
Jeden wyjec odprawiony do domu, następny już czeka :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kibicka » 24 Sty 2013 10:29

Finał może być ciekawy :) Nie widziałam jeszcze gry Azarenki na tym AO, ale stawiam na Na Li :)

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez Kacpero221 » 24 Sty 2013 12:11

Heidi napisał(a):hahaha!!! I co? Serena na kolanach! Sloane 3:6 7:5 6:4 Widzicie, sluchajcie ciocie Heidi ! :D

Gdybyś grała z taką kostką
Image
to byś nawet na kolana nie mogła paść.

mareqna napisał(a):Serena z siostrą powinny występować w zawodach męskich.Tenis kobiecy dla kobiet typy Maria Kirilenko,Daniela Hantuchowa i wymienione w wcześniejszych postach. :)

Żenujący post. Bardzo żenujący.

markos7207 napisał(a):To po co marudzisz :P .
Nie wiem jakie jest powszechne przekonanie, ja mam swoje, subiektywne przekonanie i przede wszystkim wiarę w to, że Aga kiedyś wygra wielkoszlemowy turniej, i coś mi mówi że to będzie Wimbledon :)
Z jej porażki z Chinką nie robię tragedii, co najwyżej czuję niedosyt bo mecz był absolutnie do wygrania.

Jeżeli będzie przebijać w najlepsze, to bez mega dobrze ułożonej drabinki jak na Wimbledonie'12 się nie obejdzie.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Lilavati » 24 Sty 2013 14:34

Od czytania waszych postów zaczyna mi się robić nie dobrze. :ugeek: Finał AO nie będzie czymś niezwykłym, gdyż Azarenka mimo fatalnego półfinału gdzie miała na koniec spotkania -10 punktów piłek wygrywających i błędów wygra z Na Li. Od 1 rundy aż do półfinału pokazuje świetną grę oraz dyspozycje od tej fizycznej aż po psychiczną na korcie. Na Li miała szczęście i tyle gdyby Sharapova była w najwyższej dyspozycji wygraną miałaby w kieszeni, a tak gorszy dzień i przegrana 6:2 i 6:2. Z ręką na sercu mogę stwierdzić, iż Azarenka obroni tytuł i zdobędzie go po raz drugi z rzędu. :D Polecam wam częstsze oglądanie spotkań w wykonaniu tych pań, a później ocenianie i wybieranie triumfatorki spotkania :D
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez markos7207 » 24 Sty 2013 14:45

A ja polecam Ci mniej wymądrzania się a więcej lekcji ortografii

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Lilavati » 24 Sty 2013 15:36

markos7207 napisał(a):A ja polecam Ci mniej wymądrzania się a więcej lekcji ortografii

Jakoś mnie nie rusza ta Twoja wypowiedź :D Mam swoje zdanie i będę się tego trzymać. :ugeek: A o ortografię się nie musisz martwić jeśli aż tak Ci przeszkadza to się pod szkole :P
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez Lilavati » 24 Sty 2013 15:47

Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

Postprzez Seductora » 24 Sty 2013 19:20

A gdzie Azarenka talię zostawiła? :P
Liczę na wygraną Na Li w sobotnim finale. Poprawiła swoją grę, jest całkiem solidna i sprawia wrażenie sympatycznej chociażby w wywiadach. Azarenka jakoś szczególnie nie błyszczy, forma przeciętna. Wygrana jest sprawą otwartą, każdy szczegół będzie miał znaczenie.
Szkoda mi dzisiaj było Ferrera. Uwielbiam tą jego agresję, waleczność na korcie. Dzisiaj z Djoko praktycznie nie istniał, choć starał ze wszystkich sił.
A jutro ściskam kciuki za Rogera. Wierzę w wygraną, choć będzie ciężko. Nie mówiąc już o ewentualnym finale z Novakiem. ;)
Seductora
Junior

Postprzez markos7207 » 25 Sty 2013 00:57

Lilavati napisał(a):A o ortografię się nie musisz martwić jeśli aż tak Ci przeszkadza to się pod szkole :P

Chyba zmartwienie uzasadnione, szkol się, szkol tylko w szkole a nie pod :P

Seductora napisał(a):Liczę na wygraną Na Li w sobotnim finale...
...A jutro ściskam kciuki za Rogera. Wierzę w wygraną, choć będzie ciężko. Nie mówiąc już o ewentualnym finale z Novakiem. ;)

Cóż za jednomyślność :D

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 26 Sty 2013 12:46

W bólach ale jednak Victoria Azarenka wygrała finał z Li N i tym samym uratowała kobiecy A.O.Kacpero 221 spróbuję następnym razem kibicować Serenie i Venus.W męskim tenisie wszystko po staremu,czyli dominacja Wielkiej Trójki a jak wróci Nadal to Czwórki a dystans nad pozostałymi jakby jeszcze się powiększał.Talenty Raonića,Tomića chyba już nie rozbłysną.Janowiczowi daję większe szanse na sukcesy na nawierzchniach twardych i Wimbledonie z racji atomowych serwisów a Agnieszka Radwańska-będę cierpliwie czekał na wygranie choćby jednego Wielkiego Szlema.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez markos7207 » 26 Sty 2013 14:08

Niestety porażka na obu frontach :(

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kibicka » 26 Sty 2013 14:32

Mecz ogólnie mi się podobał, nie spodziewałam się, ze tak będzie przebiegać to spotkanie :) Pozytywne zaskoczenie to było na pewno. Jednak szkoda mi bardzo Chinki.. Zabrakło trochę do triumfu... Ale tak to już jest w sporcie raz się wygrywa a raz przegrywa, a dzisiaj Azarenka była lepsza

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

Postprzez markos7207 » 26 Sty 2013 14:44

Nie wiem, nie widziałem, wolałem zawody w Kitz i mistrzostwa Norwegii ;) , ale Menson strasznie narzekał że Viki darła swoją buźkę :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez kibicka » 26 Sty 2013 14:49

Ja jednak postawiłam na Australian Open i nie żałuję bo mecz był dobry. Oczywiście chciałabym oglądnąć wszystkie trzy rzeczy, ale albo jedno porządnie, albo parę na pół gwizdka :)
Ale panie się popłakały na koniec, a Chinka miała lekkiego pecha bo dwa razy medical timeout.

markos7207 napisał(a):... ale Menson strasznie narzekał że Viki darła swoją buźkę :P

Nie brakowało tego u Viki heh :D

kat. wracaj!
Awatar użytkownika
kibicka
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości