Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez karlos » 11 Gru 2010 23:20

http://www.sportowefakty.pl/zimowe/2010 ... nkursy-pk/
Tymczasem rozegrano kolejne 2 konkursy PK, nasi minimalnie lepiej niż w ostatnich zawodach, ale nadal słabo :(, najlepiej z naszych biorąc pod uwagę dwa konkursy skakali Żyła oraz G.Miętus.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez karlos » 13 Gru 2010 12:52

http://www.sportowefakty.pl/zimowe/2010 ... -poczatku/
Jak ja nie lubię Hofera :lol: , skoro system jest niedopracowany i niesprawiedliwy, to po co go wprowadzali, trzeba było wprowadzić go za 2-3 lata :wink: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez Menson » 15 Gru 2010 22:41

I pierw mówienie, jakie limity to są ważne, a teraz od tak sobie ich nie wykorzystywanie. :roll: Na PŚ jedzie tylko 6 zawodników... Tak więc Murańce dało się oskakać w PŚ, innym juniorom się takiej szansy już nie da. I np. na kolejną jakąś imprezę typu MŚ, czy nawet kolejny PŚ może uzasadnią wybór Klemensa w stylu "bo ma już doświadczenie w PŚ" :lol: Ale nawet jeśli nie juniora, to nie wykorzystano tego dla seniora. A to z pewnością będzie ostatni weekend, gdzie będziemy mieli możliwość wystawienia aż 7 zawodników. Na PK do Turcji też jedzie tylko 5 zawodników, a nie 8. Ale tutaj już to cięcie kosztów ewentualnie mogę zrozumieć. W ten weekend także będzie Puchar Zimy, i się okaże w pewnej mierze, w jakiej formie są zawodnicy polscy, aczkolwiek nawet sam Kruczek mówił, że zawody w Polsce mogą być mało miarodajne przez to, że niektórzy nie skaczą w regulaminowych sprzętach.
Menson
Kadra B

Postprzez karlos » 17 Gru 2010 12:05

Też mnie irytuje niewykorzystywanie tych limitów, ale z drugiej strony patrząc jak nasi startują, to po prostu brakuje nam zawodników prezentujących jakikolwiek poziom. Trwają eliminacje do konkursu w Engelbergu, w których odpada zaledwie 9 skoczków i pomimo tego zapowiada się, że odpadnie 3 Polaków :( .
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 17 Gru 2010 12:30

W zasadzie o 4 bo Kruczek nie powołując siódmego jasno nam mówi że ten siódmy jest jeszcze słabszy od tej szóstki. Patrząc na wyniki treningu i kwalifikacji można powiedzieć że Stoch coraz lepiej a Bachleda utrzymuje życiową formę :D Na treningi Małysza nie ma co patrzeć ale też nieźle. Bardzo mnie cieszy że cała trójka odpadła bo tak by się Kruczek woził na wygraniu kwalifikacji przez Stocha... I tak mu to niestety trochę uratuje tyłek.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 17 Gru 2010 15:44

Mnie cieszy to, że Kamil skacze coraz lepiej. Niestety nie widać postępów pozostałych skoczków. Czy naprawdę poza Adamem i Kamilem nie mamy kogo zaprezentować w zawodach PŚ?
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Duche » 17 Gru 2010 15:48

Austriackie podium... :cry: (ostatnimi czasy często używam tej minki, ale powodów do zadowolenia nie mam).

Pozytywny jest dobry występ Karelina, nadal dobra forma Hautamekiego oraz wreszcie punkty PŚ dla chyba mojego ulubionego skoczka, a mianowicie Zografskiego :D
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez karlos » 17 Gru 2010 15:52

Jak ja słyszę jeszcze w TVP, komentarz Szczęsnego, że ostatnie treningi przyniosły efekty :shock: , to mnie coś w środku skręca. W sumie redaktor Szczęsny ma ponadto spore problemy z połapaniem się na podstawie dodatkowych punktów, w którą stronę wiał wiatr :lol: . Szkoda że odwołali drugą serię, bo przy tym zmiennym wietrze mogłoby dojść jeszcze do sporych przetasowań.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Postprzez dan » 17 Gru 2010 15:54

Zografski zdobył punkty PŚ, a to powinno być wydarzenie w Bułgarii, bo od bardzo wielu lat żaden reprezentant tego kraju nie wywalczył punktów PŚ w skokach.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 17 Gru 2010 16:57

Ciekawe czy Hoffer by odwołał zawody jakby podium trochę inaczej wyglądało ;) Wiatr nie wyglądał na mocny a to że sypało... no co? Zima jest do cholery. Małysz ma strasznego pecha do warunków bo to że nie ma mistrzowskiej formy to jedno ale zawsze musi mu wiać w plecy. Stochowi się skok udał ale jakoś mi się nie wydaje żeby był w formie na 10 a Wkurzajewski z Tajnerem przeżywali że nie ma drugiej serii bo na pewno by się poprawił :shock: Szczęsny gada takie głupoty że współczuje skazanym na TVP... On wie co oznacza dany minus/plus tylko po prostu jest za głupi na szybkie kojarzenie faktów. W aktualnej formie powinniśmy wystawiać tylko 3 zawodników a Bachleda w końcu też przestanie się łapać do 50 więc na TCS powinni jechać Małysz ze Stochem... :?
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 17 Gru 2010 18:38

Oj rzeczywiście Szczesny przeszedł dziś sam samego z tymi punktami ,szkoda ze Snopek nie komentuje zamiast niego,co do odwołania tej drugiej serii ,to było to dla mnie bardzo niezrozumiale,przecież widziałem wiele konkursów które odbywały sie przy obfitym sniegu,gdyby puszczali skoczków błyskawicznie to udało by sie bez komplikacji przeprowadzic tą drugą serie.Co do Zografskiego też sie ciesze jego punktami ,pamiętam jak kilka lat temu debiutował miał wtedy 14 czy 15 lat.Co do formy Stocha to te dwa pozostałe konkursy zweryfikują jego dyspozycje,ale mysle że jego forma poszłą w góre .A przy takim konkursie jak dziś było widac ,ze ten nowy system jest kompletnie nie dopracowany ,jesli chodzi o przyznawanie punktów za tylni wiatr.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez mati862 » 18 Gru 2010 13:13

Dziś w kwalifikacjach troszkę lepsza postawa naszych. Jedynym który się nie zakwalifikował jak prawie w każdym konkursie to Kubacki. A pozostali dość pewnie się zakwalifikowali do konkursu bo:
Stoch - 7
Bachleda - 10
Hula - 22
Miętus - 31.
Najlepszym w kwalifikacjach był Loitzl który skoczył 127.5, najdalej skoczył Freund który skoczył 131.5 m. Małysz tak do treningu skoczył 128.5 m.
Awatar użytkownika
mati862
Kadra B

Postprzez góral'ka » 18 Gru 2010 15:34

zasmarkany Morgi nie cierpe go, za dziś za Zakopane rok temu i coś by sie jeszcze znalazło :evil:
Awatar użytkownika
góral'ka
Młodzieżowiec

Miejscowość: okolice Zakopanego

Postprzez zdzichu » 18 Gru 2010 15:48

Ale wioche zrobili z tą zamianą kolejnosci skoków,jesli rzeczywiscie Morgenstern miał jakieś problemy to można było poczekac chwile ,a nie stwarzać mu przywilej ,cóż trudno w biegach Norwegowie kombinuja a w skokach Austriacy.
Ale ciesza dwa swietne skoki Małysza i odzwierciedlenie jego aktualnej formy,szkoa Stocha bo mogła być dziesiatka ,fajnie że wreszcie Bachleda zapunktowal,oddal dwa naprawde dobre skoki,no i super ze Hautamaeki dalej trzyma swietna forme ,o reszcie Polakw lepiej nie wspominac :(
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 » 18 Gru 2010 16:22

Wszystko było zgodne z regulaminem. Morgi miał wyraźne kłopoty z nartami i przesunięto go za Małysza. Podobnie było jako Bodmer miał problemy z kombinezonem podczas konkursu na K90 w Vancouver - skakał jako ostatni. Tylko wtedy nie miało to wpływu na miejsce Małysza.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 » 18 Gru 2010 16:34

Muszę się przyznać, że też nie darzę sympatią Morgensterna. Z tym swoim wiecznym uśmiechem przypomina mi takiego wiejskiego przygłupa którego poznałem w dzieciństwie. Z tym, że tamten był nieszkodliwy. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Daniel » 18 Gru 2010 16:52

A ja tam Morgensterna zawsze lubiłem i lubię ;) formę ma, ciekawe jak długo ją utrzyma.

Co ciekawe, dziś po raz setny reprezentant Polski stanął na podium w PŚ - http://www.sportowefakty.pl/zimowe/2010 ... w-skokach/
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez markos7207 » 18 Gru 2010 16:57

A w czym wiejski przygłup jest lepszy(gorszy) od miejskiego ? :mrgreen:
Ja nie potrafię powiedzieć którego nie lubię bardziej - Morgensterna czy Schlierenzauera ;) . Szkoda że była ta podmianka bo może kolejność byłaby odwrotna ale i tak nie ma co narzekać, na Adama zawsze można liczyć. No i Kamil powoli się podnosi choć ma potencjał na pierwszą dziesiątkę to jeszcze jakoś nie może tego udowodnić, ale wierzę że będzie z każdym konkursem się rozkręcał.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 18 Gru 2010 17:29

Kacpero221 napisał(a):Wszystko było zgodne z regulaminem. Morgi miał wyraźne kłopoty z nartami i przesunięto go za Małysza. Podobnie było jako Bodmer miał problemy z kombinezonem podczas konkursu na K90 w Vancouver - skakał jako ostatni. Tylko wtedy nie miało to wpływu na miejsce Małysza.

Zgodnie z regulaminem może i tak,ale z takim sportowym duchem walki raczej nie,ale już nic na to nie poradzimy .
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez mati862 » 18 Gru 2010 20:28

Dziś chyba po raz pierwszy co warte podkreślenia było trochę kibiców. Bo od początku roku to frekwencja raczej mizerna.A bynajmniej tak mi coś utkwiło że mało kibiców a bynajmniej mniej niż zawsze ale to może być tylko takie moje odczucie.
U Małysza forma rośnie, Stoch też coraz lepiej. A Bachleda i Hula walczą o 30 i to pozostaje bez zmian no może ciut lepiej skaczą w Szwajcarii.
Mam nadzieje ze Adam jutro wygra :D , Kamil będzie w 10 może w 8 . A Bachleda i Hula awansują do 2 serii.O reszcie Polaków na razie nie warto wspominać. Ale to tylko takie moje życzenia.
Awatar użytkownika
mati862
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości