Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Kacpero221 » 02 Gru 2012 11:48

News roku:
TVP zastanawia się nad zakupem praw do transmisji turniejów WTA (tych które okazały za drogie dla ES, nSportu i Canal+).

A, no i w kwietniu turniej w Katowicach - International (220k). Radwańskiej nie będzie, bo już w październiku obiecała organizatorom ASB Classic w Auckland występ (tzn. wzięła startowe), a Top 10 może zagrać w sezonie tylko 2 Internationale, po jednym na połowę sezonu. A jej wniosek o pozwolenia dwóch w jednej połowie został podobno odrzucony przez Radę Zawodniczą w składzie: Serena, Stosur, Schiavone i Wozniacki.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez markos7207 » 10 Gru 2012 14:58

Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 13 Gru 2012 23:50

Juan Martin del Potro po prostu Delpo,bohaterze z Tadli trenuj,trenuj :D Wielki Szlem tuż,tuż
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez Nedops » 14 Gru 2012 00:10

[quote="Kacpero221"]News roku:
TVP zastanawia się nad zakupem praw do transmisji turniejów WTA (tych które okazały za drogie dla ES, nSportu i Canal+).

Ponoć ES ma coś tam jednak mieć z WTA (Paryż, Katowice, Stuttgart, Bruksela, Luksemburg, Linz).
No a może kariera Janowicza będzie się dalej rozwijać jak należy i będziemy śledzić bardziej ATP (coś tam na ES będzie, a wszystkie Mastersy na sportowych antenach Polsatu) niż WTA? ;)
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez mareqna » 14 Gru 2012 16:32

Nedops napisał(a):
Kacpero221 napisał(a):News roku:

Ponoć ES ma coś tam jednak mieć z WTA (Paryż, Katowice, Stuttgart, Bruksela, Luksemburg, Linz).
No a może kariera Janowicza będzie się dalej rozwijać jak należy i będziemy śledzić bardziej ATP (coś tam na ES będzie, a wszystkie Mastersy na sportowych antenach Polsatu) niż WTA? ;)

Mam nadzieję,że zaczną pokazywać ATP,Mastersy a może nawet Wielkie Szlemy.Do Juana Martina doszedł ten Janowicz sensacja-rewelacja.Ma chłopak atuty w ręku wiec byłoby komu kibicować.Męski tenis od kobiecego dzielą lata świetlne,zakręt a potem drzewo baobab.Na panie miło sie patrzy...meskim okiem. :)
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Laleczka Chucky » 27 Gru 2012 19:41

Słyszeliście o zamieszaniu z turniejem WTA w Katowicach?. Jakiś pan z PAPu napisał, że turnieju ma nie być, natomiast organizatorzy imprezy wszystko dementują. Nie wiadomo komu wierzyć, ale turniej ma dojść do skutku.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 06 Sty 2013 00:43

No popatrz, jakie towarzystwo stało się rozpieszczone ;) , Aga wygrywa swój 11. turniej w karierze a tu nikt palcem nie stuknie w klawiaturę. Pal sześc że obsada nie najmocniejsza, wynik poszedł w świat.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 06 Sty 2013 07:14

Tu będzie królował przynajmniej mam taka nadzieją mój największy współczesny idol J.M.del Potro, który się samemu Federerowi nie kłania oraz czekam jak kania dżdżu na występy J.Janowicza bo na ich pojedynkach wycierałem łzy wzruszenia,trzęsły mi się ręce a na Agnieszce na razie jakoś nie.Bardziej liczę na Urszulę.Ach ten wrześniowy finał i ta noc jedna z najpiękniejszych w moim życiu i ten heroiczny,epicki 3-ci set na I.O.Za to się kocha swoich idoli. :D
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 06 Sty 2013 13:28

markos7207 napisał(a):No popatrz, jakie towarzystwo stało się rozpieszczone ;) , Aga wygrywa swój 11. turniej w karierze a tu nikt palcem nie stuknie w klawiaturę. Pal sześc że obsada nie najmocniejsza, wynik poszedł w świat.

Może dlatego, że Panna Push-Push wróciła w najgorszym wydaniu?
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Heidi » 06 Sty 2013 19:26

Kacpero221 napisał(a):A, no i w kwietniu turniej w Katowicach - International (220k). Radwańskiej nie będzie, bo już w październiku obiecała organizatorom ASB Classic w Auckland występ (tzn. wzięła startowe), a Top 10 może zagrać w sezonie tylko 2 Internationale, po jednym na połowę sezonu. A jej wniosek o pozwolenia dwóch w jednej połowie został podobno odrzucony przez Radę Zawodniczą w składzie: Serena, Stosur, Schiavone i Wozniacki.

To chociaz mam nadzieje ze Ule zobacze w Katowicach...
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Miejscowość: Ytre Enebakk

Postprzez Heidi » 07 Sty 2013 20:54

no i przegrana Janowicza w 1R w Aucland z Amerykaninem, ktorego kompletnie nie znam :(
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Postprzez Kacpero221 » 09 Sty 2013 19:23

Kacpero221 napisał(a):News roku:

TVP Sport pokaże jutro obydwa półfinały z Sydney (od 4:30) :o
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Nedops » 09 Sty 2013 19:35

Heidi napisał(a):no i przegrana Janowicza w 1R w Aucland z Amerykaninem, ktorego kompletnie nie znam :(

Chyba nikt rozsądny nie myślał, że pierwszy normalny sezon Janowicza w turniejach rangi ATP będzie usłany różami ;)
Strasznie wiało, plus dla naszego za ładny powrót w 3. secie ;), drugi plus za debla (pierwsze w karierze zwycięstwo w turnieju ATP w deblu, i to z mocnymi rywalami)
Swoją drogą - z biografią Bakera warto się zapoznać, to jedna z ciekawszych historii w światowym tenisie w ostatnich latach.
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez Bedrzich » 10 Sty 2013 16:37

Nedops napisał(a): Swoją drogą - z biografią Bakera warto się zapoznać, to jedna z ciekawszych historii w światowym tenisie w ostatnich latach.

Racja, sroce spod ogona to on jednak nie wypadł...
Bedrzich
Mistrz Świata

Miejscowość: Gduńsk

Postprzez Heidi » 10 Sty 2013 18:46

Bedrzich napisał(a):
Nedops napisał(a): Swoją drogą - z biografią Bakera warto się zapoznać, to jedna z ciekawszych historii w światowym tenisie w ostatnich latach.

Racja, sroce spod ogona to on jednak nie wypadł...

bardziej ''specjalizuje'' w WTA, wiec moze dlatego nigdy nie slyszalam ;)
Awatar użytkownika
Heidi
Kadra B

Postprzez markos7207 » 11 Sty 2013 12:18

Aga szaleje na Antypodach i nie zwalnia tempa, 12. tytuł już na jej koncie ;) . Po laniu jakie sprawiła Chince przyszedł czas na "rower" dla sympatrycznej Słowaczki.
Ale pewnie Kacpryśni malkontenci będą kręcić nosem i powiedzą, że Cibulkova waliła tylko w auty i siatkę a Radwańska tylko przebijała

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez muszti » 11 Sty 2013 12:49

Aga skutecznie odebrała Cibulkovej chęc do grania :D Jest taktycznie znakomita bo wykorzystuje kazda słabośc rywalki co dzis udowodniła. Nic na siłe a madrze i skutecznie i za to ja cenie. Rower w finale to chyba ewenement na skale swiatowa.
Król jest tylko jeden! OLE EINAR BJOERNDALEN
Awatar użytkownika
muszti
Mistrz Świata

Postprzez gru336 » 11 Sty 2013 20:42

jak obstawiacie występ polskiej ekipy na tegorocznym AO ? ja bym stawiał tak:
Janowicz 1 runda
Kubot 2 runda
Ula 2 runda
Isia finał
oczywiście bardzo bym chciał, żeby wszyscy zaszli jak najdalej ale ja po losowaniu drabinki widze to właśnie tak
"więcej ludzi utonęło w kieliszku niż w morzu"
Awatar użytkownika
gru336
Junior młodszy

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Laleczka Chucky » 11 Sty 2013 20:48

Jurek powinien dojść do III rundy, jako zawodnik rozstawiony ma na początku turnieju ułatwione zadanie. Janowicz powinien taką sytuację wykorzystać.
Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez mareqna » 11 Sty 2013 21:07

Janowicz zatrzyma się dopiero na Ferrerze.A Isia? tenis kobiecy ma swoje prawa.Del Potro ma Cilića,Szkota i Federrera.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości