Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez ssonicsl » 27 Paź 2012 17:37

Najpierw piątek. Mecz Radwańska-Errani był chyba najlepszym meczem żeńskiego tenisa jaki widziałem od ... dawna, bardzo dawna. Ten mecz narodził dla mnie Sarę Errani. Od dziś jej kibicuje.
Sobota. No Serena robiła co chciała. Wystarczy porównać liczbę winnersów obu tenisistek. PRZEPAŚĆ. Amerykanka jak tylko gra to jest najlepsza, nie ma teraz praktycznie żadnej konkurencji.

Serena Willimas
....
Szarapowa
....
Azarenka
....
reszta
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Nedops » 27 Paź 2012 18:19

Najlepszy mecz w tym turnieju to było spotkanie Azarenka-Kerber :)
Nie wiem na jakiej podstawie wyżej stawiasz Szarapową niż Białorusinkę, bo chyba nie na podstawie dzisiejszego meczu? :P
Isia ugrała tyle ile miała/powinna/mogła ugrać - cieszmy się z tego, co jest, bo lepiej pewnie nie będzie.
Miejmy nadzieję, że organizatorzy pójdą po rozum do głowy i za rok turniej zacznie się np. w poniedziałek, bo napiętym grafikiem gier popsuli całkiem ciekawy turniej...
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 27 Paź 2012 23:04

Pytanie jak długo Wiliamsowi będzie się chciało grać w tenisa. Jak długo znajdzie w sobie motywację.
Radwańska i tu się zgodzę ugrała tyle ile mogła i wypada się cieszyć z dobrego losowania, że Na Li nie było w jej grupie bo ostatnio oklepywała Isię równo i dokładnie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez friducha » 28 Paź 2012 17:58

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 05:24, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Laleczka Chucky » 28 Paź 2012 18:13

Laleczka Chucky
Żywa legenda

Postprzez karlos » 28 Paź 2012 18:50

Ja natomiast nie mogę doczekać się, aż się Serenie odechce startować, bo mecze z jej udziałem to nudy na pudy.
Swoją drogą powinni zrobić 2 kategorie: dla tenisistek siłaczek i tenisistek grających z gracją :lol: . Bo muskuły, jęki oraz pojedynek kto mocniej uderzy, to chyba nie o to powinno chodzić w żeńskim tenisie :roll: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez leosiek » 28 Paź 2012 20:14

A ja się nie mogę doczekać aż ktoś wtłucze Syrenie, tak jak zrobiła to Stosur w 2011 roku, w czasie US Open :twisted:
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez Nedops » 28 Paź 2012 23:57

leosiek napisał(a):A ja się nie mogę doczekać aż ktoś wtłucze Syrenie, tak jak zrobiła to Stosur w 2011 roku, w czasie US Open :twisted:

Dla mnie Serena jest bardziej kobieca niż Stosur :P
Amerykanka przegrała w tym roku 4 mecze - w trzech z nich bardzo chciała wygrać (i z Wozniacki w Miami i na Rolland Garros z Razzano nie zagrała wcale jakichś tragicznych spotkań), więc nie jest tak, że nie da się jej pokonać. Inna sprawa, że jak jest w swojej optymalnej formie (w tym roku była w takiej na igrzyskach) to rywalki kolekcjonują jedynie pojedyczne gemy. Całkiem możliwe, że karierę skończy za 4 lata, oczywiście wiele zależy od zdrowia, no i pamiętać należy, że Amerykanka gra w znacznie mniejszej liczbie turniejów niż reszta czołówki.

Tymczasem Federer wycofał się z turnieju w Paryżu (Janowicz przeszedł kwalifikacje i zagra w pierwszym w swojej karierze Mastersie), zatem wiadomo już, że sezon 2012 na fotelu lidera zakończy Novak Đoković.
Nedops
Młodzieżowiec

Postprzez leosiek » 29 Paź 2012 00:12

No we wspomnianym przeze mnie pojedynku też była w optymalnej formie, grała przecież świetnie, a i tak Stosur ją zmiotła z kortu. Azarenka w tym roku też powinna wygrać, ale że jest fujarą to skończyło się jak się skończyło.
Ja o kobiecości ani jednej ani drugiej nic nie wspominałem ;)
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 01 Lis 2012 17:13

Ale numer ! Janowicz ograł w Paryżu samego Murraya ! :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez dan » 03 Lis 2012 16:17

Właśnie jestem po półfinale z Paryża. Polsat Sport transmitował. Janowicz jest w finale! I jutro też będzie transmisja.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez karlos » 03 Lis 2012 18:32

Jak tak dalej pójdzie to Radwańska zniknie w świetle Janowicza :lol: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Sebastian Krystek » 03 Lis 2012 18:35

Już dzisiaj podczas rodzinnego spotkania widać było objawy Janowiczomanii... I to dyskredytowanie osiągnięć Radwańskiej... Byłem zniesmaczony.
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez friducha » 03 Lis 2012 19:01

bye
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Sebastian Krystek » 03 Lis 2012 19:51

No, ale weź to tłumacz wujkowi ;)
Działa?
Awatar użytkownika
Sebastian Krystek
Site Admin

Postprzez leosiek » 03 Lis 2012 21:57

Raz coś przegra Radwańska, raz coś przegra Janowicz, to raz będzie jęczenie na jednego, to na drugiego ;)
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez friducha » 03 Lis 2012 22:02

bye
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 06 Lis 2012 10:05

Radwańska wiele straciła w oczach kibiców po występie na IO i skoro pojawił się ktoś na kogo można przelać swoje uczucia no to rzucili się kibice hurmem i pokochali Jerzyka okrutnie a trzeba to przyznać chłopak da się lubić. Jak na razie gra trochę na wariackich papierach, bawi się tenisem. Widać, że sprawia mu to wielką frajdę w odróżnieniu od Radwańskiej, która czasami wygląda jakby ktoś wysłał ją na ten kort za karę i musi odrobić pańszczyznę. Teraz Jerzyka czeka potwierdzenie przynależności do czołówki i oby wszystko wyszło mu tak jak sobie zaplanował.
Mimo iż mnie osobiście też nie podobało się to dyskredytowanie IO przez Agnieszkę to przecież źle jej nie życzę i mam nadzieję na dwójkę Polaków w czołówce światowego tenisa a może i trójkę a nawet czwórkę. Nie pogniewam się nawet na piątkę. Może być nawet szóstka po trzech na każdą płeć. Wielkie Szlemy, puchary dla Polski. Rozmarzyłem się..........
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 06 Lis 2012 14:46

Ale przecież Janowicz też powiedział, że wielkie szlemy są ważniejsze od Igrzysk. Był gdzieś jakiś wywiad z nim w okolicach IO w Londynie, także teraz wszyscy jego wielbiciele (i krytycy Radwańskiej) powinni albo go zbluzgać, albo przeprosić Radwańską ;) Mnie się osobiście takie podejście nie podoba, ale przyjmuje do wiadomości szczere podejście do sprawy Janowicza PRZED ewentualną wpadką na IO, a nie po niej. Co do powyższej dyskusji. Dla mnie Janowicz jest już dużo lepszy od Radwańskiej, bo po prostu damski tenis mnie nie interesuje. To nie jest ta sama dyscyplina sportu i taką już mam fanaberię. Wolę oglądać Kubota odpadającego w pierwszej rundzie, niż Radwańską w finale.

Poza tym irytują mnie takie tytułu: "tydzień temu nikt go nie znał". No do cholery on doszedł do trzeciej rundy Wimbledonu i taki niedzielny kibic tenisa jak ja o tym wie, ale redaktorzyny muszą bić pianę... Rzucił mi się nawet w oczy przed Wimbledonem, kiedy przeglądałem sobie wyniki live z tenisa i Janowicz cały czas wygrywał w jakiś podrzędnych turniejach, ale nie grał z jakimiś wielkimi ogórasami. Teraz będzie bohaterem narodowym.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 07 Lis 2012 11:57

Póki co nie ma obowiązku startu na IO i skoro ktoś uważa to za podwórkowe zawody to po prostu nie powinien brać w nich udziału. Janowicz nie był chorążym polskiej reprezentacji na tychże IO i skoro tak uważa to może pleść co mu się podoba, podobnie jak niejaki Raku na temat sportu kobiecego. Kto wie może za 4 lata zmieni zdanie i nagle będzie chciał reprezentować nasz kraj w Rio, wszak tylko krowa nie zmienia poglądów. Chciałbym czytelnej deklaracji przed powołaniem na IO. Radwańska i jej wywiady to zupełnie co innego. A już argumenty obrońców, że Agnieszka wszystko zawdzięcza sobie i polskim kibicom nic do niej to szczyt idiotyzmu w kontekście jej startu na IO.
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości