Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez leosiek » 05 Lip 2012 14:49

No wreszcie jest ten FINAŁ :D :D :D :D Mam nadzieje, że z Sereną, ewentualne zwycięstwo będzie o wiele bardziej prestiżowe.
leosiek
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 05 Lip 2012 15:03

Pięknie, świetnie, znakomicie Aga ! :D :D :D .
Łapy mnie swędziały by już we wcześniejszej fazie coś skrobnąć, ale powiedziałem sobie że nie napiszę nic by nie zapeszać, póki Agnieszka nie dojdzie co najmniej do finału. Trzeba było całych 75 lat by Polka ponownie osiągneła taki sukces, i teraz nie ważne czy za rywalkę będzie miała wyjca czy Williamsa, i jeśli nawet tym razem nie uda się zwyciężyć. Będą następne razy i Aga w końcu zacznie wygrywać. I to nie raz :D .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 05 Lip 2012 15:20

Wreszcie się udało , brawo dla Agi , niestety nie mam czasu śledzić turnieju , ale finał postaram się obejrzeć .Z kim lepiej zagrać to nie wiem.Nie jestem też pewien czy dobrze kombinuje ,ale jeśli w finale udało by się pokonać Serene ,to także chyba było by prowadzenie w rankingu ,ale ranking rankingiem .Ważne ,aby wykorzystać wielką szanse , niby tak jak napisał Leosiek pokonanie Sereny było by bardziej prestiżowe.A może by tak zrewanżować się za poprzednie mecze w tym najważniejszym turnieju Azarence ? Ale tak jak napisał Markos jeśli Aga przegra to tragedii też nie będzie.

Czyli jeden sukces dzisiaj , w przebijaniu piłki przez siatkę już jest , teraz ważne aby Ci od Anastasiego ograli Brazylię.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez caro736 » 05 Lip 2012 15:24

Brawo Aga!!! Po raz kolejny pokazała klasę ;). Jestem z Ciebie strasznie dumna :) !
Awatar użytkownika
caro736
Junior

Postprzez dan » 05 Lip 2012 18:24

Zdzichu i tak też się stało. Po Agnieszce siatkarze także wygrali. A w finale starsza z sióstr Radwańskich zagra jednak z młodszą z sióstr Williams. Może to lepsza rywalka dla Polki niż Azarenka, bo Białorusinka jej wyraźnie nie leży. Ale przekonamy się już w sobotę jak będzie.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 05 Lip 2012 21:54

No nie wiem czy lepsza turnieju nie śledziłem ,ale Serena to jednak klasa sama w sobie ,potrafi czasami grać tenis nieosiągalny dla innych zawodniczek ;) Ojciec Sereny nie daje żadnych najmniejszych szans Radwańskiej , twierdzi że Wimbledon już się skończył , i że wygrała go Serena , chyba że jego słowa , to tylko taka gra pozorów ;) Oby potężnie zrzedła mu mina po sobotnim finale ;) .Ale jednak nie da się ukryć że Serena będzie faworytką .Radwańska powiedziała że trochę denerwowała się na początku dzisiejszego meczu , bo to był jej pierwszy półfinał takiego turnieju ,w finale nerwy mogą być jeszcze większe ,i dodatkowo może być takie paraliżujące odczucie wielkości rywalki która stoi po drugiej stronie siatki.Ale zobaczymy jak to będzie ,mam nadzieje że skończy się dobrze ,a jeśli tak będzie ,to będziemy mieli liderkę rankingu.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 07 Lip 2012 23:56

Cisza jakaś. Nikt się nie cieszy z finału? ;)
Powalczyła Agnieszka. Całe szczęście, że był ten drugi set. Jeszcze się doczekamy (niedługo) nr 1. :D
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez dan » 08 Lip 2012 09:07

Był taki moment, że nawet można było uwierzyć w Jej zwycięstwo. Ale może na igrzyskach się uda? Oby! Chociaż ja będę zadowolony z każdego medalu.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 08 Lip 2012 09:23

Była walka jednostronny mecz to nie był , i to najważniejsze ,robiła Agnieszka co mogła ,ale jeszcze jest za wcześnie na pokonanie Sereny.Amerykanka wczoraj była momentami zabawna , bombardowała siatke , by za moment posłać kosmiczną piłkę ;) A dzisiaj Murray mógłby wreszcie wygrać jakiś poważny turniej.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 08 Lip 2012 10:07

Zgadza się, można było uwierzyć ,że Aga wygra finał ale odniosłem wrażenie, że nie zależało to od jej gry ale od słabości Sereny. Niestety dla nas myliła się za rzadko. No i pozostaje jej zawsze serw który nie zawodził jej w kluczowych momentach. Przeciwnicy Radwańskiej twierdzą, że drogę do tego finału miała usłaną różami a pierwsza poważna przeciwniczka była w finale. No cóż zawistnicy zawsze będą ale fakt faktem, że ta połowa drabinki wydawała się łatwiejsza. Ja cieszę się, że Aga ustabilizowała swą formę i wygrywa z tymi z którymi powinna wygrać, że nie ma już przegranych z kelnerkami. A Wielki Szlem może następnym razem.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 08 Lip 2012 12:37

zdzichu napisał(a): Ojciec Sereny nie daje żadnych najmniejszych szans Radwańskiej , twierdzi że Wimbledon już się skończył , i że wygrała go Serena , chyba że jego słowa , to tylko taka gra pozorów ;)

Ty też uwierzyłeś w tą idiotyczną prowokację polskich mediów? :roll: Taka wypowiedź z jego ust nie padła, ba! Richard jedyny wywiad dał po finale.

I Sirenka z 14. tytułem wielkoszlemowym. Aż szkoda, że bliżej jej do końca kariery niż do początku, bo WTA będzie bez niej bardzo mdłe i bez wyrazu :cry:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez zdzichu » 08 Lip 2012 12:51

Nie wiem ,moze i masz racje ale Fibak mówil na temat tej jego wypowiedzi ,że Williams ma taki sposób bycia ,i dlatego tak powiedział , no ale moze słowa Fibaka to tez manipulacja ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 09 Lip 2012 12:03

Król jest tylko jeden. Czapki z głów przed Federerem. 7 Wimbledon, 17 wygranych w Wielkim Szlemie. Mistrz nad mistrze.

Radwańska. Nie lubię jej. Nie kibicuje jej, chyba że gra dla Polski. Pierwszy w karierze finał Wielkiego Szlema, ba pierwszy półfinał i miała zostać numerem 1 rankingu? Naprawdę poziom żeńskiego tenisa jest nikczemny. Zostały jedynie Szarapowa i Serena Williams. Kim zaraz kończy karierę, Venus chyba tez już powinna, a reszta to .. nie to.
Sam finał. Ładnie, a nawet bardzo ładnie się Aga broniła, ale samą obroną ciężko wygrać. Piłki wygrywające 13 do 58. Trochę za duża różnica, aby wygrać.

No i jeszcze jedno. Czy ona żuła gumę podczas ceremonii? Czy ona cokolwiek żuła?
ssonicsl
Kadra A

Postprzez figaro56 » 09 Lip 2012 18:04

Ssonicsl- a ja cieszę się, że odchodzą pomału te robocopopodobne jak określił je pewien dziennikarz wyrzutnie rakietowe dalekiego zasięgu. Może znów kort opanują prawdziwe kobiety. Od czasu pojawienia się braci Wiliamsów tylko dwie Belgijki czasami ratowały tenis kobiet bo Szarapowa i Azarenka to ten sam sort co Amerykanki. No nieco mniej podpompowane. Nawet Karolcię Woźniacką próbują na taką wyrzutnię przerobić. :roll:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 09 Lip 2012 18:22

figaro56 napisał(a):prawdziwe kobiety

To brzmi prawie jak "prawdziwi Polacy" ;) Figaro gdzie się podziała Twoja tolerancja? :D Przecież to normalne że kobiety muszą robić z siebie mężczyzn, bo mężczyźni w wyczynowym sporcie są w 99% lepsi (wyłączając jakieś sporty zwinnościowe). Dlatego też tenisa damskiego czy damskich skoków nie oglądam, bo takie oto mam urojenie :D Tak tylko mnie zaintrygowała Twoja wypowiedź.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 09 Lip 2012 18:45

Jestem tolerancyjny co do urody. Byłem fanem Henin a do pięknych trudno ją zaliczyć. Tylko nikt mi kitu nie wciśnie, że muskulatura niektórych sportsmenek osiągnięta bez wspomagania w tym braci Wiliams a z dopingiem mi nie po drodze.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez karlos » 09 Lip 2012 19:17

Oj tam figaro po prostu siostry Williams miały to w swoich murzyńskich genach, łącznie z wielkim tyłkiem :lol: . Jak tak oglądam siostry Williams to czasami się zastanawiam, dlaczego nie ma innych czarnoskórych zawodniczek grających na wysokim poziomie, bo do dzisiejszego siłowego tenisa naturalne predyspozycje jak znalazł, ale to zapewne kwestia ogólnego przekonania że tenis to sport dla białych oraz pieniędzy, które trzeba włożyć w treningi dziecka.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez sakura » 10 Lip 2012 00:34

Gratuluję Adze drugiego seta. Walka była. Wiadomo, że Serena jest lepsza i że była faworytką. Przy Adze wyglądała i grała jak "maszyna". Aga jest jeszcze młoda i jeszcze wygra Wielkiego Szlema :)

Cieszy mnie również powrót Rogera na szczyt. Ciekawe co teraz mówią i którzy już go na emeryturę odsyłali :D
Awatar użytkownika
sakura
Młodzik

Postprzez figaro56 » 10 Lip 2012 06:40

Jeszcze raz powtarzam. Nie chcę w jakiś sposób dyskredytować sukcesu Radwańskiej ale w tym finale wszystko było w rękach Wiliams i wynik zależał od jej dyspozycji. Wiliams popełnia błędy jest szansa dla Agi. Wiliams gra poprawnie, Aga bez szans.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Lilavati » 10 Lip 2012 16:55

Ale i tak nie sądziłam że Agnieszka da radę wygrać cały set. Wielkie brawa i słowa uznania kieruję w stronę Sereny :)
Pokazała kto tu rządzi. Cieszę się że Aga jest druga lecz szkoda mi Marii. Znów Azarenka na czele x.x
Sport lekiem na wszelkie zło. Tenis: Azarenka and Djoković; Biegi Narciarskie: Kowalczyk and Cologna; Biathlon: Makarainen and Domraczeva; :D
Awatar użytkownika
Lilavati
Junior

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości