Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez Janko10 » 18 Mar 2010 23:25

A ja tam czekam na podium drużyny. :wink:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez Sven » 18 Mar 2010 23:54

Chciałbym żeby Jury dało polatać skoczkom tak jak to miało miejsce w 2005r :D Może jakieś 240m ustane? :D
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez RakuNH » 19 Mar 2010 00:00

Janko10 napisał(a):A ja tam czekam na podium drużyny. :wink:

Janko odstaw alkohol :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 19 Mar 2010 08:48

Raku a ty weź chłopie kielicha i nabierz optymizmu. Jak na razie są cztery drużyny Austria, Norwegia, Słowenia i Polska które powinny powalczyć o medale. Trochę mądrzejsi będziemy po konkursach indywidualnych. Trochę się obawiam, że aż cztery kolejki naszych czekają a jak wiadomo forma "Orłów" na długo nie starcza ale trochę wiary Raku na Boga.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 19 Mar 2010 14:50

Ja nie jestem "niewierzący". :lol: Na IO spodziewałem się 4 a było 6. Teraz się spodziewam 4/5 a może być 8 a może jakimś cudem 3. Ciężko ocenić ale moim zdaniem podium jest nierealne. Nie mamy czwartego bo Śliż jest w formie ale nie jest lotnikiem (choć najlepiej skacze w konkursach więc to się okaże jeszcze na co go stać) a Rutkowski też jest trochę nie pewny aczkolwiek stać go na daleko lot.

Niestety Fogaro nie mogę spożywać %% więc będę patrzył trzeźwym okiem :wink:

EDIT: No i patrzę na wyniki a Śliż 197,5. ładnie, ładnie Rafał jakby podtrzymał passę "najlepiej w konkursie" to może będzie dobrze. Życzę mu miejsca w 30.

No a konkurs zweryfikował wszystko w drugą stronę :lol:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 19 Mar 2010 16:15

217,5m Małysza i 0,5 pkt nad Ammann'em.Także inni faworyci narazie nie zawodzą (Jacobsen, Kranjec, Romoeren, Gregor). Zapowiada się ciekawa druga seria :D
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 19 Mar 2010 16:15

A teraz może się zerwać huragan nad Planicą i niech trwa do niedzieli wieczorem :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 19 Mar 2010 16:19

No a reszta Polaków niestety słabiuteńko... Zważywszy że jest ograniczenie do 4 zawodników jak to na MŚ to miejsca Polaków są bardzo złe :(

Adam bardzo ładnie. Minimalne prowadzenie i pewnie wszystko będzie się decydować podczas 4 skoku :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 19 Mar 2010 17:15

Simon jednak prowadzi po pierwszym dniu ale tylko o 2,8 pkt przed Adamem a oczywiście na trzecim miejscu Gregor. Więc walka o złoto myślę jest otwarta. Chciałbym aby jednak medal u siebie zdobył Kranjec kosztem Gregora.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 19 Mar 2010 17:17

Jak dla mnie prowadzi Adam. Takie sędziowanie niech sobie w d**** wsadzą... Wcześniej to tak nie irytowało ale teraz są na styku i jest to PARODIA SPRAWIEDLIWOŚCI... Adam skoczył dalej i CO NAJMNIEJ PORÓWNYWALNIE stylowo a przegrywa.

Jak jutro będzie podobnie to chyba znienawidzę sędziów/Ammana
Ostatnio edytowany przez RakuNH, 19 Mar 2010 17:33, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 19 Mar 2010 17:30

Dokładnie tak to jest krzywdzenie Adama przy tak wyrównanym poziomie ich obu tote noty mogą troche wypatrzyć wynik ale fajne że Adam był w stanie doskoczyc do Ammanna to znaczy ze stać go zdobyć złoto i jest już na porównywalnym poziomie z Ammanem , wygląda na to ze tylko oni stocza walke o złoto bo jest przepaśc miedzy nimi a resztą ,a dfziś ladne zamieszanie te punkty dodatnie lub ujemne robiły
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez dan » 19 Mar 2010 17:35

Doliniarz skakali trochę dalej, ale tylko Kamil wystarczająco dobrze by zakwalifikować się do II serii (oczywiście nie licząc Adama). Ja również interesowałem się skokami przed erą Polaka, ale i tak najbardziej naszym zawsze kibicowałem. Jak Małysz przestanie skakać pozostanie nadzieja, że jakiś inny Polak wreszcie zadomowi się w czołówce i będę na to czekał (mam nadzieję, że nie będzie to trwało kilka dekad).
Dzisiaj karierę zakończył Roar Ljoekelsoey - jeden z najlepszych skoczków ostatnich lat. W tym roku skończy 34 lata, ale chyba tylko Kasai i Okabe są niezniszczalni :lol:
Znowu ten AMMAN. Ale brawa dla Adama. Niezły występ Kamila, choć chciałoby się by było jeszcze lepiej.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez harding » 19 Mar 2010 18:42

Adam jest w formie więc walczy o zwycięstwo, Kamil jak zawsze skacze krańcowo różnie, Rutkowski serio nazywany przez niektórych "znawców" lotnikiem razem z dołączoną naprędce "zapchajdziurą" nie zmieścił się w finałowej 30.
Tradycji więc stało się zadość: niezłe treningi naszych, obiecujące kwalifikacje, a finał wiadomy : tylko na ADAMA można liczyć :(
harding
Młodzieżowiec

Postprzez doliniarz » 19 Mar 2010 18:50

Adam jutro twój dzień!!! Złoto twoje, a Amman ten ''złodziej lądowania'' w końcu poczuje gorycz porażki. Adamowi lekko odjechała narta i dostał niższe noty od Ammana, który systematycznie ląduje na dwie nogi i bez wypadu. KPINA :!:
Stoch jutro spadnie o kilka pozycji tego jestem pewien :!: Obym się mylił co do Kamila.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez harding » 19 Mar 2010 19:46

Nie rozumiem skąd taka nagonka, widocznie Amman ląduje dość poprawnie, w końcu niezależni sędziowe to oceniają.
harding
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 19 Mar 2010 19:48

harding napisał(a):Nie rozumiem skąd taka nagonka, widocznie Amman ląduje dość poprawnie, w końcu niezależni sędziowe to oceniają.

:?: :shock:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez harding » 19 Mar 2010 19:50

Czym RakuNH jesteś zaskoczony?
harding
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 19 Mar 2010 19:52

Twoją wypowiedzią. Być może Amman ląduje poprawnie ale rozumiem że uważasz iż Adam ląduje gorzej niż poprawnie... Skoro dostaje niższe noty to chyba tak. Niezależni sędziowie :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez harding » 19 Mar 2010 19:59

Nie uważam, że ADAM ląduje gorzej, Wręcz przeciwnie w wjego wypadku wygląda ro dużo lepiej, (choć często odjężdza lewa narta). Jesteśmy przecież amatorami, styl zawodników oceniają zaś profesjoanliści. Skoro sędziowie uznają, że lądowanie Simona jest w normie, to tak być musi. Chyba że jest ich ulubieńcem. Wszystkich...
harding
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 19 Mar 2010 20:05

Nie trzeba być ekspertem żeby mniej więcej porównać te skoki. Kiedyś się sędzia wypowiadał że za falowanie nart w locie czy jakąs inną błahostkę odejmuje się 0,5 pkt a głównie chodzi o lądowanie. Amman ląduje na dwie nogi i taka jest prawda.

Być może się nie znam ale jeśli Amman ląduje telemarkiem TO KAŻDY LĄDUJE TELEMARKIEM... Podkreśla się to cały sezon a teraz to nas najbardziej zaczyna boleć. Złoto w lotach byłoby na pewno swojego rodzaju "spełnieniem" Małysza a tak po raz kolejny będzie tylko i aż 2.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości