Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez harding » 14 Mar 2010 18:20

Wyniki zawodów są i owszem a kwalifikacji?
harding
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 14 Mar 2010 18:23

Klikasz i masz kwalifikacje. Skrót: QUA i masz wyniki w pdfie.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 14 Mar 2010 19:16

Zabójczy duet trenerów (czy jak to tam nzawać), Łukasz Kruczek i Robert Mateja :D Oznaka pasma sukcesów na mistrzowstwach w lotach :lol:
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez RychuGKM » 14 Mar 2010 19:39

dell1920 napisał(a):"doliniarz" Zgadzam się z tym przelicznikiem ale z tym utrudnianiem życia Adamowi to raczej nie. ;] Myślę że zmieniają mu belkę ponieważ jest w wyśmienitej formie i Hoffer wie na co Adama stać :D Jego zadanie jest takie żeby skoki były bezpieczne no ale mógłby trochę pokazać też pazura :)

Taaa, jasne tepeszowi zależy tylko na zdrowiu Małysza :lol: . Czy pamiętasz , żeby kiedyś Małysz przewrócił się bo za daleko doleciał ? Bo ja nie . Małysz ma piel\kielnie silne nogi i nawet na płaskim wyląduje. W przeciwieństwie do patyka i Koflera , którzy przy skokach poza HS najczęściej ryją tyłkiem po zeskoku :D
RychuGKM
Kadra B

Postprzez zdzichu » 14 Mar 2010 19:51

Zgadzam się z Rychem nie chciał bym tu knuć jakichś teori spiskowych Tepesa przeciw Małyszowi ale już nie poraz pierwszy Adam był zdejmowany z belki nie poraz pierwszy trafił w złe warunki i to nie są sytuacje tylko z tego sezonu pamietam willingen 2007 gdy Adam był w świetnej formie tepes nie ouścił go w porównywalnych warunkach z innymi(a miał taka mozliwosć ) i Adam skoczył słabo i skoro Adam ustał w treningu 142,5m ustał by w konkursie i wkurza mnie to ze po jednym świetnym skoku odrazu obniżają rozbieg rozumie ze liczy się dobro zawodników ale teraz zbyt ręcznie sterują konkursami ci dwaj h...
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 15 Mar 2010 15:58

Wczoraj po skokach Adama a potem Koflera skończyły się dla mnie zawody w Oslo :evil: ...
Byłem tak wściekły na tych dwóch pajaców, panów H. i T. że ucierpiał poważnie Bogu ducha winny pilot od telewizora :wink: . Żeby odreagować emocje pojechałem po browara(i kropelkę do sklejenia pilota :lol: ) a jak wróciłem to zdążyłem się "załapać" na półfinały biegów i z wielkim zdziwieniem dowiedziałem się że nasz Mistrz wylądował na 2. miejscu :shock: , oczywiście za w czepku urodzonym Ammannem.
Oczywiście moralnym zwycięzcą był Małysz, co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Do Ammanna też nie można mieć pretensji bo to przecież nie on decyduje kiedy jego puszczają i jego rywali. Tylko nie mogę wyjść ze zdziwienia dlaczego to Adama tak często spotykają te szopki odstawiane przez wspomnianych antybohaterów. A wczoraj była już kulminacja tego procederu. Do tego ostatecznie skompromitował się ten "sprawiedliwy" przelicznik i żonglerka belkami ale nie mam złudzeń że Hofer wycofa się ze swego pomysłu.
Zostaje jeszcze Planica i MŚ w lotach, i mam nadzieję że do trzech razy sztuka(mimo że jest wielu bardziej predysponowanych od Małysza do latania na mamutach). Simon zabrał zwycięstwa na igrzyskach, zabrał pierwsze miejsca w Turnieju Nordyckim ale na "Letalnicy" to Adam będzie numerem 1 :D .
No chyba że do akcji włączą się dwaj "psuje"...
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 15 Mar 2010 16:32

Teraz ten przelicznik zamiast wprowadzić "równość" coraz częsciej wypacza wynik... Małysz z huraganem pod narty do 130m nie może doskoczyć podczas gdy Fettner z wiatrem w plecy 137m... (No chyba, że na ten skok Manueal przygotowywał się swoją całą karierę :lol: )
Co do Mistrzostw na Velikance będzie na pewno groźny oprócz Simona obecny mistrz, Gregor. Do walki włączą się Kranjec, Jacobsen, Romoeren, Koch, Olli i może Adam. Jednak dla niego patrząc w przeszłość sukcesem będzie choćby brąz.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 15 Mar 2010 16:34

Patrząc na sezon sprzed 2 lat to Małysz będzie głównym kandydatem do złota. Wtedy też forma eksplodowała na MŚ a w Planicy było bez zmian :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 15 Mar 2010 16:38

Sprzed trzech lat :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 15 Mar 2010 16:42

markos7207 napisał(a):Do tego ostatecznie skompromitował się ten "sprawiedliwy" przelicznik i żonglerka belkami ale nie mam złudzeń że Hofer wycofa się ze swego pomysłu.

Też takie mam obawy, no bo kto rezygnowałby dobrowolnie z bycia głównym aktorem podczas konkursów skoków :lol: .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez zdzichu » 15 Mar 2010 16:42

Małysz w tej chwili skacze bardzo równo jest w swietnej formie lotnikiem jest raczej lepszym od Ammanna nie psuje skoków i napewno jest jednym z większych kandydatów do medalu a ci pozostali mocni po za Gregorem to są skoczkowie którzy stabilnością nie grzesza
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 15 Mar 2010 16:48

W 2002r też był w świetnej formie i wiemy jak się skończyło. Myślę, że Kranjec będzie ich największym rywalem, czyli Simona, Gregora i może Małysza w walce o podium.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 15 Mar 2010 17:02

Mimo tego co stało się w pierwszej serii Adam w obu skokach miał zdecydowanie wynik lepszy od Simmona i równie zdecydowanie z nim przegrał. Te -17 przy dłuższych skokach innych zawodników, którzy mieli w dodatku znacznie mniej punktów za wiatr odjętych to było totalne nieporozumienie, ale pewnie Pan Hoffer nadal będzie zachwycał się tym nowym systemem.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 15 Mar 2010 17:05

Hoffer ulepsza te skoki próboje zmieniac różne rzeczy uatrakcyjniać to niech może uatrakcyjni je tym ze podziekuje za kierowanie pucharem swiata :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 15 Mar 2010 17:11

Kiedyś bez tych nowości było lepiej, czy komuś brakowało emocji jak Małysz walczył ze Schmitt'em czy Hannawald'em? Chyba nie.
Jestem podobnego zdania jak zdzichu o jakieś rezygnacji Waltera. :wink: Na jego miejsce każdy tylko nie jakiś Austryjak :D
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez Sikorka11 » 15 Mar 2010 19:45

Jedyną zaletą nowego systemu jest to że przy zmianie belki nie trzeba konkursu zaczynać od nowa.Te punkty ujemne bądż dodatnie za wiatr to moim zdaniem jakoś dziwnie jest naliczana.Oglądając wczorajszy konkurs miałam wrażenie że naszym skoczkom jakoś zawsze wiało mocno pod narty i zostało im zabierane dużo punktów.Ci co skakali przed lub po naszych mieli mniej. A tak poza tym to dla mnie wczorajszym zwycięzcą jest Adam :!: :D Teraz zostały Mistrzostwa Świata w lotach zobaczymy co się będzie działo :)
SIKORKA KIBICKA
Sikorka11
Młodzik młodszy

Postprzez zdzichu » 15 Mar 2010 19:54

Dokładnie tak osobiscie jestem za rezygnacją z tego nowego systemu znaczy z tych punktów dodatnich i ujemnych zostawił bym możliwośc zmiany belki bo to jest chyba jedyny plus tego systemu ale ta belka nie powinna byc też windowana w dół po każdym fenomenalnym skoku bo w skokach powinien być ten element ryzyka
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 15 Mar 2010 19:54

Sikorka11 napisał(a):Oglądając wczorajszy konkurs miałam wrażenie że naszym skoczkom jakoś zawsze wiało mocno pod narty i zostało im zabierane dużo punktów.

Oj wiało wiało :lol: Weszli do 30 więc musiał być mini huragan :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 15 Mar 2010 19:57

Oj Raku ale ty masz mniemanie o naszych orłach :lol: ( ale jednak masz racje) :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez doliniarz » 15 Mar 2010 20:44

http://sport.wp.pl/kat,1838,title,Furia ... omosc.html
Tepes jak masz honor odejdź i weź ze sobą Hoffera. A jak chcesz to popełnij harakiri bo się zhańbiłeś :!: Nie będę płakał!
Proszę, oto kolejny tekst o Tepesu:
http://sport.wp.pl/kat,1835,title,Krzyw ... omosc.html
I proszę nie mówić, że robi to dla dobra Adama
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości