Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez figaro56 » 09 Mar 2010 20:21

Coś musi Kruczek zrobić do MŚ w lotach. Dać Huli i Rutkowskiemu odpocząć? Nasi mają formę na góra trzy konkursy. Może uda się jeszcze tę dwójkę podrasować na loty bo cienko ja to widzę. Jedyne pocieszenie, że i inne drużyny zaczynają mieć zadyszkę. (Japońce, Niemiaszki i Knedliczki)
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 09 Mar 2010 20:32

no rzeczywiście jest teraz problem z formą naszych orłów po za Adamem ,ale wydaje mi się że do planicy i tak pojedzie ta czwórka która teraz startuje ewentualnie ten Śliż ale on jest jakoś dziwnie pomijany przez naszych trenerów i traktowany nieco z rezerwą
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 11 Mar 2010 13:11

Na liście startowej STEFAN HULA :D Niestety nie mogę nic więcej napisać bo po tylu przekleństwach bym miał pewnego bana... ehhh :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sven » 12 Mar 2010 17:52

Po pierwszej serii prowadzi Małysz z niewielką przewagą nad Ammann'em, trzeci jest Schliere. Myślę jednak, że Simi wygra to a Adam będzie drugi przed Gregorem.
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez RakuNH » 12 Mar 2010 17:54

No i wreszcie wszystko tak jak powinno być.

Być może Adam przegra ale noty już Amman minimalnie niższe a Adam same 19 no i skaczą z tej samej belki i Amman nie ma żadnego handicapu za rozbieg. Tak to powinno wyglądać cały czas :wink: Brawo Adam :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 12 Mar 2010 18:47

Niestety Małyszowi ten drugi skok wyszedł nienajlepiej, a w dodatku skakał przy najsilniejszym wietrze w plecy, może następnym razem się uda. Cieszy mnie natomiast miejsce w pierwszej dziesiątce Kamila Stocha. Natomiast Hula chyba zaczyna powoli się odbijać od dna.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez zdzichu » 12 Mar 2010 18:56

Ale szkoda dziś byłs taka szansa na wygraną tym bardziej że Ammann nie był dziś w takiej formie jak ostatnio ,szkoda silny wiatr miał Adam lądowanie złe i wogóle chyba troszeczke sie podpalił szkoda, a co do Stocha to wreszcie skakał na takim poziomie na jaki go spokojnie stać
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 12 Mar 2010 19:02

Adam po prostu miał złe warunki i dodatkowo skoczył powiedzmy nie do końca dobrze. Na pewno nie był to zły skok. System nieźle niweluje przednie wiatry ale kompletnie sobie nie radzi w mieszanych wiatrach i w tylnych. A ten błąd raczej wynikał tego że Małysz wiedział że nie odleci i ciągnął ile mógł bo się bał że poza podium wypadnie i nie udało mu się wylądować ładnie.

Dziś zwycięstwo było w zasięgu no ale prawie 1 m/s w plecy do niecałego 0,5 m/s to duża różnica. zaczęli 2 serię o 2 minuty za późno bo od Gregora się zaczął wiatr obracać :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 12 Mar 2010 19:22

Bardzo dobry pierwszy skok Adama Małysza. Drugi troszkę gorszy i też przy złym wietrze. Może też Adam odwykł od tego, że skacze ostatni i dlatego może krócej skoczył. A Stoch właśnie nie skakał na swoim poziomie. Bo gdyby tak było to by był w 3 dziesiątce. :)
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 12 Mar 2010 20:40

No tak dziś troche wybił się ponad przeciętność ale i tak miejsce tego skoczka jest w pierwszej dziesiątce tylko jakoś nie potrafi się tam na stałe zadomowić
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Sven » 12 Mar 2010 21:20

Stoch dla mnie pozostanie kimś dla kogoś miejsce w 20 będzie sukcesem... David Zauner to jest rakieta :P Myślę, że może powalczy na mamucie o brąz.
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez RakuNH » 12 Mar 2010 21:24

Adam wszystko potwierdził. Drugi skok był gorszy ale nie był zły. Miał bardzo złe warunki na buli. Wyciągnął skok jak mógł stąd złe lądowanie.

Stoch jest 13 w turnieju nordyckim. Może powalczy o 10 :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 13 Mar 2010 01:08

Adam znowu na podium i z tego cieszyć się możemy choć jakiś niedosyt jest. Fajnie by było gdyby zaczął wreszcie gonić Nykanena w liczbie zwycięstw w PŚ. Obawiam się jednak, że za kilka lat tym, który dogoni Fina będzie Schlierenzauer, który cały czas jestem bardzo młodym skoczkiem. Sven nie zgadzam się z Tobą w kwestii Kamila Stocha. Jego skoki są jeszcze nierówne, ale moim zdaniem On ma papiery na to, by na dłużej zagościć w czołówce - mam tutaj na myśli 10, może 15 PŚ, a w przyszłości może być jeszcze lepiej.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 13 Mar 2010 13:15

Śliż 7 zawody i piąte podium. Tym razem wygrana w PK i zniszczył rywali drugim skokiem.

No ale co tam to Kruczka obchodzi :roll:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 13 Mar 2010 14:25

Kruczek zapewne boi się go wystawić, żeby nie okazało się, że trenowani przez niego Rutkowski i Hula są gorsi od takiego Śliza. RakuNH a swoją drogą dlaczego mamy tylko 4 miejsca w Pucharze Świata, a nie 5, ile nam brakuje, aby móc wystawiać 5 zawodników ?
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez RakuNH » 13 Mar 2010 14:34

Śliż jest w życiowej formie i aktualnie jest nr 3 (o ile nie nr 2) w Polskiej kadrze. Skacze na poziomie Manuela Fettnera w PK a zobaczcie wynika Austriaka...

Śli to 5 miejsce na LGP wywalczył poprzez PK ale jest to takie bonusowe miejsce. Pewnej 5 możemy już nie mieć bo Hula się oddala od 50 WRLU i Śliż się podobnie oddala bo nie startuje a w jego wypadku by mógł coś naciułać :wink:

W każdym razie w letnich awodach będzie startować 5 Polaków.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez doliniarz » 13 Mar 2010 14:36

Może powiecie, że się nad nim znęcam. Ale może Kruczek uczy skakać naszych skoczków tak jak on to robił.
Przykład jednego z jego legendarnych skoków:
http://www.youtube.com/watch?v=nfKdNdN47Sk
Jednak jeszcze chłopakom do niego sporo brakuje :D Ale widać już w ich skokach jego rękę.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez Sven » 13 Mar 2010 15:08

Doliniarz widać jego rękę i on ma chyba specjalny plan na mistrzostwa w lotach aby skakali tak fenomelanie jak on na przedstawionym filmiku :lol:
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 13 Mar 2010 16:52

Adam świetnie na treningach w Oslo. W obydwu seriach najdalej. :)
Może Simon w końcu odda 1 miejsce?...
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez markos7207 » 13 Mar 2010 16:57

Bo to jest królewska skocznia, a Król jest tylko jeden. Adam V , może po jutrzejszym konkursie będzie już Adam VI :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości