Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez markos7207 » 26 Sty 2011 14:04

Szkoda że Adze się nie udało pokonać Kim ale to rzeczywiście można by rozpatrywać w kategoriach cudu gdyby tak się stało. I tak wielkie brawa dla Polki bo przecież miała wcale nie zagrać w Australii a po takiej przerwie otarcie się o półfinał to duży sukces.
Stawiam na finał Karolina przeciw Clijsters i mam nadzieję że tym razem to "nasza" panna Wożniacka okaże się górą ;) . I zamknie usta krytykom że nie umie grać a wygrywa z kelnerkami ;) .
U panów sądzę że w finale zagrają Federer z Murrayem i oczywiście będę trzymał stronę Szwajcara.
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Duche » 26 Sty 2011 14:54

Polka może tylko i wyłącznie dziękować Kim, że nie przegrała tego meczu do zera. Jeśli Belgijka grała w pełni skoncentrowana to naprawdę Isia nie miał nic do powiedzenia. Tylko jakimś dziwnym trafem Clijsters miała w tym meczu wiele błędów no i jej serwis był momentami fatalny. Jak nie ona. Jednak podzielam w tym przypadku zdanie komentatorów, którzy twierdzili, że Kim po prostu była tak pewna swojej wygranej, że po prostu grała lekceważąco i bez koncentracji. Było widać jaka różnica dzieli Agnieszkę od reszty zawodniczek z czołówki. Przy jej słabiutkim serwisie nie ma czego szukać w czubie WTA i wydaje mi się, że on już nigdy pewnego poziomu gry nie przekroczy. Jak Clijsters grała z środka kortu crossy to naprawdę czasem aż żal było patrzeć na bezradną Polkę. No ale cóż, to jest różnica klas.

Całkiem fajny był mecz Zwonariewej z Kvitovą. Rosjanka wygrała pewnie, zagrała bardzo dobrze, po profesorsku. Inna sprawa, że na początku meczu Czeska robiła dużo błędów i w ogóle nie przypominała tej zawodniczki z wcześniejszych spotkań. Niemniej Wiera pokazała dobry tenis i w pełni zasłużenie awansowała. Ciekawie teraz zapowiada się jej mecz z Clijsters. Nie wiem komu kibicować, bo obie bardzo lubię, ale chyba będę bardziej za Wierą z uwagi na jej narodowość ;)

No i niestety Nadal odpadł. Przegrał właściwie ze swoim zdrowiem niż z Ferrerem. Wielka szkoda, bo miał ogromną szansę na Szlema i byłoby to kolosalne osiągnięcie jak na dzisiejsze czasy. W takim przypadku ogromne szanse na zwycięstwo ma Federer, ale ja trzymam kciuki za Murray'a.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Kiri » 26 Sty 2011 16:44

Justine Henin postanowiła oficjalnie zakończyć karierę.
Kiri
Junior młodszy

Postprzez damian940915 » 26 Sty 2011 21:05

Zaskoczyła mnie tą decyzja, przecież jeszcze kilka dni temu grała w Melbourne. Nie należała ani do moich ulubienic, ani nie była ostatnio w najwyższej formie, co nie zmienia faktu, że ta decyzja jest trochę dziwna. Chyba, że naprawdę kontuzja dała jej się mocno we znaki.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez albatros » 27 Sty 2011 13:55

Federer poległ w 1/2 AO
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 27 Sty 2011 14:29

Z tego co pamiętam to Justine już kiedyś konczyła kariere ,a jednak powrócila do grania,wiec ciekawe czy teraz jej rozbrat z zawodowym tenisem jest staly
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Masha » 27 Sty 2011 15:03

:lol: Och jak mi żal, że Karolcia odpadła. Chyba się załamię...

Szkoda Federera, ale dzisiaj wyjątkowo słabo zagrał i przegrał zasłużenie. Powodzenia Djoko w finale ;)
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Bartek10982 » 27 Sty 2011 15:10

No i Roger się żegna :D Meczu nie widziałem, ale typowałem zwycięstwo Novaka Djokovicia i byłem za nim ;)

A Kim Clijsters pokonała Vere Zvonarovą 2:0 po znakomitym meczu Belgijki. To była zupełnie inna Kim niż w meczu z Radwańską, gdyby tak grała z Polką to ten pojedynek ledwo by się zaczął, a już by się zakończył. :D Brawa się należą Rosjance, że cały czas biegała za tymi piłkami i grała do końca, bo niektóre tenisistki nie grałaby do samego końca.

A niespodzianką nie była wygrana Na Li z Karoliną Wozniacki 2:1. Chinka jest obecnie w znakomitej formie. Wygrała nie tak dawno ATP w Sydney. Życzę powodzenia Li, ale obawiam się, że Clijsters ją pokona.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 27 Sty 2011 15:14

Mecz Federera z Djokoviciem świetny, głównie za sprawą gry Serba. Naprawdę Novak dzisiaj zagrał dobrze pod chyba każdym względem gry. Świetnie serwował, gonił Federera po korcie czego ten bardzo nie lubi. No może skróty mu nie wychodziły, ale i bez tego sobie poradził w trzech setach. Federer zagrał dzisiaj przeciętnie, zwłaszcza zawodził go jego ulubiony backhand. Na pewno Roger nie mógł rozwinąć skrzydeł, bo Novak mu na to nie pozwolił, ale coś za łatwo Federer przyjął warunki gry Djokovicia. Może jakaś lekka niedyspozycja?

Niezależnie od tego z kim Novak zagra w finale będzie wg mnie faworytem. Pewnie zagra z Andym, bo jakoś nie wierzę w Ferrera. Choć w przypadku takiego finału będę za Szkotem to jednak powiedzmy sobie szczerze, jeśli Novak zagra tak jak dzisiaj to Murray będzie musiał mocno się postarać by nie przegrać kolejnego finału w turnieju wielkoszlemowym.

U pań finał Clijsters - Li. O ile awans do finału Kim to nie jest wielka rewelacja o tyle awans Chinki już trochę tak. Szkoda, że Karolina odpadła, ale wyraźnie fizycznie tego meczu nie wytrzymała. Miała już piłki meczowe... Szkoda, wielka szkoda. W finale oczywiście będę za Clijsters i mam nadzieję, że wreszcie wygrana ona jakiś inny turniej wielkoszlemowy niż US Open. Zasługuje na to.
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez karlos » 27 Sty 2011 17:44

Mnie ucieszyły porażki Nadala i Federera, gdyż według mnie te ciągłe pojedynki Federer-Nadal robiły się już nudne :mrgreen: . Wozniacki przegrała, bo po prostu była gorsza, ale dzięki tej porażce będzie miała jeszcze więcej motywacji, aby pracować nad swoim tenisem i udowodnić takim jak mi 8-) , wygrywając któregoś Wielkiego Szlema, że zasługuje na bycie numerem jeden.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez Masha » 27 Sty 2011 23:14

Co to za liderka bez triumfu w turnieju wielkoszlemowym :D :D :D Jeżeli Kim wygra AO już niedługo może nastąpić zmiana warty :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Bartek10982 » 28 Sty 2011 14:04

Tak jak mówiłem finał Djokivic - Murray... Szkota pokonał Ferrera 3:1, a Serb Nadala 3:0. Novak miał trudniejszego rywala, ale poradził sobie bez żadnych problemów, a Andy miał trochę problemów z Ferrerem chociaż nie widziałem tego meczu, ale były 2 tiebraeki... Moim zdaniem Djokovic zwycięży w finale z Murray'em.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 28 Sty 2011 15:15

Do bani takie wyniki :( . Federer niedługo zapomni co to finał GS...
W takim razie teraz trzymam kciuki za Kim, a w pojedynku panów jest mi obojętne kto wygra. Ale chyba Angolom(właściwie Szkotom ;) ) też się w końcu coś od życia należy, tyle już czekają ;)
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez Bartek10982 » 29 Sty 2011 12:58

No i Clijsters zwyciężyła 2:1 po około 2-godzinnej walce. Powiedzmy sobie szczerze, że Belgijka nie grała dobrze, pierwszego seta przegrała 6:3 choć prowadziła 0:2. W kolejnych setach Chinka zagrała jeszcze słabiej od Kim no i przegrała 6:3, 6:3.
Awatar użytkownika
Bartek10982
Młodzieżowiec

Postprzez figaro56 » 29 Sty 2011 13:28

Masha o ile mnie pamięć nie zawodzi to Kim też miała długi okres w karierze kiedy pozostawała bez wygranego szlema a przed przerwą w karierze wygrała tylko raz US Open. Chyba twoja niechęć do Karolci zaczyna przesłaniać ci obiektywizm. :D
Pamiętam jak dziś jak na konferencji prasowej po wygraniu US Open uszczęśliwiona KIm mówiła , że najbardziej cieszy ją fakt, że w końcu skończą się te pytania kiedy wreszcie wygra jakiś turniej wielkoszlemowy.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 29 Sty 2011 18:40

Ale chyba turniej mistrzyń wygrała ;) A to taki mniejszy szlemik ;) Teraz Kim powinna być numerem 1 na świecie, trzymam kciuki by tak się stało, ale chyba to nie będzie trudne, w ostatnim czasie wygrała US Open, turniej mistrzyń i Australian Open. Przyzwoite wyniki w USA i żegnaj Caro :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez friducha » 30 Sty 2011 00:12

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 00:16, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Masha » 30 Sty 2011 02:33

friducha napisał(a):a ja muszę się Wam przyznać, że kibicowałam Chince :oops: (masha - nie bij, wytłumacz :lol: )

Mimo wszystko też kibicowałam Chince. Mój przyjaciel jest jej wiernym fanem i chciałam by wygrała dla niego ;)
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 30 Sty 2011 08:43

Ziemniakowaty gustuje w Azjatkach? :D Karolcia jeszcze się rozkręci. Myślałem, że AO to będzie w jej wykonaniu klęska zważywszy jej popisy na początku sezonu ale półfinał wcale nieźle.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 30 Sty 2011 14:33

Ziemniakowaty nie jest moim przyjacielem. On kibicuje Wozniacki :lol: O masz Ci los :roll:

A dzisiaj Novak Djoković wygrał drugi raz Australian Open, zmiótł Szkota z kortu :D
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości