Powtarzam raz jeszcze. Trójka Małysz, Rutkowski i K.Miętus walczy o powiększenie limitu do 8 zawodników w PK! Małysz powoduje że na 100% będzie 7. Rutkowski i Miętus potrzebują miejsc w 6 w obu konkursach ale jest to możliwe że któremuś się uda.
Jeśli to zrobią to ten limit będzie na bardzo,bardzo długo bo Polacy nie zamykają tej 50 a raczej są w środku. Menson ale czy my mówimy o tym dla kogo oni wywalczą te miejsca?

Sam fakt wywalczenia jest niepodważalny a dla kogo wywalczą to się okażę. Ja myślę że po wywalczeniu tych miejsc młodzi będą dostawać szansę.
Moim zdaniem powinni udowodnić swoją wyższość w FIS Cupie a tam jakoś nie gromią rywali także nie rozumiem czemu mają w PK skakać. Jakoś w kadrze Austriackiej byle kto w PK nie skacze a i tak co chwile pojawia się jakiś talent. Skaczą Ci co osiągają pewien poziom. Uczyć to się uczy w FIS Cupie.
Jedynie co można zarzucić to wystawienie Tajnera i być może Żyły. My nie wiemy w jakiej formie są teraz.Wystawienie Huli,Miętusa, Rutkowskiego, Małysza i nie wystawienie Kota, Kowali czy Stocha świadczy że jednak trochę myślą w PZN. Wiadome że rządzą układy ale wyżej uzasadniłem że skład jest niezły.
POLSKA NIE MIAŁA NIGDY 8 MIEJSC W PK. A co dopiero 8 BEZPIECZNYCH MIEJSC

Jak tak się stanie to będzie to ogromny sukces i proporcja powinna być taka 6 broni miejsc (g.Miętus, Kot, Śliż) i co 2 konkursy dwaj juniorzy z Lotos Cup dostają szansę.