Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Kacpero221 » 05 Paź 2010 13:04

Swietłana Kuzniecowa też nie zagra do końca sezonu. Z pierwszej 25 rankingu, siedem zawodniczek (Serena, Venus, Clijsters, Henin, Kuzniecowa, Agnieszka, Zheng) nie występuje na kortach, a kolejne sześć gra słabo (Janković, Szarapowa, Stosur, Rezai, Pietrowa, Martinez Sanchez) :roll: . A niech Wozniacki będzie już tą liderką...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Kacpero221 » 06 Paź 2010 21:21

Kacpero221 napisał(a):Swietłana Kuzniecowa też nie zagra do końca sezonu. Z pierwszej 25 rankingu, siedem zawodniczek (Serena, Venus, Clijsters, Henin, Kuzniecowa, Agnieszka, Zheng) nie występuje na kortach, a kolejne sześć gra słabo (Janković, Szarapowa, Stosur, Rezai, Pietrowa, Martinez Sanchez) :roll: . A niech Wozniacki będzie już tą liderką...

Szarapowa też nie wystąpi już do końca sezonu. :roll:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 06 Paź 2010 22:51

Booooosko :roll: Venus też nie zagra :roll:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez figaro56 » 07 Paź 2010 18:55

Jedni się cieszą bardziej inni mniej ale fakt faktem. Karolcia numerem jeden światowego tenisa! :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez zdzichu » 07 Paź 2010 19:26

No i prawidłowo niech bedzie nim jak najdlużej ,a dokładnie do momentu az prowadzenie w rankingu przejmie nasza Agnieszka Radwanska :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 07 Paź 2010 20:20

Nie mam nic przeciwko takiemu scenariuszowi a i pewnie sama Karolcia uważa, że jeżeli już ktoś miałby ją na tym fotelu liderki zluzować to czemu nie jej psiapsióła Agnieszka. :D Amerykanie nazywają Karolcię "matematyczną liderką" ale jak tak jak Fibak uważam, że słabości rywalek trzeba umieć wykorzystywać i jest to jeden z elementów sportowej rywalizacji i tylko żal, że Agnieszka nie potrafiła tego.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 07 Paź 2010 20:21

Ja tam wolę Martę Domachowską nr 1 :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 07 Paź 2010 20:50

Caroline graty sraty taty :lol:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kacpero221 » 07 Paź 2010 21:11

RakuNH napisał(a):Ja tam wolę Martę Domachowską nr 1 :D

A ja Magdę Grzybowską :P

Marta niedługo spadnie w rankingu poza trzecią setkę, a może nawet za Anię Korzeniak, która nie powoli zaczyna traktować tenis jako hobby.

Masha napisał(a):Caroline graty sraty taty :lol:

Nic dodać, nic ująć :wink:
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez figaro56 » 08 Paź 2010 08:46

Dobra, dobra. Znamy takich co to najpierw "graty,sraty,taty" a później się pierwsi rozpychają po autograf liderki światowego rankingu. :wink:
Tylko zapomniałem kto to jest. Możesz być Masha tak usłużna i napisać jak brzmi jej imię i nazwisko. :lol: Czyżby Maria Szarapowa? :wink:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 08 Paź 2010 18:04

Liderką rankingu jest Łozza :o To tak samo ważna wiadomość jak ta, że jestem chora :( Bartoli mnie zaraziła przez ekran :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 08 Paź 2010 18:09

Ależ wy tej Karoliny nie lubicie, aż się nadziwić nie mogę :P
Przecież to prawie Polka jest, w dodatku ładna i sądząc po wywiadach dosyć sympatyczna i zadziorna. Może nie ma takiego talentu i wirtuozerii zagrań jak Justine, Kim i parę innych wybitnych zawodniczek jak np. Hingis, ale chyba zbytnio po niej jeździcie.

W meczu z Ivanović Karolina mimo kontuzji pokonała Anę, a to kolejny dowód na to, że należy się jej to pierwsze miejsce. Z tego co zauważyłem to Wozniacki gra najrówniej z wszystkich zawodniczek, nie notuje jakiś drastycznych spadków formy. Teraz są tego efekty.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Kacpero221 » 08 Paź 2010 19:20

Duche napisał(a):Ależ wy tej Karoliny nie lubicie, aż się nadziwić nie mogę :P
Przecież to prawie Polka jest, w dodatku ładna i sądząc po wywiadach dosyć sympatyczna i zadziorna. Może nie ma takiego talentu i wirtuozerii zagrań jak Justine, Kim i parę innych wybitnych zawodniczek jak np. Hingis, ale chyba zbytnio po niej jeździcie.

W meczu z Ivanović Karolina mimo kontuzji pokonała Anę, a to kolejny dowód na to, że należy się jej to pierwsze miejsce. Z tego co zauważyłem to Wozniacki gra najrówniej z wszystkich zawodniczek, nie notuje jakiś drastycznych spadków formy. Teraz są tego efekty.

Ale, według mnie to, że ktoś jest z pochodzenia Polakiem, nie powinno dawać mu z miejsca wielkiej sympatii.
Jest co prawda miłą osobą (w wywiadach, prywatnie nie wiem jaka jest), ale od kiedy pierwszy raz widziałem Wozniacki, od razu nie podobała mi się jej gra (tak samo było z Safiną, Ivanović i Bartoli). Nie chodzi o "przebijactwo", chodzi o brak jakiegokolwiek urozmaicenia.

Ivanović nie jest jeszcze tak równa, aby stawić czoła Wozniacki, ale powoli zaczyna wracać. Caroline w ćwierćfinale miała 23 winnery, czym chyba wypełniła normę na kolejne kilka meczy :lol: . Gra równo, ale zaczyna mi to przypominać karierę Tracy Austin - świetny wczesny początek kariery, później ignorowanie kontuzji, zbyt częste występy i już w wieku 22 lat musi kończyć karierę. Nie wróżę tego Dunce, ale powinna uważać i oszczędzać siły.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez karlos » 08 Paź 2010 19:25

Faktycznie Karolina prezentuje w przeciągu sezonu niezwykle wyrównaną formę i popełnia stosunkowo mało błędów, co jest kluczem do jej obecnych sukcesów, nie zmienia to tego, że jej gra jest mało efektowna i gdy ktoś nie jest fanem jej urody, to jeżeli nie ma za rywalkę zawodniczki wartej oglądania, to po prostu jej mecze są nużące.
Mi w zasadzie Woźniacki jest obojętna, wśród tenisistek nie lubię w szczególności sióstr Williams, Jankovic, Schiavone, a Belgijek też nie darze szczególną sympatią. Więc teoretycznie powinienem się cieszyć z tego, że Wozniacki została numerem jeden, ale według mnie stało się to za wcześnie.
Moim zdaniem lepiej wyszłaby na tym Karolina w perspektywie czasu, gdyby zamiast startować teraz we wszystkich możliwych turniejach, bardziej skupiłaby się jeszcze na poprawie swojego warsztatu tenisowego, dzięki czemu w perspektywie 2-3 lat mogłaby się stać zawodniczką kompletną, zasłużonym numerem jeden, który wygrywa również turnieje wielkiego szlema. A tak istnieje bardzo duże ryzyko, że w najbliższym czasie nabawi się poważnej kontuzji i jej kariera ulegnie załamaniu, czego jej oczywiście nie życzę :) .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez figaro56 » 12 Paź 2010 08:23

A Karolcia nic sobie z krytyków nie robiąc kolejny turniej WTA bierze szturmem. Tym razem Pekin. To już czwarty w ostatnim czasie. Było nie było seria imponująca. Na pięć ostatnich występów raz półfinał(US Open) i cztery zwycięstwa.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 12 Paź 2010 09:18

Dokładnie, Figaro. Chyba Karolcia, jak ją pieszczotliwie nazywasz, czyta nasze forum i wygrywając turniej za turniejem z premedytacją robi na złość jej krytykom :lol: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 12 Paź 2010 14:13

Wczoraj ogladajac ten finałowy mecz w Pekinie ,w przerwie miedzy gemami zauważyłem że ojciec Wozniackiej mówił do niej po Polsku ,wczesniej nie ogladałem jej meczów i nie wiedziałem o tym ,tak wiec wczoraj jak to usłyszałem, to moja sympatia do Karolci sie jeszcze powiekszyła :P .A co do samego poziomu gry to szczerze mówiac nie znam sie na tenisie ,ale kilka jej zagran wywarło na mnie wrażenie
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez figaro56 » 12 Paź 2010 14:37

Dla mnie nie nowina bo wiadomo, ze w domu Woźniackich mówi się po polsku a także podczas turniejów. Jedynym wyjątkiem to mecze z Agnieszką kiedy Karolcia upominała ojca aby nie mówił do niej po polsku bo przecież Radwańscy też wszystko rozumieją. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 12 Paź 2010 20:06

Jego "rady" i tak ograniczają się zawsze do "graj na środek" :lol:.
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez Masha » 13 Paź 2010 20:36

Haha Kacpero, no dokładnie :lol: "Nie ryzykuj, zanudź publikę na śmierć" :lol: Finał w Pekinie to było starcie dwóch "Pusherek", śmiać się czy płakać :roll:
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości