Tenis

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Tenis

Postprzez Masha » 17 Wrz 2010 15:04

Figaro może masz rację, ale Serena dobrowolnie nie zrezygnowałaby ze swojego ulubionego US Open, tym bardziej, że marzyło jej się odegranie na Kim Clijsters. Sama nie wiem co o tym myśleć, ludzie na tenisowych forach wymyślają przeróżne teorie :lol:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez figaro56 » 17 Wrz 2010 16:46

Ni cholerę mi takie tajne zawieszenie do Wiliamsów nie pasuje. Już widzę jaki wrzask podniósłby tatuś Wiliams, że oto biali znowu gnębią jej córeczkę ze to, że jest czarna a i sama Serena coś by dorzuciła.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 29 Wrz 2010 11:32

Ciekawe co zwojuje Agnieszka w Tokio, jak na razie nawet nieżle jej idzie(pokonała Niemkę Petković) ale z kolejną rywalką nie będzie już tak łatwo bo będzie nią zapewne jej przyjaciółka Karolina Wożniacka. Która by nie wygrała to będę jej kibicował :wink: .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 30 Wrz 2010 14:17

No i krecz Radwańskiej przy stanie 0:5 w pierwszym secie dla Karolci. Aga ze łzami opuszcza kort i pytanie na ile to łzy spowodowane bólem kontuzjowanej stopy a na ile łzy bezsilności bo przewaga Woźniackiej widoczna na każdym kroku. Nie będę wzorem wielu spekulował czy Radwańska poddała mecz bo nie widziała żadnej szansy w pojedynku z przyjaciółką a nie kontuzji. Ta miała być wygodnym pretekstem ale fakt faktem, że to najgorszy sezon Agi od kiedy zapukała do światowej czołówki i tylko chimeryczności innych zawodniczek zawdzięcza to, że nie poleciała w rankingach na łeb i szyję. Szkoda bo szansa była na gładki awans powiedzmy do piątki WTA.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez figaro56 » 02 Paź 2010 09:26

A Karolcia na złość naszej Masheńce kolejny turniej WTA ma na rozkładzie. Co za bezczelna dziewucha. :lol: :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Kacpero221 » 02 Paź 2010 11:07

Jednak w przyszłym tygodniu, w Pekinie, prawie każdy szanujący się kibic tenisa, będzie kibicował Kai Kanepi, bowiem realnie to tylko ona może pozbawić Caroline szans na bycie liderką rankingu (mogą spotkać się w 3 rundzie, a jeśli Wozniacki dojdzie do QF zostanie numerem jeden).
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez karlos » 02 Paź 2010 11:13

Faktycznie patrząc na statystyki pierwszego seta wygranego przez Wozniacki finału, to nie chciałbym, aby taka zawodniczka była numerem 1. (0 winners, 12 unforced errors).
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez figaro56 » 02 Paź 2010 14:46

Widocznie nie jestem szanującym się kibicem tenisa bo chcę żeby Karolcia została numerem 1. :D
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 02 Paź 2010 15:48

No to ja się podpiszę po tekstem Figaro. Też chciałbym by Karolina wyprzedziła Williamsównę.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez Masha » 02 Paź 2010 21:28

figaro56 napisał(a):A Karolcia na złość naszej Masheńce kolejny turniej WTA ma na rozkładzie. Co za bezczelna dziewucha. :lol: :lol:

A właśnie, że nie. Miałam ją w pewnej grze i jej kibicowałam :lol: Wyjątkowo!

Karolina "Co to jest winner?" Wozniacka zasłużyła sobie na fotel liderki. Gra dziewczyna konsekwentnie, prosto i regularnie, wyznaje zasadę im więcej spotkań tym lepiej i wyśmienicie wykorzystuje absencje największych gwiazd touru w turniejach (Serena, Justine, Kim itd.).

Rzucam tenis :P Szavay dzisiaj odpadła z Veniną, Czakvetadze z Bondarenko, idę się ciąć :? To nie na moje nerwy...
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 02 Paź 2010 21:38

A tam niech Karolina wygrywa jak najwiecej i gra jak najwiecej ,bo przyjemnie sie ją na korcie oglada , przyjemnie od tej strony estetycznej oczywiscie :D
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez karlos » 03 Paź 2010 00:54

Co to za liderka, która nie potrafi zagrać porządnego skróta, loba, a jej gra przy siatce wciąż raczkuje :shock: . Mnie jej mecze po prostu nudzą, bo polegają wyłącznie na przebijaniu, a pod względem urody można ją sklasyfikować jedynie trochę powyżej średniej. Patrząc na poziom finału w Tokio, to mogę stwierdzić, że obecny poziom żenskiego tenisa sięga dna i szkoda, że Agnieszka Radwańska nie potrafi tego wykorzystać.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez figaro56 » 03 Paź 2010 06:05

E tam marudzicie koledzy. Pomijając pierwszy set finału gdzie Karolcia najwyraźniej jeszcze spała to w dwóch pozostałych dominowała na korcie niepodzielnie. Momentami stała na środku kortu i posyłała precyzyjne, silne zagrania a rywalka biegała z jednego narożnika kortu do drugiego jak pies za frisbee i nie była to jakaś tam kelnerka tylko Dementiewa. Pewnie, ze w statystykach zagrania Dementiewej będą odnotowane jako niewymuszone błędy ale to gra Karolci powodowała, że tych wymian Jelena nie wytrzymywała i na miękkich nogach podejmowała ryzyko przejmowania inicjatywy przeważnie z marnym skutkiem. Przypominacie mi tym lamentowaniem nad grą Karolci te lamenty jakie pamiętam nad grą Steffi Graf. Tez wszyscy złamywali ręce nad jej ubożuchną techniką a Steffi wygrywała turniej za turniejem w sumie ponad 100 i z tego ponad 20 wielkoszlemowych. Oczywiście Karolcia nie dysponuje aż tak zabójczym uderzeniem z forhendu jak Steffi ale dość silnym i to z obu pozycji aby trzymać rywalki daleko od siatki i aby narzucać im swój styl gry. Nie wiem na jak długo starczy Karolci pary bo taki defensywny styl gry wymaga siły i kondycji ale póki co sobie radzi i daj Boże kiedyś Adze taką serię jaką ostatnio miała jej psiapsióła. Trzy wygrane turnieje i półfinał US Open i to były trzy naprawdę prestiżowe turnieje a nie jakieś prowincjonalne o puchar komendanta Ochotniczej Straży Pożarnej w Pcimiu.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 03 Paź 2010 11:56

Też nie wiem co Wy chcecie od Karoliny. Nie dość że gra skutecznie, świetnie się prezentuje na korcie(zwłaszcza mogą coś o tym powiedzieć faceci :wink: ) i na dodatek dziewczyna mówi po polsku.
Figaro, porównanie ze stylem gry i marudzeniem innych na grę Graff bardzo trafne, oczywiście zachowując póki co wszelkie proporcje. Z tymże tego jak prezentuje się Karolina a jak Steffi od strony wizualno-estetycznej nie ma co porównywać :wink: . Choć wiadomo że każdy ma swój gust.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 03 Paź 2010 13:16

Mnie jakoś Karolina nie zachwyca także jako sporadycznie oglądający tenisa mogę tylko tyle powiedzieć na temat jej gry i prezentacji na korcie :D Nie mówię że jest zł ale akurat w gronie tenisistek nie wybija się szczególnie. To takie moje typowo sportowe spojrzenie bo niestety przy tenisie usypiam :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 03 Paź 2010 14:41

Najważniejsze Markos aby Steffi podobała się Andre a nam nie musi. :D Swoją drogą nie myślałem, że tych dwoje stworzy tak udany związek. Myślałem, że to będzie jakiś burzliwy romans w hollywoodzkim stylu i tak długotrwały jak tamte.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 04 Paź 2010 09:23

Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez figaro56 » 04 Paź 2010 11:15

No to już po sezonie dla Agi. Nie wiem na którym miejscu ostatecznie go zakończy ale nie jest to chyba na tyle istotne jeżeli wypadnie z 10. Poleczyć kontuzję, urlop i następny sezon oby lepszy. Nawet nie silę się na jakieś rady bo te Radwańscy od mądrzejszych ode mnie nie przyjmują. Ma Radwański swoją wizję i zobaczymy dokąd ona jego i Agę zaprowadzi.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez Masha » 04 Paź 2010 15:11

Biedna Iśka, może nie wystąpić na Australian Open :(
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Postprzez figaro56 » 05 Paź 2010 07:17

To, że Aga nie wystąpi na Australian Open to wersja mocno pesymistyczna. Póki co trzeba zrobić najpierw badania i zobaczyć co tam się naprawdę stało. Może akurat w jej przypadku przerwa dobrze zrobi i wróci na kort głodna tenisa i wygrywania? Nie wiem ale ostatnio często Aga sprawiała wrażenie jakby na ten kort ktoś ją posyłał za karę i nie chodzi bynajmniej o tę ostatnią kontuzję.
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości