Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez Tomi » 03 Lut 2010 23:09

Tak się zastanawiam... które czołowe drużyny przybędą w najsilniejszym skladzie do Willingen na zawody ? To chyba będzie coś w stylu zawodów kontynentalnych.
Tomi
Junior młodszy

Postprzez Janko10 » 04 Lut 2010 00:03

RakuNH napisał(a):Brawo Adam! Brawo Miętus (z tym drugim skokiem zmieściłby się pewnie w 30 i pokonałby spokojnie Bachledę!) Jest forma :wink:

Janko i co teraz myślisz o wyjeździe do Japonii? Jak widać Ammanowi to nie przeszkodziło więc nasze orły mogą mieć jedynie mętną wymówkę.

Zobaczymy czy będzie korekta w składzie na IO i jaki skład na Willingen.

Dalej to samo myślę o Japonii. Adam nie pojechał i jest efekt.
Ammana czeka jeszcze jeden skok przez ocean, powodzenia, lubię gościa (oczywiście Adama i każdego Polaka bardziej).
Po IO zrobię podsumowanie "Japończyków", niezależnie co wyjdzie, najwyżej odszczekam. :wink:

Odszczekuję Adama w Wilingen. :|

Nie sądzę aby były korekty składu na IO. Nie wiemy nic co u Stocha i Rutkowskiego. Miętus Grzegorz fajny pierwszy skok ale drugi już niefajny. Nie zazdroszczę Kruczkowi, bo nie mam pojęcia, który z braci lepszy. Moim zdaniem i tak w drużynie mamy: Adam, Kamil, Stefanek, Łukasz.

Gratki dla Adama. Odpukać. Ale się dzisiaj kurde podjarałem. :D

figaro56 napisał(a):Niech Kruczkowi jeszcze ktoś w Wilingen wskoczy do dwudziestki to się chłop zupełnie zamota. :lol:

To już bez znaczenia. Kruczek nie zmieni składu. Chyba, że jakaś pierwsza "6" się trafi ale bądźmy realistami.
Ostatnio edytowany przez Janko10, 04 Lut 2010 20:13, edytowano w sumie 1 raz
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez figaro56 » 04 Lut 2010 10:12

Mnie jeszcze niepokoi w kontekście Adamowego medalu ten Morgenstern. Tak się skubany przyczaił.
Ammana tak średnio lubię po tym jak niesprawiedliwie dostał złoty medal na MŚ w Japonii. Ewidentnie mu zawyżyli noty za ten jego udawany telemark i wygrać powinien wtedy rozrywkowy Harry.
Ciekawe jakie składy wystawią w Willingen pozostałe ekipy bo to może być taki PK na PŚ i wcale mnie nie zdziwi jak ktoś z naszych nawet 10 załapie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez dan » 04 Lut 2010 11:56

Janko10 napisał(a):
Nie sądzę aby były korekty składu na IO. Nie wiemy nic co u Stocha i Rutkowskiego. Miętus Grzegorz fajny pierwszy skok ale drugi już niefajny. Nie zazdroszczę Kruczkowi, bo nie mam pojęcia, który z braci lepszy. Moim zdaniem i tak w drużynie mamy: Adam, Kamil, Stefanek, Mateusz.

Janko nie pomylili Ci się przypadkiem bracia? Na igrzyska jedzie Łukasz Rutkowski, a nie Mateusz.
Też jestem ciekawy przede wszystkim co te treningi dały Stefanowi i Kamilowi.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez komando77 » 04 Lut 2010 12:22

Słyszałem, że Hula zaczyna skakać powtarzalnie i równo (nie musi to oznaczać daleko), a u Stocha nie ma jeszcze stabilizacji.
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez markos7207 » 04 Lut 2010 13:51

Mam tylko nadzieję że w Whistler sędziowie będą baczniej przyglądać się "telemarkowi" Simona, bo notorycznie robi ich "w balona" sprytnie udając prawidłowe lądowanie wysuwając stopę do przodu już po zetknięciu z zeskokiem. A sędziowie non stop robią z siebie idiotów dając mu 19-tki a nawet 19,5 jak wczoraj w drugim jego skoku choć zasługuje najwyżej na 18-tki a nawet 17,5. Czasem uda mu się wylądować poprawnie ale to 1 taki przypadek na 10.
Z kolei mam nieodparte wrażenie że Adama jurorzy oceniają ciut za skąpo bo ląduje nasz "Orzeł z Wisły" bardzo ładnym telemarkiem, czasem może zachwianym ale to przydarza się wszystkim, a jedyne do czego można się przyczepić to "znak firmowy" Małysza czyli lekkie falowanie lewej narty podczas lotu.
W Zakopanem przez takie oceny przegrał "pudło" z Morgensternem a podczas olimpijskiego konkursu może stracić medal, może nawet złoty. Mam oczywiście nadzieję że tak nie będzie i Mazurka Dąbrowskiego Adamowi odegrają bo pokona wszystkich głównie odległością i wtedy oceny sędziów będą mniej ważne :D .
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 04 Lut 2010 16:25

Zaczynam podejrzewać, że oni chcą się dać robić w "balona" bo o tym mówi się już od lat. Prawidłowo ląduje tylko przy bliższych odległościach a i to nie zawsze.
Pół biedy jak to jakieś kolejne zawody PŚ chociaż i tam tego nie powinno być ale na MŚ czy IO rzecz absolutnie niedopuszczalna. Tam sędziować powinni najlepsi z najlepszych. Tylko jak to w praktyce wygląda dobrze wiemy i nie jest to problem tylko skoków ale wszystkich dyscyplin gdzie coś do powiedzenia mają "jedyni sprawiedliwi". Pamiętacie ten skandal na igrzyskach w łyżwiarstwie figurowym? Może i tu potrzebny byłby jakiś wstrząs bo to sędziowanie w skokach nieraz o pomstę do nieba woła.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 04 Lut 2010 16:32

Macie racje ale co zrobić? Wczoraj to było doskonale widać. 2 razy Adam powinien dostać ze 3 pkt więcej a raz przegrał o punkt a raz zremisował. A oba lądowania to niebo a ziemia. Łącznie daje to 6 pkt więcej czyli Adam praktycznie powinien wygrać.

Na Igrzyskach mam nadzieje że po prostu Amman skoczy za krótko i tyle :D

I już obsada nie jest z PK

http://www.skijumping.pl/wiadomosci/114 ... Willingen/ :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 04 Lut 2010 20:12

dan napisał(a):...Janko nie pomylili Ci się przypadkiem bracia? Na igrzyska jedzie Łukasz Rutkowski, a nie Mateusz. ...

Zdecydowanie mi się pomylili. :oops:
Dzięki za zwrócenie uwagi.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez karlos » 04 Lut 2010 20:22

A czy to możliwe, aby zmienił się skład naszej kadry skoczków po olimpijskim ślubowaniu ?
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez RakuNH » 04 Lut 2010 20:26

NIe. Nasi skoczkowie wylatują chyba w sobotę rano także Bachleda i Miętus mogą nawet wygrać (nie no w takim wypadku by dolecieli pewnie :lol: )
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 04 Lut 2010 21:31

Na Onecie czytałem, że skoczkowie wylatują w piątek o 7.45 z Okęcia z przesiadką w Londynie. Adam chyba dołączy później bo w niedzielę ma składać przysięgę a w poniedziałek wychodzi na to wylot.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 04 Lut 2010 21:39

To mają szanse żeby dolecieć z Adamem :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 04 Lut 2010 21:43

Albo zamiast Adama. :lol:
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 04 Lut 2010 21:46

figaro56 napisał(a):Albo zamiast Adama. :lol:

:lol:

http://www.fis-ski.com/pdf/2010/JP/3035 ... 035SLQ.pdf

jak widać Bachledzie będzie znów cieżko o 30. Miętusowi się pewnie już skończy super forma ale może do 30 wejdzie. Kot i Zapotoczny na 99% zostaną wyautowania w kwalifikacjach. Jak widać wystartuje sporo drużyn także z miejscem w 8 można się pożegnać w takim składzie.

No chyba że Zapotoczny zaczął lepiej skakać.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 04 Lut 2010 21:58

RakuNH tak do 30 miejsca na liście startowej z może 2 czy 3 nazwiskami to kelnerzy. Jak teraz nie zapunktują to kiedy?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 04 Lut 2010 22:06

Ostatnio była minimalnie gorsza obsada a teraz jest nawet więcej zawodników :wink: ale Racji trochę masz bo niedokładnie przejrzałem początek listy.

Jak tak patrzę to nawet Zapotoczny się powinien załapać do 50 no ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć :evil: . Z 30 kelnerami przesadziłeś bo jestem pewien że co najmniej kilku z tej 30 w każdym skoku pokona wszystkich naszych zawodników. No może Miętus ich czasem pokona :wink: Ale tak czy siak powinno być 4 w 50 i 2 w 30. Jeśli nawet tak się nie zaprezentują to pozostaje siąść i płakać :(

Niby ktoś mówi. "po co te nieloty" itp. No a moim zdaniem jutro się przekonamy że czołowi polscy juniorzy (poza Miętusem) nie są w stanie wygryźć Bachledy ze składu bo nie potrafią się nawet zbliżyć do jego niebotycznych odległości... Jeśli Zapotoczny z nim wygra to odszczekam :wink:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 05 Lut 2010 20:14

Adam może spokojnie pakować walizki. Nikt go ze składu nie wygryzie. :lol:
Kolejny blamaż naszych skoczków. Wiem, że to nasze rezerwy ale dlaczego te rezerwy mają być gorsze od japońskich rezerw na przykład.
Słów już brak a ten cały "Diabełek" to chyba nadaje się już tylko na kadrowego klauna.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 05 Lut 2010 20:26

Nawet bym się cieszył jakby Bachleda odpadł a 3 weszło... ale ten start nic nie zmienia. Juniorzy sa lepsi od Bachledy jak ten zepsuje. A jak Bachleda skacze na swoim poziomie to jest 40. No brak słów... Nie ma nawet z kim na IO jechać. Oby Miętus i Hula doszli do jako takiej formy :?

Figaro pamiętaj Miętus jeszcze jutro skacze a do tego 1 seria drużynówki (chyba że będzie cud pod Willingen) także szanse na wygrana ma :lol:
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 05 Lut 2010 21:10

Acha RakuNH. Przypominam ci, że Zapotoczny wygrał z Bachledą. :D
figaro56
Żywa legenda

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości