Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez RakuNH » 16 Sty 2010 08:51

Ja jestem pewien że Kot i Śliż nie wejdą do następnego konkursu :wink: Kot ma 23 starty w PŚ i 0 pkt. Czy można tu mówić o talencie?

A przykładowo Kubacki dziś 2 w serii próbnej :shock: Czyżbym trafnie wytypował pewnego rezerwowego na Igrzyska? :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 16 Sty 2010 12:33

Nie wiem co tam któremu wiało ale występ słabiutki. :|
Rutkowski tylko w normie.
Nie wierzę, że Kubacki pojedzie na IO, cudów w Zakopanem nie pokaże, a tylko naprawdę super skoki przekonałyby Kruczka.
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez RakuNH » 16 Sty 2010 12:38

Zależy ilu zawodników weźmie Kruczek. Zapewne 5 chyba żeby były mega problemy z wybraniem to mógłby prosic PKOL o 6.

I problemy są bo kogo tu wziać? Małysz i Stoch i kto? Wydaje się że Rutkowski, Hula i Miętus ale Hula dziś skakał tragicznie.

Jeden ten konkurs to była wielka loteria. Nie wiadomo komu wiało a komu nie ale jedno jest pewne na pewno nawet w złych warunkach Hula i Bachleda powinni skoczyć dalej. Moim zdaniem w podobnych warunkach Kubacki skoczył 99. Wierzę że jutro będą równe warunki i bedziemy mieli 5 w konkursie i 4 w drugiej serii. Oby bo na razie się skompromitowaliśmy. :(
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez dan » 16 Sty 2010 16:59

Słabiutko, a w drugiej serii to już zupełna tragedia i to niestety po raz kolejny.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez RakuNH » 17 Sty 2010 00:57

Za godzinkę kolejny konkurs na który pewnie niepotrzebnie czekam. Już kwalifikację mnie pewnie zniszczą :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 17 Sty 2010 01:28

Na razie dobrze w kwalifikacjach, Śliż i Kot awansowali!!! :!: :!: :!:
Ciągnęło mnie do sportu, ze względu na miejsce zamieszkania narty były naturalnym wyborem. Mogłem pływać, ale woda w pobliskim potoku była za zimna... Kamil S.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 17 Sty 2010 01:33

No Janko nie róbmy scen :wink: Jedyny "sukces" to pokonanie dwóch Słoweńców i Japońców kilku ale reszty zawodników lepiej nie wymieniać z nazwiska :lol:

nasi sa rozbici na liście startowej więc może któryś dostanie huragan pod narty bo widać że wiatr kręci...
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 17 Sty 2010 01:58

Kręci, kręci... Skoki jakieś krótkie, 117 wystarczyło do wygrania kwalifikacji z przewagą kilku metrów.
Awans Kota i Śliża to jednak wielka sprawa. :lol: Może w konkursie ten wiatr któregoś porwie i jednak będą punkty?...
Murańka dzisiaj wygrał, to dopiero zachwyt! :wink:
A Toniowi się nie udało zapunktować ale oczywiście był z naszych najlepszy.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 17 Sty 2010 02:05

A ja oczywiście nie mam Eurosportu 2 więc wyłączam live bo skoku Ukraińca i czekam czym mnie zaskoczy TVP retransmisja czy drugą serią....;/

Eurosport potrafi zmobilizować redaktorów o godzinę ale TVP takiej potrzeby nie ma. Zresztą druga sprawa czemu na ES1 nie nadają :(
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 17 Sty 2010 02:16

A jeszcze mówili wcześniej, że o 2.00 a nie tak jak jest w programie. Jakiś debilny serial zamiast skoków na żywo... Paranoja. :?
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Janko10 » 17 Sty 2010 04:22

Kolejna kompromitacja. :(
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Duche » 17 Sty 2010 09:43

Specjalnie czekaliście, żeby pooglądać ten marny japoński konkurs? Mnie by się nie chciało. W ogóle nie przepadam za oglądaniem skoków w Japonii. Zero widzów, obsada zazwyczaj słabiutka i regularne problemy z pogodą.

W ogóle mogliby wreszcie zrezygnować z tego Sapporo na rzecz Hakuby, bo dawno tam nie było zawodów. A skoki latem jednak nie to samo.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 17 Sty 2010 10:56

Dla mnie taki marny konkurs był nawet ciekawy. Właśnie słabsza obsada, wiatr i 3 w nocy mają swoje uroki.

Szkoda że występy pokazały że Hula stracił swoja formę z której okradał go Tepes. już teraz nie ma go z czego okradać :lol:

Jeśli w Zakopcu nie zdarzy się cud to chyba Bachleda jedzie na Igrzyska :shock: :shock: Kubacki skacze cały czas równo na swoim poziomie ale to za mało.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 17 Sty 2010 22:49

Lubię skoki, zawsze oglądałem i oglądam jak tylko mogę. Zawsze tak było od kiedy pamiętam. Pamiętam jak kiedyś Fijas wygrywał PŚ w Czechosłowacji jeszcze, to oglądałem to w czeskiej telewizji wchodząc co 10 minut na dach i kombinując z anteną, bo ledwie było coś widać w śnieżącym czarnobiałym telewizorze. Była wtedy tylko jedna seria, dzięki temu wygrał, miał wtedy zawsze jeden skok bardzo dobry a drugi średni. Fajna była afera z Mamą, że niby spadnę i się zabiję. :)
Bachleda pojedzie... Chyba, że w Zakopanem coś się wydarzy. Boję się, że po Japonii Rutkowskiemu forma (o ile można tak powiedzieć) strzeli.
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 17 Sty 2010 22:58

Ja się o Rutkowskiego nie boję. Odpoczywał podczas TCS. Polacy nie jadą na ostatnie zawody do Willingen także będą mieć czas na regenerację jakby się już tak bardzo zmęczył;]

W Zakopanem mam nadzieje że Hula będzie skakał lepiej od Bachledy bo jakoś nie chce diabła w drużynie :lol:

Pewny start w Zakopcu mają moim zdaniem: Małysz,Stoch, Hula, Rutkowski, Bachleda, K.Miętus, Kubacki, M.Kot
NA 99% wywalczyli sobie start w Fisc Cupie - Murańka i G.Miętus

No i zostaną 2 miejsca a kandydaci to: Zapotoczny i J.Kot z juniorów + Tajner, Żyła i Śliż. Stawiam że będą skakali Żyła i Tajner bo mimo wszystko Ci dwaj juniorzy od Murańki i Miętusa odstają a i w tych pewnych startu w PŚ jakoś nie wierzę jesli chodzi o zapunktowanie.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Sikorka11 » 19 Sty 2010 14:37

Niedługo Igrzyska więc zastanawiałam się kto będzie reprezentował Polskę w skokach narciarskich.Miejsc jest 5,dwa już są zarezerwowane dla Małysza i Stocha.Moim skromnym zdaniem dopełnieniem tej dwójki będzie Rutkowski,Hula i Miętus Krzysiu ale czy miałam racje to się okaże po konkursach w Zakopanem. :?: :wink:
Sikorka11
Młodzik młodszy

Postprzez RakuNH » 19 Sty 2010 18:45

Już znamy skład i trafiłem 11/12 bo mimo wszystko Kruczek mnie pozytywnie zaskoczył. Nie wziął Żyły i Śliża mimo że są w kadrze A a wziął Tajnera (wyśmiewanego przez wielu ale skaczącego teraz dobrze) oraz Zapotocznego.

Jak dla mnie skład idealny (można żałować że Ziobro nie miał punktów PK bo to zdecydowanie junior nr 3 w tym momencie)

Adam Małysz
Kamil Stoch
Krzysztof Miętus
Stefan Hula
Łukasz Rutkowski
Marcin Bachleda
Grzegorz Miętus
Dawid Kubacki
Maciej Kota
Andrzeja Zapotoczny
Klemens Murańka
Tomisław Tajner
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Janko10 » 20 Sty 2010 01:27

Na onecie dali tytuł "Zakopane: Kruczek podał skład. Zaskakujące powroty". Co tu zaskakującego? To rzeczywiście idealny skład.
Raku: gratuluję 11/12 ale jakieś trudne do wytypowania, zakładając, że Kruczek nie jest idiotą, to nie było. :wink:
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Menson » 20 Sty 2010 02:15

Nie rozumiem czemu niektórzy by nie chcieli Tajnera, o ile przed laty faktycznie może i blokował miejsca lepszym, to teraz akurat do czołówki w Polsce wg. mnie się zalicza. Ewentualnie jeszcze można było się zastanowić nad Jakubem Kotem. By było także fajnie, jakby na PK do Bischofshofen pojechali wspomniany już Jan Ziobro, Aleksander Zniszczoł, Bartłomiej Kłusek, czy też Tomasz Byrt. Jest to czołówka juniorów z FIS Cupu w Szczyrku, i ogólnie czołówka w Polsce. Jeśli nie pojadą do Austrii na PK, by zdobyć punkty, to później taka szansa może się już nie wydarzyć. I ponownie będą głosy, że są w formie, żeby startować w krajówce w Zakopanem, ale nie będą posiadali takiej możliwości...
Menson
Kadra B

Postprzez RakuNH » 20 Sty 2010 10:27

No ale Panowie my idiotom tego nie przetłumaczymy. Jeden z drugim sobie wolą powiedzieć Tonio Tajner - król buli i tatuś mu załatwił wyjazd niż się chwile zastanowić nad sytuacją w skokach.

Jedyne sensowne pretensje to takie że mógł by za niego być J.Kot ale juniorów w składzie i tak jest 5 i myślę że nie ma co ich na siłę pchać na PŚ skoro w tym samym czasie jest PK (znając życie PZN nikogo do Austrii nie wyśle)

Zresztą myślę że na debiutanckich zawodach PK nie zajeli dobrych miejsc i może przeciwnicy Tajnera by sie otrząsnęli że wymienienie składu na samych juniorów to stopniowy proces a nie że ktoś zajmuje miejsce. Ja przepraszam ale skoro Tajner jest taki słaby to czemu wielu juniorów nawet nie marzy o tym żeby go pokonać?

Szkoda słów na ten Polski naród. Wszyscy tacy zawistni. Tajner może być nawet dwa razy ostatni a i tak nie ma go kim zmienić.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości