Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez Sven » 10 Kwi 2010 23:03

Real - Barcelona 0-2 co chyba daje Barcelonie mistrza aczkolwiek jeszcze wszystko może się zdarzyć.
Du bist mein Glück, Groß wie ein Planet
Deutschland & Neuner & United
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Miejscowość: DE

Postprzez cloner » 11 Kwi 2010 17:51

Masha napisał(a):Piękny gest piłkarzy Barcy i Realu, minuta ciszy dla ofiar katastrofy w Smoleńsku.

Dawaj Messi! Druga bramka w drugiej połowie mile widziana.

Raczej tylko piłkarzy Realu, którzy wyszli na boisko w czarnych opaskach.
"Wierzę w radość, wierzę w miłość, wierzę w szczerość. Wierzę w dobroć, wierzę w przyjaźń a nie w pieniądz"

"Przeciwko kurestwu i upadkowi zasad, bądź elegancki, najważniejsza nie jest kasa"
Awatar użytkownika
cloner
Użytkownik zbanowany

Postprzez Duche » 11 Kwi 2010 18:25

Ze względu na Dudka, piłkarze Barcelony nie mieli żadnego powodu by grać w czarnych opaskach.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez RakuNH » 11 Kwi 2010 19:20

Chyba Dudek nie był na ławce rezerwowych w innym meczu :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Masha » 11 Kwi 2010 22:09

Tak tylko Real występował z czarnymi opaskami, czy pisałam o Barcelonie? Nie :wink: Minuta ciszy chyba była, tak mówili w telewizji, bo ja meczu nie zamierzałam oglądać.

Roma liderem Serie A. Mam nadzieję, że utrzymają ten stan do końca. Zaraz po Milanie to mój ulubiony włoski klub :wink:
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez karlos » 11 Kwi 2010 22:19

Też mnie bardzo ucieszyło, to że Roma została liderem Serie A, bo w sumie to mój ulubiony klub. Chociaż zostało jeszcze 5 meczy i ten stan niestety może ulec zmianie. Na korzyść Romy przemawia, to że w ostatnich spotkaniach ma nienajtrudniejszych rywali (najsilniejsi to: Sampdoria oraz Lazio), a także to że Inter wciąż gra w Lidze Mistrzów. Co prawda po zmianie szkoleniowca zeszłej jesieni, Roma gra trochę brzydszy dla oka futbol, jednak co najważniejsze jak się okazuje efektywny.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez albatros » 13 Kwi 2010 16:54

Image
Ostatnio edytowany przez albatros, 30 Kwi 2011 15:25, edytowano w sumie 1 raz
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez 19Kolejorz95 » 13 Kwi 2010 17:11

Albatros pożyjemy zobaczymy, nie można narazie wierzyć mediom, że nie zagra w MŚ w RPA...Może wyzdrowieć zdąży, ale nie wiem czy będzie potrzebny reprezentacji skoro nie będzie grał na 100%, choć może tą kontuzję szybko wyleczy i trafi z formą:)
Choć według mnie szanse są znikome, ale to tylko moje zdanie :)
Lindsey Vonn:*
Awatar użytkownika
19Kolejorz95
Junior młodszy

Miejscowość: Kalisz

Postprzez zdzichu » 13 Kwi 2010 18:07

Mi też wydaje sie że Ronaldo ma małe szanse na mundial w Rpa w Brazylii jest Luis Fabiano, Wagner Love ,Julio Baptista Pato ,Robinho i wydaje mi się że nie znajdzie sie dla niego miejsce w kadrze tym bardziej jeśli nie bedzie zdrowy na 100 procent .Choć chciałbym go zobaczyć znów na mundialu pamiętam jak przed czterema laty w Niemczech był takim troche "grubaskiem" a mimo to strzelił 3 gole i był chyba najlepszym strzelcem Brazylii na tamtym mundialu
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 13 Kwi 2010 18:12

Ronaldo kilka dni temu sam powiedział, że nie zasługuje na to, żeby wyjechać do RPA. Szkoda :(
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Sven » 13 Kwi 2010 19:44

Jakoś nigdy za bardzo nie lubiłem Brazylijczyka może za ten pechowy jak dla mnie finał w 2002 roku ...
Ale z pewnością jakby pojechał i dostał szansę występu przeciw Portugalii na pewno byłoby ciekawie ;)
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 13 Kwi 2010 19:48

http://www.youtube.com/watch?v=db3qa-3u-R8
http://www.youtube.com/watch?v=a_mA1PVR ... _embedded#
http://www.youtube.com/watch?v=OyAxh7FO ... r_embedded

Skecze parodiujące graczy Barcelony i Realu. Są z polskimi napisami i naprawdę gorąco je każdemu polecam. Naprawdę można się uśmiać do łez. Najlepsi są zdecydowanie Ronaldo, Guti i Ramos. Zresztą Kaka też nie odbiega od nich poziomem :D

Pim-Pam-Pim-Pam :lol:
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Sven » 13 Kwi 2010 20:32

Kaka to zrobił trochę Czerwone Diabły :twisted:
Ciekawe, że owieczki tak potrafią zbliżyć dwóch "kudłaczy" hehe :D
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez Adrian Woźniak » 13 Kwi 2010 21:32

Weź nic nie pisz o Kace :wink: Największa klapa transferowa ostatnich lat..60 mln w błoto, przynajmniej jak dotychczas. Trzeba było zostawić Sneijdera....
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 13 Kwi 2010 21:40

http://www.youtube.com/watch?v=XluZx8Qw ... _embedded#

Dla mnie genialne, Zlatan wymiata, tekst o pizzy miażdży :lol:

Jeśli chcecie to mogę wrzucić jeszcze sporo takich skeczy. Naprawdę warto sobie tym poprawić humor :)
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Masha » 13 Kwi 2010 21:50

Adrian Woźniak napisał(a):Weź nic nie pisz o Kace :wink: Największa klapa transferowa ostatnich lat..60 mln w błoto, przynajmniej jak dotychczas. Trzeba było zostawić Sneijdera....

Pierwsza zasada podczas okienka transferowego. Nigdy nie kupuj piłkarzy Milanu, bo ranisz Mashę i figa z tego będzie (Szewa, Kaka itd.). Berlu umie robić interesy, szkoda, że tylko z korzyścią dla siebie, mógłby kogoś kupić za te pieniądze, sam widok przystojnego Alessandro Nesty mi nie wystarczy, przydałaby się jakaś porządna gra, tym bardziej, że Sandro ma kontuzję.
Zdecydowane NIE dla biathlonu bez Magdaleny Neuner!
Awatar użytkownika
Masha
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: okolice Słupska

Postprzez Sven » 13 Kwi 2010 21:55

Adrian Woźniak napisał(a):Weź nic nie pisz o Kace :wink: Największa klapa transferowa ostatnich lat..60 mln w błoto, przynajmniej jak dotychczas. Trzeba było zostawić Sneijdera....

W takim wypadku co można powiedzieć o sprzedaży Arjena Robben'a... :wink:
Awatar użytkownika
Sven
Młodzieżowiec

Postprzez Adrian Woźniak » 13 Kwi 2010 23:12

Jeszcze większa pomyłka.. Robben "uratował" wiele punktów w poprzednim sezonie. Miał niesamowity okres zimowy, robił z obrońcami co chciał. Później przyszedł spadek formy, grał słabo i od razu decyzja o sprzedaży...nie rozumiem takiej polityki.

Ze sprzedaży Holendrów, Real uzyskał mniej więcej tyle pieniędzy, ile było potrzeba na Kake, a prawda jest taka, że każdy z nich przydałby się na pewno o wiele bardziej, niż bezproduktywny w tym sezonie Brazylijczyk. No cóż, Inter i Bayern zrobili dobry interes, a najlepszy to chyba Milan. Nie oglądam na bieżąco ich spotkań, ale z tego co słyszałem Kaka od 2 lat był cieniem własnego siebie. Poza tym 30-stka zbliża się nieuchronnie i za 2-3 sezony nikt za niego nie da nawet połowy tej kwoty, jaką wyłożył Real.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Adrian Woźniak
Mistrz Świata

Postprzez doliniarz » 14 Kwi 2010 12:09

Trzeba zacząć od tego, że ten cały Real to nie klub piłkarski tylko cyrk, gdzie myślą, że nakupią sobie małpek i to wystarczy. Wybaczcie, ale na szczęście tak to nie działa. Największym problemem Realu jest Perez. A ta jego wizja galactikos to już debilizm. Jak mają wygrać LM jeśli praktycznie co roku wymieniają pół składu?
Adrian Woźniak napisał(a):Jeszcze większa pomyłka.. Robben "uratował" wiele punktów w poprzednim sezonie. Miał niesamowity okres zimowy, robił z obrońcami co chciał. Później przyszedł spadek formy, grał słabo i od razu decyzja o sprzedaży...nie rozumiem takiej polityki.

Tak jak pisaliście bez wyrzutu sumienia pożegnano Robbena i Sneijdera, czyli nomen omen moim zdaniem dwóch najbardziej kreatywnych zawodników jakich mieli w składzie. w Madrycie Uważano ich za słabych, a jak wystawiono ich na listę transferową to pół europy zaczęło się o nich bić. I zobaczcie co teraz wyprawiają w Bayernie i Interze? No, ale jeśli priorytetem jest to, aby zarobić więcej na koszulkach i sprzedaży różnych pierdoł to kupują wielkie nazwiska, bo one im to gwarantują. Ale na całe szczęście nazwiska nie grają tylko zawodnicy.
Awatar użytkownika
doliniarz
Młodzieżowiec

Postprzez zdzichu » 14 Kwi 2010 14:16

Co do Robbena i Sneijdera to po przyjsciu Kaki i Ronaldo raczej w Madrycie nie widzieli dla nich miejsca w składzie a pozatem musieli zarobić troche kasy na utrzymanie tych swoich super gwiazd które kupili stad przyszła wysprzedaż wielu piłkarzy np mnie osobiscie zdziwiło to że sprzedali Huntelara a kupili Benzeme mnie jakoś ten Karim nigdy nie przekonywał do siebie .Rzeczywiście nie mogę zrozumieć specyfiki tego klubu, królowie wydawania kasy na marne swego czasu wydali na takiego Pepe 30 mln euro co najmniej o 2 razy za durzo za niego zapłacili .Jednak moim zdaniem najwiekszym problemem tego klubu jest brak prawdziwego trenera z charyzmą który wmówił by tym wielkim gwiazda ze jeśli beda słabi to będa sadzani notorycznie na ławke ,potrzebny jest tam gościu z mega twardą ręką ja bym tam chętnie zobaczył Mourinho on by pewnie wstrząsnął tym zespołem porządnie i wtedy pewnie Real nie skonczył by swojej przygody z ligą mistrzów na 1/8 finału
zdzichu
Mistrz Świata

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 48 gości