Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 22:39

Tak po prostu wyszło że nie ma kto ich wyprzedzić :lol: No choćby ktoś chciał to nie ma kto. Jedynie to Hajek który dziś był 15 (zapewne miał fuksa) to musiałby być jeszcze ze 2 razy 15 stąd 80% a nie 100% :wink:

Wtedy pula na Zakopane na pewno by była ponad 10.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez komando77 » 29 Gru 2009 22:40

Może po Zakopanem będzie 6 w PŚ. Teraz się na to nie zanosi. Chyba się pospieszyłem, mówiąc, że mamy drużynę na Vancouver...
"Cały czas do przodu, staramy się, cały czas do przodu."
Awatar użytkownika
komando77
Młodzieżowiec

Miejscowość: Warszawa

Postprzez RakuNH » 29 Gru 2009 22:44

komando77 napisał(a):Może po Zakopanem będzie 6 w PŚ. Teraz się na to nie zanosi. Chyba się pospieszyłem, mówiąc, że mamy drużynę na Vancouver...

Po Zakopanem raczej będzie 5 :wink: może to dalekosiężna analiza ale tak mi wynika z obecnej formy. Komnado ale i tak jest dużo prawdopodobieństwo że będzie 6 nawet jak nikt punktu nie zdobędzie :lol: także się nie martw :wink:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 29 Gru 2009 23:33

RakuNH napisał(a):Jak będzie limit 6 PŚ + 5 PK będziemy mieli dość miejsca na testowanie zawodników. Myślę że znajdzie sie miejsca nawet dla Toniego który na Mistrzostwach Polski mnie pozytywnie zaskoczył

Według mnie Ci co są aktualnie bez formy powinni sobie odpuścić starty (też niektórzy uczestnicy T4S po jego zakończeniu) i spokojnie potrenować aż do Zakopanego, a wtedy zrobi się miejsca, aż nadto :) i będzie można próbować Tajnera, Kotów, Żyłe, Kowala i kogo tam jeszcze sobie Kruczek wymyśli.
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 12:37

No i patrząc na ostanie wyniki PK i PŚ można ocenić że forma naszych wyparowała. Dziś na 99% zobaczymy tylko jednego Polaka w 30. Polacy jak na tragiczne pozycje wyjściowe trafili "łatwych" rywali bo i Wank i Roomoren 3 dni temu nie weszli do 30 no ale skok na bule raczej nie wystarczy do ich pokonania. W LL się na pewno nie zmieszczą. Jest zbyt dużo dobrych par!
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 01 Sty 2010 12:45

Po jednym konkursie mówisz, że forma wyparowała?
Ja uważam, że tylko przez chwile jest małe "zawachanie" gdyż nasi nie trenowali (prawie) Myśle, że teraz forma będzie ciagle rosła i do Vancover przewyższy tą z Listopada i początku Grudnia.
Kiedy zawody w Zakopcu?
18 Grudnia 2009r
3 rano stworzono temat o mnie
6 rano Dostałem ostrzeżenie ze robienie syfu
8 rano Usunięcie 10 mocih postów
10 Rano Usunięcie 8 moich postów
16 po południu Wywiadówka szkolna
20 wieczorem ZAMKNIĘTO TEMAT O MNIE.
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 12:59

Mówię tak patrząc na 2 konkursy PK w Engelebergu, treningi w Obersdorfie i skoki w kwalifikacjach oraz w konkursie, treningi i kwalifikacje w Ga-pa.

Konkursy w Zakopcu 22 i 23 stycznia.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 01 Sty 2010 14:45

RakuNH napisał(a):Mówię tak patrząc na 2 konkursy PK w Engelebergu, treningi w Obersdorfie i skoki w kwalifikacjach oraz w konkursie, treningi i kwalifikacje w Ga-pa.

Konkursy w Zakopcu 22 i 23 stycznia.

Właśnie Stoch skoczył 129 metrów, a zaraz potem Hula 113 - forma jest tylko nie ustabilizowana

Jak idzie Marcinowi Bachledzie w PK?
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 14:50

Nieustabilizowana? :wink: Hula w obu treningach był poza 60. Ten skok w kwalifikacjach to i tak była bomba :lol: Stoch przecież skacze dobrze i nikt tego nie neguje ale do druzyny potrzeba 4 a nie 2.

Bachleda w dwóch konkursach PK zdobył 3 pkt....
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 01 Sty 2010 14:54

RakuNH napisał(a):Nieustabilizowana? :wink: Hula w obu treningach był poza 60. Ten skok w kwalifikacjach to i tak była bomba :lol: Stoch przecież skacze dobrze i nikt tego nie neguje ale do druzyny potrzeba 4 a nie 2.

Bachleda w dwóch konkursach PK zdobył 3 pkt....

w takim razie mamy 2 skoczków, których nie negujesz
Słabego Hule
Beznadziejnego Bachledę
Stremowanego miętusa, który właśnie skoczył 117 metrów
Żyłę który jakby się trochę bał publiczności

To co Kadra : Małysz, Tajner, Stoch, Pochwała (Drużyna) + Hula?
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 14:56

Kadro to 4 najlepiej skaczących skoczków w lutym.

Stawiam że będą to:

Małysz, Stoch, Hula i Rutkowski a na rezerwę jeden z Miętusów.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 01 Sty 2010 14:58

Czy jest możliwość aby Pochwała (gdyby wyraził chęci) przerzucił się na skoki?
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 15:01

A możesz mi powiedzieć w jakim celu? :shock: :shock: :shock: :shock:

Ma bardzo małe szanse żeby się załapać choćby na konkurs w Zakopnem (10,11 lub 12 skoczków będziemy mieli) a co tu mówić o innych konkursach.

Jest ZDECYDOWANIE najlepszy w Polsce w kombinacji i niech tam próbuje swoich sił.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez swistak » 01 Sty 2010 15:25

Ja się tylko pytam...
Wyluzuj ok?
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 15:29

Ja też pytam po co ma wracać :wink: Odpowiedzi nie dostałem :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 01 Sty 2010 15:39

Na Mistrzostwach Polski zajął dalekie miejsce i według mnie również jego próbowanie w skokach byłoby bez sensu, lepiej żeby Wierietielny zajął się jego biegiem :) .
Wymagajcie od siebie choćby inni od was nie wymagali
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez swistak » 01 Sty 2010 16:09

RakuNH napisał(a):Ja też pytam po co ma wracać :wink: Odpowiedzi nie dostałem :D

A czy ja gdzieś napisałem, ze chce żeby on wracał?
18 Grudnia 2009r
NIENAWIDZE 18 Grudnia
swistak
Junior

Postprzez Daniel » 01 Sty 2010 17:57

Zmieniać konkurencje może do woli, ile chce. Ale wątpię żeby chciał to zrobić, niech już skupi się na kombinacji
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez Fan » 01 Sty 2010 19:56

Powoli niestety ucieka szansa Małysza na poprawienie rekordu 46 zwycięstw w PŚ Nykanena. Jedno mnie szczególnie ciekawi. Polacy mówią, że szczyt formy ma przyjść na igrzyska bo to jest impreza docelowa itp. A czy tylko Polacy celują w Olimpiadę?? Przecież conajmniej 90% zawodników zamierza przygotować się właśnie na IO.
Może te nowe skocznie mu naprawdę nie leżą. Dużo powie nam Zakopane. Jeżeli tam Adam nie wyląduje na podium to na Igrzyskach będzie musiał liczyć tylko na szczęście choć i te może mu nie pomóc jak sie traci do czołówki 7-10m.
Fan
Junior

Postprzez RakuNH » 01 Sty 2010 20:04

Adam dzielił i rządził przed Salt Lake City a mu ni z gruchy ni z pietruchy wyskoczył Amman który przed Igrzyskami był nikim. Nie da się zbyt długo utrzymać szczytu formy i wystarczy że Adama lekko podskoczy a reszty lekko opadnie i już jest medal.

Martwić to się mogliśmy o Sikorę :wink: Małysz zajmuje miejsca w okolicach 10 i ja w niego wierzę.

Problem to się robi jeśli chodzi o drużynę :?
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości