Duche napisał(a):Adrian, wydaje mi się, że można ich porównywać, bo każdy z nich był wybitny. Fakt, że piłka ewoluuje i jej poziom się podnosi, ale to nie zmienia faktu, że takiego Johana Cruyffa można uznać piłkarzem wybitnym, jednym z najlepszych w historii. Jeśli byśmy myśleli podobnie do toku, który próbujesz tutaj wsadzić, to równie dobrze nasze dzieci za 20 lat mogą powiedzieć, że Messiego nie można uznać za najlepszego w historii, bo za te 20. lat poziom piłki może być jeszcze wyższy nić obecnie. Każda epoka ma swojego geniusza i obecnie takim jest Leo, jest a właściwie będzie najwybitniejszym z tych wszystkich geniuszy.
Duche napisał(a):Co do bramkarzy i obrońców, to nie ma się co dziwić, że są mniej popularni i wyżej w rankingu stoją ci ofensywni. Grają bardziej efektowniej i temu. Niemniej jednak nie przeszkadza to uznawać takich graczy jak Jaszyn, Beckenbauer, Rijkaard, Maldinii czy Zoff jako wybitnych piłkarzy.
markos7207 napisał(a):Adrianie, to że niewielu widziało "na 'zywo" popisy Króla Futbolu nie oznacza że nie mogą się wypowiadać w kwestii jego wielkości.
markos7207 napisał(a):Co do oglądania meczów z udziałem Pelego to trochę ich widziałem i mam kilka gdzieś na VHS(w zespole Brazylii) i bez wątpienia bez patrzenia na statystyki, notabene imponujące i świadczące o jego geniuszu, mogę powiedzieć że swymi umiejętnościami przerastał innych o głowę.
markos7207 napisał(a):Podobnie argument że kiedyś poziom futbolu był niższy niż obecnie kompletnie do mnie nie trafia, bo o wielkości zawodnika świadczą jego dokonania w swojej epoce na tle ówczesnych przeciwników i porównywanie tamtych czasów i poziomu do dzisiejszych realiów nie ma najmniejszego sensu.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
doliniarz napisał(a):A mnie odpadnięcie MU bardzo cieszy. Teraz kolej na odpadnięcie Interu
Niech wygra obojętnie, która drużyna oprocz Interu
.
Masha napisał(a):Chciałabym, żeby to był Lyon, ale ich szanse są najmniejsze
Duche napisał(a):Przykładem mogą być kluby angielskie, gdzie w tych czołowych praktycznie trudno szukać piłkarzy z Anglii, czy też wychowanków. Są oczywiście, ale mało ich jest.
Duche napisał(a): tym, że przykład United pokazuje, że tacy właściciele z biegiem czasu mogą tylko wyrządzić więcej krzywdy niż dobrego
Duche napisał(a):przyniósł jakąś zmianę wart w europejskiej piłce
Duche napisał(a):Tymczasem do El Clasico już coraz bliżej, to już jutro o 22.00. Ja oczywiście liczę na wielkie zwycięstwo mojej Barcelony, na powtórkę tego co w zeszłym roku na Bernabeu Barcelona zrobiła z Realem.
markos7207 napisał(a):Wielka "kasa" niszczy sport bo gdy bogaty klub odpadnie, to nie pisze sie o tym który go pokonał ale o tym ile to milionów stracił przegrany nie awansując dalej.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
RakuNH napisał(a):Cloner myślałem że z tym JP to żart a Ty serio traktujesz ich jakieś żałosne przesłania.
Był swego czasu jeden lepszy, ale odszedł, co ciekawe do Barcelony.Duche napisał(a):W twoim kochanym Interze nie ma piłkarza, który chociaż w połowie byłby tak dobry jak Leo.
Duche napisał(a):Także wrzuć na luz.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 46 gości