Piłka nożna

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Piłka nożna

Postprzez kat. » 11 Cze 2016 09:06

Mecz jak mecz, ale ceremonia otwarcia zaebysta :D
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Snill Jenta » 11 Cze 2016 11:15

Znalezione w internetach:

Polska zwycięży! Przewidział to Nostradamus w 49 centurii:
"W 2016 z kraju Słowian przybędą nad Loarę wielcy wojownicy,
zwyciężą kopiąc świński balon, do góry wzniosą puchar złoty,
wzniesie go czarnowłosy wojownik, zwący się Robertem
i przybędzie nad Sekwanę król Słowian, na piersi herb Kaczka,
po jego prawej giermek na dudach grający, po lewej służebnica,
szydłem proporzec dziergająca, i sławić ich będą ludy Europy,
od Iberii po Wielkie Stepy".

:P
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez kat. » 11 Cze 2016 11:57

Służby skupione chyba na długobrodych o ciemnej karnacji, toteż zwykli kibice dobrze się bawią :)

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=580DF9A1

Ukraińcy zapowiadają nam 2. rzeź wołyńską, a Rasija będzie wspomagać "ukraińskich braci" przeciwko "polskim dziwkom". Się dzieje "okołofutbola".
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Bocian » 11 Cze 2016 16:23

Tymczasem w Marsylii, po ponad 150 latach wybuchła druga wojna krymska. Anglicy walczą z Rosjanami :lol:

http://sportowefakty.wp.pl/euro-2016/60 ... osja-wideo
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

Postprzez kat. » 11 Cze 2016 22:35

Francja elegancja, nie to, co w dzikiej Polsce, przed którą tak ostrzegano na zachodzie przed 4 laty. Oby nie doszło do tragedii, choć to byłby cud.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez damian940915 » 11 Cze 2016 23:43

Jeśli Rosjanie byli w stanie wnieść race i petardy na ten mecz to ja nie mam pytań odnośnie bezpieczeństwa.
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez RakuNH » 12 Cze 2016 13:08

Rosjanie to tam niezły armagedon robią. W 21 wieku przegonić cały sektor Anglików w większości bez kominiarek to jakieś science-fiction. Dzicz straszna ale tyczy się to i Rosjan i służb w Francji. W "normalnym" kraju by ich zawijali przy wyjściu ze stadionu.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 12 Cze 2016 13:31

Lewandowski w końcu rusza do boju.....! Od 20-lat nie kibicowałem Polakom tak mnie wk.rwiała i ch marna kopanina.Dziś im zaufałem bo personalnie są baaardzo mocni tylko trzeba to przelać na zieloną murawę i mam nadzieje,że polscy kibice też nie przyniosą wstydu to znaczy nie bedą się lękać kibiców rywali nie tylko dziś ale w całych mistrzostwach.Trzeba też dziś kibicować Ukrainie i Chorwatom.
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez kat. » 12 Cze 2016 15:17

W tej Francji to chyba wszystkie służby wyczulone na "dziwne" ładunki pozostawiane w publicznych miejscach, a jak ktoś chce się tłuc po ulicach, czy to na pięści, czy krzesłami i butelkami, teraz Turasy zjeżdżają, to i ostre narzędzia pójdą w ruch, no, to już droga wolna. Terroryści - o ile coś planują - mają zagwozdkę, bo w tym chaosie i wśród ciągłych ganianek, nie wiadomo, gdzie tę bombkę ulokować. :roll:

Ruskie pokazali pojechać, kto ma najlepszą chuligankę, i na razie to pokazują, choć wyżywanie się na pijanych Angolach wielkiej chluby nie przynosi. Tak czytam sobie ruskie niusy o awanturach... - specyficzne wzmianki typu "w każdej bijatyce nasi górą". :D U nas byłyby już angielskie flagi na fejsbukach i "I'm sorry for being Polish".
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 12 Cze 2016 19:15

Wielki mecz Polaków.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez miskam » 12 Cze 2016 22:14

Joachim eksperymentuje coraz bardziej :D https://twitter.com/TheEuro2016/status/ ... 4295051265
nejmar dżunior gol
Awatar użytkownika
miskam
Junior

Miejscowość: Terminatorzy Dominatorzy - Bekele/CP3

Postprzez mareqna » 13 Cze 2016 07:19

Dwóch piłkarzy dotychczas oczarowało mnie na tych mistrzostwach to piłkarz West Ham United Dimitri Payet który fantastyczna grą dał zwycięstwo gospodarzom i Bartosz Kapustka.Piłkarz Cracowi był zdecydowanie najlepszym graczem na boisku imponując wspaniałą techniką i przebojowością.Piłkarski świat u stóp młokosa z Tarnowa naprawdę znam się na piłce i widziałem niejedno ale tak fantastycznie utalentowanego Polaka to ja nie widziałem.Znakomity Krychowiak i Błaszczykowski,grożny Milik reszta też świetna ale trzeba to głośno powiedzieć najsłabszy w naszej drużynie mega-gwiazdor Lewandowski.Był kryty i walczył ale to za mało,bo żeby nie oddać żadnego strzały jako napastnik na bramkę słabego rywala albo nie stworzyć kolegom sytuacji bramkowej ? :shock:
W Copa America po Urugwaju Brazylia do domu :( Brazil dalej na dnie,żeby w grupie z Haiti,Ekwadorem i Peru nie znależć się w pierwszej dwójce to już brak słów.Koniec Świata!!!
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 13 Cze 2016 08:44

mareqna napisał(a):Piłkarski świat u stóp młokosa z Tarnowa

Z Pogórskiej Woli, biednej wioski pod Tarnowem.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 14 Cze 2016 22:23

Jeden mecz widziałem jak dotąd. Hiszpania-Czechy. Ktoś tu miał nadzieję, że jak zaczną się ME to będzie więcej fachowych komentarzy? Nic takiego nie widzę. Zalew idiotyzmów o Lewandowskich trzyma się mocno.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez mareqna » 15 Cze 2016 12:01

J.K. powiedział,ze grajmy ostro i grają ostro o najwyższe cele,niektórym środowiskom nie w smak że Polski Orzeł,że Polska Biało-Czerwona,że patriotyzm,że duma narodowa,że honor,że Bóg,że wyklęci,że 40 procent!A gdzie flaga europejska,a gdzie kotyliony,a gdzie tęczowe barwy,a gdzie odmieńcy seksualni,a gdzie Kijowski i jego KOd-omici-czemu nie przy kadrze przynajmniej focia,a gdzie Zimoch? a gdzie różnokolorowi cudzoziemcy bo to przecież nie na czasie żeby reprezentacja składała sie tylko z białych piłkarzy.I czemu tak dobrze zagrali ? :bo przecież wszysto się ma walić!!! :shock:
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez miskam » 15 Cze 2016 15:29

I tak trzymać!
nejmar dżunior gol
Awatar użytkownika
miskam
Junior

Miejscowość: Terminatorzy Dominatorzy - Bekele/CP3

Postprzez mareqna » 16 Cze 2016 11:33

Dzisiaj gramy z Mistrzami Świata i o dobry wynik w okolicach remisu bedzie baaardzo ciężko albo nawet sakrucko ciężko.Niemcy to najleosza drużyna Mistrzostw Europy a Irlandia najsłabsze drwale :( taka jest różnica pomiedzy ostatnim a najbliższym przeciwnikeim więc ja porażkę różnicą jedej bramki biorę w ciemno bo to by oznaczało,ze naszych ta porażka nie załamie.Niemcy to Niemcy i jak im wyjdzie mecz to mogą skopać rywala w okolicach 6:0 więc moje obawy są uzasadnione a do pozytywnego wyniku czyli remisu naszym potrzebny jest cud w postaci dwóch słupków,dwóch poprzeczek i trzydziestu obronionych strzałów przez Fabiana a może przez Boruca?Szanse oceniam 9:1 dla Niemców a każda upływajaca minuta przy 0:0 będzie sukcesem naszych piłkarzy.Jesli mamy strzelić bramkę to pod koniec meczu tak zeby nie rozjuszyć Helmutów a czym byłoby ewentualne zwycięstwo Polaków ? a czym byłaby strzelona zwycięska bramka przez Lewandowskiego ? Kto będzie obwołany nowym Księciem Paryża?
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez Kisik94 » 16 Cze 2016 11:45

Pora w końcu obudzić się na forum z tego wiosennego letargu. Jutro pewnie będzie nieco ciszej w mediach z wiadomego powodu :lol:. Oczywiście kibicuje naszym ale widząc po grze Niemców z Ukraińcami, że nasi nie mają większych szans z nimi. Polacy zapewne zagrają podobnie jak w październiku 2014 roku i skupią się na obronie, wyprowadzaniu kontrataków i będą liczyli, że może coś z tego wpadnie, choć wątpie w to. Remis będzie wielkim sukcesem ale jak przegrają to trudno, najważniejsze będzie wygrać z Ukrainą, żeby zająć 2 miejsce w grupie. Może nawet wystarczy remis jeżeli spotkanie przed naszą dzisiejszą potyczką zakończy się remisem, bądź wygraną Irlandczyków z Północy ale wtedy Niemcy muszą z nimi wygrać przy remisie Orłów Nawałki.

Wracając jeszcze do tej euforii tuż przed i na początku ME, to nie licząc Euro u nas, to zdecydowanie największy szał mediów i kibiców jaki widzę. Do którego bym sklepu nie wstąpił, to ludzie stojący przy tych gadżetach reprezentacyjnych. Na jaką stronę internetową bym nie wszedł, to jest chociaż odrobina o Euro lub o samych polskich piłkarzach. Chwilami to człowiek aż rzygać tym chce. Chciałbym żeby było tak za 1,5 miesiąca ale to marzenie ściętej głowy :cry:.

kat. napisał(a):Z portali zaglądałem dawniej na SyFy, ale teraz nie da się tej pstrokacizny czytać. Cóż, taki urok wolnego rynku, wszystko skrojone pod target wiadomego sortu.

Kat, polecam przeglądać stronę SF w wersji mobilnej. Prawie bez reklam, strona dużo bardziej przejrzysta i dlatego jeszcze tam czytam.
Awatar użytkownika
Kisik94
Żywa legenda

Postprzez kat. » 16 Cze 2016 12:30

Chrzanić piłkę, Ruskie nam skroiły główną ekipę...

https://i.imgsafe.org/1a60000129.jpg

https://i.imgsafe.org/1a5ff854c5.jpg

:(

Ładne grafy robią we Francji:

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5804F16C

i ładniejsza strona Rasiji:

http://cs631524.vk.me/v631524203/37d15/Bu92Jw2p1IY.jpg

same blondynki, kurdę

http://cs626230.vk.me/v626230803/146fa/eliqWGfNSv8.jpg

ale Natalią Siwiec tego Euro prawdopodobnie zostanie Albanka :roll:

http://i66.tinypic.com/2h4i8ex.jpg

http://i63.tinypic.com/2j4a3vo.jpg

Piłkarsko poziom, jak należało się spodziewać, marny, wielcy na razie kopią sobie treningowo, skoro France nie umieją rozstrzygnąć w 90 minut meczu z Albanią, to i my mamy bardzo duże szanse na remis, zwłaszcza, że Niemcom zapewnia względną kontrolę 1. miejsca w grupie (mecz z NI w perspektywie). O dziwo to Włosi zaprezentowali się podobno najlepiej (nie oglądałem tego meczu). Boję się finału France - Italia, ale jeśli nie oni to kto? My albo Madziarzy ;)

Mógłby ktoś bardziej ogarnięty rozrysować drabinkę PO? W sensie wiadomo już mniej więcej jakie grupy ze sobą, czy to zależy od tego, z których grup wyjdą 3 drużyny. Ma jakieś znaczenie dla rozstawienia liczba punktów czy tylko miejsca?
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez Snill Jenta » 16 Cze 2016 13:15

Propsuję.

Image

Btw to mi się podoba :P
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości