Lekkoatletyka

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Lekkoatletyka

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 12:32

Bocian napisał(a):A z dobrych wiadomości Patryk Dobek w finale 400 metrów przez płotki z rekordem życiowym.

I druga dobra wiadomość. Z możliwych do wylosowania 2 i 3 toru, wylosował 3, także może na luzie powalczyć w finale :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Bocian » 23 Sie 2015 12:40

I trzecia.....Mamy złoto i brąz w rzucie młotem :)
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

Postprzez Bocian » 23 Sie 2015 12:43

I niezwykłe wydarzenie. W finale 100 metrów pobiegnie 9 sprinterów.
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 12:49

Brawo dla Polaków chociaż tak po ludzku nie nastawiałem się tam na wielkie emocje, bo Fajdek jest poza konkurencją a fajnie jednak jak jest jakaś rywalizacja :mrgreen: Brawa dla Nowickiego bo skorzystał ze swojej szansy. Parsowi dołożył ponad metr, więc na pewno nie można mówić o szczęści.

Majewski też już ma pewny wąski finał, Dobek pewny awans do finału i dobry tor także sesja popołudniowa wygląda świetnie.

No i mamy prowadzenie w klasyfikacji medalowej :mrgreen:

Co do przepisu to jeśli jest 9 torów, to na 200/400 powinno być tak samo jeśli czasy są identyczne. Odrzucanie po tysięcznych jest bez sensu. Tak samo te swim offy w pływaniu.
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Bocian » 23 Sie 2015 13:25

W kuli też jest ciekawie. Jamajczyk i Nowozelandczyk, przycisnęli trochę Amerykanów i bardzo dobrze! Dzięki temu jest ciekawiej. I jestem ciekaw, jak poradzi sobie Bośniak Tuka na 800 metrów. Okaże się, czy to jego wielka forma, czy tylko "wypadek przy pracy". Rudisha wypadł jakoś ociężale a Amos odpadł.
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 13:44

Lewandowski zawalił. Przy swoim finiszu powinien pobiec tak jak Kszczot, liczyć że z biegu wejdzie 4 i przy okazji wyrzuci Kszczotowi Amana, a tak nie chce krakać ale żeby Kszczot nie kontynuował przypadkiem serii Lewego. Tak czy siak i tak obaj ładnie pobiegli. Lewandowski po katastrofalnych eliminacjach dziś aż tak się nie cofał na finiszu, a Kszczot na prawdę zaryzykował. Bałem się że skończy jak Bosse zazwyczaj, który lubuje się w dyktowaniu tempa na marne :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Bocian » 23 Sie 2015 14:11

Zaraz finał 100 metrów. Także wyciągajmy już czarne opaski żałobne i powoli zakładajmy na ramiona, bo za chwilę chyba wydarzy się największa tragedia na tych mistrzostwach. Złoto dla Gattlina? Miejmy nadzieję, że nie.
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 14:29

Aman DSQ więc kolejny rywal odpada Kszczotowi poza Amosem i Lewandowskiemu brakło do finału 0,06. On to zawsze ma pecha bez względu na formę. Albo tuż za finałem, albo tuż za podium, albo takie DSQ jak w Sopocie, albo przepychanki z rywalami jak w Londynie w eliminacjach. Tyle samo brakło Sofii która przegięła z finiszem... Strata była kolosalna.

No i Bolt ujarzmił Gatlina. Mina Amerykańca była nie tęga :D
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez markos7207 » 23 Sie 2015 14:33

Mówiłeś coś Bocian? ;p
Bolt ledwie, ledwie ale się obronił.

Brawo dla młociarzy. Brak złota Fajdka to byłaby bolesna sensacja ale brąz Nowickiego jest radosną sensacją.
Niestety Majewski to już nie ten sam Majewski, ale swoje już zrobił. Czas na Bukowieckiego.
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 23 Sie 2015 15:06

Brawa dla Bolta. Nawet to jego zwycięstwo jest do strawienia bez tej zwyczajowej błazenady, Troszkę go przycisnęli i bardzo dobrze. Szkoda tylko, że taki koksiarz to zrobił.
Fajdek można powiedzieć zrobił swoje. Medal dla drugiego Polaka to miła niespodzianka. Sensacją bym tego nie nazwał.
Na 1500 Cichocka w finałe. Zośka za dużo taktycznych błędów popełniła w swoim biegu. Bieg Pliś bez historii.
Na 800 drżałem,że wykręcą Kszczota w końcówce. Miał trochę szczęścia, chociaż gdyby go wyprzedzili to chyba z czasem by awansował. Szkoda Lewandowskiego ale ewidentnie brakuje mu mocy w końcówce.
W kuli cóż? Trzeba być optymalnej formie , żeby walczyć o medale. No ale sam Majewski to dobrze wie.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 15:23

figaro56 napisał(a):Fajdek można powiedzieć zrobił swoje. Medal dla drugiego Polaka to miła niespodzianka. Sensacją bym tego nie nazwał.

Też nie bardzo rozumiem skąd te głosy o sensacji jeśli nie pobił SB. Po prostu poziom młota jest jaki jest i Nowicki z tego skorzystał. Zaprezentował się tak jak wypada czyli niewiele gorzej niż SB i chwała mu za to. Raczej pechowo przegrał srebro niż zdobył brąz więc nikt mu tego medalu nie dał, ale dla mnie zdecydowanie większa sensacja to Dobek w finale przy takim poziomie tej konkurencji i nowych kenijskich zawodnikach, którzy jak widać są nieźle "usposobieni".
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Bocian » 23 Sie 2015 15:23

Co do finału 100 metrów, to jednak mamy mały blamaż Gattlina, bo on przez cały sezon a nawet na tych mistrzostwach biegał szybciej, niż Bolt w finale. Zerknąłem do statystyk IAAF-u i faktycznie, razem z rezultatem z półfinału Gattlin miał w tym sezonie 5 wyników lepszych, od Jamajczyka. Chyba jednak jest tak jak mówił komentator Eurosportu i Amerykanin zwyczajnie się spalił w tym biegu, zawiodła psychika.
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Postprzez markos7207 » 23 Sie 2015 15:35

Może dla was Panowie to spodziewany medal Nowickiego ale ja pozostanę przy swoim i dla mnie to miła sensacja. Nie śledzę zbyt dokładnie co tam w lekkiej więc tak odbieram medal drugiego z Polaków ;D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 23 Sie 2015 17:40

Mam pytanie. Czy u was też w telewizorni jest kłopot z fonią w TVP Sport?
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 18:16

Profilaktycznie nie włączam TVP Sport, ale na Eurosporcie jest OK.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 23 Sie 2015 18:16

Ogólnie dźwięk jest ok, ale zdarzają się momenty, że zanika komentarz, co ma swe dobre strony :) No i nie mamy 15 minutowych wywiadów Dzięcioła w tym roku.
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez figaro56 » 23 Sie 2015 19:22

Właśnie o ten zanikający komentarz mi chodzi.
Ciekawe dlaczego zgadzamy się na taki badziewny przekaz telewizyny jak z Pekinu. Konkurs młota praktycznie nie był pokazywany na żywo. Płaci się duże pieniądze i chyba można negocjować "polskie" kamery. Chyba w tych czasach to żaden problem. Wiadomo, że jak jest kilka konkurencji to ciężko wybrać którąś i kilka kamer więcej rozwiązuje sprawę. Narodowe telewizje pokazują to co ich obecnie interesuje a nie są skazane na widzimisię jakiegoś skośnookiego.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 19:26

No i tak robią narodowe telewizje Figaro, ale nie wziąłeś pod uwagę że TVP to pasożytnicza telewizja. Włosi podobno pokazywali konkurs młota - nie wiem czemu ale zamiast pierdół to po porostu pokazywali to. Młot jeszcze można zrozumieć, bo miał jednego lidera i poziom był niski, ale dla międzynarodowego widza konkurs kuli był świetny i na na prawdę szalonym poziomie, skoro ponad 21,50 nie dało medalu. Ciągłe zmiany na podium i walka do ostatniego pchnięcia o złoto.

Przykre jest to że międzynarodowy sygnał pokazuje 100% biegów i 3% konkurencji technicznych. Biegi jako takie są dla mnie zazwyczaj ciekawsze, ale nie zawsze i między biegami też jest sporo czasu, zawodników przedstawią komentatorzy ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez figaro56 » 23 Sie 2015 19:48

Trzeba potrząsnąć kimś tam na Woronicza. Też uważam, ze biegi są interesujące ale prawdopodobieństwo, że zaczniemy się w nich znacząco liczyć jest mało realne. Nasza przyszłość to konkurencje techniczne. Chyba taka impreza jak MŚ zasługuje na profesjonalną transmisję.
figaro56
Żywa legenda

Postprzez RakuNH » 23 Sie 2015 20:04

Na pewno da się to tak zorganizować żeby wszystko pokazać. Przecież czasem się wstrzymuje konkurs żeby się wstrzelić w jakąś lukę i móc pokazać danych zawodników. Najgorzej zaplanować tyczkę, tym bardziej jak jest 16 zawodników, ale co do reszty to wystarczy chcieć. Tej woli brakuje organizatorom (od jakiegoś czasu jest tendencja olewania technicznych konkurencji), o TVP już nie mówię bo to złodzieje po prostu.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości