Mistrzu / Czemu Nie jesteś Mistrzem gry w Tenisa lub chociaż w Bingo?
Nie wiem czym Cię sprowokowałem do tej wypowiedzi

Moje posty to moje własne przemyślenia na temat meczów i rozwoju wydarzeń w turnieju. Mistrzem ani ekspertem nie jestem a tenisem się po prostu interesuję i lubię o tym mówić i pisać. Nie każdemu się to musi podobać ale z drugiej stron, skoro denerwują Cię moje wypowiedzi (przypuszczam, że tak jest) to albo ich nie czytaj albo napisz z czym się nie zgadzasz. W końcu forum służy do merytorycznych (w założeniu) dyskusji

Pozdrawiam.
Az sie wzruszylam. Jak nie ogladaliscie Any z Serena to duzo straciliscie. Mecz byl fenomenalny.
Niestety widziałem jedynie urywki ale Ana wyglądała imponująco. Pewność siebie, mocne forehandy i precyzja i Serena poza turniejem - chyba mało kto się tego spodziewał. Wydaje mi się, że w ostatnich latach Ana często przegrywała nie ze względu na brak umiejętności a słabą psychikę. Teraz znacznie poprawiła ten element i będzie na pewno groźna. Ładnie radzi sobie Eugenie. Mimo Dellacqua sporo psuła w drugim i trzecim secie to trzeba przyznać, że wiele błędów wymuszała dobra gra Kanadyjki. Szykuje się więc pojedynek dwóch moim zdaniem najpiękniejszych dziewczyn w tourze

A będąc w temacie urodziwych tenisistek to wiecie może co się dzieje z Marią Kirilenko? Wydaje mi się chyba, że nie wystartowała w AO?
Trener Williams zaznaczył ,że jego podopieczna ma problem z plecami ( może to wina jej słabszej dyspozycji)
W programie Gem, Set and Mats Wilander powiedział, że jego zdaniem nie można tłumaczyć w ten sposób porażki Sereny, gdyż wszelkie problemy plecami uniemożliwiłyby Serenie tak dobry serwis

Oglądałem dwa pierwsze sety z pojedynku Penetty z Kerber. Włoszka w pierwszej partii grała świetnie, co prawda Niemka sporo psuła ale dużo ryzykowała bo tylko w ten sposób mogła coś ugrać. W drugim secie Penetta zaczęła się trochę mylić dzięki czemu Kerber ugrała seta. Mecz był wyrównany i stał na wysokim poziomie. Włoszka bardzo dobrze serwowała, 8 asów i 72% wygranych piłek po pierwszym serwisie robi wrażenie. Flavia potwierdziła, że jej obecność w półfinale US Open to nie przypadek i potrafi grać na wysokim poziomie w dużych imprezach. Teraz pojedynek z Na Li, która gładko ograła Makarovą. Rosjanka to ciekawy 'przypadek' - gra solidnie ale czegoś jej brakuje. Potrafi w jednym meczu zagrać fenomenalnie by w następnym psuć na potęgę. Mimo wszystko czwarta runda to i tak dobry wynik i jest jedną z lepszych aktualnie Rosjanek - w US open dotarła do ćwierćfinału czyli jakaś regularność się pojawia.
Obstawiam, że ćwierćfinały w górnej drabince wygra Ana i Flavia. Na Li musi zagrać znacznie lepiej niż w meczu z Safarovą czy Makarovą (która dużo psuła) aby pokonać świetnie dysponowaną Włoszkę. Mimo wszystko również dla mnie faworytką turnieju jest Vika i Slo nie jest raczej w stanie jej zagrozić ale zobaczymy, będzie ciekawie

Dzisiaj w nocy kibicuję Agnieszce i Dominice. W meczu Jankovic - Halep faworytki nie mam, ale młoda Rumunka ma jeszcze czas na wielkie wygrane a Jankovic ciągle stara się wrócić na szczyt.
U Panów bez niespodzianek. Cieszy mnie wygrana Ferrera, który jest moim ulubionym tenisistą