Skoki narciarskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Skoki narciarskie

Postprzez Daniel » 20 Sty 2011 20:43

Pozdrowienia dla wszystkich z Zakopanego :)
Daniel
Kadra A

Miejscowość: Toruń

Postprzez góral'ka » 20 Sty 2011 20:52

Na zawody jak najbardziej się wybieram, zaliczam lekcje w sql i spokojnie pod skocznie oby tylko Polacy dostarczyli wielu emocji :mrgreen: pozytywnych.
Awatar użytkownika
góral'ka
Młodzieżowiec

Miejscowość: okolice Zakopanego

Postprzez Janko10 » 21 Sty 2011 01:04

Raku, święta racja, zaskoczył tylko Żyła. No i fart zaskoczył. ;)
Aaaa... Jeszcze jedno, KLEMENS w konkursie!!! Bezcenne. :lol: A teraz bula. :|
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Brzeg Dolny

Postprzez albatros » 21 Sty 2011 13:30

W przyszłym sezonie wg słów Tajnera, również będziemy mieć w Polsce trzy konkursu, w Wiśle w piatek, w Zakopanem sobota i niedziela
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez markos7207 » 21 Sty 2011 14:10

Tak... Tour de Ski też miało być i to już w tym roku i to na 99%...
Wracając do skoków to nie ma co marudzić na razie bo niemal w komplecie dostali się nasi skoczkowie do konkursu, jeśli połowa z nich awansuje do "30"-ki to będę zadowolony. A nawet jeśli oprócz Adama nikt nie awansuje to pod warunkiem że Mistrz wygra będę sakramencko zadowolony ;) .
Daniel, dzięki za pozdrowienia i dmuchajcie tam mocno Adasiowi pod narty :D .
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez karlos » 21 Sty 2011 23:31

Małysz wreszcie wygrał :D , więc dziś w Zakopanem mieliśmy prawdziwe święto, chociaż trzeba przyznać, że pomogli mu trochę rywale swoimi słabszymi skokami ;) . Dziś swoją dobrą formę potwierdził również Żyła, który w ten sposób udowodnił, że łatwiej zdobyć formę poza kadrą :mrgreen: , a Kruczkowi jednak sporo brakuje do np. trenera Szturca. Bo co prawda podopieczni Kruczka skakali dziś poprawnie, ale chyba nie tylko ja uważam, że stać ich na znacznie więcej, ale nie z tym trenerem. Chociaż nie zdziwilbym się, gdyby dzięki temu, że Kruczek zacznie sobie przypisywać sukcesy Małysza czy dobre występy Żyły, w oczach Tajnera zasłuży sobie, aby być trenerem na kolejny sezon.
Awatar użytkownika
karlos
Żywa legenda

Miejscowość: Gdynia

Postprzez damian940915 » 21 Sty 2011 23:49

Aż się prawie popłakałem jak Małysz na podium stawał. W końcu po takim czasie wygrał! Ja wierzę i życzę mu, by dotrwał do Soczi i przywiózł stamtąd złoto! Naprawdę tego złota mi u niego brakuje, chociaż jest wspaniałym sportowcem. I dla mnie jest to jednoznaczne, że są to zasługi tylko i wyłącznie trenera Lepistoe, no i oczywiście samego pana Adama.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Janko10 » 22 Sty 2011 01:26

Pięknie Adam. :D
A MŚ tuż, tuż. Zapowiadają się najlepsze dla nas w historii. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Zann » 22 Sty 2011 01:35

;)
Ostatnio edytowany przez Zann, 22 Sty 2011 11:59, edytowano w sumie 1 raz
http://www.tylkoigrzyska.pl/
Zann
Młodzieżowiec

Postprzez Janko10 » 22 Sty 2011 02:02

Tak Zann... I dlatego TVP Go tak lubi, że dzisiaj (wczoraj raczej) wyglądało na to, że to Kruczek jest ojcem sukcesu Małysza. Wczoraj odtrąbiono wielki sukces "11 w konkursie" z Kruczkiem w tle, który uczciwie zasugerował, że dużo szczęścia mieli. I pewnie nikt nie zauważał rozbrajającego zdania Żyły "widać można być poza kadrą i dobrze skakać". Ja bym to zmienił na "może lepiej być poza kadrą, aby lepiej skakać".
Kruczek to taki Kwaśniewski, swój chłop, lud go lubi, ale kompetencje niekoniecznie rewelacyjne. ;) Oczywiście "mendą" nie jest. (pozdrowienia dla Raku :lol: )
Medal w drużynie na MŚ i zrobię "hauhau". :lol:
A tak w sumie to jednak mam z nim problem... No, bo to lato piękne było. ;)
Awatar użytkownika
Janko10
Mistrz Olimpijski

Postprzez Zann » 22 Sty 2011 09:33

:mrgreen: ;)
Ostatnio edytowany przez Zann, 22 Sty 2011 19:33, edytowano w sumie 1 raz
http://www.tylkoigrzyska.pl/
Zann
Młodzieżowiec

Postprzez dan » 22 Sty 2011 09:48

Ale jednak trenując poza kadrą skacze na przyzwoitym poziomie czego nie można powiedzieć o większości naszych skoczków. Cieszę się oczywiście ze zwycięstwa Adama, chociaż po tym jego drugim skoku była wielka niepewność. Nie ulega wątpliwości, że Polak jest jednym z najlepszych skoczków w historii. 39 zwycięstwo w PŚ, 7 brakuje do Nykaenena. Zawiódł mnie wczoraj trochę Kamil, liczyłem na to, że w Zakopanym może uda mu się znaleźć w 10, ale i tak jest drugą siłą w polskich skokach.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez góral'ka » 22 Sty 2011 10:12

Stoch za bardzo się spina, jego drugi skok był bardzo dobry bo skakał z pewnym luzem nie był wysoko a gorzej to już raczej też nie bardzo mogło być :mrgreen:
Adam to po prostu brak słów ile radości Polakom już przyniósł i zapewne jeszcze przyniesie. Atmosfera na skoczni fenomen wiem że nie wszyscy ją lubią ale ja ją kocham tę wspólną radość i hymn i wszystko :D
Awatar użytkownika
góral'ka
Młodzieżowiec

Miejscowość: okolice Zakopanego

Postprzez albatros » 22 Sty 2011 11:32

Narzekanie ciągłe na Kruczka. Trzeba sobie jasno powiedzieć to jest najlepszy trener na miarę naszych czasów. Dobrej klasy szkoleniowiec z zagranicy sporo kosztuje, ale to jest pikuś z tym, że będzie chciał dostosować polskie realia do swoich, mieć profesjonalnych asystentów, normalnie funkcjonujące zaplecze, szkolenie młodzieży. To dopiero kosztuje, ale i powoduje straszny opór środowiska, tak więc Kruczek jest w sam raz. I jak na średniego trenera ma średnie wyniki.

Brawo dla Adama, należała mu się ta wygrana.
albatros
Młodzieżowiec

Postprzez friducha » 22 Sty 2011 11:44

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 22 Sie 2016 00:07, edytowano w sumie 1 raz
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez damian940915 » 22 Sty 2011 14:28

Dzisiaj 1 zmiana w kadrze: Zapotoczny za Ziobrę.
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez dan » 22 Sty 2011 18:36

Dzisiaj Adam 6, Kamil 7. Gdyby według starych zasad odbywał się ten konkurs Kamil wygrałby wyraźnie z Morgensternem, który dzisiaj był drugi. W pierwszym skoku Polak skoczył dwa metry dalej od Austriaka, a w drugim dołożył mu jeszcze 4,5 metra, a mimo tego stracił do lidera PŚ sporo punktów. W klasyfikacji PŚ Małysz nadal jest 4, a Stoch awansował z miejsca 17 na 13.
Jeszcze uzupełniając dzisiaj wygrał Amman przed Morgensternem i Hilde. Niestety, poza tą dwójką, którą wcześniej wymieniłem żaden nasz reprezentant nie awansował do II serii, ale Kruczek będzie chwalony za Kamila, a może nawet za Adama, chociaż go nie trenuje.
Jutro trzeci konkurs w Zakopanym.
Awatar użytkownika
dan
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez zdzichu » 22 Sty 2011 18:41

Rzeczywiscie dobry wynik Kamila fajnie że wyszły mu dzis wszystkie trzy skoki jakie oddał ,szkoda Zyły bo niewiele mu zabraklo do wejscia ,bo Huli brakło jednak wiecej.Pozostali Polacy niestety daleko.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Menson » 22 Sty 2011 19:10

Natomiast bardzo dobrze się prezentuje Tomasz Byrt, który jest totalnym debiutantem w PŚ. Niewiele odbiega kadrowiczom z kadry głównej, i biorąc pod uwagę to, że to jego pierwszy sezon w kadrze, to normalne, że od razu ich przeskakiwać nie będzie. Przegrywa z nimi naprawdę na styk. Do tego pokonał Murańkę. :lol:

Co do Stocha - za co on dostał takie wysokie noty w 1. skoku? Powinien mieć o dobre 6 punktów mniej... Natomiast jak napisał dan raczej jako tylko informację, chociaż nie wiem, to mnie to normalnie po raz kolejny denerwuje... Wyrzucić ten system, wyrzucić noty sędziowskie i niech się liczy tylko odległość. Do tego ciekawe czemu po skoku Prevca, bądź przed jego skokiem obniżyli belkę...

Natomiast o PK - totalna kompromitacja. Czy w końcu trenerzy będą zmienieni, czy nadal będzie taka maniana jak do tej pory...

Kadra na jutro zdecydowanie dobra, taka jak się tego większość spodziewała, więc akurat do tej decyzji nie można mieć pretensji.
Menson
Kadra B

Postprzez Krzychu90 » 22 Sty 2011 21:03

Dobry start Stocha. Gdyby zawody były rozgrywane wg starych zasad to znalazł by się na podium. Małysz przyzwoicie. A co do pozostałych "orzełów". Gorsze miejsca Huli i Żyły wynikają poniekąd z tego, że dziś mieli troche gorsze warunki niż wczoraj, no i Hula wydaje się, że zawalił skok na progu. Śliż w normie, Murańka gdy nie wiało pod narty, a zaciągało z tyłu było wiadomo, że spadnie na bulę. Dobry skok Byrta, który miał jedne z najgorszych warunków w 1 serii, a mimo to skoczył dosyć przyzwoicie i mam nadzieję, że powalczy w MŚ juniorów.
Krzychu90
Młodzik młodszy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości