Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez damian940915 » 16 Gru 2015 00:57

Ja nie wiem, czy to są duże koszty. Bydliński postanowił zebrać pieniądze na przygotowania na jednej z platform crowdfundingowych. Mówi tam o kosztach rzędu 100 tys. zł za sezon, z czego część ma już od sponsorów, co ma objąć m.in. 40 dniowe zgrupowanie w Kanadzie https://polakpotrafi.pl/projekt/polski-alpejczyk
Narty były złe i strzelanie, strzelanie też było złe ...
Awatar użytkownika
damian940915
Mistrz Świata

Postprzez Wybitny ekspert » 16 Gru 2015 16:24

No to już oficjalnie: Mikaela Shiffrin nie wystąpi do końca sezonu 2015/16!
Maze, Fenninger, Shiffrin, która następna?
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Duche » 16 Gru 2015 18:11

Szkoda, niemniej jednak rywalizacja w damskim slalomie zapowiada sie w takim wypadku szalenie ciekawie. Szczerze mówiąc to liczę na Zuzulovą.
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Dorothea Wierer :*
Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Miejscowość: Lędziny / Лендзины

Postprzez Bedrzich » 17 Gru 2015 19:16

No nie ma co ukrywać, że "dzięki" (tfu, tfu, ale mi się napisało...) okolicznościom panny Schifrin rywalizacja w technicznych kobiecych konkurencjach nagle staje się od razu znacznie ciekawsza. Moją faworytką jest Frida, taka zawsze druga, niech dziewczę w końcu wygra np. kulkę za slalom, chociaż jeśli popatrzeć na wschodzącą gwiazdę Vlhovej, to zaraz się okaże, że ona gotowa zastąpić Szifrin w slalomach na całej linii. Ostatnio zwyciężyła bez żadnych ale :o
Aha, no i jaka jest teraz najpoważniejsza kandydatka do dużej kuli i kilku mniejszych przy okazji - rekonwalescentka Vonn!!!
Bedrzich
Mistrz Świata

Miejscowość: Gduńsk

Postprzez zdzichu » 17 Gru 2015 20:40

Przypomnę Ci, że rekonwalescentka Vonn już w ubiegłym sezonie zdobyła dwie małe kule dystansując przy tym Maze i Fenninger jakbyś nie pamiętał :P
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Bedrzich » 17 Gru 2015 23:42

Pamiętam, ale w czasie przygotowań do sezonu miała znowu kłopoty (chyba nawet dwukrotnie). A i tamten sezon był przecież z przygodami, cały czas brzmiało pytanie czy kolano wytrzyma. Szczerze mówiąc to na razie może ona przegrać tylko z własnym zdrowiem, rywalkom pozostaje nadal oglądać jej plecy jeśli jest w stanie tylko pojechać na 85 %. Gdyby jeździły Maze i Fenninger na pewno wyglądało by to inaczej...
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Duche » 18 Gru 2015 14:39

Jakże ładne podium w kombinacji pań. Gut o 0.1 sekundy pokonała Vonn i pokazała Amerykance, że wcale lekko, łatwo i przyjemnie w tym sezonie być nie musi. Strasznie mnie to cieszy. Szczególnie mógł się podobać slalomowy przejazd Lary, bo uzyskała trzeci czas. Kiedyś któryś z komentatorów mówił, że Gut jako juniorka najlepiej czuła się właśnie w slalomie, a nie w konkurencjach szybkościowych, więc może i jej uda się kiedyś wywalczyć podium w normalnym slalomie. Byłoby miło ;)

Jutro zjazd i pewnie rywalizacji obu pań ciąg dalszy. Oby z podobnym rezultatem jak dzisiaj.

U panów Norweskie podium. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Wiadomo, Svindal i Jansrud to pewniaki, ale ten młody Kilde zaczyna sobie coraz lepiej poczynać. Kto wie, może to nie ostatnie takie podium w tym sezonie. Dobre rokowania przed Norwegami. A jeśli Kilde nie będzie w przyszłości jakimś dominatorem to i go mocniej polubię (choć Svindala trudno nie lubić).
"Nie rozumiem, jak można mieszkać w pałacu ze złota, podczas gdy tylu ludzi umiera z głodu, a następnie jechać i całować ziemię biednych krajów"
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Bedrzich » 18 Gru 2015 18:18

No Duche, pozostaje mi tylko Tobie przyklasnąć. Moje odczucia są bardzo podobne...
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Bocian » 18 Gru 2015 23:36

Bedrzich napisał(a):No Duche, pozostaje mi tylko Tobie przyklasnąć. Moje odczucia są bardzo podobne...

A Duche to nie jest przypadkiem kobietą? ;)
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Miejscowość: Bikini Dolne

Postprzez RakuNH » 18 Gru 2015 23:47

Bocian napisał(a):
Bedrzich napisał(a):No Duche, pozostaje mi tylko Tobie przyklasnąć. Moje odczucia są bardzo podobne...

A Duche to nie jest przypadkiem kobietą? ;)

To że lubi chłopczycę Swietoczkę :mrgreen: to o niczym nie świadczy! A tak serio Duche to chłop! ;)
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez Bocian » 18 Gru 2015 23:54

A już myślałem.....osądziłem po swoich znajomych. W większości podziwiają one Aksela ze względu na jego walory estetyczne :roll:
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Postprzez Wybitny ekspert » 19 Gru 2015 00:02

Jedna setna, dobre i to.
Brawo Lara, niech Vonn nie czuje się tak pewnie. To dopiero grudzień więc rozdawanie kuli w tym momencie jest przedwczesne. Coś czuje że Vonn i Gut powtórzą walkę do samego końca z zeszłego sezonu Fenninger i Maze. O ile oczywiście któraś nie złapie kontuzji :(
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Bedrzich » 19 Gru 2015 16:21

No te kontuzje, to zmora w tym roku. Ale Vonn przeszkodziła sobie dziś sama, kolejna wygrana Lary - bardzo ciekawie to wygląda :)
U panów tym razem między Norwegów wcisnął się Francuz Fayed, a Austriacy dalej bida z nędzą. Ale jeszcze gorsza dla nich wiadomość to wypadek Mayera, bo on akurat prezentował się dobrze... Jak tak dalej pójdzie to w Kitz będzie żałoba :mrgreen:
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Bocian » 20 Gru 2015 10:04

Mam pytanie. Czy tylko mnie irytuje drugi komentator Eurosportu? Michał ma bodajże na imię.
Awatar użytkownika
Bocian
Żywa legenda

Postprzez Duche » 20 Gru 2015 15:03

Trochę irytujący jest, to fakt, ale jest młodym komentatorem, więc ma czas żeby się wyrobić.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Wybitny ekspert » 20 Gru 2015 16:02

Bez przesady, akurat mi on pasuje, jak na młodzież to wcale nie jest zły.
Wybitny ekspert
Kadra A

Postprzez Bedrzich » 20 Gru 2015 18:55

Ja odbieram faceta jako z lekka irytującego. Już kilka razy wypowiadałem się kilka razy źle na forum o komentatorach sportowych, ale ten mnie dołuje strasznie.
Przecież polski to jest piękny język, najpiękniejszy zaraz po češtině, a ten chłoptyś tak go kaleczy!!! Cieszy fakt, że facet wie co komentuje i zna się na tym, ale na Boga, czy komentatorzy naprawdę nie mogą choć trochę popracować nad warsztatem słownym. Facet sadzi takie błędy, że gdybym był jego nauczycielem, to zrobiłbym mu z tyłka jesień średniowiecza :mrgreen:
Oczywiście zaraz wyjdzie, że pewnie to nikomu nie przeszkadza, a może nawet, o zgrozo, nikt tego nie zauważa, tylko pół-Czech (choć polonista).
Bedrzich
Mistrz Świata

Postprzez Jordi » 20 Gru 2015 21:17

Faktem jest, że on kaleczy język tymi "dałnhilami", "esdżi", "dżiantami", ale póki co to mnie on raczej bawi niż irytuje. Z Domańskim się idealnie dobrali, bo obaj pieją nad tym jaką ktoś ma technikę, po czym na punkcie pomiaru ogromna strata i lol i cisza 5 sekund, a potem "no cóż. Pięknie jedzie, ale wolno" :lol:

Dziś młody mnie zabił tekstem o Neureutherze, że "jeździ do jego kolegi do Karpacza potrenować i KOCHA NASZ NARÓD I KRAJ" :lol: Ale z takim zadęciem to powiedział, i że mu kibicuje i w ogóle, że spadłem z fotela xD

Nie myślałem, że będzie ktoś słabszy od Kurdziela w komentowaniu. Kurdziel miał sporą wiedzę jako trener, ale do komentowania już talentu brak było. Ten póki co "ujdzie", ale zobaczymy jak będzie dalej.
Jordi
Młodzieżowiec

Postprzez Duche » 20 Gru 2015 21:27

Kurdziel fajnie komentował. Szkoda, że tak rzadko teraz to robi. Dużo lepszy niż np. Szafrański.
Diego Armando Maradona

Awatar użytkownika
Duche
Żywa legenda

Postprzez Wybitny ekspert » 20 Gru 2015 21:31

A ja tam lubię Szafrańskiego. Choć i tak wszyscy mogą czyścić buty Domańskiemu, który co prawdę nie jest już w najwyższej formie ale jakoś łatwo mu to wybaczyć jak kiedyś B. Chruścickiemu.
Wybitny ekspert
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości