Polityka

O wszystkim.

Re: Polityka

Postprzez RakuNH » 22 Paź 2015 12:50

To Kukiz ma partię? ;)

Jak jak pójdę zagłosować to raczej na tego Pana: https://www.youtube.com/watch?v=f1eW0WxoMvo

Medycyna to moja pasja... :roll:
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 25 Paź 2015 09:13

Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez maksim » 25 Paź 2015 22:25

Petru. Whaaat?
I don't need you to worry for me cause I'm alright
I don't want you to tell me it's time to come home
I don't care what you say anymore, this is my life
Go ahead with your own life and leave me alone
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Miejscowość: Szatander Bank/Korova Milky Bar - Częśtochowa

Postprzez Snill Jenta » 25 Paź 2015 22:32

PSL...
JAKIM
cudem...
Mam nadzieję, że zjadą na 4.9, a Krul wjedzie, byłoby ciekawie.
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez friducha » 25 Paź 2015 23:18

bye
Ostatnio edytowany przez friducha, 21 Sie 2016 20:10, edytowano w sumie 1 raz
**UWOLNIĆ ŚWISTAKA***zostawiam na wieczną pamiątkę tego sympatycznego młodzieńca.
friducha
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 25 Paź 2015 23:31

Ulubieńcy Sana mają większość i prezydenta. Od jutra sportowcy będą mieli dziesięć razy większe stypendia i może mi się przyspieszy termin do laryngologa :D
zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 26 Paź 2015 09:46

Dzisiaj wielu będzie biec na pomoc zwycięzcom a jeszcze wczoraj głośno krzyczeli:Ciemnogród,Mocherowe Berety,Prawicowe Oszołomy.Nie obrażajcie się TVN-y,Michniki,Lisy,Palikoty,Gertychy,Sikorskie czy Wojewódzkie na wybór Polaków.Wiem,jest Wam smutno ...ale i mnie smutno kiedyś było ;).Smutno mi było jak Komorowski mówił po wyborze Lecha Kaczyńskiego na Prezydenta,ze szkoda Polski.Smutno było mi jak z tego Prezydenta kpiliście i oczerniali.Smutno mi było jak widziałem Wasze uśmiechy na lotnisku gdy wracały ciała w trumnach z Moskwy.Smutno było mi jak dożynaliście watahy.Smutno mi było jak nie rozumieliście bólu po stracie brata robiąc głównego winowajcę z Jarosława katastrofy Smoleńskiej.Smutno mi było jak widziałem prowokacjię na Placu Trzech Krzyży.Smutno mi było jak wnośiliście członka do sali sejmowej.Smutno mi było jak wpiepszaliście osmiorniczki popijajac drogim winem i kolacją w dwoje za 2 tysiace złotych.Smutno mi było jak stawialiście kolorową teczę na Placy Zbawiciela i smutno mi było jak paliliście ,,ruską budę"podczas manifestacji niepodległościowej.I smutno mi było jak oczernialiście Zelnika i smutno mi było jak promowaliście ks.Lemańskiego i ks.Charasmę kpiąc z wartości chrześcijańskich.I jeszcze wiele wielę razy smutno mi było.Dacie radę! Córko Ewy Kopacz,Anno Grodzka,Robercie Biedroniu nie wyjeżdżajcie bo Polska to piękny kraj!

Markos żyjesz? :)
Ostatnio edytowany przez mareqna, 26 Paź 2015 10:17, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez kat. » 26 Paź 2015 10:01

Wszedłem na telewizornię na wystąpienie Nowackiej, mówi wzruszona, że dokonali RAZEM rzeczy niemożliwej (słowo razem padło bodajże 27 razy przez 5 minut), no to sobie myślę, pewnie 20 % pękło i będzie skrajnie lewicowa koalicja PO-SLD... A tu jednak chodzi o coś innego, pierwszy raz lewica, która nie dość, że nią jest, to jeszcze się tego nie wstydzi, znajdzie się poza sejmem. 8-) Brawo! Następnym razem jeszcze więcej uwagi poświęćcie sprawom obyczajom. Słusznie bodaj Ziobro skazał, że można różne rzeczy o starych komuchach mówić, ale pedalstwa to nawet oni nie "zniesą" ;)
...to tylko wieczność pustką śpiewa
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Miejscowość: Marcówka

Postprzez Snill Jenta » 26 Paź 2015 10:25

W sumie irytujące, że tzw. "naród" widzi tylko dwie partie, jakby innych nie było :roll: Brawo.
Ale taki np. Swetru nie wiadomo, skąd się urwał, a od razu takie poparcie dostał, podobnie Rakłem. A Krul to chyba na zawał zejdzie do tego wtorku; serio, mógłby już w końcu po tylu latach wejść, przynajmniej byłoby ciekawiej, zresztą postulaty ma niegłupie ("jedyna szansa na pozytywną zmianę"), tyle że nie jest PO ani PiS-em, stąd te 4,9%.
Ostatnio edytowany przez Snill Jenta, 26 Paź 2015 17:05, edytowano w sumie 1 raz
There comes a point where it all becomes too much. When we get too tired to fight anymore so we give up. That's when the real work begins. To find hope where there seems to be absolutely none at all.
Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez RakuNH » 26 Paź 2015 11:36

Jako ścisłowiec zakładając wzrost poparcia o 50% (W Polsce 3,3 na 4,9%, w USA było więcej z 2,24 na 3,7%) widzę realne szanse Jonasza na sejm, bo to powinno dać za granicą około 20 tysięcy głosów a 0,1% to 15 tys. Ale to oczywiście tylko w przypadku kiedy late poll trafia idealnie w 4,9%, bo może być np. 4,8%.

PiSowi tradycyjnie maleje (ich wyborcy, przynajmniej ich część, nie potrafi głosować) i zaraz straci większość.

Szczerze mówiąc to nawet bym śmiechnął jakby się okazało, że wchodzi ZLEW i JKM, nie wchodzi PSL (oni za granicą nie wyciągną nawet 0.5% a to mimo wszystko około 150-200 tys głosów na całym świecie), i nagle się okazuje że PO-Swetru i ZLEW mają większość.
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 26 Paź 2015 13:51

Myślę,że Korwin wejdzie do sejmu kosztem PSL-u (właściwie to tylko cud może uratować zieloną koniczynkę).Właśnie głosy z zagranicy i Warszawy powinny poprawić notowania Korwina i mam nadzieję,że PIS obroni większość parlamentarną.Partia Razem zdobyła za dużo głosów żeby wszedł do sejmu ZLEW, moim zdaniem.

Czy ktoś widział Stefana N.i Janusza Paligłupa?
Ten który sam obalił komunizm już grozi zwycięskiej partii;Jestem w stanie w bardzo krótkim czasie podnieść Polskę.Jeśli będzie żle"
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez RakuNH » 26 Paź 2015 20:05

Jednak chyba i ZLEW i Korwin 0.5% od progu. No nic, PiS ma większość. Zbigniew Stonoga skomentował to swoim 4 minutowym nagraniem, które zapewne do jutra będzie już historyczne. Ja się powstrzymam od komentarza ;)
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 01 Lis 2015 12:12

Image
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez kat. » 14 Lis 2015 20:27

Zbłąkane syryjskie owieczki zaczynają się odwdzięczać za gościnę. A ktoś tu pisał o następnym pokoleniu :roll:

Ale teraz głównym problemem lewicowych środowisk będzie pewnie "wzrost ksenofobicznych nastrojów". Niedługo spełni się wizja Houellebecqa i jedyną alternatywą państw wyznaniowych będą ci straszni faszyści z rozmaitych frontów narodowych.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez RakuNH » 14 Lis 2015 20:38

To jakiś spisek i ustawka nazioli. To nie jest możliwe, żeby terrorysta przypłynął razem z matkami z dziećmi. W ogóle to trzeba się zastanowić dlaczego są te zamachy, być może czują się wyobcowani, może zasiłki są za niskie. Nie można tak jednoznacznie oceniać sytuacji.

A już tak z czysto politycznej strony (jakoś przy rozwaleniu samolotu z niewinnymi Rosjanami nie było takiego wylewania żali, a oni dostali za to że Putin coś tam próbuje robić - przy okazji załatwia też swoje różne interesy więc nie tylko PI się dostaje ale przynajmniej coś robi), to jakbyśmy jutro mieli wybory, to PiS by miał prawie większość konstytucyjną a Korwin by z Wiplerem już się szykowali na koryto.

P.S. Dziś widziałem fragment Faktów, a tam puścili wypowiedź jakiegoś starszego Francuza mniej więcej taką, że on był na wojnie ale to co zrobili, to jest barbarzyństwo i za taki akt trzeba ich zrównać z ziemią, najlepiej z mała pomocą nuklearną. W Faktach takie szerzenie nienawiści? Powinni puścić jakąś wypowiedź, że jesteśmy wszyscy razem i że jak wybiją pół Europy to nie zabiorą nam wolności!
Awatar użytkownika
RakuNH
Forumowy bożek

Postprzez maksim » 15 Lis 2015 01:42

Twitter potępia. Wojna z terrorem już w połowie wygrana.
Awatar użytkownika
maksim
Kadra A

Postprzez kat. » 15 Lis 2015 14:14

RakuNH napisał(a):W ogóle to trzeba się zastanowić dlaczego są te zamachy, być może czują się wyobcowani, może zasiłki są za niskie. Nie można tak jednoznacznie oceniać sytuacji.

W zachodnich mediach właśnie taka narracja, zresztą u nas też się pojawia. Wczoraj w tv goście od terroryzmu i hasła "musimy skończyć z poprawnością polityczną", ale dziś od rana pranie mózgów pt. "terroryzm jest bezwyznaniowy", "islam to religia pokoju", itp.

A tak w ogóle to po śmierci Rosjan nie było takiego poruszenia w mediach. Ruskie zasłużyły. Tylko że to nie Ruskie ściągają do siebie terrorystów. Francja już stracona, Skandynawia tak samo, następni w kolejce Niemcy. Może jednak ta nasza, zacofana cywilizacyjnie część Europy się opamięta.
Awatar użytkownika
kat.
Forumowy bożek

Postprzez jacek89 » 15 Lis 2015 21:41

Terroryzm jest bezwyznaniowy, nie każdy muzułmanin jest terrorystą... za to prawie każdy terrorysta dziwnym trafem jest muzułmaninem. W tym momencie pozdrawiam wszystkich przeciwników krzyża, płaczków, którzy płaczą, że Polska to państwo wyznaniowe, że mohery, że kościół katolicki się wtrąca tam gdzie nie trzeba. Może i prawda ale jak ktoś naprawdę jest ateistą to nie będzie mu to bardzo przeszkadzało. Gdyby jednak nie to, pewnie dzisiaj bylibyśmy mniej "cywilizacyjnie zacofani" ;)

Bardzo bym chciał, żeby u nas się opamiętali, ale nic na to nie wskazuje. Najpierw musiałyby się zmienić nasze najbardziej opiniotwórcze media. Jaka jest na to szansa? :P Czego można oczekiwać od nich jak nawet na przykładzie wspomnianych Rosjan wychodzi ich brak obiektywizmu i podwójna moralność. Trzeba liczyć na ludzi, że jednak będą trochę pielęgnować to nasze zacofanie :)

Cywilizowany zachód chyba też jednak coś jeszcze może zrobić. Dopóki dysproporcje gospodarcze będą tak duże jak teraz, codziennie masy odmiennych kulturowo ludzi będą przybywać do Europy.
jacek89
Junior młodszy

Miejscowość: Legnica

Postprzez Snill Jenta » 15 Lis 2015 22:11

Awatar użytkownika
Snill Jenta
Kadra B

Postprzez mareqna » 16 Lis 2015 10:42

Piątkowa rzeź we Francji jest naturalnym ciągiem zdarzeń, najpierw wprowadzono laicyzację, potem wielokulturowość, teraz rodowici Francuzi są zakładnikami religijnych fanatyków z dzikich lądów. Kto sączył do pustych łbów „narrację miłości” ponad podziałami, kolorami i nawet genitaliami?
Młodzi ludzie poszukują wyższych ideaów a jeśli odeszło sie od wartości chrześcijańskich na rzecz nihilizmu to młode serca i umysły są podatne na werbunek przez islamskich wojowników.Dla mnie szokujaca jest informacja wczorajszej ,,kawy na ławę" a mianowicie,że 30% młodych Francuzów w wieku 18-24 lata popiera Państwo Islamskie.
A z Wiktora Orbana jeszcze wczoraj robiono pośmiewisko i obciach dla całej Europy a dziś jesteśmy wszyscy Francuzami ,,połączeni z nieopisany bólem" :(
My mamy w końcu rząd z mocnym kręgosłupem moralnym.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

PoprzedniaNastępna

Wróć do Hyde Park

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości