zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie

zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie

.
 . .
 .

Dla Michała znowu widziałbym większe szanse w IO czy MŚ. Wielkie dzięki Rafał, dzięki za te emocje, nasze kolarstwo wreszcie wkracza w erę lat 70 znaną ze świetnych polskich kolarzy, z Szurkowskiego, czy Mytnika. I mam nadzieję, że to co piszę nie jest tylko moim pobożnym życzeniem, a raczej przewidywaniem przyszłości ^^
 Dla Michała znowu widziałbym większe szanse w IO czy MŚ. Wielkie dzięki Rafał, dzięki za te emocje, nasze kolarstwo wreszcie wkracza w erę lat 70 znaną ze świetnych polskich kolarzy, z Szurkowskiego, czy Mytnika. I mam nadzieję, że to co piszę nie jest tylko moim pobożnym życzeniem, a raczej przewidywaniem przyszłości ^^ W końcu Polak wygrywa TdP, odkąd jest on w WT(PT)! Co do Rafała to raczej liczę na niego w Giro(w najbliższej przyszłości), bo TdF raczej zarezerwowane dla Contadora w jego drużynie  przynajmniej w przyszłym roku, musi się w końcu odkuć za  pechowy start w tym roku. No i Tinkoff Saxo  najbardziej polską drużyną w WT - Majka, Poljański no i Sagan pociągnął za sobą Bodnara do drużyny od przyszłego roku.
 W końcu Polak wygrywa TdP, odkąd jest on w WT(PT)! Co do Rafała to raczej liczę na niego w Giro(w najbliższej przyszłości), bo TdF raczej zarezerwowane dla Contadora w jego drużynie  przynajmniej w przyszłym roku, musi się w końcu odkuć za  pechowy start w tym roku. No i Tinkoff Saxo  najbardziej polską drużyną w WT - Majka, Poljański no i Sagan pociągnął za sobą Bodnara do drużyny od przyszłego roku. 

shunrey napisał(a): Cieszę się tym bardziej, że w kolarstwie pojawia się coraz więcej dobrych Polaków: Paterski, Niemiec no i oczywiście Kwiatek.
 Jeśli będzie miał szczęście i to on będzie liderem na Vueltę, a nie Horner (będzie ciężko żeby obrońca tytułu nie był liderem, ale Horner wydaje się być "normalny" i nie będzie kazał Niemcowi go holować - swoje rok temu zrobił, a rywale będą mocni) to może o dyszkę powalczy, ale z polskim kolarstwem wcale nie jest tak dobrze. Nie można wpadać w hurraoptymizm z powodu dwóch światowej klasy zawodników (Kwiatkowskiego i Majki). To są dwaj wybitni kolarze, ale mądrzejsi ode mnie fani kolarstwa mówią raczej, że na razie nie ma wielu młodych, którzy celowali by w drużyny WT.
 Jeśli będzie miał szczęście i to on będzie liderem na Vueltę, a nie Horner (będzie ciężko żeby obrońca tytułu nie był liderem, ale Horner wydaje się być "normalny" i nie będzie kazał Niemcowi go holować - swoje rok temu zrobił, a rywale będą mocni) to może o dyszkę powalczy, ale z polskim kolarstwem wcale nie jest tak dobrze. Nie można wpadać w hurraoptymizm z powodu dwóch światowej klasy zawodników (Kwiatkowskiego i Majki). To są dwaj wybitni kolarze, ale mądrzejsi ode mnie fani kolarstwa mówią raczej, że na razie nie ma wielu młodych, którzy celowali by w drużyny WT. Cieszy też piąte miejsca Niemca - na takich górkach i ze swoją jazdą na czas zrobił co mógł - jest nadzieja na Vueltę. No i mimo wszystko pozytywne zaskoczenie 11. miejsce Rutkiewicza. Ta czasówka nie było mu za bardzo na rękę, ale tradycyjnie jak jest TdP, to Rutkiewicz jedzie swoje w okolicach 10 miejsca
 Cieszy też piąte miejsca Niemca - na takich górkach i ze swoją jazdą na czas zrobił co mógł - jest nadzieja na Vueltę. No i mimo wszystko pozytywne zaskoczenie 11. miejsce Rutkiewicza. Ta czasówka nie było mu za bardzo na rękę, ale tradycyjnie jak jest TdP, to Rutkiewicz jedzie swoje w okolicach 10 miejsca  Miłe zaskoczenie też ze strony Taciaka na czasówce - mimo wszystko może w CV sobie wpisać ogranie Majki, który musiał jechać na 200%
 Miłe zaskoczenie też ze strony Taciaka na czasówce - mimo wszystko może w CV sobie wpisać ogranie Majki, który musiał jechać na 200%   

Tak czułem po 1 pomiarze, że Riblon z Majką przeszarżowali. Na szczęście zapas wystarczył. Baskowie nie tacy straszni na czas, skoro Ion przegrał z bratem.
 Tak czułem po 1 pomiarze, że Riblon z Majką przeszarżowali. Na szczęście zapas wystarczył. Baskowie nie tacy straszni na czas, skoro Ion przegrał z bratem.
 A tak serio, to według Wadeckiego liderami polskiej ekipy mieli być... Rebellin i Samoiłow - OK. Myślę więc sobie że skoro dyrektor polskiej ekipy tak mówi, to z naszymi jest marnie. Później myślałem jednak o Marczyńskim, który po poradzeniu sobie z kłopotami zdrowotnymi nawiąże do Vuelty 12 i jednej z większych niespodzianek w polskim kolarstwie. W czwartej kolejności myślałem o Rutkiewiczu, bo po pierwsze jednak czasówka całkiem po płaskim, a po drugie góry może nie wielkie, ale były zapowiedzi że pójdzie ostry gaz i poszedł ostry gaz, a przecież Rutkieiwcz to nie jest typowy góral. Na Gliczarowie widać było, że staje na pedały ale nie za bardzo rower idzie do przodu. Na szczęście na finałowy podjazd dojechał i wiele nie stracił. A czasówka jak czasówka - pojechał jak zawodnik polskiej ekipy, który jedzie w innej lidze. Mniej więcej takiego wyniku można było się spodziewać. Jakby nie puszczony odjazd Vakoca byłby dziesiąty czyli po swojemu
  A tak serio, to według Wadeckiego liderami polskiej ekipy mieli być... Rebellin i Samoiłow - OK. Myślę więc sobie że skoro dyrektor polskiej ekipy tak mówi, to z naszymi jest marnie. Później myślałem jednak o Marczyńskim, który po poradzeniu sobie z kłopotami zdrowotnymi nawiąże do Vuelty 12 i jednej z większych niespodzianek w polskim kolarstwie. W czwartej kolejności myślałem o Rutkiewiczu, bo po pierwsze jednak czasówka całkiem po płaskim, a po drugie góry może nie wielkie, ale były zapowiedzi że pójdzie ostry gaz i poszedł ostry gaz, a przecież Rutkieiwcz to nie jest typowy góral. Na Gliczarowie widać było, że staje na pedały ale nie za bardzo rower idzie do przodu. Na szczęście na finałowy podjazd dojechał i wiele nie stracił. A czasówka jak czasówka - pojechał jak zawodnik polskiej ekipy, który jedzie w innej lidze. Mniej więcej takiego wyniku można było się spodziewać. Jakby nie puszczony odjazd Vakoca byłby dziesiąty czyli po swojemu  Raczej jego występ oceniam na plus.
 Raczej jego występ oceniam na plus.  Tak czy siak liczba Polaków w WT raczej nie urośnie.
 Tak czy siak liczba Polaków w WT raczej nie urośnie.zygy napisał(a):Przy tym forum, to III RP i Okrągły stół, to mały pikuś. Kilku krzykaczy i napinaczy terroryzuje tu milcząca większość, która nie ma sił, żeby się babrać w tym bagnie

Trasa zdecydowanie nie pod niego, ale widać, że chłopak jest "w gazie". Najważniejsze, że te zwycięstwa dodały mu pewności siebie i on doskonale będzie wiedział, co może dać podjęcie ryzyka!
 Trasa zdecydowanie nie pod niego, ale widać, że chłopak jest "w gazie". Najważniejsze, że te zwycięstwa dodały mu pewności siebie i on doskonale będzie wiedział, co może dać podjęcie ryzyka! 
 , a niziny zajmują ok. 90 % powierzchni kraju, wychowano tak dużo zawodników potrafiących ścigać się w górach, na ostrych wzniesieniach, a od ponad 10 lat nie możemy doczekać się sprintera, który chociaż powalczy w sprincie na etapie TdP.
, a niziny zajmują ok. 90 % powierzchni kraju, wychowano tak dużo zawodników potrafiących ścigać się w górach, na ostrych wzniesieniach, a od ponad 10 lat nie możemy doczekać się sprintera, który chociaż powalczy w sprincie na etapie TdP. 

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości