Narciarstwo Alpejskie

Rozmowy na temat pozostałych dyscyplin sportowych.

Re: Narciarstwo Alpejskie

Postprzez zdzichu » 09 Gru 2012 23:27

Również uważam, że walka może trwać do marca.Trochę początek tego sezonu przypomina mi ten z roku 2010. Wtedy to Maryśka zaczęła świetnie, miała dużą przewagę, potrafiła nawet 2 razy wygrać z Lindsey zjazd W Lake Louise :shock: Jednak przyszedł spadek formy(u Tiny też nadejdzie) i walka trwała do samiutkiego końca.Wygrała ostatecznie w szemranych okolicznościach Niemka ;) Ale na chwilę obecną, ta walka ze wskazaniem na końcowy triumf Słowenki.Również lubię Tine, ale jednak Lindsey to Lindsey ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 10 Gru 2012 08:49

100 + 80 + 100 CO ZA WEEKEND :D Oczywiście walka o Kryształ będzie trwać aż do samego końca. Oby z pozytywny skutkiem (czyli Tina na pierwszym miejscu).
ssonicsl
Kadra A

Postprzez mareqna » 10 Gru 2012 11:28

zdzichu napisał(a):Również uważam, że walka może trwać do marca.Trochę początek tego sezonu przypomina mi ten z roku 2010. Wtedy to Maryśka zaczęła świetnie, miała dużą przewagę, potrafiła nawet 2 razy wygrać z Lindsey zjazd W Lake Louise :shock: Jednak przyszedł spadek formy(u Tiny też nadejdzie) i walka trwała do samiutkiego końca.Wygrała ostatecznie w szemranych okolicznościach Niemka ;) Ale na chwilę obecną, ta walka ze wskazaniem na końcowy triumf Słowenki.Również lubię Tine, ale jednak Lindsey to Lindsey ;)

Lindsey jest piękna i życze jej bicia wszelkich rekordów prawdziwa gwiazda i jakie będzie smutne narciarstwo alpejskie jak zakonczy karierę :( ;) ;) eh,lepiej nie mysleć.Ale kto namówił tak piękna dziewczyne na uprawianie tych ekstremalnych sportów?Przez Pinturusia miałem popsuta niedzielę,chociaż Tessa Worley i Colin Matel otarły łzy :)
Dzień za dniem jak wartki potok czas,
Zacieśnia krąg istnienia mego.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Miejscowość: Chorzów Hajduki

Postprzez markos7207 » 14 Gru 2012 17:10

Dzisiaj Lindsey sobie nie pojeżdziła za wiele, za to musiała zapoznać się z siatkami, na szczęście chyba nic jej nie jest.
Nie leży jej to Val d'Isere w tym roku, na treningach też kiepsko jej szło. Tina Maze nie wykorzystała okazji, ale za to Lara jak najbardziej ;) A propos troszkę zaiskrzyło na linii Vonn-Maze ostatnio :P , ale obie panie wyjaśniły już sobie nieporozumienia i Tina odwołała swoje oskarżenia.

Aksel nie zwalnia tempa, tym razem mimo kilku błędów i o mały włos nie wypadnięcia z trasy na samym końcu, znokautował rywali. Ten Marsaglia polubił podium najwyrażniej, szkoda że Jansrudowi zabrakło niewiele. Jutro dwaj Wikingowie mile widziani na podium, i to na dwóch pierwszych stopniach :D
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez mareqna » 14 Gru 2012 19:57

markos7207 napisał(a):Dzisiaj Lindsey sobie nie pojeżdziła za wiele, za to musiała zapoznać się z siatkami, na szczęście chyba nic jej nie jest.
Nie leży jej to Val d'Isere w tym roku, na treningach też kiepsko jej szło. Tina Maze nie wykorzystała okazji, ale za to Lara jak najbardziej ;) A propos troszkę zaiskrzyło na linii Vonn-Maze ostatnio :P , ale obie panie wyjaśniły już sobie nieporozumienia i Tina odwołała swoje oskarżenia.

Aksel nie zwalnia tempa, tym razem mimo kilku błędów i o mały włos nie wypadnięcia z trasy na samym końcu, znokautował rywali. Ten Marsaglia polubił podium najwyrażniej, szkoda że Jansrudowi zabrakło niewiele. Jutro dwaj Wikingowie mile widziani na podium, i to na dwóch pierwszych stopniach :D

Jakoś trzeba przeboleć Lindsey.Myśle,że Aksel to ostatni wielki alpejczyk z kraju fiordów.Ale były czasy dwóch wielkich rozbójników a węcz zbójów co łupili medale dużymi worami jak Św.Mikołaj na każdej imprezie.Mowa dla nie wtajemniczonych o Kjetilu Andre Aamodtcie i Lasse Kjusie.Ile oni w dwójkę zdobyli medali-gangsterzy? na M.Ś.i I.O. chyba z 80 albo 100 :) nie chce mi sie sprawdzać.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez mareqna » 15 Gru 2012 11:32

A w życiu prywatnym pięknej Lindsey nie jest tak kolorowo.Od lat zmaga się z deptesją,tą straszna chorobą która skrada sie podstepnie jak złodziej a żniwo zbiera obfite.Wprawdzie po ubiegłorocznym rozwodzie czuje sie lepiej ale nadal przyjmuje antydepresanty.Za wurzucenie z siebie bólu i przyznanie sie do tej strasznej choroby jeszcze bardziej Ją szanuję i kibicuję.Supergigant odwołany,Val d'Isere znów pechowe.
Awatar użytkownika
mareqna
Mistrz Olimpijski

Postprzez zdzichu » 15 Gru 2012 11:50

No proszę, w życiu bym się nie domyślił.Chociaż takie pogłoski słyszałem, ale nie chciało mi się w to wierzyć.Trzeba przyznać, że potrafiła to świetnie maskować.I na osobę pogrążoną w depresji nie wygląda, ale jak widać to tylko pozory ;)Jeżeli rzeczywiście tak jest, to tym bardziej zasługuje na szacunek.

Ciekawe co będzie z zawodami w Val Gardena, bo tam też solidnie śnieży ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 15 Gru 2012 14:15

Dlaczego miałaby zmyślać ? Życie na świeczniku drogo kosztuje, nie wszyscy sobie z tym radzą.

Mówiłem że za szkoda pięknej Morgan dla Bodzia jaskiniowca ;) . Proszę jak załatwił swoją śliczną żonę; zdjęcia dość drastyczne, uprzedzam ;)
http://instagram.com/p/TKWS0bJFhX/
https://twitter.com/MillerBode/status/2 ... 56/photo/1
http://instagram.com/p/TOJ5VTpFpu/

Ale spokojnie, to nie zupa była za słona, Amerykaniec ma taki talent do golfa że omal nie wybił żonie oka :P
Dopóki nie zajrzałem do internetu nie wiedziałem, że jest na świecie tylu idiotów - S.Lem

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 15 Gru 2012 14:22

Nie twierdzę, że zmyśla.Skoro tak mówi, to zapewne tak jest.Ale nie powiem, zaskoczyło mnie to.Jednak nie mam wątpliwości, że sobie z tym poradzi.
Natomiast Bode jak to Bode :D Szkoda tylko Alex ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 15 Gru 2012 14:27

Jaką Alex ? Alex Morgan i Morgan Beck to dwie różne osoby :P

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zdzichu » 15 Gru 2012 14:36

Wiem o tym :P Tylko mylą mi się te dwie panie ;) Na szczęście Alex, raczej nie przebywa w otoczeniu Bodzia ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez markos7207 » 15 Gru 2012 16:51

Za wszelką cenę chcieli rozegrać i dokończyć zawody w Val Gardenie, stąd takie podium, Guay jeszcze od biedy tam pasuje ale i on w tym sezonie nie pokazał nic wielkiego.
Wszystko mówi obecność w dziesiątce zawodników z numerami 39, 35, 52, 38, 53, 51, 46 i tacy zjeżdżacze jak Amerykanin Roger i Holender Van Heek.
Czasem i takie zawody do góry nogami się jednak zdarzają dzięki pogodzie, sport na wolnym powietrzu po prostu ;)

STOP szKODnikom!
Awatar użytkownika
markos7207
Forumowy bożek

Postprzez zygy » 16 Gru 2012 11:01

Moim zdaniem Fis się skompromitował wprowadzając te zmiany w długości nart gigantowych, bo to zabiło tą piękną konkurencję. Dzisiaj, po raz 1 w życiu po prostu wyłączyłem relację z Alta Badii po przejeżdzie zaledwie kilku zawodników., ponieważ to co zobaczyłem, tego nawet nie można już nazwać farsą, ale jakąś kompletną paranoją. Ja rozumiem, że Ligety jest alpejczykiem wybitnym, ale jego prawie 2,5sekundowa przewaga nad kolejnym rywalem, uzyskana w niewiele tylko ponad 1.20sek., przejeżdzie, zakrawa wręcz o kpinę... Zresztą, zdarza się to już nie 1raz w tym roku, co tylko potwierdza tezę, że całe zło pochodzi od tych nowych fis-owskich regulacji. U pań jest zresztą podobnie, bo od tego sezonu praktycznie nie da się wygrać z Maze, która musiałaby chyba nie ukończyć jakiś zawodów, żeby dać szansę komukolwiek innemu. A wszystko to oczywiście przez te cholerne dłuższe nart, którymi Amerykanin i Słowenka są największymi beneficjentami w całej stawce. Postanowiłem, że w tym sezonie daruje sobie w ogóle giganty w PŚ, bo nie mam ochoty oglądać ciągle tych samych nazwisk na czele na dodatek z praktycznie zerowymi szansami na jakiekolwiek zmiany. Brawo Fis, niedojże zabiliście skoki tymi przelicznikami, to teraz zabraliście się za narty alpejskie... Trzymajcie tak dalej, to takich osób jak ja, będzie z czasem coraz więcej.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez zdzichu » 18 Gru 2012 22:16

Japonia wraca na podium :D W dzisiejszym slalomie w Madonna di Campiglio, trzecie miejsce zajął Naoki Yuasa.Japończyk po pierwszym przejeździe zajmował miejsce pod koniec trzeciej dziesiątki.W drugim pojechał kapitalnie, przebił się aż na 3 miejsce.Miał też trochę szczęścia, bo dwaj Włosi nie dotarli do mety.Jednym z nich był mistrz olimpijski Giuliano Razzoli, który jednak wyglądał dzisiaj dobrze.Czyżby to pierwsze oznaki powrotu do formy? ;) Zawody jak zwykle po brawurowej jeździe wygrał Marcel Hirscher.Ten drugi przejazd Austriaka był wręcz niewiarygodny ;) A ten Neureuther, coś niebezpiecznie zaczyna zadomawiać się na podium :P

Klimat zawodów po przez sztuczne oświetlenie, przypominał trochę ten ze Schladming.A slalomy w Schladming zawsze były moimi ulubionymi zawodami.Jutro w Åre powinna panować podobna atmosfera, ponieważ panie, także przy sztucznym świetle rozegrają gigant.Na starcie nie pojawi się Lindsey Vonn.Amerykanka postanowiła zrobić sobie przerwę od startów.Myślę, że dobrze jej to zrobi.Rezygnując z rywalizacji w Åre, a także prawdopodobnie w Semmering, Vonn żegna się z obroną Pucharu Świata.Ale w tej chwili ważniejszy jest powrót do pełnej dyspozycji.

Niestety podczas tych dzisiejszych zawodów, na atak serca zmarł jeden z sędziów.
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez Kacpero221 » 18 Gru 2012 22:37

Dla mnie: sztuczne oświetlenie+slalom=Zagrzeb. A Zagrzeb = pewna kobieta jadąca prawie cały przejazd bez kijka...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

Postprzez zygy » 19 Gru 2012 15:17

Vonn bardzo dobrze robi, bo jej aktualna forma w konkurencjach technicznych zupełnie nie predysponuje jej do walki w pucharowych zawodach. W tym przypadku dochodzi też sfera psychiczna, zaś kolejne prawdopodobnie nieukończone przejazdy tylko by pogłębiły jej kryzys i fatalne samopoczucie. Nie ma się więc co napinać, tylko spokojnie trenować zjazdy i supergiganty w kontekście MŚ w Schladming, a także walki o małe kryształowe kule w tych konkurencjach. Tym bardziej, że sprawa PŚ wydaje się być w tym roku już rozstrzygnięta i tylko jakiś kataklizm mógłby go odebrać Tinie Maze. Pytanie tylko, czy Vonn będzie w stanie w jakiś zdecydowany sposób poprawić swoją slalomową dyspozycję, co może się okazać kluczowe z punktu widzenia jej występu w superkombinacji na lutowych MŚ.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez zygy » 19 Gru 2012 22:43

Uff, nareszcie ktoś się dobrał do tyłka Maze w gigancie, bo te jej wygrane stawały się już powoli nudne. Brawo Viki i liczę, że teraz będzie już tylko lepiej i lepiej :) Z dobrej strony zaprezentowała się też dziś Riesch, która jutro powinna powalczyć o wygraną, tym bardziej z uwagi na prawdopodobną absencję Marlies Schild.
zygy
Użytkownik zbanowany

Postprzez zdzichu » 20 Gru 2012 20:22

Mimo nieobecności w Åre Lindsey Vonn, Amerykanie mają swoje powody do radości.Dzisiejszy slalom wygrała młodziutka Mikaela Shiffrin :D To pierwsze zwycięstwo Shiffrin w jej krótkiej karierze, ale na pewno nie ostatnie.Jeśli wszystko potoczy się dobrze z karierą tej dziewczyny, to za jakiś czas będzie nie do pokonania w slalomach.Trzeba również podkreślić dobry występ Szwedek.Druga była Frida Hansdotter.Ale akurat obie slalomowe ekipy Szwedzi mają bardzo mocne.Zwłaszcza, że po kontuzji do formy wydaje się wracać Maria Pietilä-Holmner (dzisiaj 4) Ogólnie dzisiaj w pierwszej 20, aż 5 Szwedek.Swoje zrobiła także Tina Maze, która była trzecia.Tak się zastanawiam, czy aby Słowenka nie pobije rekordu punktów Hermanna Maiera.W tej chwili ma już 919 :shock: Chociaż ta jej wielka forma również przystopuje w pewnym momencie ;)
zdzichu
Mistrz Świata

Postprzez ssonicsl » 21 Gru 2012 12:38

Przystopuje albo i nie. Niech Lindsey drży o swój zeszłoroczny, rekordowy wynik. Jej młodsza koleżanka pojechała wczoraj kapitalnie. Myślałem, że na dole do Maze wyłącznie straci (bo Tina akurat dolny odcinek pojechała kapitalnie), a ta jej jeszcze dokłada. Giga talent.
A Tina dalej kolekcjonuje i punkty i miejsca na podium. W tej chwili tylko kontuzja może jej odebrać Wielkiego Kryształa.
ssonicsl
Kadra A

Postprzez Kacpero221 » 21 Gru 2012 15:10

A Schild ma już sezon z głowy...
Awatar użytkownika
Kacpero221
Kadra A

PoprzedniaNastępna

Wróć do Sport

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości